1 קבצים מצורפים
תגובה: Elland Rover Discovery 2 - חצי פרויקט חצי טמטום חדש
אז חצי שנה עברה...
חצי שנה לא פשוטה מבחינת הג'יפ – שלצערי ולשמחתי שימש יותר כרכב מנהלתי מאשר כרכב טיולים.
בחצי שנה הזאת נסענו כ-5500 קמ בערך, עברנו טסט בשישי שעבר, אז הגיע הזמן לסיכום תקופה קצר.
מה עשינו בחצי שנה הזאת:
- התחלנו פרויקט לשפצור ואיבזור החלק האחורי (יפורט בהרחבה בהמשך)
- שדרוג הברקסים ברכב – קיט אפטרמרקט ברמה הגבוהה ביותר.
- התקנת מגש נסתר לכננת (עדיין בלי כננת)
- הכנה לטסט ותיקון תקלות שהיו ברכב עד כה
- טסט
- וכמובן – השתדלנו לטייל כמעט כל חודש – עשינו כמה טיולים מדבר טובים מאוד, וכמה טיולים קצרים משפחתיים.
אני אשתדל לפרט (ייקח לי קצת זמן) על כל אחד מהפרטים פה, בין השורות תוכלו להבין את חוות דעתי על הרכב (פוטנציאל גבוה מאוד – גם לחיוב וגם לשלילה), ואני אפרט גם עלויות על כל מה שאוכל – שתהיה תמונה מלאה וברורה למי שמפחד לעשות את הצעד (ואני עברתי מאוכלוסיית הסוזוקים, ככה שמראש באתי סקפטי להרפתקה הזאת – ותתכוננו להיות מופתעים יחד איתי)
בואו נתחיל.
קובץ מצורף 142227
לעלות מסוזוקי לכל רכב זאת קפיצת דרך,
מצפה לשמוע על החויות והפרספקטיבה.
14 קבצים מצורפים
בואו נתחיל מהנושא שלדעתי הכי מעניין, והכי כיפי להתעסק בו – האיבזור והשפצור של תא המטען.
תודה לאל, כבר כמעט 16 שנה שאני בשטח...הצלחתי כבר להבין מה אני צריך, מה אני רוצה, ומה אני חולם.
קובץ מצורף 142233קובץ מצורף 142232
עשיתי רשימה (מפורטת לעיל), הכנתי תכנית, עשיתי מדידות, והלכתי לאחת הסדנאות הנחשבות בארץ שיעשה לי את הכל.
קבענו על פרויקט ראשוני של 5000 שקל – שכולל התקנות חשמל, מערכת מים, התקנת המקרר, וחיבור מערכת המצבר המשני (ליתיום + מחשב טעינה חכם) והעברה של תשתית חשמל מהמצבר הראשי אחורה למצבר המשני.
כמובן שאת כל החלקים אני הבאתי, ואני הכי מתרגש ושמח להכניס אליו את האוטו.
הבעיה הייתה שבאתי לקחת את האוטו חזרה :/
גיליתי שלא רק שהעבודה לא הושלמה, כמעט כלום לא נעשה, ולא רק זה, המקרר שלי שהגיע תקין חזר אליי לא עובד. בעל הסדנא, בחור בעל שם, ניסה לחווט מחדש את כל החוטים במקרר (לא כל כך ברור לי למה עד היום), והסתבך עם זה, לרמה שלא הצליח להתקדם והמקרר לא נדלק מאז.
מה שהוא כן עשה, קיבע את התשתית חשמל והמצבר המשני עם המחשב, נעשה בצורה לא מחושבת, ככה שהמיקום לא מאפשר להרים את המשענת של הספסל האחורי (הוא העביר את החוטי חשמל בתוך ה"שקע" שאליו מתחבר הכסא. בנוסף, המצבר המשני הותקן במיקום לא נכון ככה שמנע יישור של המשענת. כל זה ואני תקוע אצלו בערב, מתקן בעצמי את כל האירוע הזה כי חייב לחזור עם הרכב הביתה, ואין לי איפה לשים את הכסא תינוק :/
ככה נראה בסדנא:
קובץ מצורף 142230
החלטתי לא לתת לו להתקדם בנושא, לשלם לו "מה שמגיע לו" – סגרנו על 2000 שקל על העברת הכבלים אחורה + התקנת מכשיר קשר ואנטנה ויצאתי לדרכי מבואס ותוהה על טיבם של כל בעלי המקצוע בישראל.
