....
ויש אינספור דוגמאות חיות מהשטח, פשוט חבל על זמן ההקלדה ועל הקילובייטים שזה יתפוס על השרת.
Printable View
1 - כפי שצייתי - קיימת סכנה מהותית של שפיכת המים עם התינוק בגלל נושא סימון השבילים והדרכים- ויתכן שרק זעקה ציבורית בנושא תועיל. מצורף מסמך הבהרה שלא צורף במקור. שימו לב: או בדרך עפר.
2. אנחנו מכירים כל כך הרבה שנים, נפגשנו פה ושם בשטח, מן הראוי שתכבדו את המנהלים וגם את חבריכם. אני רחוק מאוד מלהיות טלית שכולה טחינה, אבל ראבאק, תהיו בני אדם. אנחנו מתארחים בבית הזה הרבה שנים ואנחנו עושים בו לפעמים כבשלנו, אבל אנחנו עדיין אורחים.
קובץ מצורף 136816
רק אכניס דברים לפרופורציה…
החוק על איסור נסיעה בחופי הים נולד על מנת לשמור על בטיחות המתרחצים.
מאז הוא נאכף בשביל לשמור על הצבים והנמלים הנודדות על ידי ה… רט״ג בכלל.
רק בשביל שתבינו איך העסקים פה נסגרים במדינה.
גם אל תקנו את הניירת שמחוץ לחוק.
מה שקובע זה החוק.
הכוונות הן עזרה לבית המשפט למקרה שנידון משהו שלא כוסה על ידי החוק.
זה מעין ״ למה התכוון המשורר״
נכון ומדוייק וההקבלה למניעת נסיעה על חופי הים גם מדוייקת.
כי בין הכוונה לבין מה שהשוטר בשטח עוד 5 שנים יעשה - אין קשר.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
רגע... אם אין לי רכב שטח אלא סתם רכב ואני נוסע בדרך שמסומנת כדרך, האם אני עבריין? כי הדרך היא לרכב שטח בלבד?
Sent from my HD1903 using Tapatalk
המדינה מבינה כסף, נכון ?
אז שיחוקקו קנסות אסטרונומיים למי שנתפס יורד מדרך באשר היא לשדה או שטח של שמורה, ויאכפו אותו. ירידה למרחק של מעל 10 מטר - 5000 ש"ח. ירידה לשדה מעובד - 5000 ש"ח. מי שפוגע בסביבה - חקלאית או טבעית - שישלם. מי שנוסע בדרך באשר היא ולא יורד ממנה - שייסע לשלום.
נדב, זה לא מעשי.
כי המתפרעים שמתחרעים על השדות נוסעים בד"כ ללא לוחיות רישוי. לעתים בכלי גנוב. אין מה לצלם, הם לא יהססו לברוח.
תצטרך לפרוס את כל סד"כ משטרת ישראל בכל הארץ, כולל טרקטורונים משטרתיים ו-SBSים של מג"ב, רחפנים ואולי אפילו מסוקים באויר, כדי שיוכלו לתפוס את העבריינים פיזית, בידיים. זה לא משתלם למדינה ולכן לא מעשי.
יותר קל לתקוע לך דוח על 250 כשעצרת לעשות קפה ושני גלגלים שלך לא על השביל שאמנם נמצא על המפה אבל כבוד שרת התחבורע לא הגדירה כ"דרך שהיא דרך"...
סופו של החוק הזה להרע את מצב החקלאים מפני שעכשיו גם הנורמטיביים כועסים עליהם.
לגבי הדרך שאינה דרך אתם טועים ומטעים.
ההגדרה מדברת על דרך שאינה דרך מסומנת.
נשאר להתווכח מהי דרך מסומנת בדומה לדרכים המסומנות במפות הרטג.
האם מסומנת היא מסומנת במפה או דורשת סימון יעודי בשטח ובהנחה שבמפה אז איזו מפה וכו וכו.
החוק הזה לא ייטיב בשום אופן מצבו של שום חקלאי באשר הוא.
הוא במקרה הטוב ירגיס ויגרום לנקמנות ופלפולים משפטיים בין אלו שמלכתחילה החוק לא נולד נגדם אל מול הרשויות.
והכי גרוע, הוא מקצר את הדרך להכניס עוד כלי רכב תחת כנפיו בהסתמך על האווירה הציבורית נגד כלי כלי רכב בשטח.
אפשר להיות מנומסים כדרכנו ולקבל את העוולה בהכנעה.
זה עולה יותר מדי.
המדינה, כפי שנדב כתב, מבינה רק כסף. היא משקיעה בדברים כאלה רק אם הם משתלמים לה.
ראה פרויקט המצלמות א3. התחילו בו רק אחרי בדיקה מדוקדקת וצפי הכנסות שיחזיר את עצמו תוך פרק זמן נתון ויתחיל להרוויח.
