תגובה: יעוץ לפני קניה (רנגלר ספורט או לנד קרוזר)
סה"כ זה מנוע מרשים שעושה את העבודה מצוין - אבל עצם התפיסה של להכניס מנוע 2 ליטר עם 4 צילינדרים בג'יפ, היא לדעתי האישית סוג של חילול קודש - לא בגלל בעית ביצועים אלא בגלל אופי המנוע. וזה לא היה קורה אלמלא דרישות רגולציה ורצון לשווק גם באירופה המתחסדת. אבל עוד אחד מסמלי העידן שלנו הוא פרות קדושות שנשחטות אחת אחרי השניה.
נושא הדלק הוא קריטי גם לדעתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הדסופה
אבל לפי המבינים , עשרות מנועי 2 ליטר הלכו במהלך 2021 בגלל תדלוק ב 95
בעיני זו הסיבה העיקרית
מה היחס דחיסה ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לא חוששים מהיעדר כוח. כוחות-סוס ומומנט וביצועים הם הבעיות האחרונות של מנוע ה-2.0T.
חוששים ממורכבות ועמידות בתנאי שטח קיצוניים.
חלק מהחששות מגיעים מאמונות טפלות ודעות שתמצא אותן בעיקר בפח הזבל של הפייסבוק (שם מתרכזים רוב חובבי הרנגלר) - "כי המנוע איטלקי. ואיטלקי זה לא טוב. פעם היתה לי פיאט 127 והיא התחממה והחלידה".
מיותר לציין שרבים מאלה שמחזיקים בדעות/טענות האלה, בד"כ גם סוגדים לאליל האמינות היפני ומשתחווים שלוש פעמים ביום לאליפסה של טויוטה...
המנוע הזה טוב. חזק. גמיש. מהיר. פראי כשלוחצים. בניגוד לדעות הקדומות המקובלות (בעיקר בקרב מי שלא נהג מעולם ברנגלר 2.0T), אין גם שום בעיה לזחול בסל"ד מאוד נמוך.
הבעיה העיקרית בקשר אליו היא פסיכולוגית. בראש שלנו הג'יפאים (גם אני) שקשה לנו לנטוש מסורות ישנות ומקובלות ובעיקר קשה לנו לקבל שסדרי עולם משתנים. כנראה שלא לטובה (לדעתנו), אבל הם משתנים ועוד ישתנו.
אז אם ה-2.0T כל כך טוב, למה גם אני מעדיף את ה-3.6?....:
1. כי לא בא לי על מנוע קטן וחכם גדוש-טורבו ולחוץ-היסטרי ברכב שאמור לחיות בתנאי אבק קיצוני, חום קיצוני, קור, בוץ, מים, חול, שלג. העידן שלנו מתאפיין במכונות חכמות ואנשים טיפשים ואני, מה לעשות, מעדיף בני אדם חכמים ומכונות טיפשות.
2. כי הרעש של ה-2.0T לא בא לי טוב - הוא מטרטר כמו דיזל ישן. מול ה-3.6 שהצליל שלו הוא מוסיקה. הוא מגרגר כמו ש-V6 אמריקאי גדול צריך לגרגר.
3. כי ה-2.0T זקוק לדלק באוקטן 97 לפחות. לא אני אמרתי, היצרן אמר. דלק 98 מעבר להיותו יקר להחריד, גם לא זמין בכל תחנה. בישראל מנוע ה-2.0T הזה חי על דיאטה כפויה של 95 ואני לא יודע עד כמה זה בריא לו.
4. כי אני שמרן וטכנופוב ולכן משוכנע שה-3.6 האמריקאי הוא מנוע נכון יותר ומתאים יותר לג'יפ. בוודאי לג'יפ כל כך אמריקאי באופיו כמו רנגלר.
