מערכת טעינה סולרית לקמפר שאלות
אסף,
נראה לי שאתה מנתח ״אירוע״ שאינו אירוע בפרקטיקה.
העדר העולמי נוסע ככה (מטעין מצבר בית בבוקר מהמנוע), ואין (לא ראיתי לפחות), תלונות רבתי או מצוד אחרי סידור שונה.
מה גם שאם אתה לא מתעורר ומניע ממש בזריחה, אז הפאנל שלך לבדו יביא את המצבר מ-12.4 ל-12.5 עד שתסיים את הקפה, שירותים וניעור המחצלת.
תגובה: מערכת טעינה סולרית לקמפר שאלות
דורון,
בסידור כמו שיש לרובנו (VSR או איזה ריילי שסוגר מעגל לאחר ההתנעה , או איזה מפסיק ידני....) מי שנושא בעומס הראשוני של המצבר צרכנים, זה המצבר הראשי ( שעוזר לאלטרנטור להתגבר על הדקות הראשונות).
לאסף יש מפצל לא סטנדרטי , שלא מאפשר למצבר הראשי לעזור ( בדקות הראשונות).
החלפה של האיסולטור למשהו "סטנדרטי" תפתור את בעיית העומס על האלטרנטור, אבל לא תפתור את הבעיה המקורית שאסף העלה, זרמי טעינה אופטימלים למצבר צרכנים.
נמשיך לעקוב :-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
חישבת גם את התנגדות הכבלים ?
נדב,
אסף גרר את כולנו לאיזה דיון תאורטי, שלי אין ספק איך הייתי פותר אותו (DC2DC כבר אמרנו), אבל אם אתה רוצה להמשיך עם התרגיל המחשבתי....
בגדול, השאלה שלך עושה שכל. לפי אסף, עוד 5 מאיות אוהם על הקו, והוא מסודר. אתה שואל, מרמז, שבעצם, אם זה כל מה שחסר לו, כנראה שאין בעיה, כי בכל מקרה הכבל חיבור שלו יוסיף את זה...
אז בו ונחזור וננסה להגדיר מה הבעיה (יות)? - אסף התחיל מדאגה למצבר (הוא לא רוצה לעבור את ה 10A שמומלצים ע"י אופטימה) אבל עכשיו הדיון בכלל על בריאות האלטרנטור.
כל הגישה של לחשב מפל מתח של 1.6V והתנגדות פנימית.....ולהניח מה יהיה הזרם טעינה המכסימלי... בעייתית (שלא לומר, פשוט שגוייה).
זה לכל היותר תרגיל תאורטי בחוק אוהם.
מה יקרה ביום שהמצבר צרכנים (האופטימה) יסיים את חייו? יש מצב שיום אחד, בחניה, או אחרי לילה של שימוש ( למרות שהבקר ינתק ב 12.6V), המצבר ירד מתחת ל 12V???
ואז, כל התרגיל הזה קורס, ולפי החשש של אסף, יש חשש לנזק באלטרנטור.
אבל... מה קורה ברכב רגיל, או גם בקמפר הזה לגבי המצבר הראשי - שהמצבר נפרק לערכים נמוכים, לא נוצרים זרמים גבוהים מדי כי האלטרנטור, והבקר טעינה שלו, בנויים כך שהוא לא יכול הוציא זרם שמזיק לו ( בתנאים סבירים... של מצבר עייף, לא קצר מוחלט).
מה שמיוחד במקרה הזה, שיש פה שני מצברים שמנותקים מבחינת המשוב (זה בדיוק התפקיד של הדיודות), והבקר טעינה מרגיש מצבר אחד, בזמן שעיקר הזרם הולך לאחר.
איך מערכת כזו תתנהג??? לי זה לא ברור (התייחסתי לזה כבר בהתחלה - https://www.jeepolog.com/forums/show...l=1#post966469).
וזה מביא אותי לדיון אחר לגמרי, איך אנחנו צריכים לגשת לפתרון של מערכות כאלו (בניגוד ליצרן רכבים). בסופו של יום אנחנו צריכים לייצר מערכת יחידה (בניגוד ליצרן רכבים שמייצר מאות אלפים). אין לנו תקציב מחקר גדול, שכל תחליטו לחסוך כמה גרושים ביצור. לנו לא צריכה להיות בעיה להשקיע בפתרון קצת יותר מתוחכם ויקר (אנחנו צריכים אחד), ולחסוך מחקרים ונזקי לימוד.
פעם אחר פעם אני רואה פה אנשים שבשם החיסכון עושים ניסיונות ונזקים שיותר גדולים מהחיסכון.
לגבי האמירה (הכללית) של אסף על אמינות הפתרון - בסופו של יום, האמירה המובילה והברורה באינטרנט, במקרה הזה (שאסף מתאר) שמים DC2DC!
