-
1 קבצים מצורפים
תגובה: יוקר המחיה, חסימת יבוא שוב, השחיתות חזרה למקומותינו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
מאחר שהדיון הזה כבר מזמן נלקח למקומות לא טובים....
סתם מסקרנות, למה להחליף שמנים בדיפרנציאלים ב 40K? איזה שנתון הרכב?
זה הוראת יצרן או יוזמה שלך?
הנחיית יצרן עבור היילקס.
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
הנחיית יצרן עבור היילקס.
כנ"ל עבור לנדקרוזר.
קובץ מצורף 136511
-
יוקר המחיה, חסימת יבוא שוב, השחיתות חזרה למקומותינו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הפירוש הרשמי של אבן שושן לא מעניין אותי. אני מתכוון לפירוש במציאות היומיומית שלנו. זה שמקדם עניינים אצל פוליטיקאים ומוסדות ציבור (קרי "המערכת") לא עושה זאת לשם שמיים. זה משלח-יד ולמעשה מקצוע. מן הסתם רבים מאלה שעוסקים בזה, באים מתוך המערכת עצמה ומתוך היכרותם איתה ועם אלה שעובדים בה ומנצלים את זה יפה יפה. במקרה של המערכת הרקובה והמושחתת בישראל, זה ממש מתבקש, ובתחומים רבים אי אפשר לזוז מילימטר ללא עזרת מאכער מקושר - ותאמין לי, הטסטים, החלפים וכל ענייני "עמילות רישוי" ושאר צרות שסביב אחזקת כלי רכב, הם הסעיף הכי קטן בבירוקרטיה הישראלית...בגדול, אני מסכים איתך. מדיניות ברורה ומוצהרת של פמפום יוקר-מחיה לא פרופורציונלי, מערכת שלטונית מסואבת שמקדשת את שיטת ההפרד ומשול דוחפת את האזרחים "לא לצאת פראיירים" גם במחיר של לשנוא ולרמות ולגנוב זה את זה כל הזמן - כי ציבור לא מאוחד שבו כולם שונאים את כולם על כל רקע שתדמיין לעצמך - עדתי/כלכלי/דתי/פוליטי/גיאוגרפי/מגדרי/יו-ניים-איט, זה משהו שממש נפלא לשלטון הרע הזה. כל אלה תהליכים של אבדן ערכים שהתגבשו כאן במשך עשרות שנים. אבל זו קצת מלחמה בטחנות רוח ואין טעם להשחית אנרגיה וזמן על קיטורים בנושא הזה. כולנו יודעים איך דברים עובדים, איך לשחק את המשחק, איך לנצל את הפרצות ולתחמן את המערכת, פשוט כי אין לנו ברירה. כי זו המציאות בישראל שהיא מדינה רקובה, מחורבת, אכולה ומפוררת לגמרי מבפנים, מאחורי עטיפה נוצצת של הייטק ותדמית זוהרת של וילה בג'ונגל.
אנחנו רק חושבים שאנחנו מתחמנים את המערכת אבל המערכת חזקה וחכמה יותר.
בגלל כל הרמאויות הקטנות אנחנו מקבלים חשבון קולקטיבי כי המדינה נרקומנית של מיסים.
למשל-
במקום לאכוף העלמות מיסים מוסיפים בלו דרקוני על הדלק וככה תופסים את כולם. אף אחד לא יכול לברוח מזה…
ותודה על קבלת התואר מעכר.
בגלל ישראלים יפים כמוך אני אשקול אם להמשיך במקצוע הלא משתלם הזה ולהפסיק לסייע לחברים על חשבון זמני הפרטי. ברצינות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shachar
השתכנעתי
לא קונה וולוו
רק בשביל התובנה הזאת היה שווה לפתוח שרשור,
כל המציל נפש אחת...
-
אכן מבדר,
אבל לרגע של רצינות,
יש אנשים שרוצים משהו יותר מיונדאי או טויוטה, רוצים משהו אחר או לכיף או לאיכות או לביצועים או להראות, כמו מותגי היוקרה: פורשה, ב.מ.וו, יגואר, מרצדס וכ'ו.
מי שקונה רכב כזה או שיש לו לשים בכל טיפול אלפי שקלים או שיודע, כמונו, לקנות חלקים בזול, לתחמן המערכת ולהנות בזמן שצוחק על כל העדר.
היכן אתם מעדיפים להיות?
אז כן בחרתי בוולוו שבחניה באים עוברי אורח לראות את הרכב. לך תספר להם שטיפול עולה לי פחות ממה שהם משלמים על הטיפול בקאיה שלהם.
-
הנה השני סנט שלי:
ראשית הנימה - קצת מפריעה לי הנימה האישית שבה בועז תוקף. לא מכובד ולא מתאים לפורום. הרי ברור שהפוסט המקורי עלה כדי לנסות לעזור לחברי הפורום שלא מכירים את האפשרויות (אולי יש כאלה) לדעת שאפשר גם אחרת. לא בטוח שההסבר היה מדוייק, לא בטוח שהשיטה היתה נכונה או ההשוואות מדוייקות. אבל מפה ועד לקטול בנימה כזאת, לדעתי - לא מתאים.
שנית למתמטיקה - לא משנה אם השוו תפוחים לתפוזים או רוביקון לטריוס. התוצאה הסופית היא חסכון כספי ולרוב האנשים זה חשוב. (כמובן לא במחיר של פגיע בבטיחות). ואם כבר מתמטיקה. בועז, כתבת "הוא מפציץ אותנו במידע המרעיש שהוא רכש בצרפת חלק חלופי במחיר נמוך במאות אחוזים מהמחיר של המקורי בארץ" - אני לא מכיר מתמטיקה כזאת! מעל הנחה של מאה אחוז יש בעיה - המוכר צריך לשלם לקונה כדי לקחת את המוצר.
שלישית לרכבים - רכב שטח זה תחביב ובתחביב מתעסקים. אין מה לעשות טיולי שטח זה תחביב ששוחק את הרכב ומצריך התעסקות. יש שמעדיפים להתעסק פחות ולשלם יותר במוסך מורשה, בחלפים מקוריים, ויש שמעדיפים לטפל לבד בחלקים חליפיים. וכמובן יש את כל האפשרויות באמצע. בפרייבטים זה קצת שונה. לרוב האנשים זה לא תחביב אלא אמצעי תחבורה. חיוני יותר או חיוני פחות אבל מביא אותך מנקודה א' לנקודה ב'. כל אחד מחליט בכמה נוחות, פאר, שופוני וכו' הוא רוצה להתנייד ומבין שהוא צריך לשלם בהתאם. בשונה מרכבי שטח שהם תחביב, 99% מרכבי הפרייבט לא מטופלים ע"י הבעלים אלא במוסכים. אז האפשרויות לחסוך פחות מוכרות ופחות מנוצלות. (אגב גם רכבי ספורט, אספנות ואחרים הם תחביב ואני לא מגדיר אותם כפרייבט).
רביעית לחלפים - נכון שחלפים סיניים ברוב המקרים לא באיכות של המקוריים. אבל המקוריים שתקבל במוסך וולוו, במוו, מרצדס, אלפא וכל מוסך אחר מיוצרים ע"י מספר יצרני OEM כמו TRW, BREMBO, EBC, ATE, BOSCH ואחרים לברקסים. זה בדיוק אותו מוצר רק בלי הלוגו של היצרן על האריזה. לכן, לדעתי להשוות רפידות וצלחות של TRW למה שתקבל במוסך היבואן זה בסדר גמור.
וחמישית שוב לחלפים - גם אם נשווה תפוחים לתפוחים (אפילו תרתי משמע) לפחות במותג ג'יפ שעליו אני מוציא בשנים האחרונות את כספי, העלות של חלקי MOPAR בארץ היא פי 2.5 מהמחיר שלהם בארה"ב. (אני יודע, מכס, מע"מ, שילוח, קפה בלובי...) אבל עדיין זה משאיר לי הרבה מרווח להביא לבד אחד לאחד את החלק ולחסוך לא מעט.
נראה לי שזהו...
אההה... ונתראה במפגש ג'יפולוג בשישי הקרוב.
-
בועז.
בדאסטר. שזה רכב מנהלים מפנק ויוקרתי לכל הדיעות. בעיקר שלי שכבר מגיע לגיל גבורות בעוד רגע ..
ציריה אחורית עולה בארץ 3500₪ לפני עבודה ולפני מע׳מ …
אותה ציריה בדיוק מאותו מפעל עם אותה מדבקה. ( ברצינות ). עולה באירופה 700₪
הנה.
הוצאתי לך את האויר מהקשקשת.
רק כי קצת עצבנת אותי על הוולבו רכב מנהלים.
