יש הבדל "קטן" בין מחבל חמוש בסכין מטבח לבין מחבל חמוש ב-M16...
Printable View
כל אחד נוהג לפי עולם הערכים הפנימי שלו, הmindset בו הוא נמצא והסיטואציה הטקטית.
ראיתי את אחד מגדולי הרברבנים מתחבא מתחת לבטונדה בעוד הליימך המחלקתי שלידו הסתער קדימה. שניהם עדיין איתנו, כנראה ששניהם צדקו.
ראיתי בחור שהיה קצין גיבור בסדיר (לפי עדויות של מי שהיה איתו שם) מסרב לאמן את הצוות שלו במילואים בחושך כי "מישהו יכול ליפול" ו"בעזה יש תאורה ברחובות".
Sent from my Pixel 5a using Tapatalk
מה הקשר? גם אני לא לוחם ימ"מ, לוט"ר וכו' ועדיין, מניח שעם אקדח הייתי עושה את מה שעשה נהג האוטובוס.
לצמצם טווח ולהסתער על מחבל חמוש בנשק חם? (ולא משנה כרגע אם זה אקדח או M4) את זה אני משאיר לאמיצים ומיומנים ממני.
הסייג היחיד הוא אם מישהו ממשפחתי נמצא בסכנה. במקרה כזה הייתי יורד ומסתער בלי להסס.
ליאור
לא אכנס למיקרו-טקטיקה אבל לא חייבים באמת להגיע צמוד למחבל (שאגב לא הצליח לפגוע באנשים שהיו מטרים ספורים ממנו), אלא לרתק אותו ולגרום לו לעצור.
לשבור את ההתקפה עד שיגיע גורם מקצועי.
לא יודע מאיפה אתה מביא את הקביעה הזאת... ואיפה ראית בשנים האחרונות חיילים צעירים מסתובבים עם אקדחים. היחידות המעטות שעובדות עם אקדחים עוברות אימונים מאד רציניים, לא השתמשתי בהגדרה "מקצוענות". יש תפיסות בסיסיות שקשה להחליף, אני למשל חושב (וזה לא מחשבה מקורית שלי) שנשק תמיד צריך להיות טעון, כי אחרת לא באמת מתייחסים אליו כאל כזה ולא משנה כמה הוראות בטיחות יכתבו, אז לפחות לכוחות מיומנים צריך לאפשר נשיאת נשק טעון ולא לתת להם להתעסק כל היום בפריקות ודריכות.
יכול להכיר לך ילד אחד או שניים, שאפילו לא התגייסו עדיין , נותנים בראש ללוחמי ימ"מ . לא שאלה של גיל, אלא של לימוד נכון והרבה אימונים.
טרי מארץ נהדרת:
מה נשתנה הלילה הזה? שהפסח הזה כולנו מחומשין!
[emoji23]
אף אחד לא דיבר על כשירויות ועל לחימה, מדובר על מיומנות ושליטה באקדח, על שליפה ממצבים שונים וירי מדוייק ומהיר תו"כ תנועה, מטרות קבועות ונעות ממרחק של בין 2 ל20 מטר. הסיבה שאני כן יכול להשוות היא שאני רואה אותם מתחרים זה מול זה.
זה לא מוריד מלוחמי ימ"מ כהוא זה, אלו לוחמים מקצועיים שפשוט מהנה וממלא גאווה לראות אותם זזים ויורים, אם לוחמי ימ"מ היו חושבים כמוך הם לא היו טורחים להצטרף לענף הזה כנראה...
עבורי זה אכן לא יותר מתחביב, אני מתאמן ומתחרה לשם הנאה בלבד, אפילו לא גרם של תוספת כשירות מבצעית נכנס לשיקולים של האם לחדש את החברות ולהתחייב כל שנה למינימום של חמש תחרויות. עבור אחרים זה עסק רציני מאד ובינהם יש גם מספר קטן של בני 16 +, שחיים במטווח ותוך מספר חודשים רוכשים רמת מיומנות שלא נופלת מזו של לוחמי ימ"מ. זה לא אומר שאפשר להציב אותם ביחידה כלוחמים, אבל על הסעיף הזה בהחלט ניתן לסמן V .
כן, זו בהחלט האווירה, הפכנו להיות חברה חולה של חולמים ששכחו מאין באו ואיפה הם חיים, לא נותנים לעובדות לבלבל אותם לא משנה מה קורה סביבם ובתוכם. באווירה כזו שבה אשה מבוגרת מרשה לעצמה לטנף באוטובוס על חייל "רוצח" (סרטון שרץ עכשיו ברשת) ועל אמא שלו "המטומטמת" שגיהצה לו בבוקר את המדים - מעדיף שהילדים שלי לא יסתובבו ברחוב עם נשק כשהם לא בתפקיד, אם הותקפת בהפתעה ע"י מחבל אז כנראה שכבר אבוד לך, אולי זה שזיהה עליך נשק זה מה ששם אותך ראשון על הכוונת שלו... אם אחרים מותקפים ... תסתלק ותדאג לעצמך.