זה לא סוד שאני לא אוהב קידמה, שאני שונא טכנולוגיה מיותרת בכלל וטכנולוגיה מיותרת ברכבי שטח בפרט, במיוחד כשמטרתה היחידה היא להתקלקל. ברור שאני מעדיף מנוע אטמוספרי גדול וטיפש ובעיקר מוכח - עם לא פחות כוח. לפי השיטה הזו בהחלט הייתי מעדיף את מנוע ה-6 בטור הישן עם בלוק וראש מברזל, שלבטח עוד יותר מתאים לג'יפ ובטוח שגם הרבה יותר אמין ועמיד מהמנועים המודרניים החד-פעמיים המפונקים האלה.
חשוב לדעת:
3.6 מגיע עם מערכת היברידית קלה eTorq. מין הסתם הפגם/מום המיותר הזה נועד כדי לשלם מס שפתיים לרגולטורים הנתעבים. אין לזה שום תרומה ולו מזערית, להפחתת זיהום או חסכון כלשהו בצריכת דלק - זה רק מסבך ומייקר את הרכב ובעיקר סוג של פצצת-זמן - מייצר פוטנציאל לתקלות יקרות עתידיות.
רנגלר 3.6 לא מיובא ע"י סמל"ת. תשיג אותו רק אצל היבואנים המקבילים (אוטומקס, סופרג'יפ וכו')
תודה רבה על התשובה המלאה, אכן החששות של האנשים נכונות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הדסופה
דרור הצניע את זה מעט כנקודה שלישית באמצע המניפסט, אבל לפי המבינים , עשרות מנועי 2 ליטר הלכו במהלך 2021 בגלל תדלוק ב 95
בעיני זו הסיבה העיקרית , אם אין לך כוונה להקפיד על תדלוק 98 , ללכת על 3.6
זה מה שהייתי עושה לו ההחלטה הזו מול עיני היום
הד
Sent from my iPhone using Tapatalk
כל עוד הרכב באחריות זה עוד בסדר, מעניין מה יהיה כשתגמר האחריות...
חבל שסמלת לא מפנימה את העניין עם המנוע ונותנת את האפשרות הישנה של ה 3.6.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
מה היחס דחיסה ?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...234d5248d5.jpg
10
זה מנוע לחוץ מאד.
זה יחס דחיסה מקובל למנוע אטמוספרי (בד"כ לטורבו יחס דחיסה נמוך מאטמוספרי).
יש מצב שהמנוע "מצלצל" עצמו לדעת באוקטן 95 .
כנראה בגלל זה היצרן דורש אוקטן גבוה יותר (ומניח שגם איכותי ולא מהול ...)
רענן
צפירת הרגעה: הוא לא מצלצל.
צילצולים זה סיפור של שלשום. של מנועים ישנים נטולי מערכות ניהול ממוחשבות.
אם מנוע מודרני מצלצל, הבעיה כנראה הרבה יותר חמורה. התחממות קשה למשל.
אבל 10:1 זה עדיין יחס דחיסה גבוה מאוד שדורש דלק איכותי באוקטן גבוה
ללא ספק, מנועי רכבי שטח אמיתיים שאמורים לעבוד בתנאים לא אופטימליים, בדרך כלל מאופיינים ביחסי דחיסה נמוכים שיוכלו להסתדר גם עם בנזין באיכות לא הכי גבוהה.
בהתאם הם גם מנועים פחות יעילים ביחס לנפחם ויותר שתיינים ומזהמים - נתוני הביצועים לא בסטנדרט של היום ועניין הזיהום והשתיינות כבר לא מסתדר עם הרגולציות החדשות. הפחתת צריכת דלק היא גם עניין שיווקי, ולמרות שבמציאות הרנגלר 2.0T לא יטען לכתר החיסכון, הוא עדיין צורך פחות דלק ממנוע ה-3.6 ובוודאי פחות ממנועי הג'יפים הישנים יותר.
