-
תגובה: ברונקו בד לנדס עם חבילת ססקווטץ' או רנגלר JL רוביקון מנוע 3.6 עם חבילת ריקון - מה הייתם בוחרי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
ראשית: תודה לשלמה על השאלה, נהנתי לקרוא את התשובות, וכן, גם אני חוטא (בעבודה) ומציץ בערוצי היוטיוב שהוזכרו כאן.
שנית: אם כבר דיברתם על ציצי, אז לכל אחד יש את הטעם שלו (כמו בברונקו וברוביקון) אבל אחרי "שידרוג" כל הציצי נראים אותו דבר. אז כנראה שמרוץ החימוש בשידרוגים יהפוך את ההבדלים בשטח ללא משמעותיים.
יחזקו רכיבים בברונקו וברוביקון, יכנסו קיטים של הגבהה ועוד.
אני מסתכל על זה יותר מזווית ישראלית:
א. למי יהיו מוסכים יותר טובים עם מכונאים מקצועיים ואמינים (ואלי גם "גורוים")
ב. למי יהיו עלויות תיקון ממוצעות שנתיות יותר נמוכות (כן, גם מי שמוציא 450K על רכב לא אוהב להיעקץ במוסך)
ג. איזה רכב יפגין יותר אמינות לאורך שנים ויזדקן יותר טוב.
ד. האם הברונקו "יחזיק" מחיר כמשומש כמו הרוביקון של היום?
ה. איזה מהשניים יתחבב יותר על גנבי הרכב
כל השאר כבר נאמר.
הימור שלי: אם היו כאלה שצריכים להחליט היום, עם 450K מוכן, והיו רכבים במלאי, ובהנחה שהם מחפשים רכב לשטח (לא שופוני): הרוב היה בוחר היום ברוביקון בגלל כל הפרמטרים שעדיין לא ידועים על הברונקו. מחכים שנתיים ואז מחליטים שוב לפי המצב הקיים.
כמה נכון
תודה
רק מחזק מה שכתבת שהוא כל כך נכון
אני רק אומר :נקווה שישרוד הברונקו את השוק הישראלי וגם עוד 3 שנים יהיה מלאי ומוסכים שיגעו בו לא יהיה נישה בתוך נישה בגלל ההשוואה לרוביקון שהיא בראייתי לא נכונה ונועדה רק בשביל לבקש עליו כמה שיותר…
אני באמת חושב שפותש צריך לבחור רוביקון עכשיו ו גם עוד 3 שנים בגלל אופי הקבוצה שלו והטיולים שלו ורואים את זה בלי להכיר בכלל שאתה איש של רוביקון ואתה בכלל לא צריך להתקרב לברונקו אלא אם אתה רוצה גם וגם …
ניתן לראות גם בתשובות ואני מקווה שהרבה יראו שהבחירה בינהם היא לפי אופי הקבוצה שאתה מטייל בה ואופי הטיולים שאתה עושה 90 אחוז מהזמן ולא 10 אחוז
שיהיה בהצלחה ואחלה שרשור
Sent from my iPad using Tapatalk
-
תגובה: ברונקו בד לנדס עם חבילת ססקווטץ' או רנגלר JL רוביקון מנוע 3.6 עם חבילת ריקון - מה הייתם בוחרי
מעניין שהברונקו עשה בממוצע במבחן 6.5 ק"מ לליטר. עם נהג לבד ברכב, בלי ציוד, בלי כננת, בלי ג'ריקנים של מים או דלק ובלי גגון עם ציוד על הגג.
עם כל המנוע החדשני שלו ו' 10 הילוכים באוטומט, הוא לא יותר טוב מרוביקון 2007 עם מנוע 3.7 אטמוספרי ו' 4 הילוכים באוטומט.
מדובר על ממוצע, כביש ושטח. והם נסעו מהמרכז לצין ונקרות.
בעניין הציריות ומוטות ההגה, זאת מחלה של הרבה רכבים שנבנו על בסיס טנדרים וגם של הטנדרים האמריקאים הגדולים כמו F-150, RAM וסילברדו. יש לזה פתרונות של חלקים מחוזקים ששורדים יפה - לא על זה הייתי "מפיל" את הברונקו.
