תגובה: האם לשטח קל כמו שבילים ודרכי עפר סלולים מספיק גם SUV גבוהה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
פרייבט גבוה, ג'יפון וכו' - תלוי מי מגדיר ותלוי באיש השיווק והפרסום.
לעניינים הרלוונטיים לפורום זה, רכבי שטח, יש כמה נקודות מבחן שיהיה לך קל לזהות:
1. הנעה כפולה (האם יש 4x4 או רק 2x4)?
2. הילוך כח (ואין הכוונה למצב "L" בהילוכים אוטומטיים).
3. נעילות דיפרנציאל לסוגיהן
(ועוד).
אם אין 4x4 מבחינתנו זה פרייבט (יכול להיות גבוה, ג'יפון וכו'), לא מתאימים לטיולים שטח מעבר לשבילים ודרכי עפר מוסדרות.
אם יש 4x4 אבל אין הילוך כח (סובארו, טריוס, דאסטר וכו') - ג'יפונים עם יכולות שטח, כמובן שיש הבדלים וכאלו שמתאימים יותר או פחות.
גם כאשר יש הילוך כח יש כמובן רמות והתאמה למסלולים שונים, אבל אתה עדיין לא שם.
מקווה שזה עוזר קצת.
נשלח מהנייד
תודה על ההבהרות :-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Crabbing
אני לא מצוי בנתונים מספריים כמוך, אני רק יודע ששוטתי אלפי קילומטרים רבים עם פרייבטים ישנים באופן חופשי בשטח, והיום הפגושים מתכסחים על כל אבן שפה מזדמנת.
אולי זה המבנה והפרופורציות אבל הנקודה ברורה.
אמרת קורולה, מצאתי תרשים שמסביר את ההבדל.
אין לי בכלל ספק מה מתאים יותר לדרכי עפר.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...2db5524169.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציורים נחמדים, אבל הפרופורציות מעוותות ולא נכונות.
אין כמו להשוות במציאות.
תעמיד חדשה מ-2021 ליד אחת מ-2001.
תגיד לי מי גדולה יותר ולמי גג גבוה יותר. החדשה אחת המרווחות והנוחות ביותר. הישנה כל כך צפופה שאני לא יכול להיכנס ולצאת.
מרווח הגחון בחדשה כמובן הצטמצם וגם זויות המרכב. הריצפה מעט יותר נמוכה, אבל הגג הרבה יותר גבוה. הגלגלים בחדשה בקוטר הרבה יותר גדול.
וכתרגיל מעניין, תעמיד את אותה קורולה חדשה/כל משפחתית חדשה מקבילה, ליד חלק מהקרוסאוברים הקטנים/קומפקטיים החדשים ותמדדו גובה גג, מרווח גחון, קוטר גלגלים, חתך צמיגים וכו' וכו'. ברוב המקרים ההבדלים יהיו קטנים במפתיע ובחלק מהמקרים גם זניחים ממש עד לא קיימים. הקרוסאוברים נראים גבוהים בעזרת כל מיני משחקי עיצוב ויזואליים עם משטחים מפלסטיק שחור וכו' שמשנים, ויזואלית, את הפרופורציות. בפועל ההבדלים במרווח שמתחת לגחון לא גדולים כמו שנראים כי אסור לשכוח - הקרוסאובר המודרני יושב על פלטפורמה מודולרית שמשותפת לכמעט כל הדגמים של אותו יצרן, כולל משפחתיות רגילות. זויות המרכב, בעיקר גישה, בעייתיות מאוד בכל הקרוסאוברים כולל סובארו. כל מהות הקרוסאובר זה רק תעתועי עיצוב ושיווק. עבודה בעיניים - והרבה מליצות בנוסח "תרבות פנאי"/"רכב פנאי"/"אורח חיים ספורטיבי/פעיל" ושאר שטויות. כאילו שאתה לא יכול להיות "ספורטיבי ופעיל" ולצאת לרוץ בפארק ולפיקניקים ביער עם הילדים גם עם משפחתית בת 12 ב-4,000 שקל.... או עצלן-בטטה שחושב עשר פעמים לפני שהוא משנה פוזיציה על הכורסא מול הטלוויזיה, אבל עם לנדקרוזר בחנייה או להבדיל, סופה פתוחה..... כשאני קורא שוב ושוב את החירטוטים האלה של אנשי השיווק שמוכרים קרוסאוברים, אני לא מפסיק לצחוק.
יותר פשוט..
סובארו DL 91 שהייתה אצלנו עד לאחרונה.
גבוהה עם זויות גישה ובטן שלא מביישות גיפונים גבוהים.
החדשות?
מלחכות כביש.
לסובארו לאונה DL היו מרווח גחון וזוית גישה ובטן טובים יותר מכל הג'יפונים המודרניים ולדעתי טוב יותר גם מה-XV והפורסטר של היום.
דרור,
לא ברור לגמרי על מה הוויכוח ומה הטיעונים
הטיעון המקורי, כפי שאני הבנתי לפחות, הוא שהולך ופוחת הדור (מרווח הגחון) בפרייבטים
בהתחלה אתה מתייחס למרווח הפנימי ולגובה הגג בפרייבטים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
החדשה אחת המרווחות והנוחות ביותר. הישנה כל כך צפופה שאני לא יכול להיכנס ולצאת
אחרי זה, אם הבנתי נכון, אתה מצדיק את הטיעון המקורי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מרווח הגחון כמובן הצטמצם וגם זויות המרכב
ובסוף אתה משווה את המשפחתיות החדשות לקרוסאובריות החדשות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
וכתרגיל מעניין, תעמיד את אותה קורולה חדשה/כל משפחתית חדשה מקבילה, ליד חלק מהקרוסאוברים הקטנים/קומפקטיים החדשים ותמדדו גובה גג, מרווח גחון, קוטר גלגלים, חתך צמיגים וכו' וכו'. ברוב המקרים ההבדלים יהיו קטנים במפתיע ובחלק מהמקרים גם זניחים ממש עד לא קיימים
ואם תשווה משקל, אז הרכבים הישנים קלים מאוד במפתיע…גם עוזר בשטח
Asaf-a
אסף.א
מה שאני מנסה להסביר, ואנשים שנעולים על קרוסאובר בגלל שהוא אופנתי פשוט מסרבים להבין וחלקם גם מסרבים לשמוע - זה שההבדל בין קרוסאובר 2X4 לפרייבט רגיל מבחינת "יכולת עבירות"/"התאמה לשטח/שבילים" הוא במקרה הטוב קטן יחסי. בד"כ קטן מאוד ובכמה מקרים זניח עד לא קיים. גם אם יש הבדל, הוא קטן בהרבה מההבדל בין קרוסאובר לבין רכב כביש-שטח של ממש. ("כביש-שטח של ממש" זה לא לנדקרוזר. זה אפילו רכב קטן וצנוע כמו גרנד-ויטארה. ההבדל במרווחים, בזוויות וביכולות בינו לבין קרוסאוברים הוא יותר מאשר תהומי).
אני טוען שלקרוסאוברים 2X4 אין מה לחפש מעבר לשביל קק"ל משוטח היטב. וגם זה בתנאי שאינו בעלייה תלולה. וזה שביל שכמעט כל פרייבט נוסע בו בלי בעיה. ולכן אני טוען שהטיעון שקרוסאובר 2X4 "מתאים לטיולים" תופס בערך כמו הטיעון שהוא "רכב שמיועד לאורח חיים ספורטיבי/פעיל". זה רכב משפחתי רגיל, רק בעיצוב שונה ועם פוזיציית ישיבה גבוהה. כל המליצות הן שיווקיות-נטו ותו לא.
רק דעתי.
סתם אנקדוטה, מתישהו סביב 2004 ההורים שלי קנו אוקטביה חדשה.
אמרו להם שהגיעו תלונות ממושבים, קיבוצים ומוניות על כך שהרכב נמוך מדי ומכרו להם ערכת ספייסרים ומיגון תחתון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לסובארו לאונה DL היו מרווח גחון וזוית גישה ובטן טובים יותר מכל הג'יפונים המודרניים ולדעתי טוב יותר גם מה-XV והפורסטר של היום.
https://www.youtube.com/watch?v=5wHQ6gAnpeA&t=346s
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Crabbing
אמרו להם שהגיעו תלונות ממושבים, קיבוצים ומוניות על כך שהרכב נמוך מדי ומכרו להם ערכת ספייסרים ומיגון תחתון.
חחח
ענק
ב-2005קניתי לי ולמנכ"ל אוקטביות.
ניסו למכור לנו ערכת ספייסרים שנוכל לחנות ליד אבני שפה בלי לדפוק את הטמבון/ספויילר קדמי...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ש01
חחח
ענק
ב-2005קניתי לי ולמנכ"ל אוקטביות.
ניסו למכור לנו ערכת ספייסרים שנוכל לחנות ליד אבני שפה בלי לדפוק את הטמבון/ספויילר קדמי...
קצין רכב טוב לא נופל בפח [emoji41]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Crabbing
מוכר, עוד לפני 2004.
אחראי הרכב בקיבוץ הזמין מגיני גחון לכל הפרייבטים החדשים בגלל המטומטמים שלא מאיטים בפסי האטה ומנפצים אגני שמן.
״זה יותר זול מאשר להחליף מנועים, הם לא עוצרים אחרי המכה ונוסעים עד שהמנוע מת״.