זה לא מוצר בטיחותי. לא נדרש תו תקן. אין שום סיבה שמוט ברזל יעלה 3500₪ לפני מע׳מ ולפני עבודה.
עוד דוגמה ?
תחפש מחיר של גל הינע לדאסטר. באירופה 2000₪
בארץ 12000₪
12000-2000 זה בדיוק העלות של התו תקן … בעצם כבר יש תו תקן .. אז אולי העלות של היבוא באוניה ? או המכונת קפה בלובי ? או הזובי בלובי …
תשנה את דעתי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
בועז.
בדאסטר. שזה רכב מנהלים מפנק ויוקרתי לכל הדיעות. בעיקר שלי שכבר מגיע לגיל גבורות בעוד רגע ..
הנה.
זה לא מוצר בטיחותי. לא נדרש תו תקן. אין שום סיבה שמוט ברזל יעלה 3500₪ לפני מע׳מ ולפני עבודה.
עוד דוגמה ?
בארץ 12000₪
12000-2000 זה בדיוק העלות של התו תקן … בעצם כבר יש תו תקן .. אז אולי העלות של היבוא באוניה ? או המכונת קפה בלובי ? או הזובי בלובי …
תשנה את דעתי.
גיא התיאשתי מלהסביר.
לא טענתי שלא יקר בארץ אלא שאילן נתן כותרת פרובוקטיבית מכוונת בכדי להדגים שיבוא אישי בדרך המלך של חלפים אינו אפשרי ושכולם רשעים בממסד.
אגב, לא צריך תקינה לציריה ואני חושב שגם אתה וגם עוד כמה דאסטרים שאלו אותי לגבי זה לפני הזמנה וכולם קיבלו את הציריות שלהם.
שיהיה לכם בהצלחה עם העצות של אילן…
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
הנה השני סנט שלי:
ראשית הנימה - קצת מפריעה לי הנימה האישית שבה בועז תוקף. לא מכובד ולא מתאים לפורום. הרי ברור שהפוסט המקורי עלה כדי לנסות לעזור לחברי הפורום שלא מכירים את האפשרויות (אולי יש כאלה) לדעת שאפשר גם אחרת. לא בטוח שההסבר היה מדוייק, לא בטוח שהשיטה היתה נכונה או ההשוואות מדוייקות. אבל מפה ועד לקטול בנימה כזאת, לדעתי - לא מתאים.
שנית למתמטיקה - לא משנה אם השוו תפוחים לתפוזים או רוביקון לטריוס. התוצאה הסופית היא חסכון כספי ולרוב האנשים זה חשוב. (כמובן לא במחיר של פגיע בבטיחות). ואם כבר מתמטיקה. בועז, כתבת "הוא מפציץ אותנו במידע המרעיש שהוא רכש בצרפת חלק חלופי במחיר נמוך במאות אחוזים מהמחיר של המקורי בארץ" - אני לא מכיר מתמטיקה כזאת! מעל הנחה של מאה אחוז יש בעיה - המוכר צריך לשלם לקונה כדי לקחת את המוצר.
שלישית לרכבים - רכב שטח זה תחביב ובתחביב מתעסקים. אין מה לעשות טיולי שטח זה תחביב ששוחק את הרכב ומצריך התעסקות. יש שמעדיפים להתעסק פחות ולשלם יותר במוסך מורשה, בחלפים מקוריים, ויש שמעדיפים לטפל לבד בחלקים חליפיים. וכמובן יש את כל האפשרויות באמצע. בפרייבטים זה קצת שונה. לרוב האנשים זה לא תחביב אלא אמצעי תחבורה. חיוני יותר או חיוני פחות אבל מביא אותך מנקודה א' לנקודה ב'. כל אחד מחליט בכמה נוחות, פאר, שופוני וכו' הוא רוצה להתנייד ומבין שהוא צריך לשלם בהתאם. בשונה מרכבי שטח שהם תחביב, 99% מרכבי הפרייבט לא מטופלים ע"י הבעלים אלא במוסכים. אז האפשרויות לחסוך פחות מוכרות ופחות מנוצלות. (אגב גם רכבי ספורט, אספנות ואחרים הם תחביב ואני לא מגדיר אותם כפרייבט).
