אצלי לעומת זאת מופיע בפרטי ההזמנה:
Estimated delivery date: Sep 16, 2022
גם אלי שלח המוכר אותה הודעה עליה אתה מדבר, ופשוט עניתי ש"אני לא מוכן לזמן הגעה ארוך יותר מהגנת הקונה של עליאקספרס".
נראה מה יהיה.
Printable View
לא יודע למה אתה מתכוון, אבל אני יודע שמה שהצעתי פה זה חיבור מקבילי של שני מצברים.
כתבתי במפורש " ויש שם זוג מחברים (זכר ונקבה במקביל).
במקרה שלי, כל המטרה היתה להגדיל את הקיבול.
אני התייחסתי רק לרעיון של לחלק לשני מארזים (במקרה של שימוש ב BMS).
במקרה של PW (ששאל במקור) הוא רוצה לשים שתי רביעיות נפרדות, וציין במפורש שהוא רוצה לשים BMS.
ולכן אין שום בעיה אכן לעשות את עם שני BMS נפרדים.
ה BMS בכלל לא יודע שיש עוד BMS אחר שעוזר לו (או מתחרה אתו בטעינה).
למה בכלל לשים BMS (או למה לא) ואיך זה מסתדר במצב שהמצברים מחליפים את המצברים הראשיים, ורוצים להפעיל כננת......
זה כבר בעיה שלך להסביר.
אין שום קשר בין מערכת הטעינה של I10 מודרני לבין רכב שטח בין 10-20 שנה (שלא להגיד 30), ואני לא בטוח שכולם פה מבינים את זה.
אני מנסה להתרחק מהדיון הזה. לי ברור, שאצל מישהו זה לא יסתיים טוב.
PW דיבר על חיבור בטור של שמונה תאים, ולסידור הזה הגבתי. כן פספסתי שהוא מדבר על מצבר התנעה ולכן BMS פחות רלוונטי כאן. רשמתי כבר בעמוד הראשון של הדיון שלמצבר התנעה אני לא מרכיב BMS.
באלאנסר כן רלוונטי אז הבעייה שהצגתי של חיווט משותף לשני מארזים נפרדים נשארת בעינה.
מצטרף לשאלה. אני מזה שנתיים עם מארז LIFEPO4 להתנעה בהיילקס 95.
זה מתאים ל73 של pw.
אני באמת לא רוצה להכנס לדיון הזה, וגם לא עשיתי יותר מדי שעורי בית על כל הפרטים, אבל יש הבדל גדול, בין חנן שמבין מה הוא עושה, ויכול "לגשש" ולהתקדם, לבין אנשים שממש לא מבינים והולכים לחבר תאי מצבר שיכולים להלחים ברזלים ברגע.
כמה פעמים חנן פרק את ה LIFEPO שלו בהיילקס עד הסוף והניע? אני מכיר אנשים בלי מודעות, שפורקים את המצבר שלהם עד הסוף מספר פעמים כל שנה (משאירים אורות, ולא כמו חנן, אין להם ארדוינו שמנתק).
בגדול, מה שהתכוונתי מתייחס לשילוש של מצבר, אלטרנטור ווסת הטעינה.
ברכבים ישנים, יש בכלל ווסתים "מכנים", אח"כ התחילה אלקטרוניקה, ובחלק מהמקרים אלו ווסתים חיצוניים, ובחלק הם מובנים באלטרנטור, ובשלב מאוחר האחריות בכלל עברה למחשב של הרכב והאלגוריתמיקה של הטעינה השתכללה כולל שליטה על הזרמים וטמפ' וכו'.
בגלל שמדובר בזרמים חזקים, אין (לפחות לא ברכבים הישנים) הגבלה לזרם הטעינה. יש שם איזה חישוב שמשקלל את ההתנגדות הפנימית, וההתנהגות של המצבר (עופרת), ומישהו שבדק את השילוב הזה בכל התנאים.