לקח לי איזה חודש וחצי להתאושש, אבל לאחר טיול החג נרקחה מזימה בין חבר הפורום היקר @סולי לבין אשתי היקרה, ובסוף קיבלתי בהפתעה באיזה ראשון מוקדם בבוקר מקרר מגירה 40 ליטר חדש (יש לציין שהמקרר מפורסם בכ-2500 שקלים, ולמרות שבמשך שבועות ניסיתי להשיג הנחה קטנה ולא הצלחתי, אשתי הצליחה תוך חמש דקות)
קובץ מצורף 142236קובץ מצורף 142235
המקרר החזיר לי את המוטיבציה וישבתי לחשב מחדש את כל המידות. המקרר גדול יותר מהמקרר הקודם (שהיה גם מגירה, אבל 30 ליטר) והמקרר החדש באמת בגודל אידיאלי מבחינתי.
את חיבור המקרר, המיקום של המצבר ליתיום והחיבור של המערכת הטענה כבר עשיתי בעצמי.
קובץ מצורף 142239
כן הייתי זקוק לשירותיו של חשמלאי, והלכתי למוסך על מנת לעשות הפרד ומשול – הקומפרסור + המיכל שהגיע עם האוטו שימש לנעילות + מילוי אוויר, ובמהלך כל השינויים הפסיק לעבוד. העסק שם היה מאוד מסובך ולא בנוי כמו שצריך. קניתי והתקנתי קומפרסור נפרד לנעילות, ואת הקומפרסור עם המיכל השמשנו רק לשם מילוי אוויר, על ידי יציאת אוויר על הפגוש האחורי.
שדרגנו מעט את מעטפת העץ שעוטפת את המקרר, הזמנו "ארגונית תא מטען" שמתאימה במידות, באה מחולקת לתאים ועם מכסה, ובכך משמת בעצם כ"מגירה" אבל קלת משקל ויותר גמישות לאיבזור התא מטען.
לפני:
קובץ מצורף 142241
אחרי:
קובץ מצורף 142238קובץ מצורף 142229
עם הסט-אפ החדש יצאתי כבר ל-2 טיולים ארוכים ועוד יש הרבה עבודת שפצור, אבל לפחות מבחינת המבנה של תא המטען והתכנון אני יחסית מרוצה. הכל נוח ונגיש.
השלב הבא – להשמיש את מערכת המים. כרגע יש ג'ריקן נייד של 20 ליטר, ורוצה להוסיף אליו כ-30/40 ליטר נוספים.
כמו כן – חבר פורום יקר ומוכשר יצר תכניות לשולחן דלת אחורית, ועוד מדף עליון לתא המטען, שאפשר להניח עליו ציוד קל משקל וקבוע ועל ידי כך לאפשר יותר נגישות לציוד, שמבחינתי, אלו שני שדרוגים משמעותיים מאוד לטיולים. גם ברמת ההנגשה של הציוד וגם ברמת ההתנהלות בעת בישול ופריסה.
קובץ מצורף 142237קובץ מצורף 142231קובץ מצורף 142232קובץ מצורף 142240
זה הסטטוס נכון להיום מבחינת תא המטען. יש עוד כמה דברים שעדיין לא משתף, בתקווה שיבשיל למשהו אמיתי ואז אעדכן.
פוסט נוסף שמסכם את התקופה מבחינת אחזקה וטיפולים וכו' - כבר על האש.
TEASER קצר - לא תקע ולא נתקע.
קובץ מצורף 142242
מעולה,כיף לקרוא
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
יפה מאוד.
אכן רכב עם הרבה מרחב תמרון.
שתי הערות קטנות:
1- לדעתי, אפילו שמדובר ברכב מרווח, שני קומפרסרים זה מיותר. תעשה האחדת רשויות ותשאר רק עם אחד. חבל על המשקל ועל המקום.
2- לגבי המקרר הראשון, אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי. אם זו רק בעיית חיווט ( העיקר שהמדחס והבקר תקינים), אני אסדר לך ( בחינם).
בהצלחה
שגיא ידידי, אני קורא ונהנה... כייף לך.
זיו, לגבי סעיף 1, כמעט כל מי שיש לו נעילות אוויר עושה הפרדה, קומפרסור לניפוח אוויר זה נחמד שיש, והצורך שבמרבית המקרים אפשר לוותר עליו או להשתמש בזה של החבר לטיול, קומפרסור לנעילות אתה *צריך* שיעבוד תקין, בנפרד.
במקרה של איחוד ותקלה בו אין לך לא נעילות ולא ניפוח אוויר. גם ככה לנעילות אוויר יש תקלות בלי קשר.