רביעית לחלפים - נכון שחלפים סיניים ברוב המקרים לא באיכות של המקוריים. אבל המקוריים שתקבל במוסך וולוו, במוו, מרצדס, אלפא וכל מוסך אחר מיוצרים ע"י מספר יצרני OEM כמו TRW, BREMBO, EBC, ATE, BOSCH ואחרים לברקסים. זה בדיוק אותו מוצר רק בלי הלוגו של היצרן על האריזה. לכן, לדעתי להשוות רפידות וצלחות של TRW למה שתקבל במוסך היבואן זה בסדר גמור.
וחמישית שוב לחלפים - גם אם נשווה תפוחים לתפוחים (אפילו תרתי משמע) לפחות במותג ג'יפ שעליו אני מוציא בשנים האחרונות את כספי, העלות של חלקי MOPAR בארץ היא פי 2.5 מהמחיר שלהם בארה"ב. (אני יודע, מכס, מע"מ, שילוח, קפה בלובי...) אבל עדיין זה משאיר לי הרבה מרווח להביא לבד אחד לאחד את החלק ולחסוך לא מעט.
נראה לי שזהו...
אההה... ונתראה במפגש ג'יפולוג בשישי הקרוב.
זה טריק שיווקי ידוע.אבל מה שמדאיג אתכם זה העוקצים של המדינה.
חלפים מקורים מיוצרים ע"פ קבלן משנה ידוע ממש לא אותו חלק כשהוא נמכר עצמאית על ידי הקבלן.אבל אתם יכולים להמשיך לחשוב ככה אם זה עושה לכם טוב ודמיין שהצלחתם לעבוד על המערכת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
bazz270
זה טריק שיווקי ידוע.אבל מה שמדאיג אתכם זה העוקצים של המדינה.
חלפים מקורים מיוצרים ע"פ קבלן משנה ידוע ממש לא אותו חלק כשהוא נמכר עצמאית על ידי הקבלן. אבל אתם יכולים להמשיך לחשוב ככה אם זה עושה לכם טוב ודמיין שהצלחתם לעבוד על המערכת.
לא הבנתי מה אתה אומר. חלק OE או OEM זה אותו חלק, יתכן אולי קופסה אחרת.
כמעט כל חלק מהותי מקורי שאתה קונה לרכב בארץ המחיר הזוי. אוסיף דוגמא - ערכת טיימינג לוולוו הבאתי במשלוח סה"כ 800 ש"ח, כאן ביקשו 1,800 לפני מע"מ.
שום זובי בלובי לא מצדיק הפרשים מפגרים כאלה חוץ מהרצון לדפוק את הצרכן.
וכיף לשמוע שוב ממכרים וותיקים כאן - תודה שי...
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
בועז.
הנה.
עוד דוגמה ?
בארץ 12000₪
תשנה את דעתי.
אין שום תו תקן לציריה כמובן. המחיר של 12000 זה ככל הנראה מחיר MSRP.באירופה המלאים שונים,סוגי לוגיסטיקה ואחסנה שונים לכן גם המחיר שונה.
הדילר המקומי רשאי להוריד מחיר מהMSRP בטווח שנקבע על ידי היבואן (שבעצמו יכול לקבוע מחיר).
תקראו לזה איך שבא לכם.עוקץ או משו אחר.אם זה מה שעושה לכם טוב.
ההפסד שלכם הוא בסיפורי סבתא של מוסכניקים איך שאתם קוראים להם "שלכם" מאשר הפסד על מחיר חלקי חילוף מקוריים.אבל שוב.מה שעושה לכם טוב
באמת ככל שלא תיהיה אצלכם הבנה שכל הסיפורים של "אותו מפעל" "חברת בת" "אותו דבר בלי מדבקה" זה סיפורי בדים אין מה להרוס לכם את האידיליה
-
Bazz, אתה באמת מאמין במה שאתה כותב? אומרים לך אותו חלק, אותו מק"ט, אותה אריזה.
בלי לפגוע - אתה גם מתנגד חיסונים? נראה שאתה באמת מושפע מהסיפורים שמספרים לנו כדי להצדיק את הגזל.
-
עזוב שטויות.
אתה יודע מה זה PLM? פעם התעסקת?יצא לך?
אתה מבין שאותו מוצר יכול להיות בעל רמות איכות שונות?גם אם הוא חיצונית נראה אותו דבר ?
