-
תגובה: ריויאן- מנוע לכל גלגל, יתרונות וחסרון(?)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
תודה,
סוף כל סוף מספרים שאפשר ללמוד מהם..
זיו,
אתה מנסה לפשט את זה "רק" למספרים אבל זה לא מספרים באופון שאתה אוהב, של משוואה שאפשר להציב בה משתנים.
האחיזה אליה נמרוד מתייחס באפשרות לתנועה/צירייה שבורה היא במקדם הכי גבוה "1", לצורך העניין סלע אחיד מחוספס/בטון/אספלט, אבל בשטח זה לא כזה פשוט.
למשל עליה בהצלבה, או הבדל במקדם חיכוך בין הגלגלים.
אם המקדם חיכוך בגלגל האחורי עליו נשען כל הרכב נמוך, אז הגלגל הזה יחליק, ולא יעצר.
לפי הסרטונים נראה שהרכב הזה או יותר נכון, רכב עם מנוע בכל גלגל, מתנהג שונה מאד מרכבים מסורתיים או מרכב חשמלי עם מנוע יחיד/מנוע לסרן כשהוא מתמודד עם הפרשי אחיזה, בדגש על מצב של אחיזה גבוהה מאד לגלגל יחיד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
אני חושב שאפשר להשוות במידה מסוימת לרכב ללא נעילות, אבל עם חיסרון נוסף, שאין פיצוי מכני למומנט. למשל עליה עם הצלבות גלגל מאבד אחיזה ומאיץ, הרכב מאט, מנסה לפצות עי הוספת מומנט בגלגלים האחרים, אבל אין רזרבות.. ברכב בלי נעילות, הגלגל חוזר לקרקע, אם הנהג לא עזב גז בזמן, מכה במקרה הטוב, צירייה שבורה גם אופציה. עכשיו אם יש רצף מקרים כאלה בכל ארבעת הגלגלים, מערכת הבקרה תצטרך לעבוד בקצב מהיר מאד כדי לייצר מצב של כמו נעילות. בשילוב עם מומנט נמוך שהסכום שלו משתנה בהתאם לרמת האחיזה של כל גלגל, ללא פיצוי מובנה מכני, זאת אולי בעיה.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
אני לא חושב שאפשר להשוות התנהגות לרכב עם דיפרנציאלים. אני מדבר על בקרת מהירות לא מומנט. המומנט זמין מהסל״ד הראשון, כל מה שנשאר הוא לבקר מהירות ע״י הבקר,וזה יכול לקרות בחלקיקי של חלקיקי שניה . חנן או כל מי שמתעסק בתחום אולי יכול להרחיב בנושא בקרת מהירות למנועים הללו.
-
סתם להמחשת הכוונה , תחשוב על מנוע ac שמבוקר ע״י ממיר תדר, אתה יכול לקבוע את מהירות הסיבוב ע״י התדר וכל התנגדות לסיבוב תתבטא בעלייה אוטומטית של הזרם, כמובן עד לגבול יכולת המנוע לייצר מומנט.
-
לעניות דעתי אתה צודק, אבל אני לא מומחה בבקרת מנועים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
זיו,
אתה מנסה לפשט את זה "רק" למספרים אבל זה לא מספרים באופון שאתה אוהב, של משוואה שאפשר להציב בה משתנים.
האחיזה אליה נמרוד מתייחס באפשרות לתנועה/צירייה שבורה היא במקדם הכי גבוה "1", לצורך העניין סלע אחיד מחוספס/בטון/אספלט, אבל בשטח זה לא כזה פשוט.
למשל עליה בהצלבה, או הבדל במקדם חיכוך בין הגלגלים.
אם המקדם חיכוך בגלגל האחורי עליו נשען כל הרכב נמוך, אז הגלגל הזה יחליק, ולא יעצר.
לפי הסרטונים נראה שהרכב הזה או יותר נכון, רכב עם מנוע בכל גלגל, מתנהג שונה מאד מרכבים מסורתיים או מרכב חשמלי עם מנוע יחיד/מנוע לסרן כשהוא מתמודד עם הפרשי אחיזה, בדגש על מצב של אחיזה גבוהה מאד לגלגל יחיד.