כל מה שאמרתי הוא שהמערכות טעינה האלו שונות אחת מהשניה, ואני הייתי מאוד נזהר, מלהשליך ממערכת אחת לשניה.
חנן (והדיון) פה, מאוד מרוכז בסוללה ובשרידות של LIFEPO, אני חושש לא פחות משאר המערכת.
אז מי שמבין, ויכול במכוון, לקחת את המערכת לפינות, ולמדוד טמפ' וזרמים, ולהבין מה זה אומר....אני האחרון שאהיה נגד (אני חושב שאני מהחלוצים פה להשתמש בליתיום, ולא רק ברכב).
אבל לתת "המלצה" לפתרונות כאלו, שלא נבדקו עם כל האפשרויות, נראה לי מפחיד.
למצברים האלו יש התנגדות פנימית אפסית, והם מגיעים לזרמים מפחידים, זה שורף ומלחים כל דבר.
תזהרו.
לעשות סיפור ארוך, קצר - אני חושש מזרמים חזקים שיכולים להתפתח ומההשפעות שלהם. למשל, מה קורה שהאוטמט של הסטרטר נתפס? מה קורה לכבל של ההזנה? מה קורה לאלטרנטור שהמצבר הגיע לפריקה עמוקה ( ועכשיו יטען בזרם מכסימלי, הרבה זמן)?
ועוד הערה "סוציולוגית" קטנה -
אנשים רצים לספר על ההצלחות, פחות לחלוק בכשלונות ובעיות.
כל מי שעוסק בבניות כאלו, חייב להניח שמוקדם או במאוחר, תהיה לו תקלה \ שגיאה.
כדאי שנבין את גבולות הגיזרה \ נזק של הכיוון הזה.
חפש טוב טוב בכל הפורום, זיו. לא תמצא פעם אחת שהמלצתי על התקנת מצבר ליתיום כמצבר התנעה.
אני מציג את מה שאני עושה, עם התובנות והלקחים. הצגתי גם כשדברים עבדו פחות טוב בהתחלה, כמו הממסר הראשי והbms.
אני מציג גם את ההסתייגויות ואת סימני השאלה.
אם מישהו מחליט ללכת על זה, אהלן וסהלן. בסוף אנחנו עדיין ג'יפולוג, משוגעים וזה.
צריך לזכור, אנחנו לא ממש ממציאים את הגלגל. אופנועים משתמשים בזה כבר שנים, ולאט לאט זה מגיע גם למכוניות.
אני ממש לא רוצה להכנס לוויכוח הזה, אבל הערות מהסוג הזה, הן הבעיה שאני מנסה להזהיר מהן.
אני בכלל לא דואג ליתיום, אני דואג למסביב שתוכנן למצבר עופרת ועכשיו מחברים ליתיום.
ההערה על האופנועים, בין לא רלוונטית, לבין הטעיה ( בנסיבות של הדיון על ההתאמה של המערכות מסביב).
אין שום ספק שזה אפשרי, ואפילו עדיף.
רק צריך לוודא שזה נעשה נכון.
אני מאלו שלא מבינים בחשמל... ומהמעט שלמדתי אני רואה בעיות בשימוש למצבר ראשי ב-
הפעלת כננת .. צריכה של מאות אמפרים.
טעינה.. התחממות האלטרנטור.
טמפ בתא המנוע.. רוב התאים לא נועדו לעבוד מעל 55מעלות צלסיוס.
עד שלא ימצאו לזה פתרונות אני לא קופץ למים ומחליף את המצבר הראשי בליתיום.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
סבאבה לדאוג, אבל יש כאן אנשים שרוצים לעשות, ומצפים לעזרה. תן להם עצות. וודא שהם יעשו את זה נכון. יותר אפקטיבי מלהפיץ חרדות ללא הצבעה מסודרת על הביסוס שלהן. משהו מציק? תראה את הניתוח המדויק של מה שמציק (אולי זה יאפשר לי להציג דעה אחרת, כי על זעקות גוועלד אני לא יודע להגיב עניינית), ותראה פתרון.
