נראה לי שהכוונה לגז חימום/בישול ולא למנוע.
עידן, מעורר קנאה
Sent from my CPH2465 using Tapatalk
Printable View
נראה לי שהכוונה לגז חימום/בישול ולא למנוע.
עידן, מעורר קנאה
כמו שצחי כתב - הכוונה היא לגז בישול. כשהסתובבנו באירופה ובטורקיה\מרוקו השתמשנו בגז בוטן, כמו שיש בארץ וניתן למלא בחנויות גז. בארה"ב משתמשים בפרופן וכל מערכת המחברים שונה - זה דרש החלפה של מיכל הגז וגם של הכיריים עצמם. (מים למקלחת אנחנו מחממים בחשמל (12V) וחימום תא השינה עובד על דיזל.
לגבי עלויות ההשטה - לא זול, אבל גם לא יקר במונחים של שילוח רכב - מנמל ריקאוויק לנמל פורטלנד (מיין) במכולה 40 פיט - כ3500$. בניגוד להשטה מ\לארץ, זה דרש 0 בירוקרטיה וללא מיסים (בארץ, רק מיסי הנמל היו עולים ככה). כשהגעתי לאסוף את הרכב בנמל בפורטלנד הוא פשוט חיכה לי בנמל עם מפתחות על הדשבורד בלי צורך ברישום, בלי ניירת ובלי חובת הצגה של ביטוח - פשוט סומכים על המשתמש שהוא ידאג למה שצריך.
גם בריקאוויק הכל הלך חלק ובקלות - נראה שיש תעבורה טראנס אטלנטית של מטיילים בכלי רכב באופן קבוע, וזה לא נראה לאף אחד מוזר.
קיבלתי שאלות בפרטי לגבי הכדאיות של הבאת רכב לארה"ב - אז קודם כל, התחביב הזה, ככל תחביב הוא לא כלכלי. אבל ספציפית במקרה הזה, רכב ששוקל מעל 3.5 טון אינו משלם מכס בכניסה לישראל (רכב מתחת ל3.5 טון משלם 100-110% מס) ולכן טנדר כזה עולה בישראל מחיר מאוד דומה למחירו בארה"ב לכן העלות העודפת היא רק עלות ההובלה.
עידן
הבעיה שבישראל שפשוט קטנה גיאוגרפית אין כל כך מה לעשות עם רכב אוברלנדינג מושלם שכזה שאכן בנוי למע ארוך חוצה יבשות
נהדר. באמת. היכולת לזוז ממקום למקום ולהמשיך בחיים. זה שהצלחתם עם כל העיסוקים שלכם ליצור את הסביבה שמאפשרת את זה.
שאלת בירוקרטיה.
רכב ישראלי שמבלה באירופה - תקופה כל כך ארוכה - מה עם טסט?
אסף.
רכב חדש?
טסט לשנתיים?
בטלו. לא שמתי לב שהוא 2021
בניגוד לרכבים פרטיים, בטנדרים, אין פטור מטסט בשלוש השנים הראשונות.
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
הרכב יצא מהארץ לטורקיה ביולי 23 מייד אחרי טסט אז השנה הראשונה לא היתה בעיה.
בשנה השניה קיבלתי רישיון חדש ותרגמתי אותו (אצל נוטוריון) (אף אחד לא התנדב להגיד לאף אחד שבישראל יש מנהג מוזר שדורש חותמת של מכון טסטים).
את חברת הביטוח (חברה הולנדית, עושה רק ביטוח חובה, אין יכולת לעשות מקיף) זה לא עניין והם התחייבו שיש כיסוי בכל מצב.
בפועל - בכל מדינה באירופה\אפריקה\אסיה יש חוקים אחרים לגבי טסט והרישיון נראה אחרת, וכולם רגילים לראות מכוניות עם מספרי רישוי שונים - את אף אחד לא עניין הרישיון שלי או תאריך התפוגה שלו.וכל מי שעצר אותנו בדרך ראה שאנחנו מישראל ובירך אותנו להמשך - כולל במעברי גבול שדרשו לראות את הרישיון.
אני מצידי הייתי מוכן לעשות תהליך רישוי מקומי במקרה שמשהו יתקע (ברוב מדינות אירופה אין מס על רכב והליך הרישוי מהיר, פשוט ודורש אגרה של כמה מאות אירו) אבל כאמור, לא הצטרכתי.
בארה"ב, אגב - בכלל אין מושג כזה טסט לרכב אז זה Non Issue. תייר שמכניס רכב זר למדינה מתחייב להוציא אותו בתוך שנה ואם הוא נרשם כתושב באחת המדינות הוא צריך לרשום גם את הרכב ולדאוג לו למספר רישוי מקומי בתוך 3 חודשים (ואת זה, אעשה בקרוב ככל הנראה).
עידן
זה מעניין, אם תחזור לארץ נגיד אחרי שהרכב לא עשה טסט 3 שנים איך הוא נכנס והאם זה יחייב מעבדת רכב?
כנראה שיצטרך מעבדה.
אבל במקרה שלי, אני לא חושב שאחזיר אותו אי פעם.
שדרוג חדש משמעותי - התקנתי אנטנה\ראוטר של סטארלינק על הגג.