דורון,
לדעתי, מהרגע שיש לך מנוע חשמלי (מומנט מידי) נפרד בכל גלגל, אפשר לחקות כל התנהגות שרוצים.
או במילים אחרות, זו רק בעיה של פיקוד וניהול ולא בעיה מכנית.
אני אזכיר לך את הסרטונים שעלו פה עם ההשקה של דיפנדר 5, גם שם, למרות שמדובר במנוע מרכזי ונעילות מכניות, ראינו התקדמות לא רציפה ( בזמן שהמחשב שיחק עם הנעילות כל הזמן).
אבל אנחנו סוטים מהנושא.
-
אני מסכים איתך, אבל
אם אני מנסה להצביע על הנקודה הבעייתית לעומת רכב נעול: המומנט הכללי לא מתחלק בין כל הגלגלים שאוחזים, אלא פוחת עם הירידה באחיזה. זה לא קיים ברכב נעול, וזה קריטי כשהמומנט בכל גלגל מוגבל מראש.
וזה משהו שבקרה טובה ככל שתהיה לא יכולה לתקן.
אם הרכב לא מתקרב למגבלות האלה, אז זה לא יורגש, והכל יהיה טוב. בסרטונים נראה שיש איזה מגבלה בכל זאת, במקרי קיצון
-
עריכה: התגובה הקודמת בהמשך למה ש- talw כתב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
אני מסכים איתך, אבל
אם אני מנסה להצביע על הנקודה הבעייתית לעומת רכב נעול: המומנט הכללי לא מתחלק בין כל הגלגלים שאוחזים, אלא פוחת עם הירידה באחיזה. זה לא קיים ברכב נעול, וזה קריטי כשהמומנט בכל גלגל מוגבל מראש.
וזה משהו שבקרה טובה ככל שתהיה לא יכולה לתקן.
אם הרכב לא מתקרב למגבלות האלה, אז זה לא יורגש, והכל יהיה טוב. בסרטונים נראה שיש איזה מגבלה בכל זאת, במקרי קיצון
ברור, את זה כבר חלקנו הבין עוד בעמוד הראשון, התייחסתי לסרטון שמיכה העלה, שם נראה שהרכב לא הגיע למקרה קיצון. סתם התחרבש עם עצירות והאצות גלגלים וכל זה כשהנהג הדביק את הדוושה לרצפה, ברצף.
-
אני רק תוהה אם זה שהנהג הדביק דוושה לרצפה וזאת התוצאה, לא מרמז שזה מקרה מספיק קיצון..
-
הרי אנחנו משחקים במשחק הניחושים, אז אני מנחש, כמו מיכה, שזה מקרה קיצון של מערכת בקרה ולא של מומנט מקסימלי לגלגל, ככה לפחות לי נדמה לפי הסרטון.
-
סרטון מעניין. אנשים שמבינים עניין מנתחים ריביאן מלמטה.
https://youtu.be/v8wCm233fXk
-
ובהלז גייט עם אחיזה מצויינת ונהג ומכוון טובים:
https://youtu.be/Yeth5v_5dPM
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
הבעיה העיקרית שרואים בסרטון היא רכב מכוער תחת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
....אתגר אמיתי או פוזה? אפשר להעביר בסרטון ל-0:40
https://www.youtube.com/watch?v=4WjpzubCoBo
-
https://youtu.be/rsYS-JbNf30
לא צריך לפחד מנעילה הידרוסטטית.
-
הדביל על האופנוע ים בחלק האחרון...
Sent from my HD1903 using Tapatalk
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
אפשר גם לדלג ל1:17, ברגע שהוא קורע את הפגוש האחורי...
קובץ מצורף 139607
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
אפשר גם לדלג ל1:17, ברגע שהוא קורע את הפגוש האחורי...
מן הידועים שההבדל בין רכב עבירות מצטיין לסתם עוד רכב זה הפגוש האחורי [emoji12]
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
לדעתי הוא קורע את הפגוש עוד קודם ב0:30, במכה חזקה שהוא מקבל. והוא גם מכריז על כך.
בסוף העלייה הוא מקבל עוד מכה קטנה ורואים את הפגוש קופץ.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk