תגובה: עזרה (דחופה) בבחירת רכב ליסינג: ספורטאז' מול אוקטביה
רק הערה קטנה בעניין הפקקים והנאה מנהיגה - אני גר בצנטרום של גוש דן ומתנייד יום יום מהרצליה לתל אביב ובחזרה פחות או יותר בשעות הפקקים.
בזמנו כשהיה לי דיילי מהנה לנהיגה (אינפיניטי G37) גם הלחיצה הקטנה בדרך עד הפקק (כקילומטר) בכיכר ובהשתלבות לפקק באיילון היו מעלות לי חיוך ועושות לי את היום.
בשאר הזמן מערכת אודיו איכותית+ מזגן מעבירים יופי טופי את הפקק.
תודה על כל התובנות.
נבחרה סקודה (שתחליף את הסקודה הנכחית שלנו שאנחנו מאוד אוהבים).
לשטח נמשיך לרדת עם היילקס:)
תתחדשו!
למה שטח עם היילקס כשיש רכב חברה?
"צריכה שירותים? תעשי במכונית!"
https://youtu.be/wd6yAIY5V30
תודה על כל התובנות.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
חחח
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
חחח
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoav
תודה על כל התובנות.
בחירה נכונה
נגד הזרם, אבל נכונה
תתחדשו ותהנו
וכשאתה בדרך חזרה מאילת, עם רכב עמוס, תא מטען ענננק, ועדיין יכול לתת מידי פעם בעיטה קדימה, שמרגישה טוב, תיזכר בהתלבטות, עם הקיה זה אחרת,
היא חלשה יותר, ופחות יציבה.
אגב לדעתי, הקיה הנכונה להשוואה (לאוקטביה) היא האקסיד. היא יותר קטנה (בוודאי בתא המטען) אבל לא פחות מהנה לנהיגה (והרבה יותר אמינה).
Sent from my iPhone using Tapatalk
עזרה (דחופה) בבחירת רכב ליסינג: ספורטאז' מול אוקטביה
כמעט
הסיד סטיישן היא הנכונה להשוואה, ומגיעה היום עם 160 כס ומומנט בריא, רכב מהנה לנהיגה הרבה יותר מתדמיתו, לחובתו מול האוקטביה רק היעדר מזגן מאחור, לטעמי הוא עדיף בוודאי על האוקטביה הרגילה, מול האוקטביה סטיישן זו כבר בחירה קשה יותר, לא עניין של נפח אלא של נוחות, תשתית גגון, וצל על עורף היושבים מאחור.
אני נהנתי מאוד מהסיד 1.4 ולפי דיווח יואב ה1.5 רק השתפרה:
https://car-pad.co.il/משפחתיות/ceedsw2021/
Asaf-a
אסף.א
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבי ביטר
בחירה נכונה
נגד הזרם, אבל נכונה
תתחדשו ותהנו
וכשאתה בדרך חזרה מאילת, עם רכב עמוס, תא מטען ענננק, ועדיין יכול לתת מידי פעם בעיטה קדימה, שמרגישה טוב, תיזכר בהתלבטות, עם הקיה זה אחרת,
היא חלשה יותר, ופחות יציבה.
המשפחה זוכרת היטב את הלילה שנתקענו עם לנדקרוזר עמוס עד 0 מקום בדרכנו לאילת.. איך באה אוקטביה לחלץ אותנו, וכל תכולת הלנד נכנסה בקלות לתא המטען שלה ועוד נשאר מקום :)
אנחנו מאוד נהננו מהאוקטביה היוצאת, אז מניחים שנהנה גם מהנכנסת
אני דווקא זוכר את התקיעה עם האוקטביה על גהה ואשתי מודיעה לי, שזו הפעם האחרונה שהיא מגיע לחלץ אותי כי נמאס לה (הפעם הגיר הלך….)
Sent from my iPhone using Tapatalk
ניזכרתי בשירשור הזה היום.
הפוקוס אקטיב סטיישן נכנסה לטיפול ותיקון פחחות קטן וקיבלתי כרכב גישור ספורטאז דיזל למספר ימים.
מי שאכן לא אוהב לנהוג ואין לו דרישות יאהב את הספורטאז, יושב גבוה וירגיש ביטחון.
לי כחובב נהיגה (גם בפקקים ביום יום וגם בשעות אחרי הפקקים וסוף השבוע) הספורטאז נחותה משמעותית ביחס לפוקוס הנוכחית וגם ביחס לסיד סטיישן טורבו הקודמת והאוקטביה סטיישן מהעבר, הנסיעה בספורטאז בימים האחרונים חיזקה את התובנה הזו.
Asaf-a
אסף.א
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
ניזכרתי בשירשור הזה היום.
הפוקוס אקטיב סטיישן נכנסה לטיפול ותיקון פחחות קטן וקיבלתי כרכב גישור ספורטאז דיזל למספר ימים.
מי שאכן לא אוהב לנהוג ואין לו דרישות יאהב את הספורטאז, יושב גבוה וירגיש ביטחון.
לי כחובב נהיגה (גם בפקקים ביום יום וגם בשעות אחרי הפקקים וסוף השבוע) הספורטאז נחותה משמעותית ביחס לפוקוס הנוכחית וגם ביחס לסיד סטיישן טורבו הקודמת והאוקטביה סטיישן מהעבר, הנסיעה בספורטאז בימים האחרונים חיזקה את התובנה הזו.
Asaf-a
אסף.א
ועוד נהגת בגרסת הדיזל, שנחשבת חזקה ויקרה יותר.
התובנה הזאת ברורה, וברגע שמאירים אותה, כל אחד ירגיש בהבדל, גם לא "חובבי הגה", העניין הוא שבארץ בחירת רכב היא בחירה קודם כל אמוציונאלית הרבה יותר מפונקציונלית.
זה גבוה, זה ג'יפ, זה עולם אחר....יוקרתי...עוד ועוד - בולשיט.
בנוסף, גלובאלי, היצרנים כבר מזמן התחילו לזלזל בלקוחות, הם כבר מזמן הבינו שאפשר לחסוך "בדברים הטובים" ולא ממש ירגישו.
תמשיכו לבחור רכב בגלל המולטימדיה, ג'אנטים, צמיגים בחתך נמוך, ושאר חרטוטים....(לא מיועד אלייך אסף)
אשתי לדוגמה מעדיפה הספורטאז על הפוקוס אקטיב [emoji1785]
Asaf-a
אסף.א
חבל להזכיר שוב דיונים על ההעדפות של רוב נשים בכל ירכב כי זה יגלוש לשוביניזם (?...)
אבל הן רוצות קרוסאובר כי זה אופנתי ויושבים גבוה. נוסע פחות טוב? דינמיות בנהיגה? תחושות וכו'? לא מעניין אותן.
לך תסביר שאפילו קורולה טובה יותר מכל קרוסאובר? זה כמו לדבר לעננים.
אני מעדיף קורולה אפרורית על פני גולף gti בכל ימות השנה,
תפנימו כבר שיצרני הרכב תופרים את המוצר לדרישות של 99.99 אחוז מהלקוחות. ואם במקרה יוצא לכם להיות בחלקיק האחוז שאכפת לו מדברים שקשורים בהתנהגות ונהיגה, זה עדיין לא אומר שאתם צודקים וכל השאר טועים. יש לי חבר שבוחר רכבים רק לפי היכולת להתאים לרכב מערכת בסכומים שעולים על שווי חלק מרכבי חברי הפורום להגיד עליו שהוא מטומטם כי זה מה שמעניין אותו? (אגב אם אספר לכם מה האוטו האחרון שהוא קנה, אתם תענו בחיוב על השאלה הזאת). לא. זאת זכותו. מבחינתו האוטו הוא רק פלטפורמה שמזיזה את מערכת הסאונד שלו יחד איתו ביומיום.
(נ.ב. לאחרונה התחיל להאזין בעיקר לבלוז).
גולף גם נוחה יותר וגם בעלת תא נוסעים טוב יותר ומאובזר יותר מקורולה.
הפער הדינמי ביניהן הוא בעומק של הגרנד-קניון. בלתי ניתן לגישור עבור טויוטה. אלא אם ירכשו את קונצרן פולקסווגן....
על ה-GTI מיותר להוסיף מילים.
לא לחינם, גולף ופוקוס הן אמות המידה של יצרני הרכב במזרח בזמן תהליך הפיתוח של דגמים חדשים. זו עדות אחרי ביקורים במרכזי פיתוח ומסלולי ניסויים שלהם. הם מודעים היטב לנחיתות המסורתית שלהם בכיול שילדות ומתלים.
הסיבה הפרקטית היחידה להעדיף קורולה על גולף (בלי קשר לדינמיות בנהיגה) ובטח כשמדובר ברכב ליסינג שאמינות הגיר (או היעדר אמינות) זה לא בעיה שלך, זה אם צריך מושב אחורי יותר מרווח ולהעמיס גופה בבגאז'. היא פשוט גדולה יותר.
עזרה (דחופה) בבחירת רכב ליסינג: ספורטאז' מול אוקטביה
אייל, אז תקנה לך קורולה ותהנה.
כאשר השאלה מה לקחת בליסינג ומבקשים רכב שיהיה גם מהנה וכו אז זו התשובה, גם אם רוב העדר טועה, מייחסים יותר מדי לחכמת ההמונים.
Asaf-a
אסף.א
אתה רואה שאתה לא מסוגל להבין צרכים מנקודת מבט של מישהו אחר?
