יש לי חבר טוב שמטייל עם כזו, מטפל במוסך בתל אביב ליד איפה שפעם ישבו גתוס.
אם טוב לך אברר לך את הפרטים.
Printable View
טיפול גדול ראשון
175,800 קמ. לכאורה 13 אלף מהטיפול הקודם שנעשה על ידי הבעלים הקודם. אני רושם לכאורה כי אני לא יודע מה נעשה בטיפול ההוא, אני מנסה ליצור קשר עם המוסך כדי לקבל את ההיסטוריה החסרה.
המוסך שבחרתי לנסות - מוסך חרוצים רחובות.
טיפול גדול כולל -
פילטר שמן, אויר, מזגן
שמן מנוע
שמן גיר (ייעודי לcvt), סרנים
בבדיקה של רצועת טיימינג, נתגלתה שחיקה (מסתבר שבפעם הקודמת, אחד הפולים הורכב לא נכון וגרם לחריצה) ולכן הוחלט להחליף.
הקיט כולל -
רצועה, גלגשים ומותחן של דייקו
משאבת מים - gmb
רענון המים - מישהו מכיר dalfin? נוזל כחול מרוכז.
הוחלפו לינקים למוט מייצב, סטנדרטים, עד שהמשופרים יגיעו מחול (בדיעבד לא הייתי מאשר את זה, אבל בגלל שזה עלה פחות ממאה שח, זה בסדר).
סה"כ כולל מע''מ - 4800 ש''ח.
לא ציפיתי להוצאה הזו, אבל בהתחשב שהיו כמה מרכיבים שהם נדירים בטיפול הזה ולא אמורים לקרות שוב עוד עשרות אלפי ק"מ, אם לא מאה, אני יחסית רגוע.
קצת מהממצאים בתמונות.
יש לי גם את הטיימינג הישן והמשאבה, אצלם בהמשך
קובץ מצורף 138919קובץ מצורף 138920
Sent from my HD1903 using Tapatalk
פילטר מזגן נראה שלא הוחלף שנים אלא אם הרכב בילה הרבה טיולים בשיירות, גם פילטר אוויר נראה יותר מ10 אלף, שוב - אם לא טייל הרבה ובאבק.
השאלה איך נראו השמנים שיצאו. לא מאמין שתהיה שחיקה על המשאבה, צלם את חורי הניקוז שלה לראות אם יש שאריות, מניח שהוחלפה על הדרך וזה לרוב נכון.
תודה על העדכון. מה המחיר היום לליטר של שמן CVT?
אני זוכר שבעבר המחיר היה סביבות 150 שקלים לליטר שמן מקורי.
המחיר הכולל הוא 600 ש''ח. אין חלוקה לליטרים כפי שאתה רואה.
מה זה אומר על המוסך? אין לי מושג.
גם על המים הירוקים של אמריקן איגל שהוא שם לי בהתחלה אין תמחור, רגע אחרי שהוא החליף אותם לכחולים של דלפין כי הסבתי את תשומת ליבו לנושא...
בכללי הם חבר'ה נחמדים ויודעים את העבודה, אבל צריך להיות שם לידם כדי לוודא שלא שוכחים פה ושם משהו...
קובץ מצורף 138923
בגירים הפלנטרים של סובארו מחליפים 4 ליטר בהחלפה חלקית (כלומר כל מה שיוצא דרך בורג הניקוז, תמיד נשאר שמן בטורק). אם הכמות דומה אצלך אז מדובר במחיר סביר.
נוזל הקירור אכן נראה עלום, אם כי לזכות המוסך יאמר שאני לא מכיר מוסכים נוספים שבטיפול שגרתי יחליטו לפתוח מכסה טיימינג על דעת עצמם לצורך בחינת הרצועה. יכול להיות שהצילו אותך. אשמח לראות תמונה של הרצועה.
אם חשוב לך, יש נוזל קירור מקורי בחנויות
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...99c7921319.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
עוד סופש, עוד משימה הושלמה, אם כי באופן מתיש משמעותית מהצפוי... אני כותב את הטקסט באחת בלילה, אחרי אחהצ די מפרך.
בזמן שחלקכם בילה בחזרה ממפגש גיפולוג בדרום, אני וחבר החלפנו את הבולמים הסוררים בחלקו האחורי של הרכב.
למה זה היה מתיש מהצפוי? כי זו עבודה של שעתיים גג בכל מצב רגיל ויש שיגידו אפילו שעה, ולנו זה לקח הרבה יותר כי היו חסרים כמה כלי עבודה בסיסיים שהיו עושים חיים קלים.
הבעיה הראשונה ואולי העיקרית, היא 2 ברגים סוררים בכל צד של הרכב -בורג הבולם ובורג הזרוע.
בהיעדר פטיש אויר או המקבילה החשמלית שלו, נאלצנו לאלתר ידית כוח שתוכל להכנס בזוית ראויה ושאפשר יהיה לתפעל אותה. הכל צפוף שם ובית הגלגל לא עושה חיים קלים.
בסוף בשילוב של אחד מחזיק לייצב והשני בועט בידית, הצלחנו לנצח את הברגים. ואפילו בלי לגרום להם נזק.
מאבק נוסף אם כי מעט יותר פשוט הוא ההכנסה של הקפיצבולם חזרה למקום (ההוצאה אלימה אמנם, אבל אתה בין כה נפרד מהבולם הישן, אז יש פחות סנטימנטים).
כשמחזירים, צריך למרכז את התושבת העליונה תוך כדי התמודדות עם ההתנגדות של הבולם/קפיץ והאין מקום לתמרון.
סה"כ כיף.
בינינו, עיקר הגורם לצפיפות הוא הספייסר שלמעשה ממלא את המקום שהיצרן תכנן במקור לעבוד. שיפור בשטח, כאב ראש בתחזוקה?
בכל מקרה, עפו להם לפח צמד בולמים עייפים ומקוריים, עם 180 אלף ק"מ עליהם וכשאחד מהם מפוצץ כבר יותר מ30 אלף ק"מ.
לא ביצעתי נסיעת מבחן עדיין, נפרט על זה מחר.
זה המקום להודות לעמרי, שעזר עם צמד מכווצי קפיצים. פחד שמיים לעבוד עם זה, אפילו שזו לא הפעם הראשונה, אבל גם זו חוויה...
הוחלפו צמד בולמים בצמד של kyb. וכן גרמושקות ובמפסטופ.
תושבת בולם אמנם נרכשה גם, אבל בגלל הספייסרים, הברגים לא מתאימים.
בהמשך אשלים את המהלך.
יש גם סט בולמים קדמיים שמחכים להתקנה. עוד לא החלטתי אם בא לי על הסיבוב הזה שוב. קובץ מצורף 139040קובץ מצורף 139041
לגבי הבולמים הקדמיים, תתחיל מעכשיו להשקות את הברגים ב- wd40 ...
ותנתק את מוטות הקישור של המוט המייצב.
טיפ שיקל לך מאוד על התקנת הקדמיים: תפרק את הבולג'וינט מהנאקל.
שים לב לציריה , כי היא תצא מהמקום. לא נורא - רק לשים לב בהחזרה למקום.
תודה. קודם נשיג מפתח רטיטה, אחרת אני לא מתכוון להלחם שוב בברגים.
לגבי הטיפול, לא ראיתי אזכור לפלגים...