אישית, אני חושב שרוכשי רנגלר חדש בישראל, גם אם הם אנשי השטח הקשוחים והמסוקסים ביותר, לא מתכוונים לחצות איתו את אפריקה ולהזדקק למנוע פרימיטיבי שיודע לחיות על דיאטה של בנזין 80 אוקטן מהול ושורץ בקטריות, שנמזג מג'ריקנים מזוהמים בכפרי סחלעע נידחים..... אנחנו חיים במדינה מערבית ומתקדמת (יחסית, כן?... סעו לירדן, תראו מה זה עולב אמיתי ואז תדעו להעריך כמה ישראל מתקדמת), עם תחנות דלק מסודרות בכל פינה, וגם איכות הבנזין בישראל כבר מיישרת קו עם העולם המערבי.
כן, יש פה ושם מהילות - רובן כנראה לא בזדון אלא כתוצאה מ"סתם" הזנחה (חדירת מים לצוברי הדלק בתחנה כתוצאה מבעיות ניקוז, תחזוקה קמצנית וכו') והנושא הזה נבדק באופן רצוף ומתמיד ע"י ניידות בדיקה של משרד התשתיות ש"נופלות" על תחנות הדלק בהפתעה, ללא התראה מוקדמת. תאמינו לי - ממש לא כדאי לתחנת דלק כלשהי להיתפס במהילה....
כל מה שאנחנו צריכים ורוצים זה מנוע שהבנזין 95 המקומי מתאים לו באמת ולא בכאילו, כדי שיספק את נתוני היצרן ולא יגרום לו לנזק מצטבר.
בעקבות מה שכתוב כאן ועוד שמועות - עשיתי בירור חפיף ואכן מנועי 2 ליטר הולכים באחוזים די גדולים - יודגש - כאן בישראל ולא בארה"ב.
האם הבעיה בדלק 95? כנראה. אני לא חותם על זה אבל זה הדיבור.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ממה שהבנתי בעניין הדלק לרנגלר JL מנוע 2 ל' - בספר הרכב רשום דלק 98 - למרות זאת אם אני לא טועה היבואן נתן אישור בכתב לפיו ניתן לשים דלק 95 מבלי לפגוע באחריות על המנוע...
מה נכון ניותר מבחינה מיכאנית...לא יודע אבל לפי התגובות כאן כנראה שהמנוע הזה זקוק ל-98.
לא מדויק
ספר הרכב של סמלת נמצא באתר
https://samelet.com/ebooks/Jeep_Wran...ook_062021.pdf
ואם מסתכלים בעמוד 453
כתוב
ציטוט:
מנוע 2.0 ל'
מנוע זה תוכנן לעמוד בכל תקנות הפליטה ולספקצריכת דלק וביצועים מעולים, בעת שימוש בבנזיןנטול עופרת איכותי באוקטן מינימלי )RON )של 95.
מנוע 3.6 ל'מנוע זה תוכנן לעמוד בכל תקנות הפליטה ולספקצריכת דלק וביצועים מעולים, בעת שימוש בבנזיןנטול עופרת איכותי באוקטן מינימלי )RON )של 91.
האם האוקטן דובר אנגלית זהה לאוקטן דובר עברית?
לפי מה שאמרו לי בעבר , האוקטן האמריקאי שונה מהישראלי
אולם מה שפרסמתי הוא הספר בעברית של סמלת.
אז אני מניח שחלק מתהליך התרגום היה גם המרה של האוקטן למידות בעברית. (כמו שהמירו אינטשים ליחידה מטרית )
או שאני מגזים קצת ?
עריכה : מצויין במפורש 95 RON שזאת היחידה שמודדים בארץ
לעומת MON שמודדים בארה"ב
הנה מאמר הסבר שמצאתי
https://thecar.co.il/%D7%90%D7%95%D7...7%D7%98%D7%9F/
בארה"ב מציגים AKI
- לא בדיוק MON אבל מספיק דומה.
אסף.