לגבי 2, ממליץ לך(שגיא) לקפוץ לזיו, לא תצטער, מניסיון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
יפה מאוד.
אכן רכב עם הרבה מרחב תמרון.
שתי הערות קטנות:
1- לדעתי, אפילו שמדובר ברכב מרווח, שני קומפרסרים זה מיותר. תעשה האחדת רשויות ותשאר רק עם אחד. חבל על המשקל ועל המקום.
2- לגבי המקרר הראשון, אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי. אם זו רק בעיית חיווט ( העיקר שהמדחס והבקר תקינים), אני אסדר לך ( בחינם).
בהצלחה
היי זיו תודה רבה על ההערות!
לגבי הראשונה - הקומפרסור של הנעילות בתא מנוע, לכן לא גוזל מקום. הקומפרסור + המיכל יושבים מתחת לדיפון פלסטיק בתא מטען, ולכן גם לא גוזלים מקום.
לגבי המקרר - כבר נתתי אותו לחבר והוא צריך לתקן אותו (הוא גם חבר פורום) אראה מה הסטטוס שלו בשבוע הבא (מטיילים יחד) ואעדכן.
נראה מדהים וכיף שמצאת זמן לכתוב! עכשיו לתכנן אוניה ליוון ויוצאים לטיול משותף.
ד"ש לקטנה ולאישתך היקרה.
2 קבצים מצורפים
סופ"ש הגיע ויש קצת זמן לנשום (ושאני אומר לנשום אני מתכוון להתעסק קצת בג'יפ)
אני מקבל כבר לא מעט שאלות ובקשות להבין עלויות אחזקה של הרכב שלי, והיות ואני אחד מה"סוטים" שמנהלים אקסל הוצאות + בונה תקציב לכמעט כל דבר שאני עושה...הכל אצלי מאוד מסודר ואני יכול לחלוק קצת עם הקבוצה פה.
דבר ראשון עלויות קבועות:
- טסט – 1500 שח בשנה (שני טסטים בשנה במקרה שלי)
- לאחר שקניתי את הרכב הייתי צריך טיפה "להתאים" אותו לטסטים- קניתי צמיגים במידה שברישיון, הורדתי בודי ליפט וכו'. מאז עשיתי שני טסטים (האחרון לפני פחות מחודש) ומבחינתי זה הרבה יותר קל מאשר ברכבים הקודמים שהיו לי (חובה לציין שהם היו משופרים הרבה יותר קיצוני מהלנד רובר).
- כן עלות נוספת שקיימת אצלי קשורה למערכת 4X4 הקבועה, המכון דורש אישור (בנוסף לרכב מיושן) על הברקסים, ואני תמיד עושה את זה במוסך צמוד למכון.
- ביטוח – משתנה מאדם לאדם, המחירים עלו ממש לאחרונה, אני באיזור ה3.5-4 אלף שקל, עבור ג+חובה.
- צריכת דלק – מתחילת החודש תדלקתי כ-97 ליטר, עבור 770 ק"מ – ממוצע של כמעט 8 ק"מ לליטר.
אופי הנסיעה שלי כולל נסיעה יומיומית מתל אביב לרחובות וחזרה. הדרך חוזר עם פקקים של איילון (במזג אוויר הנוכחי ללא מזגן).
*DISCLAMER: יש שיגידו שאני נוסע כמו סבתא, לא מכחיש*
אם נדבר על הנושא של עלויות אחזקה, אז האמת שלא היו לי יותר מדיי הוצאות בתחום הזה:
- מחזיר שמן קדמי (בגלגל) – החלפתי פעמיים באותו גלגל, אין זמינות של חלק מקורי בארץ אז שמים חליפי שהחזיק חצי שנה. אני כבר מזמין מחו"ל את החלק המקורי שיהיה לי לפעם הבאה.
מחיר חלק חליפי בארץ כ-250-300 שקל כולל עבודה. - החלפת גומיה בתפוח הגה – אצלי יש מוט מחוזק אבל עם תפוחים מקוריים, עלות פחות מ-100 שח לגומיה.
- בושינגים למערכת הוואטסלינק – הוזמן מחו"ל חלק מקורי והותקן בארץ, מחיר החלק כ-200 שח
- חיישן ABS – נקנה בארץ ב-350 שח, הוזמן מחול אחד נוסף בכ-470 ₪ (מקורי)
- תושבות בודי + הורדת בודי ליפט – עבודה מעצבנת שכנראה לא רלוונטית לרוב האנשים פה, דרשה שינויים והתאמות גם בתושבות הפגושים, עלות כ-1100 שקל.
