תגובה: מהירות נסיעה בכביש מהיר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
חבר התחדש לאחרונה ברנגלר רוביקון ארוך שנת 2018 (JK) סטוק לאחר שנים רבות על פטרול - מבחינתו בהיבט ההיגוי והיציבות הכיוונית בכביש זו חוויה טראומטית לרעת הרנגלר.
הפטרול לדבריו יציב כקטר והרנגלר איום ונורא.
גם מהניסיון הקצרצר שלי עם פטרול (כחמישה חודשים) למרות שהיה משופר ולמרות שגם הפטרול עם סרנים חיים מקדימה הוא הרגיש יותר אחוד ויציב מבחינת ההיגוי לעומת הרנגלרים שהיו ויש לי.
תצורת מתלה קדמי דומה עד זהה מאפיינת את כולם פטרול, דיפנדר,דיסקו גימיני וטויוטה 80.. היא, לדעתי, מה שנותן את ההתנהגות המהודקת יותר בכביש וההיגוי הסביר ביחס לרנגלר והאינדיאנים שלמרות החסרון בכביש מציגים פוטנציאל מהלך מתלה אדיר מקדימה.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
כל הכלים שמנית מציגים מהלך מתלה קדמי לא מדהים בלשון המעטה, בוודאי ביחס למהלך המתלים האחורי שלהם. כל העסק מרוסן ומהודק וקצת מוגבל, כדי לשמר איכות היגוי סבירה ומעלה על כביש.
ב-Jeepים זה הפוך - המהלך הקדמי גדול מהאחורי ולא במעט.
כנראה שסרן חי עם מהלך מתלה גדול מאוד + היגוי מדויק לא הולכים ביחד.
חברים , חוזר ומדגיש - אצלי בסיקס מערכת ההגה מתוחזקת ומהודקת .
בעבר עם התיבה ההידראולית ששודכה לסיקס היה לי היגוי רך מאוד ( אמריקקי ) ושיוט אשר מצריך ( מבלי שנרגיש בכך - התרגלנו ) תיקון היגוי כל הזמן .
לא עזרו כל השיפוצים והתיקונים כלל - זה מה יש .
עד שיום אחד זוגתי/ שותפתי לטיולים ולחיים אמרה לי - תחליף כבר את ההגה המחורבן הזה , באותו היום נסענו לנצרת עם הסיקס כמובן , נכנסתי לראוף זכרונו לברכה ורכשתי תיבת הגה חדשה אשר מיועדת לסופה 2 .
לוקח את שתי התיבות ביד ומנסה למצוא הבדלים - לא ממש מצליח לזהות הבדלים , בשתיהן אין חופשים כלל ויחס העברה דומה .
מתקין את התיבה החדשה ופתאום - ההגה הרבה יותר קשה ( אך מדוייק ) .
מותקנת אצלי גם תושבת תיבת הגה מחוזקת וגם תמיכה נגדית לשלדה .
כיום הסיקס משייט בכביש המהיר במהירות תלת סיפרתית ללא שום משחק בגלגל ההגה ( הגה ספורט קטן מעץ ) ובקו ישר .
נכון , זה איננו היגוי של רכב פרטי( וגם לא אמור להיות ) אך בוודאי שאיכות ההיגוי טובה בהרבה מהמקור .
אילן
זה בדיוק העיניין עם תיבת ההגה, לא רציתי להכנס לזה קודם כי לא הייתי בטוח מה רכשתי בזמנו שהיה מיועד לסופה. מה שאילן מתאר הוא ההבדל בין תיבות זהות חיצונית במוט הפיתול בתוך התיבה שמיועד למומנט גבוה יותר מצד ידי הנהג לעזרה ההידראולית- קוראים לזה הגה כבד יותר- מתקשר יותר.
אז כנראה שזה בדומה למה שהרכבתי בלי לחפור יותר מידי למה.