להגיד שיש ילדים שיורים יותר טוב בירי מעשי מלוחמי ימ"מ זה כמו להגיד שיש ילדים שנוהגים יותר מהר במירוצים מנהגים מבצעיים.
זה כנראה נכון, אבל חסר משמעות.
אין לי בדל טענה לכוחות שפועלים בשטח כנגד הצרה הזו. נהפוכו. אם אתה נמצא בפוזיציה שקרובה לנושא, אתה יודע שפעילות בתחום הזה מתבצעת והתבצעה תמיד. גם בימי הממשלה הקודמת. גם בימי ממשלות קודמות.
אבל זה טיפה בים. ואם אנחנו משתמשים בהקבלה לים, אז זה כמו נסיונות לרוקן אותו בכפית.
החשיפה של תפיסות כאלה לציבור היא פעולת-יח"צ טהורה, שהיא כמו כדור אקמול - באה להרגיע נקודתית, לזמן קצר, את הרוחות הסוערות. זה טיפול זמני בסימפטום, לא בבעיה. מין הסתם זה קורה תמיד אחרי פיגועים או אירועים פליליים שמתפרסמים בתקשורת, נו, כדי להרגיע קצת את מפלס הזעם. ואז קורה משהו גדול במערכת הפוליטית כמו בימים האחרונים והנושא הזה נשכח לחלוטין. הכוחות בשטח כמובן ממשיכים במלאכה הסיזיפית, אבל זה כבר "לא חשוב".
אני רואה בהפקרות הזאת, בויתור של מדינת ישראל על הנגב ובמדינת בדואיסטן שהולכת ומתהווה שם, סכנה מיידית להמשך קיומה של מדינת ישראל. זה מסוכן יותר מאיראן, חמאס וחיזבאללה גם יחד. לדעתי הטיפול בבעיה הזו צריך להיות הרבה יותר אגרסיבי ועמוק ולא מתפשר ואולי גם אכזרי - והוא לא רק ברמת השוטרים בשטח אלא ברמת ההחלטות של מחוקקים שצריכים לגדל ביצים ואכפתיות אמיתית, מה שלדעתי אין להם ובזדון, כי הם חלאות, שטובתם האישית והפוליטית עומדת לנגד עיניהם ולא טובת הציבור והמדינה. רק דעתי, כן?.....
אבל זה לא לפורום הזה. ולו רק משום שמנקודה זו ואילך זה יתדרדר לפוליטיקה שאסורה כאן.
להתדיין כאן "מה אתה היית עושה אם..." (אפשר עם נפנופי ידיים נוסח חיים הכט) זה הכל בתיאוריה.
תחת אש אמיתית כל הספקולציות והתיאוריות לא שוות את הקילובייטים שהן תופסות על השרת.
גיא שאל את כל המומחים "מי היה כאן תחת אש"? וכאן קבור הכלב. מנסיון של היתקלות באש חיה, צריך למצוא בוסט בלתי מוסבר של אומץ ובו זמנית גם סוג של טימטום תהומי, כדי לקום מאחורי מחסה בטוח ולהתחיל לרוץ קדימה ולצמצם טווחים תו"כ ייצור אש לכיוון הצד השני שבכל הזמן הזה ממשיך לייצר אש. כאן המיומנות המקצועית של לוחם מאומן מקבלת את המשמעות האמיתית שלה.
במציאות אלה לא מטרות דמות מקרטון. לפגוע תו"כ תנועה במטרה שמייצרת אש לכיוונך, זזה ומשפרת עמדות כל הזמן כמוך, זה כבר סיפור אחר לגמרי ושם טמון ההבדל בין ילד מוכשר ואפילו אלוף אולימפי בקליעה שכל המומחיות שלהם היא במטווח סטרילי, לבין לוחם מאומן שנדרש לתפקד בזירת לחימה אמיתית.
כן, זה דומה לנהג מוכשר ששולט אבסולוטית ברכב. נהג ממש טוב. אולי "טוב" טכנית/נקודתית מנהגי מירוצים רבים.
אבל כשהוא עולה על מסלול בתחרות מולם, אין לו הישגים. כי במירוץ אמיתי זה אחרת מסרטון ביוטיוב.
אגב המחבל מבני ברק.
