נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מה אתם רוצים מהסופה תגידו לי?.... עד כה היה כאן רק אחד, שהיתה לו מספיק יושרה להודות שזה רק כי הוא עצמו מת לסופה, אבל אשתו לא מרשה לו. ואם יביא הביתה סופה או כל ג'יפ פתוח אחר, הוא יכול לעבור לישון בג'יפ...
אני מוכן שתחבר אותי למכונת אמת, סופה ממש לא עושה לי את זה.
וגם אם הולכים לכיוון של רכב כזה, אני לא מבין למה לוותר על מזגן ורכב אוטמטי.
אני יוצא לטייל, אתה כנראה יוצא לנהיגה.
בחזרה לענייננו - במה בדיוק כיבוי מערכת בלימה אוטונומית הוא סיכון מיותר בהשוואה למכונית ישנה בשנה אחת שאין בה את המערכת הזו?....
זה הופך אותה למכונית מסוכנת?....
אחרי שגמרת לזלזל באלעד שתיאר מקרה של חוסר ריכוז מצידו שהביא להפעלת המערכת, התשובה היא כן, ברוב המערכות החדשות, כיבוי של המערכת עושה את המכונית למסוכנת יותר. במפורש!
הטרופר שלך רכב מסוכן?.... הרי גם אתה דבק בו כבר המון שנים. זה רק בגלל המזגן?
כן, לפחות על הכביש הוא מסוכן מרכב מודרני. אני דובק בו גם בגלל המזגן, ובכלליות, בגלל נוחות הנסיעה יחסית ליכולת העבירות. אם הייתה לי ברירה הגיונית (לשלם מעל 100K על רכב טיולים נראה לי מיותר), הייתי משדרג. אבל להחליף רכב של 30K ברכב של 130K, צריכה להיות סיבה טובה. תביא לי שדרוג, משמעותי, ב 50-80K ואני משדרג מחר.
לא, אתה ממשיך איתו כי כיף לך איתו והוא רכב טוב לטעמך ומתאים לך. כפי שהסופה רכב-שטח טוב לטעמי ומתאים לי (ואני יכול להתקין בו מזגן אם רק ארצה, סתם לא בא לי).
ראה לעיל. הייתי שמח לשדרג אם הייתה לי ברירה סבירה.
אלה רק הסטנדרטים שמשתנים.
וואללה צודק. אבל אתה נשארת בסטנדרטים הישנים :-)
וכמו שכתבת - חלק מהמערכות הן "פח זבל", כלומר לא בשלות ולא אפויות וטומנות בחובן סיכונים לא קטנים לאנשים שלא מודעים לאיך שהן פועלות וסומכים עליהן.
כתבתי\ ואתה מסכים איתי "חלק", וזה הולך ומשתפר. כך נכנסת טכנולוגיה.
אני משחק בדברים האלה במכוניות-מבחן כדי לראות איך הם פועלים - זה מה שנקרא "מבוקר", ומגיע עם מודעות מלאה ויכולת להגיב מהר. אבל תחשבו על נהג/ת ממוצעים שלא מיומנים ולא מודעים וכשהדבר הזה פועל, הריכוז שלהם אוטומטית יורד ומופנה לדברים אחרים כמו מולטימדיה וטמבלפון - וזה כן יכול להפתיע אותם.
פעם נוספת - אלו תחושות בטן ומחשבות שלך. הסטיסטיקה והעובדות מראות שאתה טועה. אתה אוהב את זה או לא, רוב הנהגים על הכביש לא נוהגים עם "מודעות מלאה ויכולת להגיב מהר" , ואם כל הכבוד למה שאתה עושה, זה לא מייצג כלום (לכל היותר כמה חריגים מוטורים).
אז חנן מביא סטטיסטיקות על מספרי תאונות נזק קלות שירדו משמעותית, עילה מספיקה ליבואן שרואה רק שורות של רווח והפסד, לסגור את מחלקות הפחחות ולפטר את הפחחים, כי כבר לא צריך להחליף פגושים. אבל אותי לא מטריד פגוש פלסטיק מקומט בתאונות פקק אלא תאונות כביש-מהיר מהסוג של האוטו-פיילוט. מערכת שנוהגת בעצמה במהירות גבוהה והנהג כבר לא במשחק. מוריד את העיניים מהכביש לשניות/דקות ארוכות כי הוא סומך על המערכת ועסוק במשהו אחר. אלה דברים שקורים מהר, פתאום, בעוצמה גבוהה. אם המערכת לא בשלה ב-100%, לא יהיה לי אמון בה.
שנוח לך אתה קוטל את מי שמודה שהוא לא היה מרוכז והמערכת הצילה אותו, ושנוח לך אתה טוען שיש בעיה עם חוסר ריכוז.
תן לי לגלות לך, יש רגעים של חוסר ריכוז בכל נהיגה ( אולי לא לנהג של F1), זה הכל שאלה סטיסטית.
שאתה חוזר מהדרום, אחרי 3-4 ימי הדרכה בחום, אם תקלות שכמעט גרמו לך להתעלף..... הנהיגה שלך לא בדיוק ברמה שאתה התחלת את הטיול. ואז, תאורה טובה יותר ובלמים טובים יותר, והגה פחות מעורפל, יכולים להיות ההבדל. ואחרי שתסכים איתי על החלק הקובנציונאלי, אני אציע לך גם להוסיף מערכות מודרניות למשוואה.
רק בשביל הפורפורציות - שהמטוסים שתקפו את הכור בעירק חצו גבול חזרה לישראל, דוד עברי (מח"א), עשה מעשה חריג ועלה על הקשר, הוא לא הילל ולא שיבח את גודל המעשה, הוא בסה"כ הזכיר להם שהטיסה נגמרת שמכבים מנוע בדת"ק.. אז בבקשה לשמור על ריכוז. ואלו "נהגים" קצת יותר מנוסים מהנהג הממוצע.