זה כמובן לא הוריד את מספר התאונות והנפגעים באותם קטעי דרך. נהפוכו - בתקופה מסוימת מספר התאונות אפילו גדל. זה כמובן לא הזיז ולא היה אכפת לאף אחד שם למעלה, כל עוד הקופה ממשיכה לצלצל.
בסופו של דבר, שמירת הטבע ושלמות השדות לא מעניינים את המדינה. היא מתעניינת ופועלת רק איפה שתוכל להרוויח כספי שוד קנסות.
מדהים הבדלי הגישה בין הממשלות.
החודש נכנסה לתוקף תקנה חדשה. האחרונה שעשתה שרת התחבורה הקודמת.
התקנה נפטרת סוף סוף מהקשתות המסוכנות ששנים ליוו ללא הצדקה את רוכבי הטרקטורונים.
נשמנו לרגע לרווחה שמשהו חיובי קורה.
לא רוצה להיכנס לפוליטיקה אסורה אבל אי אפשר שלא לגרד בראש לנוכח הפער בין השינוי שציפינו לו לשינוי שאנחנו מקבלים בכל כך הרבה תחומים.
מיאש, מאכזב, מקומם, מרגיז עד כדי חמת זעם להשחית.
אני חושב שהחוק מבורך וחשוב ואני מכיר את הבעיות מכל צדדי המטבע.
מצד אחד אבא של ארוסתי חקלאי הסובל מחרישה של השטח עי טרקטרונים וגניבות חקלאיות
מצד שני אני גר אי שם בדרום ומרגיש את השטח נרמס גם מחוץ לשמורות
מצד שלישי אני איש שטח וגיפאי קרוב לעשור
מצד רביעי אני איש רטג לשעבר
אני יכול להגיד שכנראה החוק לא ישפיע על רובכם גם אם יעבור, רוצים לדעת למה? החוק מתייחס לשטחים חקלאים ושמורות טבע ( שכבר יש איסור ירידה משבילים) אבל אותם חארות שמשתוללים בשדה בדכ זה אותם חברה שהורסים לנו את שמורות הטבע ובגללם נוצר מצב של חוקים ומכשולים שרק מקשים על כל אזרח נורמטיבי.
יותר מזה, אני אגלה לכם שיש שמורות שויתרו והתקינו מעקה מעצ ואותם " צדיקים" באים עם דיסקים במיוחד כחלק מהטיול וחותכים אותם חתיכה אחרי חתיכה. מי ממכם שהיה אי פעם בנחל לבן או בדיונות של עגור ( שם עבדתי) בטח ראה את כל הבני טובים שמשתוללים וקורעים את השמורה, מה שאותם אנשים לא רואים זה השמן שנשפך, זבל ושלא נדבר שלפחות פעם בשבועיים 3 אני מקבל דיווח על ילד או בנאדם שנחתך קשה מחלקים מברזל שנופלים בדיונה והם מתגלשים על זה וצריך פינוי.
עכשיו תחשבו על הטיול שלכם בלי כל החרא הזה ( גם מחוץ לשמורה), אתם הטבע ובלי מיליון קוליסים ושבילים פיראטים שמשחיטים את הטבע שאנחנו כגיפאים באים להנות ממנו. החוק הזה בא להסדיר דברים שלרובנו ברורים מאיליו.
עכשיו שלא תבינו לא נכון לא כל רטג צדיקים, מסכים- כל פקח השריטות שלו והידע שלו בשטח ( אני בכוונה לא מתייחס לשמורות).
אני יכול להגיד לכם שאני חוטף חרדה מהרעש ליד הבית בשישי שבת של כל הכלים שמשתוללים והורסים הכל ( אני מאמין שיואב יכול להזדהות איתי בנושא הזה) וכמוכם אני לא מכליל.
חשוב שתדעו שבכל תחום יש חארות:
מכיר בעלי מאבריקים שנוסעים עם משפחה ליומים על שבילים מסומנים ולא טסים בשטח ( כן כן זה גם קיים) ולהפך כאלה שבאים כדי לקרוע כמה שיותר ולהראות למי יש *** יותר גדול ויכול לטפס על השיפוע התלול והגבוה ביותר.
מכיר רוכבים אופניים שיפנו את הדרך בכיף או יצמדו לצדדים כדי לא להפריע לשאר משתמשי הדרך ומכיר כאלה שישר פונים לאלימות ( כפי שהוזכר פה מעלי)
מכיר רוכבים סוסים שחמודים ועושים תיאומים ושואלים ואפילו מרימים אחרי הקקי של הסוס בשטח פתוח ( כן כן שמעתם נכון) וכאלה שיעשה הכל כדי להשמיד והעיקר לטייל.