דמיין נסיעה לסופש להורים בצפון עם שני ילדים (לא הגזמתי ואמרתי שלושה) על כל ציודם, כשאחד מהם עדיין מתנייד בעגלה.
עכשיו אתה יכול לזרוק לי מספרים על ליטרים וגודל פתח הטענה, אבל, עשיתי את הטריק הזה עם שתי המכוניות. הגולף פשוט לא מתאימה. וכשהילד שלך בועט בכסאות ושורט את הידיות של הדלתות, תאמין לי שאתה מעדיף פלסטיק אפרורי על ריפוד פאנסי.
נ.ב.
בכוונה אני משאיר את עניין הסחירות בחוץ, כי איפה שאני גר, גם גולף וגם טויוטה נחטפות. עם שלט למכירה, ולצער כולם, גם בלעדיו.
(כוון לדרור).
לאסף,
קניתי משהו הרבה יותר גרוע מקורולה. קניתי פורטה (עדיין עם המנוע אטמוספרי והגיר הלא רובוטי).
ולמה? כי רשימת הדרישות הובילה אותי לרכב הזה (דינמיות לא היתה שם, עלות חלפים- כן, למשל).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
חבל להזכיר שוב דיונים על ההעדפות של רוב נשים בכל ירכב כי זה יגלוש לשוביניזם (?...)
אבל הן רוצות קרוסאובר כי זה אופנתי ויושבים גבוה. נוסע פחות טוב? דינמיות בנהיגה? תחושות וכו'? לא מעניין אותן.
לך תסביר שאפילו קורולה טובה יותר מכל קרוסאובר? זה כמו לדבר לעננים.
חחח
לפעמים אני קורא וישר יש לי חיוך מטומטם (וגאה) על הפנים...
הגיע הזמן להחליף לאשתי רכב,
בקשה יותר נמוך (!) מהג'ולייטה.
נשארנו באותו מודל והיום היא נהגת מאושרת עם ג'וליה.
מקטרת שיש "רק" 200 סוסים באורווה ולא מצאנו אחת עם 280... ואין סאונד מנוע גרגרני
מאחל לכולכם
אני מבין יופי. אני בחרתי לנסוע ביומיום בפוקוס ליסינג-אדישן מ-2010 שעלתה פחות ממשכורת מינימום אחת. כי הוגדר צורך מסוים ונפל לי לידיים אוטו מעולה במצב לא פחות ממדהים במחיר מגוחך שאי אפשר היה לסרב לו. אם היתה נופלת לי גולף GTI לידיים באותו רגע, לא משנה שנת הייצור, גם בסכום כפול, לא הייתי מהסס, למרות שהיא פחות מרווחת ושימושית מהפוקוס שלי. וגם פוקוס ישנה כזאת היא מכונית ששמה את הקורולה המקבילה בשנתון בכיס הקטן של הקונדום. כולל באמינות. תאמין לי, זה לא בא מהעוינות שלי לכאורה (?...) לטויוטה, אני יודע מנסיון אישי. וזה למרות שהיא נסחרת בסכום של חצי עד רבע מקורולה מקבילה בשנתון.
אבל אבסולוטית, בלי להשוות מחירי קנייה, מחירי חלפים וטיפולים, רק אוטו לאוטו - זו השוואה שאני בכלל לא הייתי חולם לעשות. אבל זו ההשוואה שלך בין גולף לקורולה והיא לא משאירה לקורולה שום סיכוי. הפער כאן בין מכונית מעולה, אולי הטובה בקטגוריה, למכונית שבמקרה הכי טוב והכי מקל היא סבירה-בינונית ולא יותר מזה, הוא כל כך דרמטי ומביך עד שלטעמי גם טויוטה יסרבו לעשות השוואה כזו.
לצורך העניין תשווה קורולה לאוקטביה. זה כבר השוואה בין תפוזים, ולא בין תפוז לאבטיח. וגם כאן התוצאה תהיה חד משמעית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ש01
חחח
לפעמים אני קורא וישר יש לי חיוך מטומטם (וגאה) על הפנים...
הגיע הזמן להחליף לאשתי רכב,
בקשה יותר נמוך (!) מהג'ולייטה.
נשארנו באותו מודל והיום היא נהגת מאושרת עם ג'וליה.
מקטרת שיש "רק" 200 סוסים באורווה ולא מצאנו אחת עם 280... ואין סאונד מנוע גרגרני
מאחל לכולכם
מה אתה מאחל לנו? ג'וליה או אישה כמו שלך?..................:rolleyes:
חינכת אותה טוב. שאפו.
יש וולוצ'ה אחת בסמל"ת בת"א. חבל רק שהיא לבנה. וכמובן אוטומטית שזה כבר בכלל פשע.