אחת המגבלות המשמעותיות שהיו לנו בטיול הוא קליטה סלולרית. שנינו יכולים לעבוד מרחוק ואינטרנט בכל מקום מאפשר לנו לטייל הרבה יותר וגם מאוד עוזר לטיול - בניגוד לארץ, פה אנחנו מאוד צריכים את הרשת כדי לנווט ולחפש נקודות עניין. מה גם שלפעמים כשנמצאים עם הילדים 24\7 למשך כלכך הרבה זמן, לפעמים זמן מסך הוא מבורך.
קובץ מצורף 148064קובץ מצורף 148065קובץ מצורף 148066קובץ מצורף 148067
קראתי שוב את כל השרשור, כי זה כיף כמו לחזור לספר טוב או מסעדה.
שאלה שעלתה לי ואולי פירטת בשרשורים אחרים לא מקושרים - תחזוקה ובלאי.
אתם מ22 עם הרכב בכל מיני מקומות. הרכב מבציר שנת 21. איך התחזוקה עד כה, גם של הרכב עצמו וגם של כל התוספות ואיך אתם מתמודדים, במיוחד לאור העובדה שהרכב בחול רוב הזמן. אני מניח שבארהב יותר קל אבל לאורך המסע עד ארהב איך היה?
Sent from my SM-F916B using Tapatalk
RAM עושה טיפול כל 24,000 ק"מ על פי הגדרת היצרן, או כשנדלקת נורה, אז כמובן שיצאנו מהארץ אחרי טיפול.
התקלות היו:
1. במרוקו, אחרי שהרכב עמד כל השלב הראשון של המלחמה (8 חודשים ללא תזוזה). הגעתי למרוקו עם כמה ימים ספייר כי הנחתי שעלולים להיות עניינים טכניים בהתנעה שלו.
מצברי ההתנעה מתו לגמרי, קניתי זוג מצברי Varta ומייד אחרי ההתנעה נורית הABS דלקה.
במרוקו אין ייבוא של RAM וגם לא קרייזלר. גם לאירופה אין ייבוא רשמי, אבל יש יבואן מקביל שמביא RAM (בעיקר 1500 בנזין) ומצאתי שיש לו מוסך במדריד שהיא היתה היעד הבא. כשהגעתי לשם, בדיקת מחשב העלתה שמודול הABS הלך ואין באירופה כזה במלאי. החלטנו לצאת ככה לטיול (שבועיים בפורטוגל), המשמעות היתה שאין ABS, אין קרוז קונטרול (כי האדפטיבי נעזר בABS כדי לבלום) ואין בקרת אחיזה בשטח.
סיימנו את הטיול בפורטוגל, הפקדנו את הרכב במוסך במדריד ונסענו לארץ - בינתיים הם החליפו את המודול ועשו טיפול.
אמנם הרכב היה באחריות, אבל בגלל שלא מדובר היה במוסך רשמי, לא היה ניתן להכיר בזה.
2. הלכה משאבת מתזים (שהבאתי מהארץ והחלפתי לבד).
3. במרוקו מילאנו מים במיכלי המים של הקמפר מכל מיני בארות מזדמנים וכנראה שחטפנו שם איזו פטריה שהוציאה את מערכת המים מכלל שימוש. בספרד קניתי נוזל חיטוי של קרוואנים שעשה שיפור כלשהו ואפשר להשתמש במים לשטיפה ומקלחות אבל עדיין היה טעם לוואי ולא יכלנו לשתות מהם. רק כשהגענו לארה"ב היה לי את הזמן והמקום לפרק את מיכלי המים ולנקות אותם כמו שצריך + להחליף את הצנרת ועכשיו הם שימישים שוב.
אגב - בעיה נוספת שצצה פה היא קיפאון - בקרוואנים המקומיים יש גופי חימום חשמליים למיכלי המים כדי שלא יקפאו ואצלנו אין עדיין, אז מיכלי המים לא שמישים כל החורף, אצטרך למצוא לזה פתרון בקרוב.
בשורה התחתונה - התלבטתי מאוד אם לצאת לטיול בהיילקס (שנמצא באירופה בתפוצה נרחבת) או בראם, המרווח והנוחות של הראם ניצחו, למרות הסיכון בענייני תחזוקה.
כמובן שפה בארה"ב לא תהיה בעיה, זה אחד הרכבים הנפוצים
עידן תודה על השיתוף!
אשמח לדעת איך עיגנת את הפאנל הסולארי הגמיש לגג מאלומיניום מרוג..
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
סופר 7. עובד כבר כשנתיים - בשמש, גשם ושלג.
קובץ מצורף 148113
כשאתה בארץ הרכב להשכרה במקום שהוא נמצא? :D
גיחת סופ"ש ליוטה, סיבוב בHells Revenge - ומצאנו תחליף לשמורת הנחלים הגדולים :D
קובץ מצורף 148344קובץ מצורף 148345קובץ מצורף 148346קובץ מצורף 148347קובץ מצורף 148348קובץ מצורף 148349קובץ מצורף 148350קובץ מצורף 148351
מנהלים יקרים, נא להרחיק את עידן מהאתר ולחסום אותו לצמיתות.
תודה [emoji12]