תגובה: שילוב ל low בלי לנעול לוקרים
נכון, אבל אם היית כותב את יחס ההעברה של החמישי 1:0.8 זה היה פחות מבלבל. עכשיו כשאני מסתכל וכתוב 1.25:1 ולא 1:1.25, אבל אני רגיל לכתוב את הכיוון ממנו מגיעה ההנעה 1 ואז את היחס בגלג"ש.. ;)
אבל בכל מקרה לא מחפש תירוצים, ההסבר שלך הוא הנכון ולא משנה מאיזה כיוון מסתכלים על זה.
יש לי סחרחורת.
אני מתנצל בפני החברים, לא התכוונתי ...
להיפך נדב, אנחנו צריכים להודות לך :cool:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבי XT
שלום, ברשותכם שאלה, נניח ומחליטים לגרור עם ווינר 104 כ"ס משקל יחסית גבוהה או עגלה כבדה.. מה עושים כשמתחילים לנוע בעלייה תלולה?
יש אפשרות לשלב ל low ולהישאר על הנעה אחורית בלבד (לוקרים פתוחים)
ובכללי, בתוואי הררי -ניתן לנסוע כך באופן ממושך?
נניח הילוך שלישי רביעי ושיוט על 50-60 קמ"ש לאורך קילומטרים רבים?
תודה רבה,
Sent from my SM-N970F using Tapatalk
אין בעיה
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
סיכמת הכל.
קלאסי :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבי XT
סיכמת הכל.
קלאסי :)
תראה אני לרשום לך הרבה דברים שיבלבלו אותך ואני לא רואה בזה צורך כמו כמה משקל יש על הנגרר באיזה תואי שטח אתה נוסעה אבל זה רק יבלבל אותך
אני מניח שלא עברת על השרשור..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבי XT
אני מניח שלא עברת על השרשור..
אני היחסתי לשאלה שלך כמו שאמרו יש דעות לכן או לכן אז כל השרשור פחות רלוונטי בישבילי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
metalex66
אני היחסתי לשאלה שלך כמו שאמרו יש דעות לכן או לכן אז כל השרשור פחות רלוונטי בישבילי
אם יש דעות לכאן או לכאן, אז אפשר אולי להניח שהתשובה שלך היא עוד דעה לכאן או לכאן.
לפעמים הדיון שמתעורר כתוצאה מהשאלה הוא מרתק, נוגע בנקודות שיכולות להיות רלוונטייות במקרים דומים גם לאנשים אחרים.
תשובה של מילה אחת לשאלה היא אכן תשובה עניינית (מאד), אבל מבלי שכולם מכירים את הרקע והידע של המשיב יהיו כנראה הרבה שיתעלמו ממנה.
תשובה מנומקת, הסבר מלומד פחות או יותר, כפי שמקובל בפורום - תורמת מאד להעשרת הידע ולאיכותו של הפורום.
לכן ולהבא - אם התשובה מבוססת על ניסיון אישי, ידע מקצועי, הסבר הנדסי או הנחה מדעית כזו או אחרת - דווקא יהיה מעניין לשמוע וללמוד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ערן CJ
בטרנספר של מוסו יש שרשרת לדרייבשאפט הקידמי.
זו שרשרת רחבה וכבדה, 5 פסים.
נסיעה מהירה ב 4X4 מחממת מאוד את השרשרת. לכן השרשרת וגלג"שיה נהרסים ממהירויות גבוהות.
לכן נסיעה ב 4X4 מעל 70 קמ"ש מאוד לא מומלצת.
נסיעה ללא חיבור הגלגלים הקדמיים (נועלי טבורים במצב FREE), מפחיתה עומס מהשרשרת אך ההתחממות וכתוצאה השחיקה, עדיין מוגברים.
ניתן לבצע נסיעה ב 4X4 LOW אך עדיף להשתמש ב 2X4 ולשלב LOW בעת הצורך בלבד.
ערן CJ
ונסיעה ב-4X4HIGH?.... עדיין השרשרת מעבירה מומנט ועובדת והיא טבולה בשמן עד לפחות מחצית מנפח ההאוזינג. גם אז היא מתחממת עד כדי הרס השרשרת והגג"שים?....
משהו פה לא מסתדר לי, במיוחד כאשר רוב מוחלט של רכבי 4X4 המודרניים, חלקם אם לא רובם בעלי הנעה 4X4 Full-time, חלקם גם פולסייזים כבדים בעלי מנועים אימתניים ממש (שמעבירים מומנטים כבירים, כפולים או משולשים או מרובעים מהמנועים שלנו) מצוידים היום בטרנספר עם שרשרת ולא חווים שום תקלות מיוחדות.
גילוי נאות - לא מכיר טוב את המוסו, אבל כן יודע שלמחליף שלו, הרקסטון, יש לא מעט צרות עם הטרנספר בחלק מהדגמים. כל מיני שבירות ועניינים.
כבעלים של כמה מוסואים, אני גם מכיר את מה שערן cj מתאר, אבל לא באופן אישי.
אצלי אין בעיות טרנספר, ולא נקרעה לי שרשרת או תקלות מן הסוג הזה מעולם (למוסואים שלי יש סך של 1.4 מיליון ק"מ).
אני נוסע הרבה מאד גם בכביש וגם בשטח, גם עמוס וגם עם נגרר לא מעט, גם בשטח. אבל אני נוסע עדין ומטפל ברכבים הטב. זאת החולשה העיקרית לדעתי ברכבים האלה, לא רבים יודעים ומכירים מספיק טוב כדי לתחזק היטב כי אלה רכבים לא נפוצים.
התקלות בטרנספר במוסו מסתכמות בדרך כלל במגעים לא טובים בשקעים של מנוע השילוב, מה שהרבה מוסכים מאבחנים בטעות כתקלה במנוע ונוטים להחליף אותו ללא צורך. הפיתרון זה להיכנס לרגע מתחת לרכב, לנתק ולחבר את השקעים של המנוע החשמלי והתקלה נפתרת.
וכמובן ענין השמן המתאים (דקסרון 3) ולא שמן גיר רגיל. גם את הטעות הזאת יש נטייה למוסכים לעשות בגלל חוסר היכרות עם טרנספר TOD.
ברקסטון 2.9 יש טרנספר זהה למוסו (bw 4408), אבל לכל הדגמים החל מה-2.7 והלאה יש טרנספר אחר (bw 4421 ב-2.7, ובדגמים האחרים אני כבר לא מכיר).
בקיצור אחרי שנים רבות עם מוסו אני ייכול לומר שמניסיוני אין לטרנספר הזה מחלות משמעותיות (וכנ"ל לשאר המכלולים ברכב שמגלים עמידות מרשימה, לפחות אצלי)