https://leisurelines.net/mini-6-litr...ter-5131-p.asp
מי שעוד לא הספיק להתקין כננת, הרוויח
Printable View
https://leisurelines.net/mini-6-litr...ter-5131-p.asp
מי שעוד לא הספיק להתקין כננת, הרוויח
אין לי כח לענות לכל ההערות ( לגבי חימום מים קבוע, מבוסס על חום המנוע), אבל כולכם מוזמנים להתרשם מהפתרון בטרופר שלי במפגש ג'יפולוג הקרוב.
אין חורים בקיר אש, וההתערבות במערכת היא מינמליסטית.
המיכל נירוסטה, עטוף בבידוד של 1 סמ, מה שמבטיח 30 מעלות לשטיפת פרצוף בבוקר למחרת.
לגבי כל הפתרונות מבוססי חשמל, לחמם עשרות ליטרים, צריך הספק רציני, ואלו זרמים חזקים.
דבר נוסף שהפחיד אותי, ככל שהמיכל יותר שטוח, הפחד משיפוע צד ומיכל לא מלא, שיביאו לשרפה של הגוף חימום.
אם אין לך כח מלכתחילה... אז למה להתחיל?!
בגדול אתה עם טרופר... אני עם סמוראי... וההוא עם היילקס... אתה פולני אני תתימני וההוא רוסי... לכל אחד יש פתרון שיותר מתאים לו.. ולרכבו, לא צריך לפסול ולהכריז שלי הכי גדול.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
ניצחת בטוח !:cool:
ואת אסף בוודאות ... (תגובה 12 בשרשור הזה )
סולי,
אני מנסה לנהל דיון עניני.
אין לי שום בעיה ששלמה מתאר את הפתרון שיש לו, ואומר שזה מספיק טוב לו.
יש לי בעיה שפוסלים פתרון בטיעון של חורים בין התא מנוע לחלל הרכב או שמתעלמים משיקול בטיחות כמו מה קורה שהגוף חימום יופעל בשיפוע צד.
אחרי שמנקים את האמונות הטפלות, ופותרים את בעיות הבטיחות, שכל אחד יבחר במה שהוא רוצה
מצידי גם אם לא מתרחצים יומיים, לא קורה כלום.
ודרך אגב, אני לא פולני ולעולם לא אמרתי ששלי הכי גדול.....
פוסל זה קצת קשה לומר.
סה"כ הסברתי מה לי לא עובד בפתרון שלך...
לי ... ולי בלבד, יש בעיה עם חימום ע"י האגזוז או מערכת המים ברכב... לי זה לא התאים.
מיקום המיכל שבחרתי לעצמי (בתוך הקבינה)משיקולים שונים מהווה אתגר לצאת ולהיכנס עם צנרת לקבינה וזה פחות סימפטי מבחינתי... גם אם לא מדובר בחורים בקיר אש.
זה גם פחות מתאים למקום הפנוי שיש לי מתחת לאוטו.. וגם פחות מתאים לכיסי... עלות מיכל צורני מנירוסטה לעומת פוליפילן הוא פי 3-4..
אז לא... אין פה עניין באמונות תפלות.
לגבי שפצים והסכנה לגוף חימום שיפעל ללא מגע מים... אני לא מודאג.
1. אני מודע לסכנה זה כבר אמור לעשות את העבודה מבחינתי.
2. המיכל לא שטוח במיוחד... ולא ארוך במיוחד, ובנוסף מתוכננות בו מחיצות.
3. מתוכנן על המיכל מד גובה למקרה שאפספס ...
במתאר שימוש שלי ...בחרתי לנסות גוף חימום חשמלי.. לא רואה עם זה בעיות בטיחותיות, אם אתה מזהה משהו אנא פקח את עיניי.
אם לא אהיה מרוצה ולא יהיה מוצלח מבטיח לשתף.... אני גם בעד דיון ענייני אגב.
בניסיון להחזיר את השרשור להיות ענייני, אשמח לנהל דיון בין כל מחממי המים למינהם. אפתח ואומר שמעולם לא יישמתי כזו מערכת אבל כן מפלרטט עם הרעיון. אשמח לשמוע על השימוש בצד הפרקטי.