- טיפול מלא – כל הנוזלים וכל הפילטרים – 800 שקל כולל עבודה
- ברקסים:
- פה יכול להיות שטיפה הגזמתי, ורכבתי על טיסה לחו"ל מהעבודה והבאתי במזוודה את הקיט הבא, שלהבנתי נחשב כמוביל בעולם שלא דורש שינויים תשתיתיים:
- קיט לברקסים אחוריים:
https://lofclutches.com/shop/brakes/...v=88588bacf0da - קיט לסרן הקדמי:
https://lofclutches.com/shop/brakes/...v=88588bacf0da - כל החבילה של הברקסים עלתה כ-1300 שח הותקנה בארץ במוסך ועלתה כ-500 ₪.
- מגש נסתר לכננת:
- אין מה להרחיב יותר מדיי. מצורפות תמונות (עלה כ-500 שקל)
קובץ מצורף 142302קובץ מצורף 142303
לדעתי, העלויות אחזקה עד כה סבירות לחלוטין.
לדעתי האישית, העובדה שאני נוסע עם הרכב לא מעט, הופכת אותו איכשהו לאמין טיפה יותר מהסטנדרט. אין לי נזילות, אין כפתור שלא עובד, ואין מערכת שלא פעילה. סך הכל עושה את העבודה.
עצור שניה.
החלפת מחזש פעמיים בתקופה קצרה יכולה להעיד על נשם סרן סתום,
או מיסב שסיים חייו.
אם כי חלפים של בריט פארט עשו לי בעבר צרות דומות. לעניות דעתי, הם אחד הגורמים העיקריים לשם המפוקפק של לנדרובר.
גילוי נאות: כבר הרבה שנים לא הרכבתי חלפים שלהם, והבנתי שהם החלו לשים את שם המותג גם על חלפים שמיוצרים בפועל ע"י חברות איכותיות צד ג. לא יודע ולא מתכונן לנסות.
לגבי צריכת הדלק. האם הצמיגים הם בגודל מקורי? (אני יודע שרשמת לפי הרשיון, אבל יש הרבה רשיונות עם הגודל הלא מקורי). האם יש גגון? אצלי צריכה בנסיעה משולבת פקקים עומדת בחורף בלי מזגן על 8.5.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
עצור שניה.
החלפת מחזש פעמיים בתקופה קצרה יכולה להעיד על נשם סרן סתום.
++
נכנסתי לסרט עצמי מיותר בגלל השטות הזו.
רגע לפני המיסב בדקתי שוב והנשם שנראה פתוח (כיפה משוחררת), היה סתום בגיפה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
לגבי צריכת הדלק. האם הצמיגים הם בגודל מקורי? (אני יודע שרשמת לפי הרשיון, אבל יש הרבה רשיונות עם הגודל הלא מקורי). האם יש גגון? אצלי צריכה בנסיעה משולבת פקקים עומדת בחורף בלי מזגן על 8.5.
צמיגים 265.75.16
יחסי העברה 4.1 בסרנים
אין גגון (רק מוטות מקוריים)
שגיא, לא השארת מקום לעגלה לילדה
Sent from my M2007J20CG using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלדר
שגיא, לא השארת מקום לעגלה לילדה
Sent from my M2007J20CG using Tapatalk
נכנס בקלות אל דאגה....
בכל מקרה שמטיילים עם הילדה אז אנחנו בלי עגלה.
כשנוסעים למקום שמצריך עגלה, הרכב פחות עמוס מלטיול ואז יש עוד מספיק מקום...
למה המכון מבקש גם אישור רכב מיושן וגם אישור ברקסים?
אישור רכב מיושן מחמיר יותר וכולל גם את בדיקת הברקסים.
אתה כנראה משלם כפול על שירות שאתה לא באמת צריך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Saar
למה המכון מבקש גם אישור רכב מיושן וגם אישור ברקסים?
אישור רכב מיושן מחמיר יותר וכולל גם את בדיקת הברקסים.
אתה כנראה משלם כפול על שירות שאתה לא באמת צריך.
זה אותו נייר באותו המחיר עם סימון הבדיקות..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
זה אותו נייר באותו המחיר עם סימון הבדיקות..
זה לא מה ששגיא כתב...
סעיף 3 בעלויות הקבועות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Saar
זה לא מה ששגיא כתב...
סעיף 3 בעלויות הקבועות
זה עדיין אותו הנייר.