שחר שחר: נסעת בברונקו מספר שעות.. זה לא מספיק כדי לבחון רכב ולקבל החלטה שבארץ מגרדת את החצי מיליון שקל.
על הציריות והמוטות הגה כבר עניתי לך. אבל אני שמח שטוב לך (ובעיקר לאשתך) עם הבחירה באקסטרים ריקון. לדעתי, כרגע, בחירה נכונה.
שאלה נוספת שהייתי שואל במסגרת ה"שאלות הישראליות" על הברונקו היא: האם הוא יהיה הצלחה וישרוד יותר מכמה שנים. קחו לדוגמא את ה- H3 שחי מ 2006-2009 והייצור הופסק. חשבתי פעם על H3 (יש כמה פוסטים שלי על הבעד ונגד) וירדתי מזה אחרי שבעלי מקצוע אמרו לי שכבר קשה למצוא חלפים ל H3 ומכונאים בארץ שמכירים את הרכב כמעט ואין. המוסכים מעדיפים שלא תיכנס אליהם עם H3 כדי לא להסתבך בהרפתקאה... (בארה"ב כמובן שהכל קל יותר...).
אז זהו, 2 פליק-פלאק לאחור, מספריים וגלגול וחזרתי לאקסטרים ריקון כבחירה הנכונה כרגע ובעתיד הקרוב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
קחו לדוגמא את ה- H3 שחי מ 2006-2009 והייצור הופסק. חשבתי פעם על H3 (יש כמה פוסטים שלי על הבעד ונגד) וירדתי מזה אחרי שבעלי מקצוע אמרו לי שכבר קשה למצוא חלפים ל H3 ומכונאים בארץ שמכירים את הרכב כמעט ואין. המוסכים מעדיפים שלא תיכנס אליהם עם H3 כדי לא להסתבך בהרפתקאה... (בארה"ב כמובן שהכל קל יותר...).
מי מבין רוכשי ההאמר H3 יכל אז לנחש, שיגיע המשבר הכלכלי הגדול בארה"ב. תוסיף עליו את רצח האופי שעשו פנאטים ירוקים למותג (שכלל גם שריפת אולמות תצוגה של דילרים ופגיעה ברכבים שחונים ברחוב) והופ - ירדו המכירות, ואז באמריקה כמו באמריקה - אין סנטימנטים. המותג נסגר.
ועכשיו יש ברונקו. מי יכל לנחש שתבוא קורונה ותחבל ככה בהשקת הדגם החדש? מי יכל לנחש? מי יכל? מי? אף אחד. ומי יכול להבטיח לך אמינות? אף אחד. אבל לפי התיאוריה הזו, קונים רק טויוטה בצבע לבן ולעולם לא לוקחים שום החלטה חשובה בשום סעיף - כי מי יודע מה יקרה.
-
אגב זה... האמר הוא דוגמה לרכב שבזמן אמת היה להיט לשתי דקות, מסיבות פוליטיות ומקרו כלכליות נפל בארהב אבל המשיך להיות מיוצר ולהימכר עד סגירת המותג בשאר העולם.
וזה שהוא ייוצר שנים בודדות ויש מעט בשוק, הופך אותו בעייתי אולי - אבל בשנה שנתיים האחרונות הוא חווה עדנה ומה שהיה מוקצה, מתחיל להחשב קלאסי ונחשק בארה"ב. כי הנה רכב די קומפקטי, די קשוח (טנדר ג'י-אמ-סי) עם גלגלים 33 מקוריים שבלי מאמץ מקבל 35...
בקיצור. מי יודע מה צופן העתיד...
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
האמר H3 היה קוביה בעיצוב מגניב על פלטפורמת טנדר, והגיע (אופציונלית) עם מנוע V8, טרנספר 4:1, צמיגי 33 מקוריים, ונעילות.
אבל בלי מזל וטיימינג לא מגיעים רחוק. ז"ל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
האמר H3 היה קוביה בעיצוב מגניב על פלטפורמת טנדר, והגיע (אופציונלית) עם מנוע V8, טרנספר 4:1, צמיגי 33 מקוריים, ונעילות.
אבל בלי מזל וטיימינג לא מגיעים רחוק. ז"ל.
וואלה נכון
ומבאס
גם פה טיימינג ומזל חסר לברונקו בתצורת מלאי ובראייתי השיווק עושה טעות עם להגיד רוביקון ליד ברונקו ….
נקווה שהברונקו יצליח ולא יידחק רק לתחרויות מהירות בדיונות עם הרפטור וכו
לטייל בטבע עם 4 גלגלים והילוך כוח זה זכות בארץ הקודש
Prefer to move from 2H to 4L with joy
-
רכבי SUV שידעו לעשות שטח לא רע בכלל והיו נוחים יותר מהרנגלר על הכביש כולל בנסיעת שבילים מהירה , היו פה תמיד - טרופר, פאגרו ודיסקו בקונפיגורציות שונות , לנדקרוזרים , וכן הלאה .
הברונקו מעשיר את המצאי הזה ומוסיף אופציה מעניינת, אם כי יקרה. הוא יעשה 98% מהרוביקון ויהיה פי 10 נוח על הכביש
רוצים רכב שיעשה 92% מהרוביקון ויהיה פי 100 נוח על הכביש - קנו דיפנדר חדש
כמו שכבר נאמר … אחרי 5 שנים על הכביש כל הרכבים האלה פחות אטרקטיביים
לא רואה פה שינוי בשוק או איום מהותי
אם כבר … החשש הוא שג׳יפ יוותרו ויגיעו למסקנה שהדור הבא יכול להיות עם מתלה קדמי נפרד . אולי אפילו ייקחו ארכ׳ של מתלה נפרד קדמי צעד אחד קדימה, בסגנון באגים או סגנון איציק מיני
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
אם הרנגלר יצא עם מתלה קדמי נפרד זו תהיה רעידת אדמה ובכך הוא יאבד את היתרון הכמעט יחידי שיש לו מול הברונקו..
אם כבר היום רבים עוברים למחנה הברונקו אז אחרי מתלים נפרדים ברנגלר כבר לא יישאר מי שיעדיף אותו על פני הברונקו
זו כמובן דיעה והערכה אישית שלי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הדסופה
רוצים רכב שיעשה 92% מהרוביקון ויהיה פי 100 נוח על הכביש - קנו דיפנדר חדש
הדיפנדרהחדש/דיסקו 6 לא עושה חצי מהרוביקון בשטח.
הוא אכן הרבה יותר טוב ונוח בכביש.
אבל גם יקר ב-50%.....
הקהל אחר לחלוטין. זה רכב פרימיום מובהק עם כל מה שמשתמע, הם בכלל לא מתחרים זה בזה.
אבל הברונקו הוא כן מתחרה ישיר.
ונושא הסרן החי מלפנים הוא ייהרג ובל יעבור מבחינת הג'יפאים מאגף ההארדקור. ג'יפאים מכל העולם מתחלקים ל"כתות" בדיוק כמונו - אבל מכיוון שבאמריקה ה"כת" של פורד ענקית ומאוד חזקה, לא בכדי באמריקה כבר יוצאות הסבות אפטרמרקט לסרן חי לברונקו - לדעתי זה מיותר לחלוטין, הרווח ביכולות בזחילת סלעים קיצונית כנראה לא יצדיק את קלקול האוטו והפגיעה בביצועים בכל סיטואציה אחרת - אבל הדעה הקדומה בנושא הזה מוצקה ונטועה חזק מאוד.
בג'יפ מודעים לזה וברור להם שהם במלכוד. ברור להם גם שברגע שהם יעבירו את הרנגלר הבא ל-IFS, מהונדס טוב ככל שיהיה, כבר לא יהיה לו שום יתרון על הברונקו ויותר מזה - מבחינת חסידי הרנגלר זה ייחשב לרעידת אדמה ואפילו לבגידה. המכירות יפלו.
ואם אתה שואל אותי? תחת כנפי סטלנטיס זה אשכרה עלול לקרות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הדיפנדרהחדש/דיסקו 6 לא עושה חצי מהרוביקון בשטח.