לפי הדיווחים היה חמוש ברובה אירסופט דמוי M16 שהוסב לירי תחמושת חיה אמיתית.
אם זה אכן כך, אז מדובר בנשק מאולתר. מה שמסביר את מספר המעצורים הרב שחווה, לפי עדויות מהשטח. אמנם התוצאה היתה קשה, אבל בזכות המעצורים האלה ניצלו לא מעט עוברי אורח. אם זה היה נשק תקני, התוצאות היו כנראה חמורות בהרבה.
זה לא ילדים שיורים יותר טוב בירי מעשי, זה ילדים שיורים יותר טוב באקדח. אמיתי, מינימום 9 מ"מ.
מה המשמעות ? שניתן להביא כמעט כל אחד לרמת מיומנות גבוהה בשימוש בנשק.
מה המשמעות המבצעית ? אין. אבל אם ילד כזה יקלע לאירוע וישלוף אקדח - אז הוא גם יפגע מדוייק ומהר. אם הוא מסוגל נפשית לעמוד בלחץ ? עניין של מבנה אישיות, לא תמיד ניתן לצפות את זה ולהכין לזה.
אתם גם שוכחים שההבדל בין ילד כזה לבין חייל לוחם במדים שגדול ממנו בארבעה חודשים, הוא כלום ושום דבר. אין שום דבר באימון של לוחם חי"ר שמכין אותו נפשית למצב אמת.
אגב -גם בפיגוע האחרון בחדרה - ניתן לראות לוחמים חמושים נמלטים ולא מצליחים להשיב אש יעילה למול מחבל שפועל בקור רוח.
לפי הפרסומים, התכנית של השר הגאון ופקידיו היא לקחת נשק מלוחמים וותיקים, כאלו שהשתחררו לפני 20 שנה (וכנראה שעברו מלחמה או שתיים ) ולאפשר קבלת רשיון נשק ללוחמים טריים יחסית (שקרוב לוודאי לא חושלו בקרב) כי הם כנראה יותר מיומנים בשימוש בנשק... אז הטענות האלו שאני מסכים איתן, צריכות להיות מופנות אליו...
עוד שטיפת מוח מאותו בית יוצר ... לא ניתן להסב צעצוע איירסופט לנשק חם.
אימונים באיירסופט זה דרך נפלאה לחשוף בני נוער לעולם הזה, גם כלי עזר אימונים מצויין. למיטב ידיעתי לא הזיק לאף אחד, אבל מישהו החליט לשים יד על העניין הזה ולמסות אותו - אז מפרסמים פייק ניוז וכתבים צבאיים בולעים את הקשקוש הזה.
כל מי שנמצא כאן והחזיק פעם נשק אמיתי ביד, יבדוק צעצוע איירסופט ויבין מייד שלא ניתן לעשות איתו כלום חוץ מלקשט באביזרים שלו כלי נשק מאולתרים או אמיתיים. שמעתי על מקרים שחיילים מכרו חלקי M-16 שקיבלו לצרכי שמירה וקיבלו תמורתם חלקי צעצוע שעליהם הזדכו בנשקייה, גם את זה אני לא לגמרי קונה. אם קרו מקרים כאלו - המשמעות היא שהנשק לא נבדק בזיכוי אפילו לא במבט... או שהנשק שיתף פעולה.
אם הנשק המדובר באירוע היא מאולתר חלקית (כלומר השתמשו בקנה ומכלול של M-16 תקני והרסיבר היה מאולתר ), זה לגמרי לא נכון לכנות את זה הסבה של איירסופט לירי תחמושת חיה.
החזקתי ביד איירסופט מוסב, צריך הרבה מיץ אומץ כדי לירות בדבר הזה, אבל זה קיים, ויש להם את התרכיז למיץ הזה.
דבר שני, הכנה מנטלית לקרב זה דבר חמקמק, יש אנשים שמתגלים כעילוי למרות שנראים "חננות" ויש אנשים שכל הוואסח שלהם מתגמד בשניה.
בעיה היא שלפעמים אדם שהוכיח את עצמו בכמה וכמה ארועים "מאבד" את זה בארוע המי יודע כמה.
לא נכון לשפוט אדם שלא פעל באופן מושלם או קרוב לזה בארוע אמת, אבל בהחלט מותר לנתח ולהבין איפה הוא טעה. מי יודע, אולי במקרה אמת שביב מהתובנה הזו יחלחל לתת מודע...
מה זה איירסופט מוסב ? יש לך תמונות ?
נתחיל בזה שלאיירסופט אין קנה - יש צינורית דקה שעוברות דרכה כדוריות פלסטיק בלחץ 100 ומשהו PSI.
https://www.youtube.com/watch?v=YHiDbLexmrc הנה דוגמה.