כל השאר, זה משחקים וניחושים, שבסוף, יביאו לנזק ועלות גבוהים יותר ממה שניסו לחסוך.
אין באינטרט שום אמירה על בעיות אמינות של DC2DC (ואם מישהו חושב אחרת, שיביא קישור. מכל המשחקים שלי, ה DC2DC שאני משתמש, כבר שרד למעלה מ 10 מקרים של קצר).
במקרה של אסף, הרכב הזה ילך לגריטה עם DC2DC תקין, אני מוכן להתערב על זה.
אבל כמו שכתבתי קודם לדורון, אני עוקב אחרי ההקפות שאסף עושה, בסוף הוא יצטרך לנחות :-)
דורון-
רגע לפני שאתה קופץ עלי עם כל מני ההערות על איך המערכת שלך מתנהגת. שים לב שאסף תחם את הדיון לסוגי המצברים הקימים, לסוג האיזולטור (המיוחד) שלו, לדרישה לזרם טעינה מקסימלי של 10-20 אמפר ( שאותך בכלל לא מעניין), ולחשש לאלטרנטור.
מערכת טעינה סולרית לקמפר שאלות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
דורון,
בסידור כמו שיש לרובנו (VSR או איזה ריילי שסוגר מעגל לאחר ההתנעה , או איזה מפסיק ידני....) מי שנושא בעומס הראשוני של המצבר צרכנים, זה המצבר הראשי ( שעוזר לאלטרנטור להתגבר על הדקות הראשונות).
לאסף יש מפצל לא סטנדרטי
תודה על ההבהרה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
לא תפתור את הבעיה המקורית שאסף העלה, זרמי טעינה אופטימלים למצבר צרכנים.
אני עם אותו שילוב מצברים.
ראשי סטנדרטי וצרכנים AGM.
נראה לי שמזמן הבנו שזו לא באמת בעיה.
זה ההבדל בין טוב מאד למצטיין.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
תודה על ההבהרה.
אני עם אותו שילוב מצברים.
ראשי סטנדרטי וצרכנים AGM.
נראה לי שמזמן הבנו שזו לא באמת בעיה.
זה ההבדל בין טוב מאד למצטיין.
אני בהחלט מסכים אתך, שעבור קומבינציות מסוימות של סוגי מצברים (כמו שלך למשל), שימוש באיזולטור כמו שאתה משתמש (או VSR), יכול להציע פתרון סביר בהחלט (ולצורך ההסכמה הזו, חיפפנו לגמרי את הדיון "בין איזה סוגי מצברים").
מה לעשות שאסף לקוח עקשן, והוא "גידר" את הדיון . אני לא רואה אותו מחליף איזולטור (כי דיודות יותר אמינות מממסר...) והוא גם מודאג מזרם הטעינה של המצבר צרכנים (ורוצה להגביל אותו 10-20A).
זה נורא פשוט, ככל שאתה מוכן להתגמש בדרישות, יש יותר פתרונות. ככל שאתה מוסיף דרישות, מרחב הפתרון קטן.
ממשיך לעקוב :-)
יש לי זמן עד שזה יעבוד אז יש זמן לתרגילים.
לגבי החישוב שהוכרז שהוא שגוי - לקוח אחד לאחד מהספר של יצרן מצברי AGM הכי טובים שאני מכיר.
האיסולטור המקורי - מקורי. זה מה שהיה מקובל והכי נפוץ פעם לפני האלקטרוניקה.
אני מבין בהדרגה שמה שהיה נכון לשני מצברי חומצה עופרת עם התנגדות פנימית גדולה - לא נכון למצברים מעורבים.
דורון - אני חושב שרוב העולם לאמשוגה. אבל לרוב העולם יש אלטרנטור כפול בגודלו וגם אם הוא יהיה מועמס בעומס גדול לעשר דקות זה כבר זמן שימלא חצי ממה שהיה חסר למצבר והעומס יירד. כאן החשש הוא שעומד היתר יהיה לזמן ממושך כי קצב הטעינה נמוך מראש.
ועדיין לא נאמרה המילה האחרונה. כי כאמור... יש זמן. בינתיים למדתי כמה דברים וזה כבר טוב.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אסף,
לגבי "החישוב", אני חושש שאתה טועה.
כל עוד המצבר תקין, אולי החישוב נכון, אבל התייחסתי לדאגה שלך לשלום האלטרנטור ( לא המצבר), ותארתי מה יקר לאלטרנטור במקרה של מצבר שסיים את חייו.
אני בספק אם אותו יצרן התייחס לזה.
ולגופו ל עניין, מה אתה חושב שיקרה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
לרוב העולם יש אלטרנטור כפול בגודלו וגם אם הוא יהיה מועמס בעומס גדול לעשר דקות זה כבר זמן שימלא חצי ממה שהיה חסר למצבר והעומס יירד. כאן החשש הוא שעומד היתר יהיה לזמן ממושך כי קצב הטעינה נמוך מראש.
להיילקס ברמת גימור אפריקה/אוסטרליה, אחד הרכבים הנפוצים בעולם השלישי, ובחלק מהשווקים הגיע במקור עם 2 מצברים יש אלטרנטור מקורי 55A.
במחקר רשת הלא קטן שעשיתי לפני הוספת מצבר, אף אחד לא משדרג את המקורי בהתקנת מצבר נוסף.
והם נוסעים רחוק יותר ונידח יותר בסדרי גודל מאיתנו, ובדיגומי אוברלנד, עם לא מעט צרכנים, בחלקם עם 3 מצברים ברכב.
אתה חושש בגלל ההספק של האלטרנטור (ציינת 55A) או בגלל הגיל שלו והקושי במציאת חלופה מתאימה (פיזית) לרכב?
לדעתי, אם אתה אכן משלב למערכת פאנל 100W לפחות, שיחזיק את המצבר מלא מרגע העצירה עד לשקיעה, ויתחיל להחזיר בבוקר מהזריחה ועד להנעה, אתה במספרים יותר טובים לעבודת האלטרנטור אחרי ההנעה.
ולא פחות.. לשדרג את המפצל מצברים לאחד טיפה יותר מודרני, למרות הרצון העז לשמר דיודות עם סקסאפיל של מהנדס רכבות גרמני נשכח.
השאלה, דורון - האם האלטרנטור הזה מתמודד גם עם מצבר מודרני עם התנגדות פנימית נמוכה.
אסף.
אני אעשה ניסוי על ידי טעינה מלאה ואז פריקת המצבר ל 12.4 וולט ואז טעינה מהאלטרנטור ואמדוד מתח וזרם לראות אם זה מסתדר עם ההוראות הבאות של אופטימה, וגם שאני לא מחמם את האלטרנטור:
BLUETOP Type: D34M / D31M/ D27M
These batteries are dual-purpose. They are designed for engine starting and deep-cycling applications, as well as for use in boats with large accessory loads.
Recommended charging information:
Alternator:
13.65 to 15.0 volts, no amperage limit.
Battery Charger:
13.8 to 15.0 volts, 10 amps maximum, for approximately six to twelve hours.
Cyclic Applications:
14.7 volts, no current limit as long as battery temperature remains below 125°F (51.7°C). When current falls below one amp, finish with two-amp constant current for one hour for D34M, and three-amp constant current for one hour for D27M and D31M.
Rapid Recharge:
Maximum voltage 15.6 volts (regulated), no current limit as long as battery temperature remains below 125°F (51.7°C). Charge until current drops below one amp.
Float Charge:
13.2 to 13.8 volts, one amp maximum current, time indefinite (at lower voltage).
Strictly adhere to all limits.
את הממיר הסולארי אני אכוון ל15 וולט טעינה ו 13.8 ציפה - ושוב פריקה וטעינה גם כדי למדוד מה קורה מבחינת זרמים.
כדאי על הדרך לבדוק עוד משהו?
אסף.
אסף,
תמיד נחמד שמישהו עושה ניסויים, תמיד אפשר ללמוד מזה משהו.
הבעיה בכל השירשור הזה, שאתה העלתה דאגה לאלטרנטור, אבל בעצם אתה בודק את המצבר :-)
תחזור ותקרא מה כתבתי ב #63, איך אתה יודע מה יקרה לאלטרנטור מתי שהמצבר יתחיל למות???
אני חושב שאתה לא יודע, אבל אני גם חושב שזה מקרה שהווסת טעינה מגן מפניו, כלומר, מההתחלה אין לך בעיה.
המקרה היחידי שאני יכול לראות - או שהמצבר צרכנים גדול בהרבה מהמצבר המקורי, או ששניהם יחליטו למות \ לגסוס ביחד.
דרך אגב, למען המשך השירשור, ושהיה יותר קל לחזור ולהתחבר לסיפור, אכפת לך לשים איזה שרטוט חשמלי.
לא ברור \ זכור לי איך מתכוון להבטיח שהפריקה תעצר ב 12.4 ?
אני לא מבין את ההערה על הממיר הסולארי, איך הוא קשור לניסוי הזה?
בהצלחה
זה שני ניסויים נפרדים.
ואתה צודק. אני אעלה סכמה.
אסף.
אז אני מעדכן ש
א. האופטימה במקום. במקום גרוע מבחינת טמפרטורה אבל טוב לי מבחינת כבלי זרם גבוה קצרים.
ב. סיימתי את התכנון, כל הרכיבים תחת היד, אני אצלם את הנייר עם הסכמה אחרי שאשרטט אותה 'נקי'. אני די מרוצה - נראה לי מערכת יעילה מאוד ובטוחה מאוד.
אסף.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...319a7b3741.jpg