ואם אתה לא מעוניין להיכנס, זה ממש מקובל. לא חייבים. אבל להיכנס לאולם מלא אנשים ולצרוח "פצצה" זה לא כזה סבאבה.
ואפרופו פצצה: כבר שמעתי ממך לפחות פעמיים את המינוח הזה, בדיונים שקשורים ללייפפו4, ועל זה אני ממש מתפלא. אתה יודע שזה לא קשור, אתה יודע שהדיון ההוא היה על ליתיום קובלט, אתה יודע שהסוללות האלה לא מתפוצצות תחת התעללויות מדעיות מסודרות ומתועדות, קשות ביותר, כולל פריקת וטעינת יתר, פגיעות חיצוניות, החדרת מסמר, חימום בתנור ועוד ועוד. הן בוודאי בטוחות יותר ממצברי חומצה עופרת שכבר גרמו לאינספור נפגעי חומצה. אז למה להפיץ היסטריה?
יש תאי lifepo4 עם קבוע C גבוה משמעותית מ- 1 ? וגם לטעינה ?
יש 0.5c
https://m.alibaba.com/product/160012...y-Cells-3.html
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
אלה התאים שאני עושה בהם את השימוש הנרחב ביותר:
https://imageshack.com/i/pnLFDCHyj
פריקה:
4c קבוע.
6c ל30 שניות.
טעינה:
2c
4c לעשר שניות.
חנן,
בבקשה, תקח נשימה עמוקה, תשתה כוס מים....
ובא נדבר בשקט.
אני חוזר ואומר, אתה מפוקס על המצבר ( ומה ההבדלים בינהם) ואני מכוון את הדאגות שלי למערכות שמסביב ואיך זה יעבוד ביחד.
לגבי האמירה על פצצה מתקתקת, זה תמיד נאמר בציניות, ומי כמוך יודע שמעולם לא קיבלתי את האמירה הזו, ואני מהראשונים להשתמש בליתיום.
אז בבקשה, הנה שאלה ממוקדת, בכל סוגי הווסתים שאתה מכיר, מה שומר על המערכת ( לא על המצבר) מזרמי טעינה חזקים מדי?
מה קורה לאלטרנטור שמקצרים לו את היציאות?
מה קורה ששמים עומס של חצי אוהם? 1 אוהם?
או, הצליח לי.
למיטב ידיעתי אין הגנה מלאכותית מזרמי טעינה גבוהים מדי, למעט נתיך במקרים מסוימים.
מה מגביל? פער המתחים בין האלטרנטור ובין המצבר, חלקי סה"כ ההתנגדויות במעגל.
פער המתחים בין מצבר חומצה עופרת טעון לעשרה אחוז ובין מצבר לייפפו4 טעון לעשרה אחוז הוא כוולט אחד. הלייפפו4 גבוה יותר.
אז סה"כ המתח שמניע את הזרם במעגל הוא כ1.2 וולט בלייפפו4 מול 2.2 וולט בחומצה עופרת. בהתנגדות מעגל זהה הזרמים עם מצבר הליתיום יהיו נמוכים כמעט פי שתיים.
אבל ההתנגדויות של המצברים שונות. צריך לבדוק מהי ההתנגדות הפנימית של מצבר חומצה עופרת.
שווה בדיקה ומדידה.
זה בלי להיכנס לעובדה שמצברי התנעה בכלל לא אמורים להיות בנקודה הזו, ואיך מונעים את זה מלכתחילה, אבל זה עוד דיון.
חנן, רשמת שבשביל לבנות מצבר התנעה,אין צורך ב BMS, רק חיבור בטור והוספת נתיך.
איזה גודל נתיך? הוא אמור לעמוד במאות אמפרים של סטרטר
יש המלצות מה לחפש?
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk