תגובה: עזרה בבחירת רכב שטח ראשון
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
ואני אשאל עוד שאלה,
מהן לדעתך שעות העומס? כי לדעתי אתה תופתע לרעה ממה שנהיה מכביש 6 בשנים האחרונות.
במשך שנה נסעתי את כביש שש מבית קמה עד עין תות וחזרה פעם בשבועיים עם עצירה בת"א באחד הכיוונים, ואני שונא פקקים, אז ניסיתי בכל מיני שעות.
שעות העומס הן משש בבוקר עד שמונה בערב. זוועה.
לשמחתי (ולצערי במישור אחר) נגמלתי מהנסיעות לזכרון יעקב. כשאני צריך להיות במרכז אני יוצא מהבית בארבע בחצי לפנות בוקר (כן, זו שעה ללכת לישון, לא לקום..) ומדומם בחנייה של המשרד בת"א בשש בבוקר. בכל שעה אחרת זו פשוט מלחמה על הכבישים, איכס.
כביש 6 עמוס כל היום, וגם אני נשברתי מנסיעות של 90 ק"מ לכל כיון בכביש 6 כל בוקר וכל ערב, מזל שהגיעה הקורונה (אולי תישארי, please )
לנדב, שכחת לציין שהיא גם נסעה ב high ברוב המסלול, אני מודה שגם אני התרשמתי מהרכב, למרות שהיא תמרנה שם הרבה יותר ממני שמאלה וימינה (הנחתי שזה מחוסר בטחון ברכב, חדש אצלה אני יודע)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני חושב שדאסטר כאמור יהיה להנות מכל העולמות הכי הרבה.
אבל הוזכר ג'ימני - אני בתור מישהו שנוסע ביומיום ברכב שנחשב 'לא מפנק' בלשון המעטה - רועש רועד איטי מטרטר ומווברץ - כולל נסיעות לא קצרות לפחות אחת לשבוע - התרגלתי וזה באמת לא מפריע ולא מתיש כמו למי שרגיל למכונית כביש ונכנס מדי פעם לרכב כזה. והנה הג'ימני החדש - עם יכולת שטח נהדרת, ובכביש הוא בגדול מכונית קטנה. הדגם החדש כבר עם הספק נורמלי ולא מעייף לנהיגה, ונשאר עניין נוחות הנסיעה שגם היא לא רעה בכלל על כבישים מהירים.
אני חושב שמי שמוכן מנטלית לא להיות הכי מהיר, להעביר את הנסיעה הארוכה באיזי וכל זה עבור הערך המוסף הענק שיש בשטח - וואלה ג'ימני חדש - וכן, יש הבדל לעומת הג'ימני הקודם - יכול להיות אופציה סבירה.
ההימור לדעתי גם לא גדול. במקרה הרע זה יהיה סבל - ג'ימני כזה יימכר תוך יום ובמחיר גבוה מהמחירון. תכל'ס לא תפסיד כלום.
גם כאן אני ממליץ על נסיעת מבחן - חובה לדעתי כולל כביש מהיר - לראות אם זה נסבל. העניין כל כך אינדיבידואלי שאי אפשר לוותר על נסיעה כזו.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
חשבתי על הג'ימיני אבל מישהו שלמד איתי ומחזיק בכזו אמר לי שהיא על הפנים על הכביש והוא לא ממליץ. אני אעשה גם בה באמת נסיעת מבחן כי אין לי מה להפסיד. מה שכן, ראיתי שיש גם גרסת אוטומט שמן הסתם תהיה יותר נוחה בכביש השאלה מה ההשפעה שלה על היכולת בשטח.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
העניין הוא נסבל כשזה פעם בשבוע. או כשזה בדרך לטיול.
באופן יומיומי שעתיים וחצי נסיעה לכיוון זה יהרוג את כל הכיף מהאוטו, גם אם אתה פרד צעיר.
בשביל מתחיל בשטח, אין בעיה עם רכב כניסה כמו דאסטר. מה שכן, כדאי לבדוק ליסינג, כי למכור רכב שעשה כל כך הרבה קילומטראז' יהיה עם הפסד כספי ניכר. וכמובן שלקנות חדש לחלוטין יהיה טעות כלכלית.
ובלי קשר לסוג האוטו, עצה של זקן (טוב, יחסית לפורום אולי לא כל כך) עם נסיון. נסיעה יומית מאחיהוד לתל אביב, זה משהו שאפשר להתמודד איתו אם יודעים שזה זמני לחודש חודשיים. מעבר לזה, אתה עלול למצוא את עצמך שבור נפשית, גם בלי לשים לב לזה. כל מיני תופעות "מירוץ עכברים" שבכלל לא בטוח שתדע לקשר אותן.
ואני אשאל עוד שאלה,
מהן לדעתך שעות העומס? כי לדעתי אתה תופתע לרעה ממה שנהיה מכביש 6 בשנים האחרונות.
לגבי השאלה האחרונה, יש לי אופציה של לצאת בחמש לעבודה ולהגיע מוקדם וגם לצאת מוקדם, או לצאת בתשע ולצאת יותר מאוחר. עד כמה שראיתי מנסיוני המר הטווח של ארבע השעות בין לבין בבוקר הוא הסיוט הגדול
לגבי העבודה, אחרי פסח אני אמור לעבור למודל של 3 ימי נסיעות ויומיים עבודה מהבית אז אמור להיות יותר נורמלי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Avishayma
חשבתי על הג'ימיני אבל מישהו שלמד איתי ומחזיק בכזו אמר לי שהיא על הפנים על הכביש והוא לא ממליץ. אני אעשה גם בה באמת נסיעת מבחן כי אין לי מה להפסיד.
יש לו את הדגם החדש (מרובע) מנוע 1.6 או הישן עגלגל יותר מנוע 1.3 ?
בכל מקרה,
עדיף שתבקש יפה פה ממישהו עם ג'ימני מודל חדש להצטרף לנסיעה.
או נסיעת מבחן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Avishayma
מה שכן, ראיתי שיש גם גרסת אוטומט שמן הסתם תהיה יותר נוחה בכביש השאלה מה ההשפעה שלה על היכולת בשטח.
אני חושב שלמתחילים בשטח עדיף אוטומט.
אני אישית, אוהב ידני ברכב כביש (עדיף ספורטיבי) ,
אבל לא מתקרב לידני ברכב שטח.
בהצלחה בבחירה
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
יש לו את הדגם החדש (מרובע) מנוע 1.6 או הישן עגלגל יותר מנוע 1.3 ?
בכל מקרה,
עדיף שתבקש יפה פה ממישהו עם ג'ימני מודל חדש להצטרף לנסיעה.
או נסיעת מבחן
אני חושב שלמתחילים בשטח עדיף אוטומט.
אני אישית, אוהב ידני ברכב כביש (עדיף ספורטיבי) ,
אבל לא מתקרב לידני ברכב שטח.
בהצלחה בבחירה
רענן
יש לו את הדגם החדש
אלך לעשות נסיעת מבחן בדאסטר וגם בו ליתר בטחון ואז אחליט
תודה רבה על העזרה:cool:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Avishayma
לגבי השאלה האחרונה, יש לי אופציה של לצאת בחמש לעבודה ולהגיע מוקדם וגם לצאת מוקדם, או לצאת בתשע ולצאת יותר מאוחר. עד כמה שראיתי מנסיוני המר הטווח של ארבע השעות בין לבין בבוקר הוא הסיוט הגדול
לגבי העבודה, אחרי פסח אני אמור לעבור למודל של 3 ימי נסיעות ויומיים עבודה מהבית אז אמור להיות יותר נורמלי
אם תצא בחמש בבוקר מהבית , יכול להיות שתגיע יחסית בסדר
אבל הדרך חזרה תהיה ארוכה (אלא אם אתה מתכוון לעבוד 14 שעות ביום )
בכל מקרה נסיעה כזאת לדעתי הצנועה לא תהיה פחות מ 5 שעות ביום על הכביש. קח בחשבון
ומספיקה תאונה קטנה ואיחור בבוקר ביציאה של חצי שעה ואתה תבלה 7 שעות על הכביש.
אז לדעתי קח אוטומטי. זה משמעותית יקל עליך את הנסיעה
מתוך שנים של נסיון עצמי.
לצאת מהבית ב 5 זה כבר לא יעיל. פעם זה היה מספיק. היום הפקקים מתחילים ב 5:40 כזה …
הייתי חוזר גם יותר מוקדם. יוצא ב 15:00 לכיוון הבית
גם כבר הכי יעיל.