בכל מקרה אני מסתכל על האפשרויות הקיימות, ובהנחה שאחת משתי האפשרויות לרכב הבא הבא שלי היא רנגלר - מנוע ה 3.6 פנטסטאר הותיק והטוב הוא כנראה הבחירה הנכונה.
אסף.
השמועות והוויכוחים כאן בארץ ובחו״ל על נושא הדלק במנועי ה 2000 טורבו , נמשכים כבר שנים ( מהיום שגיפ שיחררה את הרנגלר עם המנוע הנ״ל ) , חלק אומרים שאין הבדל בין הביצועים והצריכה של 95 מול 98 ( או 87 מול 91 לפי השיטה האמריקאית ) מנגד יש כאלה שכן , אף אחד לא מציין תקלות שמסתיימות במנועים שרופים או מתפוצצים ( תקלות אחרות אופייניות למנוע 2000 יש - נזילה ממשאבת מים עקב בורג הידוק לא סגור טוב ורעשי מנוע מצמררים בעיקבות מערכת ההזרקה הישירה ) לדעתי האמת עוברת באמצע - מנוע 2000 עובד בלחצים קצת יותר גבוהים ממנוע 3.6 וכתוצאה מכך גם מיצר יותר חום , במאמץ ממושך ובתנאי סביבה חמים שיש בארץ ( טיול שטח באמצע אוגוסט בשעות הצהריים בעליה ממושכת ובטורים גבוהים ) עם דלק 95 , עלולים לגרום לכשל באיזור המנוע, לא משהוא שיקרה ב 99.9% מהנסיעות / טיולים , הפיתרון בעיני הוא פשוט להיות קשוב לגיפ - לחום מנוע / חום שמן הגיר לנסוע במתינות עם צריך , לשלב ל low ולא להתגרזן ( ואם כן אז לעבור ל 98 בשביל לקבל את מירב הביצועים - ציטוט מהספר) ,
באופן אישי לא נתקלתי ברנגלרים עם מנועי 2000 שרופים , כן שמעתי על זה , מצד שני גם שמעתי על מנועי 3.6 ששבקו חיים עקב בעיות ראש וליפטרים מתקתקים .
לדעתי קח לנסיעת מבחן גם את הרנגלר מנוע 2000 וגם את ה 3.6 , תבדוק מה מתאים לך ולאיזה מנוע התחברת ( גם כספית יש הפרש ) שניהם מדהימים מבחינת ביצועים ושניהם נבלות מבחינת אמינות - ( אני עם דרור בקטע הזה אין כמו מנוע 4.0 טיפש ).
מנועי ה 3.6 שסבלו מבעיות היו בשנתונים הראשונים של הרנגלר 2012-14 ובדגם הרנגלר בלבד, באופן די מוזר אותו מנוע שנשתל בדגמי קרייזלר האחרים גילו ומגלים אמינות מופלגת, קראתי פעם שאולי זה קשור במפעל הרכבת מנועי הרנגלר שנמצא במקסיקו או משהו בסגנון.
אגב דגמי jk מנועי 3.8 2007-11, הם רכבים טיפשים להפליא, כמעט כמו שדרור אוהב.. לחובבי הפשטות וקלות הטיפולים.
לגבי מה עדיף, אז כמובן שרוביקון עדיף כיוון שהוא בסופו של יום יחסוך לבעליו המון כסף וזמן בשיפורים, אבל הכל עניין של מחיר ומזל, אם נופל ליד ספורט במחיר טוב, שווה לקחת לשפר ולהגיע לביצועים שרוביקון נותן, הכל עניין של תקציב סופי כולל שיפורים.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
ישראל היא מדינה קטנה בהרבה אופנים: ראשית פיזית, היא פשוט קטנה. אבל היא גם מדינה שבה שמועות תופסות כנפיים מאוד מהר ותוך שעות כולם יודעים הכל - משמועות. בטח ובטח כשמדובר בג'יפאים שכולם נמצאים בכמה קבוצות וואטסאפ, טלגרם ואתרי שטח. ברגע שמישהו שולח משהו שנראה מעניין, הם מהדהדים את זה בכל הקבוצות וכך גם אנשים אחרים - ואז שמועה הופכת למידע אמין.