מבחינת שימוש במים חמים בטיול אני צופה כמה מקרים:
1. לטעמי, מקלחת על מלא פחות רלוונטי בחורף, אולי חפיפת שיער לאישה אחרי יום מאובק במיוחד ואז לגמרי מפנק מים חמים בסוף יום טיול.
2. שטיפת כלים בימים קרים יכולה להיות חוויה לא נעימה כשהמים ממש קרים על כן מפנק יהיה לחמם מים בשביל זה , השאלה האם אני לא מתעצל ושוטף בערב או משאיר לבוקר (מהותי לדיון :))
3. ציחצוח שיניים ושטיפת פנים בבוקר, לגמרי שדרוג מים חמים.
עכשיו, להוציא את מקרה 1, ובסבירות הגבוהה ששטיפת הכלים נדחית לבוקר - אני מבין שהדרישה העיקרית למים חמים היא בבוקר.
אם כך המקרה יש ייתרון גדול למחממי מים המיידיים שמחממים את המים מיד עם הפעלתם - לטעמי החיסרונות כאן זו מערכת שתופסת מקום, דורשת גז ותכלס פחות מעניינת כי איפה כל השפצורים והתכנונים של מערכת חימום בייצור עצמי...:D.
מה שמביא אותי לתובנות הבאות:
1. בכל מערכת חימום מים המבוססת על ניצול מקורות קיימים בזמן נסיעה (חשמלית, אגזוז, רדיאטור) אין משמעות לזמן שלוקח למים להתחמם (הספק המחמם) כל עוד בסוף היום מיכל המים חם.
2. האלמנט המשמעותי במערכת הוא הבידוד למיכל מים- על מנת שהמים עדיין יהיו חמים מספיק בבוקר.
3. צריך שיהיו לי 2 מיכלי מים, כלומר מיכל המים החמים ועוד מיכל אפילו ג'ריקן של מי שתייה שלא מחממים אותו.
4. וזו התובנה החשובה מכולם אולי (שממש מכה בי עם כתיבת שורות אלו) - הפרקטיקה של הרתחת מים והוספתם לג'ריקן כשיש צורך במים חמים היא הכי פשוטה וורסטילית....
אשמח לשמוע צרכים שונים ממה שהעליתי כאן לחימום מים ובכלל לפרקטיקה של זה בשטח.
איפה יוצב המיכל מים שלך ובאיזה נפח מתוכנן?
נ ב זה בסדר אם אשתתף גם אם אני עוד לא מחממם מים מדופלם... ורק בשלבי תכנון ואיסוף רכיבים?
לשימושים שהצגת שמאוד דומים לשלי...אגב. בחרתי לנסות גוף חימום חשמלי... לא סתם שאלתי על המיכל על הקיבולת והיכן ימוקם... ויש פה עניין של עלויות, תקציב.
מרגע שהגדרת את השימושים... צריך להתחשב באריזה ובמגבלות התקציב ולתוך זה צריך "ליצוק" פתרון חימום מתאים, לדעתי הלא מנוסה.
האחד אומר שאני מתעלם מבעיות בטיחות ומאמין באמונות תפלות... והשני אומר אני פולני מובהק... התרגלתי לזה בג'יפולוג לא נעלב. בוחר לקחת את זה כמחמאה.
שנית, כן אכן כן בדיוק כמו שתיארת.
מ10מעלות ל40מעלות יקח לו תיאורתית 3שעות נסיעה... משהו שיש לי בכל טיול.
התוכנית שלי שהוא יוזן ממצבר צרכנים... ה שקיים ברכב... קרוב מאוד למיכל.
הגוף חימום צורך 16אמפ שעה... והמצבר צרכנים שלי נטען ב10אמפר שעה... אני מאמין שהצריכה המקסימלית יורדת ברגע שהגעת לטמפ היעד.
זה הכל תיאורתי כרגע... אין ספק שצריך לנסות וללמוד איך זה יעבוד בחיים האמיתיים. אני מאמין שכשאלך לישון אכבה את הטרמוסטט בחורף... ואקווה לטוב בשטיפת כלים בבוקר (:
במידה והמים יהיו קפואים ... אנסה גם להשאיר עובד ללילה שלם ונבחן זאת שוב.
אני מכריז על תחרות במפגש ג׳יפולוג…
חימום 20 ליטר מים מטמפרטורת הסביבה לטמפרטורה של 50 מ״צ.
הזוכה יקבל ניגוב אישי במגבת חדשה ממי שיבחר מבין מנהלי ומנהלות הפורום.
התובנה שלי, וזה מתחבר לכל הגישה שלי לגבי פרוצדרות וניהול ציוד בשטח -
1- אני מוכן להשקיע הרבה בהכנות בבית בשביל לקבל תפעול מינמילי בשטח. או כמו שלמדנו בצבא -"קשה באימונים, קל בקרב".
אם אני יודע, שכל מה שאני צריך בשביל מקלחת, זה להחליף את הברז בצינור (חיבור מהיר), הסיכוי שאני אעשה מקלחת הרבה יותר גדול מאשר אם אני צריך להתחיל לפרוס ציוד. וככל שהתהליכים ארוכים יותר, הסיכוי למקלחת יורד.
2- אמינות - מה שמורכב קבוע, ולא נוגעים, יהיה יותר אמין מכל פריסה, הרכבה, וקיפול בשטח. יכול להיות שיקח 3-4 טיולים ללמוד ולשפר, אבל שהפתרון מתייצב, שוכחים ממנו.
3- ברגע שיש לי סידור קבוע של מיכל חם, ומיכל קר, וברז קבוע שמערבב לטמפ' קבועה (38-40), כל שאר השאלות של מתי להשתמש, כבר לא רלוונטיות. זה שטיפת כלים, זה שטיפת פנים בבוקר, זה שטיפת ידים אחרי שרותים (באמצע הנסיעה).
4- יש לי מיכל נירוסטה, שמצופה ב 1ס"מ בידוד (פוליאוריטן מוקצף). בגלל שיקולים שונים (בעיקר כדי לא לאתגר את המשאבה והצנרת פלסטיק) אני עוצר את החימום ב 65 מעלות. גם בלילה חורפי, זה מספיק כדי לאפשר שטיפת פנים, בבוקר של מחרת במים חמים מ 20 מעלות, וברוה הלילות, גבוהה מ 30.
5- ברגע שבוחרים בחימום (איטי) של מיכל מים חמים ( חשמלי או מהאגזוז, או ממי הקרור), צריך לחשוב על הזמן שנחוץ לחימום.
ביום הראשון, שיורדים לדרום, מובטח לנו 3-4 שעות נסיעה, כנראה אין בעיה. אבל ביום של נסיעת שטח, בהחלט יש מצב, שחימום מאגזוז של רכב דיזל לא יספיק. יתרה מזאת, תלוי באופי הטיול, אם זה טיול שמשלב מסלולים רגליים, או הרבה עצירות, בהחלט יש מצב שגם חימום חשמלי לא יספיק לעשות את העבודה.
27 ליטר.
עוד אין לי את הגוף חימום המדובר... בדרך.
לגבי התגובה שלך ...על אמינות, פריסות וההכנות בבית ...חשוב לדעתי (: שתכתוב לדעתי/מנסיוני... אחרת זה מבטל דעות אחרות.
לגבי 16אמפר שעה.. יש לי חברים עם 3 מגברים ברכב של 20אמפ שעה כל אחד...ללא אלט מוגדל... או מצבר אימתני...(אצלי התשתית כבר עברה עיבוי משמעותי) ועובד....
וזהו, חושב שאתן את הבמה לאחרים להגיב...
סליחה 16אמפר.
ודרך אגב, בדיקה מהירה באינטרנט ( יש הרבה מחשבונים)-
לחמם 27L, ע"י גוף חימום של 200W, מטמפ' 10 מעלות ל40, יקח קרוב ל5 שעות ( 4:45 לפני חישוב הפסדים).
וזה כבר לא דעתי....
אין לי כח אפילו להפנות אותך למעלה בשרשור באחת מהתגובות שלי כבר ערכתי את החישוב הזה..... וקישרתי למחשבון.
טוב לי 5 שעות... מאלו שאוהבים לנהוג. אפילו קח שעתיים ספייר לטעון את המצבר צרכנים, למתאר שימוש שלי... זה טוב לי.
המיכל לא עשוי מתכת... הגוף חימום אמור לעבוד לפרקים רק לשמר את החום.. המיכל יושב בתוך הקבינה נמוך ומוגן מרוח בתוך בידוד מעץ בירץ בעובי 12ממ ומוזן בחנייה ממצבר ליתיום 40אמפ"ש.
יש לך עוד הצעות לפסילת הרעיון?