לגבי המק"טים אני לא אסבך אותך עזוב.פרה פרה
-
אני יכול להעיד ממקור ראשון שחלפי "oem" אעלק, מכמה חברות באיכות ירודה עשו שמות לאמינות המפוקפקת גם ככה של לנדרוברים. לא תמיד מקט מתאים מעיד על האיכות. וכשחלק מקורי מחזיק עשור, בעוד חלופי oem מחזיק שנה, ובאופן עקבי לאורך מגוון שלם של חלפים, ועם עדויות לכך מרחבי העולם, אז זה לא דמיון פרטי.
לגבי אגדות של "מיוצר באותו מפעל, חברה בת של..." כולנו מכירים את זה וזה קיים חזק מאוד בהרבה מאוד תחומים. בצמיגים דחפו לי לפני הרבה שנים חתיכת גומי מסוכנת שהיא מ"חברת בת של קונטיננטל"...
לגבי הנימה האישית, אני מבקש שוב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
לא הבנתי מה אתה אומר. חלק OE או OEM זה אותו חלק, יתכן אולי קופסה אחרת.
לא תמיד.
ניסינו (ברבים) להביא חלקי דנסו מקבילים למקורי של טויוטה, לא הצליח.
ליצרנים יש אינטרס למכור חלפים, ויש הסכמי בלעדיות על חלפים מסויימים, והתואם שתמצא מאותו יצרן לא תמיד זהה.
כמה ההבדל משנה בחלפים שכן מוצאים?
לא יודע, אבל יש חלפים שלא תמצא שלא עם תווית המקור.
מק״ט זהה לא רלוונטי.
הדבר היחיד שזה אומר שתיאורטית זה ניתן להתקנה בלי התאמות במקום המקורי.
אין בזה שום דבר לאיכות החלק.
-
התרומה שלי לדיון היא, שפחות נעים לי לקרוא את ההתלהמות והמהירות שהדיון הזה התלהם והגיע לפסים אישיים, ולאחרונה זה קורה יותר מדי, במיוחד על ידי חברים ותיקים.
חבל, מבחינתי ג׳יפולוג זו אחד משמורות הטבע של ישראל, בואו נשמור אותה ראוייה, גם אם חלוקים לא צריך להגזים בכינויים ובתיאורים.
Asaf-a
אסף.א
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
התרומה שלי לדיון היא, שפחות נעים לי לקרוא את ההתלהמות והמהירות שהדיון הזה התלהם והגיע לפסים אישיים, ולאחרונה זה קורה יותר מדי, במיוחד על ידי חברים ותיקים.
חבל, מבחינתי ג׳יפולוג זו אחד משמורות הטבע של ישראל, בואו נשמור אותה ראוייה, גם אם חלוקים לא צריך להגזים בכינויים ובתיאורים.
Asaf-a
אסף.א
++1
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לא תמיד.
ניסינו (ברבים) להביא חלקי דנסו מקבילים למקורי של טויוטה, לא הצליח.
ליצרנים יש אינטרס למכור חלפים, ויש הסכמי בלעדיות על חלפים מסויימים, והתואם שתמצא מאותו יצרן לא תמיד זהה.
כמה ההבדל משנה בחלפים שכן מוצאים?
לא יודע, אבל יש חלפים שלא תמצא שלא עם תווית המקור.
מק״ט זהה לא רלוונטי.
הדבר היחיד שזה אומר שתיאורטית זה ניתן להתקנה בלי התאמות במקום המקורי.
אין בזה שום דבר לאיכות החלק.
נכון ולא רק זה.
הקבלן משנה לא מקבל ECO מההנדסה של היצרן רכב שלא במסגרת ייצור הLOT ששייך ליצרן.ז"א אפילו אם במקרה הכי טוב הוא שימר את כל הדרישות איכות,טולרנסים וחומרים משרטוטי מקור הואעדיין מייצר לפי איזה רוויזיה ישנה כלשהי שהוא קיבל במסגרת ההזמנה.
ללקוח פשוט זה נראה "בול אותו חלק" רק באריזה אחרת (יש יצרנים חכמים שגם עושים אריזה דומה כמו איסוזו בסט פארטס).אז למה לשלם יותר אם זה לכאורה אותו דבר..ונראה שזה די עובד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
ותודה על קבלת התואר מעכר.
בגלל ישראלים יפים כמוך אני אשקול אם להמשיך במקצוע הלא משתלם הזה ולהפסיק לסייע לחברים על חשבון זמני הפרטי. ברצינות.
רק אמא שלי ובת הזוג שלי חושבות שאני יפה. ואם שכחת מה כתבתי כמה תגובות קודם, אני התקוממתי נגד הכתרתך כ"מאכער".