אז ראשית בקשר למנוע ולדלק - לפי מיטב הבנתי (אבל אני לא מבין גדול בזה) כשמתרגמים את ה RON / MON וכל המה-שמו האחרים לאוקטן שיש בארץ, המנוע של ה-2 ליטר מתאים ל-95 בלי שום הסתיגויות. גם הג'וליה נוסעת על 95.
שריפת מנועים - גם אני בדקתי ולא מצאתי מידע מאומת על בעיות התחממות ושריפת מנועים של 2 ליטר, לא בארץ ולא בחו"ל (תיכף אגע בחו"ל). למי שמכיר קצת את ה 3.8 יש לו בעיה של התחממות הגיר אם לא שמים LOW בעליות ארוכות בקיץ וגם מוסיפים קולר גיר. יש בעיה של רנגלרים בכלל, כל מנוע, וקרה מספר פעמים בארץ, שנעצרו עם מנוע חם על עשבים יבשים והתחיל לבעור להם הרכב. קרה גם לרנגלרים בצה"ל. אבל שוב, בעיה ספציפית של ה-2 ליטר שהיא חוזרת על עצמה לא הצלחתי למצוא (אשמח לקישור למי שיש).
ועכשיו רגע לחו"ל - מה שיש בארץ בקטן ובמספרים שלא באמת מחזיקים סטטיסטית, יש בארה"ב בגדול עם תיעוד וסטטיסטיקות אמינות. מבחינת מכירות, 45% מהרנגלרים שנמכרים בארה"ב הם מנוע 2 ליטר, אותו אחוז מנוע 3.6 והשאר הם דיזל ולאחרונה ה 392. אם נקפוץ רגע למואב, שם יש תנאי חום קיצוניים לפחות כמו בארץ, אבל גם קור קיצוני וגם מסלולים קשים, נגלה שחברות ההשכרה מאוד מרוצות מהאמינות של המנוע 2 ליטר וככל שהם מחדשים מלאי רכבים, הם בוחרים ב-2 ליטר.
וחזרה לארץ - קומץ יבואנים מקבילים נוהגים להשמיץ את מנוע ה-2 ליטר כי יותר קל להם להביא ולמכור את ה 3.6 ובכך לבדל את עצמם מסמלת. אגב, היבואנים המקבילים בחלקם עשו רק טוב לתחביב ועוזרים להביא לארץ שדרוגים ומנסים להאבק ברגולטור ולשנות חוקים לטובת הג'יפאים (אבל זה כבר סיפור אחר).
לסיכום: אני לא טוען שהמנוע 3.6 לא טוב (יש לי כזה, לא כי בחרתי אותו על פני ה-2 ליטר, פשוט כי בשנתון שלי זה מה שהיה) ולא טוען שה-2 ליטר יותר או פחות טוב מה 3.6. רק אומר שאסור להסתמך על שמועות וכדאי לבדוק לעומק לפני שמשקיעים מאות אלפי שקלים ברכב.
יש מצב שחלק מהעניין הוא שמועה שמסייעת ליבואנים המקבילים
מצד שני בספר הרכב רשום שניתן לתדלק גם 87 וגם 91 אמריקאיים המקבילים ל 95 ול 98 שלנו בהתאמה, פחות או יותר , אבל שבתנאי חום או גרירה הביצועים המיטביים יתקבלו עם 91 ( 98) .
בקריאה זהירה אתה מבין שג׳יפ ממליצים על 91 (98).
מנוע מודרני שבנוי לעבוד גם וגם מכיל על פי רוב חיישנים לזיהוי דטונציה במקרה של דלק באוקטן רגיל ותזמון שריפה שונה לפי הצורך … ומה אם זה עובד אבל לא מושלם לאורך זמן?
בפורומים האמריקאיים , כן אותם אלה שאתה טוען שאין שם שמועות , התקבעה הדעה שאם אתה הולך לעשות טרייד על הרכב תתדלק 87 (95) . אם אתה מתכוון להחזיק אותו לזמן ארוך תדלק 91 (98)
הם בדיוק באותה תנוחה של ישראל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
יש בעיה של רנגלרים בכלל, כל מנוע, וקרה מספר פעמים בארץ, שנעצרו עם מנוע חם על עשבים יבשים והתחיל לבעור להם הרכב. קרה גם לרנגלרים בצה"ל. .
מה זה קשור לרנגלרים?
זה קרה, קורה ויקרה עוד הרבה בצה"ל. כי ג'יפ המפקדים הנוכחי בצה"ל הוא רנגלר. JK3.6 ו-JL2.0T.
מאפייני השימוש של ג'יפ מפקדים ממוצע בצה"ל: יותר משהוא גומא קילומטרים, הוא בעיקר עומד במקומו עם מנוע פועל ומזגן שטוחן על מקסימום. וכך לעתים במשך שעות על גבי שעות ברציפות. נהגו הממוצע של כלי כזה הוא צעיר מאוד, מטומטם מאוד ולא מבין כלום מימינו ומשמאלו (כמו שכולנו היינו בגיל הזה), כולל הפעלת הגיון מינימלי פשוט של איפה להעמיד את הרכב לפני שהוא משכיב את המשענת ומתעפץ (כשהמנוע פועל והמזגן טוחן, כן?...).
בתחתית הרכב, כל רכב, יש דברים נורא-חמים כמו צנרת אגזוז, ממיר קטליטי וכו'. פעמים רבות, הם עומדים בשדה מעל עשביה גבוהה ויבשה שמחבקת לכמה דקות ממיר קטליטי או דוד אגזוז לוהטים ופשוט נדלקת, מלחכת את תחתית הרכב מבלי שהאידיוטים החצי-מעולפים שבתוכו מודעים או מרגישים משהו, עד שהאש הזו תופסת את חלקי הרכב עצמו וזהו - האווילים המנמנמים קמים בבהלה ובורחים מהרכב הבוער (לפעמים הם גם משאירים בו נשק ושאר צל"ם...) והנה נשרף עוד רנגלר צבאי. זה לא המנוע, זה הטמטום הצה"לי.
בקיץ האחרון נשרף גם ג'ימני חדש בדיוק ככה.
תחשבו ותבדקו טוב טוב איפה אתם מחנים רכב בשטח בקיץ הלוהט.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaron.nahum
אחד היבואנים המקבילים "שיש להם אינטרס לדחוף לנו 3.6 ולהשחיר את ה-2.0T כי יותר קל להם להביא 3.6...." (איזה הגדרה הזויה. היבואנים המקבילים מביאים הכל - 2.0T, 3.6, דיזל 3.0, 392... הכל. כי הם קונים מדילרים ואין להם את החסמים של ההתנהלות מול היצרן - לעומת סמל"ת שמביאים רק 2.0T.... אז למי בעצם יש אינטרס מובהק יותר?...) הראה לי פעם איזה שהוא ספר רכב מקורי של רנגלר 2.0T. באנגלית-אמריקאית-אורגינלית, שמגיע עם הרנגלרים 2.0T שהוא מביא מדילרים אמריקאיים. לא כזה שמודפס/מתורגם לעברית, שפה שיש לה תכונה נורא מעניינת - יש לה נטייה לכופף נתונים טכניים...
אני זוכר שהיה כתוב שם בספר האמריקאי במפורש "97 מינימום". אני באמת לא זוכר רון או מון או אקי או קקי או כל קוד אחר לתקני בדיקה של דלקים (שאף אחד שאינו מהנדס רכב או דלקים פשוט לא זוכר. מספרים אנחנו דווקא כן זוכרים). האם למישהו כאן יש רנגלר JL עם מנוע 2.0T שנרכש ביבוא מקביל?... יש לך עדיין את ספר הרכב המקורי בתא הכפפות?... אשמח אם תצלם ותשתף.
אני גם לא זוכר איזה אוקטן ישראלי מקביל לאיזה אוקטן אמריקאי. אני יודע שאצלנו יש רק 95 שאיכותו בהחלט מתקבלת על הדעת. יש גם 98 אבל בהרבה פחות תחנות - ומלבד מחירו היקר בהרבה, אי-הזמינות של בנזין 98 היא-היא הבעיה (השיווקית) הקשה בפניה עומד מי שמוכר כלי רכב עם מנועים אנינים שזקוקים לדלק הטוב יותר.
וזה שגם האלפא-רומיאו ג'וליה שהיא המקור למנוע ה-2.0T הזה, נוסעת בישראל על 95, מה זה אומר?... זה אומר לי כלום ושום דבר. גם הג'וליה מיובאת ע"י אותו יבואן וייתכן שגם היא זקוקה לדלק 98?.... אולי. ואולי לא.
איך פותרים דברים כאלה? לא יודע. כולנו ישראלים ויודעים טוב מאוד שבישראל יש פתרון מוכן לכל בעיה ויותר מזה - בישראל יש מלאי זמין של פתרונות שכל מה שצריך זה רק להתאים להם בעיות.
תעשו עם כל זה מה שאתם רוצים.
מבחינת ביצועים-נטו בכביש ובשטח, המנוע הזה הוא להיט. על הנייר אינו נופל ממנוע ה-3.6 הכמעט כפול בנפחו ושצורך יותר דלק. אנחנו בהחלט צריכים לסובב סוויץ' בראש ולשנות תפיסה.
אבל החיים האמיתיים הם לא דף נתונים ולא הודעות יח"צ ובטח לא רק 0 ל-100 ונתוני צריכת דלק ופליטת מזהמים. בחיים האמיתיים, במיוחד ביד השנייה ואילך, יש משקל לאמינות ועמידות לאורך זמן. יש משקל לפשטות וקלות תחזוקה ולמחירי חלפים זולים. יש משקל ליכולת להתגבר על תקלה, יש משקל ליכולת להסתפק בדלקים פחות מפונקים. רבאק, זה ג'יפ! כלי רכב שאמור לחיות ולשרוד בשטח, לפעמים בתנאים קשים. אולי לא לחצות את אפריקה או אסיה, אבל גם לא מכונית יוקרה שעוטפים בפוך ומטפלים בה בקליניקה ע"י דוקטורים עם חלוקים לבנים.
לעניות דעתי הבאמת לא מבינה כלום ושום דבר, ונשענת רק על שמרנות וטכנופוביה ואנטי-טכנולוגיה-מתקדמת ואנטי-שיווק, ה-2.0T של Jeep, למרות ביצועיו המרשימים, הוא בפירוש לא המנוע שאני הייתי בוחר לג'יפ הדמיוני האידיאלי שהולך ונבנה בחלומותיי. אם זה מנחם מישהו, גם ה-V6 בנפח 3.6 לא מככב באותו ג'יפ דמיוני...
בנוגע למנוע ה- 2.0 מסכים עם ברלי (לשם שינוי).
בנוגע לביצועי המנוע, מצרף סרטון של מבחן דראג (רנגלר 2.0 ו 3.6 מול ברונקו 2.3)
https://youtu.be/9C-DiiGKj7E
אגב, אם הייתי צריך לקנות היום גיפ חדש, הייתי הולך על ה״אסטרים ריקון״ 3.6, ללא כל צל של ספק.