וכמובן גיפאים מקסימים וחמודים וכאלה שרואים אותי יורקים ומתחילים מכות
החוק הזה עושה סדר ואני חושב שהוא חשוב, תמיד תזכרו שאתם לא לבד בשטח וצריך לכבד את כל המשתמשים ואם יש כאלה שהורסים ומשמידים ועושים רע אני חושב שצריך לדבר איתם או לדווח אחרת נגיע למצב כמו היום של חסימות, אכיפה קשה ועוד סטיגמות שידבקו לכולם כי בסוף זה רק אחוז קטן עושה בעיות ורוב המשתמשים הם באמת אנשים טובים שומרי חוק שרק רוצים לטייל
אז למה צריך חוק חדש? מי שפגע ברכוש (שטח חקלאי) הוא עבריין גם בלי חוק חדש. מי שיודע בשבילים בשמורה - ברור.
אז צריך חוק כדי לומר את המובן מאליו?
אסף.
תשמע.. מי שהורס שדה חקלאי בתכלס מה שקורה שזה שהחקלאי תובע אותו אישית וכד וזה קשה יותר.
שמורות טבע כבר קיים
יש גם שטחים פתוחים שאין בהם אכיפה כלל והם נראים כמו שדה חרוש מרוב רכבים שמשתוללים שם.
אני גם חושב שזה חוק חצי פופוליסטי, הממשלה החדשה מנסה להיות מאוד ירוקה וזה משהו שמצתייר ככה.
גופי האכיפה למיניהם לאט לאט יתחילו להתחמש עם כלים מיוחדים, ביום שזה יקרה כולנו נהיה בבעיה ולכן אנחנו כאנשים אוהבי טבע צריכים לעלות את המודעות של נסיעה בדרכי עפר ודרכים מסומנים (בשמורות) כי הרבה מצפצפים על זה וזה בדיוק מה שדופק אותנו
אני מדגיש, אני לא מכליל אף אוכלוסיה יש חארות בכל תחום.
יש הרבה סוגי נזקים לחקלאות מלבד נסיעה על שדות זרועים.
למעשה הנסיעה היא אולי הנזק הפעוט ביותר מהרשימה הבאה.
למשל ולא רק:
שריפות קש/חציר כותנה וכו
גניבות תוצרת חקלאית.
גניבות מים
פגיעה בשעוני מים ומדי זרימה.
חיתוך צנרת טפטוף בשדות שלמים.
גניבות בקר וצאן.
גניבה ושריפת טרקטורים.
שבירה ועקירת עצים.
הבנתם את הרעיון, נכון?
אף אחד מאלו לא באמת מטופל.
לא ממש ברמת חקיקה מרתיעה ובוודאי שבטח לא על ידי האכיפה.
בסוף את האצבע בסכר תוקעים מתנדבי משמר אזרחי מבני ההתישבות האובדת וכן השומר החדש.
אז אתה רוצה גבע לומר לנו ברצינות שאתה חושב שדווקא החוק הזה הוא שיביא שינוי ומזור לחקלאים?
האם נראה לך שיש איזה ברברי שנוהג היום בלי מספר וביטוח ועל כבישים באמת יהסס אחרי החקיקה לנהוג על שדות ובשמורות מחוץ לשבילים?
לי נראה שלא.
נראה לי גם שהחוק הזה יצרף לחגיגה את מי שעד אתמול ראה חשיבות בשמירה על הכללים.
עכשיו כשלוקחים ממנו את הזכויות הוא יכעס ויהיה ממורמר ויצטרף ככול הנראה לפורעים.
( אני משתמש בכוונה באותו השפה שבה מצדיקים את ההתפרעות של הערבים על הכבישים. אלו הטיעונים שמעלים החתומים על החוק למיטב הבנתי)
אגב, מי שמטייל בעמק רואה עד כמה השדות לא באמת מעובדים לצרכי חקלאות.
בנהלל החקלאות הכי רווחית היא העיגול השני דל ההרחבה ומכירת אדמות לבניה.
שמירה על החקלאות עאלק…
בועז - עם כמה שזה קשה, אני חייב לציין שיש נסיונות לאכיפה. פעם בשבוע שבועיים מרדף מהמתבן השרוף בקיבוץ לטובא - זנגריה ובסופו עצורים מגיע לחדשות.
אני מתרשם שהמשטרה כן מתאמצת סוף סוף. אבל אחרי שנים של הזנחה וחוסר מעש - או רכה לפחות הציבור רואה את זה - לא קל להתניע את האכיפה וההרתעה ובסוף מי שסובל אלו החקלאים... לפעמים סובלים משני צידי החוק - במבצע שהיה לא מזמן עם חסימות בשבילים כדי לתפוס מפרי חוק על אופנועי שטח- מי שנתפס היו באופן מפתיע בני 15 מההתיישבות העובדת ולא אותם לקוחות פוטנציאליים שאליהם כוון המבצע. מה שנקרא תיזהרו עם מה שאתם מבקשים....
אסף.