הוא אכן הרבה יותר טוב ונוח בכביש.
אבל גם יקר ב-50%.....
הקהל אחר לחלוטין. זה רכב פרימיום מובהק עם כל מה שמשתמע, הם בכלל לא מתחרים זה בזה.
אבל הברונקו הוא כן מתחרה ישיר.
ונושא הסרן החי מלפנים הוא ייהרג ובל יעבור מבחינת הג'יפאים מאגף ההארדקור. ג'יפאים מכל העולם מתחלקים ל"כתות" בדיוק כמונו - אבל מכיוון שבאמריקה ה"כת" של פורד ענקית ומאוד חזקה, לא בכדי באמריקה כבר יוצאות הסבות אפטרמרקט לסרן חי לברונקו - לדעתי זה מיותר לחלוטין, הרווח ביכולות בזחילת סלעים קיצונית כנראה לא יצדיק את קלקול האוטו והפגיעה בביצועים בכל סיטואציה אחרת - אבל הדעה הקדומה בנושא הזה מוצקה ונטועה חזק מאוד.
בג'יפ מודעים לזה וברור להם שהם במלכוד. ברור להם גם שברגע שהם יעבירו את הרנגלר הבא ל-IFS, מהונדס טוב ככל שיהיה, כבר לא יהיה לו שום יתרון על הברונקו ויותר מזה - מבחינת חסידי הרנגלר זה ייחשב לרעידת אדמה ואפילו לבגידה. המכירות יפלו.
ואם אתה שואל אותי? תחת כנפי סטלנטיס זה אשכרה עלול לקרות.
אז אתה אומר להשקיע במניה של JK/JL [emoji28]
Sent from my SM-G985F using Tapatalk
-
Jeep לא עברו לifs בדגמים הרכים שלהם? ולמעשה שם נתנו מענה למי שלא רוצה הארדקור?
Sent from my HD1903 using Tapatalk
-
במיוחד בשביל לבלבל את שלמה ..
יהיה גם מקום לישון בפנים ;)
https://youtu.be/5DUmh4n6fRM
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
במיוחד בשביל לבלבל את שלמה ..
יהיה גם מקום לישון בפנים ;)
[
זה לשירשור המכוערים
-
תוכנות עיבודי התמונה/הדמיות הולכות ומשתפרות. יפה.
חבל רק שהאמן שאייר את זה לא בא מתחום הרכב ולא לוקח בחשבון עניינים פעוטים של פרקטיות והנדסת אנוש.....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
Jeep לא עברו לifs בדגמים הרכים שלהם? ולמעשה שם נתנו מענה למי שלא רוצה הארדקור?
Sent from my HD1903 using Tapatalk
עברו. וחטפו על הראש. כי המעבר ל-IFS ובהמשך ל-AWIS (מונח שאני המצאתי כרגע?... All Wheel Independent Suspension) אולי הביא למותג לקוחות חדשים בקטגוריות הקרוסאובר והוונאבי כאילו-כזה למיניהן, אבל גם הפריד לתמיד את הצ'רוקי/גרנד-צ'רוקי לדגמיהם ואת כל הדגמים מבוססי פלטפורמות פרייבטיות של פיאט, כולל ברמות גימור טריילהוק וכו', מהגרעין הקשה של הג'יפאים האמיתיים. היום ג'יפ חדש שאינו רנגלר/גלדיאטור, אינו באמת Jeep אמיתי.
כתב כאן מישהו פעם (נדמה לי שנמרוד) שכל דגמי Jeep שאינם רנגלר ונגזרותיו, כלומר כל מיני מרצדסים/פיאטים מחופשים, הם רק מרצ'נדייז שתפקידם לשרת, ליחצ"ן ולרומם את הדבר האמיתי, שזה הרנגלר. בלי הרנגלר הקלאסי (והגלדיאטור) במבנה הקלאסי של ג'יפ שמיועד לשטח לפני כל דבר אחר, עם שני סרנים חיים ושילדה נפרדת ומרכב פריק ורסטילי, אין ל-Jeep שום דבר אחר שמצדיק את שם המותג ואולי גם את עצם קיומו.
את הרנגלר אסור להם לקלקל. גם כשיהיה להם רנגלר חשמלי מלא, כנראה יהיו לו סרנים חיים. וכן, יש להם בעיה רצינית עם זה.
זו בעיה טובה, שלא נטעה - כי זה מחייב אותם להשקיע יותר בהנדסה של הרנגלר על שני סרניו החיים כדי לתת לו מאפייני התנהגות כביש ובטיחות אקטיבית שקרובים ככל האפשר לכלים עם מתלים נפרדים. לפחות כאלה עם IFS.
וזה עובד. רנגלר JL אולי לא מתנהג על הכביש כמו ברונקו, אבל הוא כן מתנהג על הכביש (וגם בשטח) טוב לכשעצמו ובוודאי טוב יותר מכל Jeep שקדם לו עם סרנים חיים. גם כשה-JK יצא לשוק, הוא התנהג טוב יותר מה-TJ. וה-TJ התנהג טוב יותר מה-YJ. וכן הלאה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כתב כאן מישהו פעם (נדמה לי שנמרוד) שכל דגמי Jeep שאינם רנגלר ונגזרותיו, כלומר כל מיני מרצדסים/פיאטים מחופשים, הם רק מרצ'נדייז שתפקידם לשרת, ליחצ"ן ולרומם את הדבר האמיתי, שזה הרנגלר. בלי הרנגלר הקלאסי (והגלדיאטור) במבנה הקלאסי של ג'יפ שמיועד לשטח לפני כל דבר אחר, עם שני סרנים חיים ושילדה נפרדת ומרכב פריק ורסטילי, אין ל-Jeep שום דבר אחר שמצדיק את שם המותג ואולי גם את עצם קיומו.
הפוך, גוטה, הפוך. הרנגלר קיים רק בשביל שמישהו יחשוב לקנות את כל שאר הדגמים.
אבל בגלל זה אם מחר ג'יפ שיחשבו שכלי חשמלי עם שלושה גלגלים ומערכת מתלים פנאומטית דו שלבית זה מה שייתן הילה למותג, אז זה מה שיהיה מהרנגלר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Juv
אבל בגלל זה אם מחר ג'יפ שיחשבו שכלי חשמלי עם שלושה גלגלים ומערכת מתלים פנאומטית דו שלבית זה מה שייתן הילה למותג, אז זה מה שיהיה מהרנגלר.
מצער, אבל זה אכן המצב…
״המרצנדייס״ כבר שנים מביאים את רוב הכסף.
גם בברונקו כנראה שחלק נכבד מהכסף יגיע מברונקו ספורט (או איך שזה נקרא)
-
הפוך בדיוק.
את הרנגלר הם מייצרים בשלוש משמרות 24/7 והוא הדגם הכי רווחי של המותג.
כל מי שקונה פיאטים שמחופשים לרנגייד וקומפאס, חולם על רנגלר ופשוט עוד לא יכול.
או שהוא יכול, אבל אשתו לא מסכימה כי קשה לה לטפס אליו ומרגיש לה כמו משאית.
אז מסתפקים בגרנד צ'רוקי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Juv
לא יודע מה נכון, אבל בנסיעה בכבישי ארה"ב הרכב שהכי רואים על הכביש זה רנגלר, כמות פסיכית של כאלו.
ברור לי שזו לא סטטיסטיקה אמיתית וזה מאוד מוטה, כיון שקל מאוד לזהות אותם מרחוק, קופסת נעלים עם גלגלים זה מאוד בולט בניגוד לכל השאר שדי ג'נרים.
רואים גם כמות לא הגיונית של טנדרים, אבל שם אין הבדלה קיצונית בין כל היצרנים.
ארנון
-
ג'יפ בכלל לא מייצרים את הרנגייד והקומפוסט.
פיאט משלמת להם על הזכות להדביק סמל של ג'יפ בחזית, כמו יצרן קלמרים סיני שמשלם תמלוגים לדיסני בשביל להדפיס עליהם את מיקי מאוס.