תגובה: איך אפשר לעזור לבלם יד חלש בטסט?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
למי שאין ניסיון עם הסחורה שמגיעה מהודו, אנא אל תמליצו.
זבל צרוף ... בחייאת חבל על הכסף והזמן עבודה, מפח נפש צרוף...
שנית הפתרון האמיתי שכבר הוזכר פה ואף נעשה במרוצת השנים עי היצרן, בלם יד שמפעיל את הדראמים בגלגלים
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
אתה צודק, אין לי הרבה ניסיון,
סה"כ איזה מרוטי 800 אחד ועוד הינדוסטאן מוטורס אמבסדור isz1800 שעשיתי בהם את הודו. אה ושני אנפילדים שהיו לי בהודו. בארץ יש לי רק אנפילד אחד תקופה קצרה, ב-22 שנים האחרונות. כל החלקים גם בהודו וגם בארץ, מהודו.
אז נכון שלרוב איכות חלקים לא גבוהה, אבל דראם לבלם יד ב-150 במקום ב-1800? מה יש להפסיד כאן? מקסימום זרקת 150 שקל. שווה את הניסיון.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
אתה צודק, אין לי הרבה ניסיון,
אז נכון שלרוב איכות חלקים לא גבוהה, אבל דראם לבלם יד ב-150 במקום ב-1800? מה יש להפסיד כאן? מקסימום זרקת 150 שקל. שווה את הניסיון.
כל החלקים שהזמנתי לטנדר מהודו התפרקו בשנה הראשונה או שמעולם לא תפקדו.
אז נכון, מה כבר יכול להיות דפוק בדראם?
אולי הוא עקום... אולי הוא כבר במידה...
הוא עולה 150 ש"ח אבל לדעתי להביא אותו לספרד ייצא משהו כמו 400 ש"ח כולל מיסים ומשלוח. שזה גם לא נורא אבל ייקח הרבה זמן. יש לי טסט בקרוב. אם לא אצליח לפתור את זה בימים הקרובים אולי אזמין.
תחזור לבדיקה הבסיסית (נראה לי שאסף הציע) ,
תפתח את הבורג רגולאז עד הסוף (כמה שניתן) ותבדוק האם אתה מצליח להגיע לנעילה כזו שגורמת לך קושי בנסיעה, אם ובלי ידית למעלה.(אל תיסע ממש רק תנסה לשחרר קלאצ)
אם הצלחת = קשה להתחיל נסיעה אז הבלימה תקינה ונשאר לך למצוא את הכיוון הנכון שמאפשר לך לנסוע וגם לבלום בטסט.
אם לא הצלחת, יש בעיה וצריך לשפץ או להחליף חלקים.
בהצלחה.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
עמרי , אכן התכוונתי לצלחת שמחזיקה את כל מכלול הבלם הזה .
אצלי הידית בעלת מהלך ארוך ( אולי יש שוני מדגם 84 לדגם 87 ) ממש , אולם גם אני לא ממש מצליח לנעול גלגלים .
בטסט האחרון לחש לי הבוחן - תן נגיעה קלה בברקס וכך התקבל האישור מהמכשיר .
אני מקווה לקבל השבוע מחבר שמצא צלחת כזאת אצלו ( מכונאי שעוסק בסמוראי ) צלחת אחרת , ואז אבחן האם ניתן לחזק אותה מכיוון שאני מבין שיש עלייה עומס צידי לא שווה .
אילן
אילן,
לי פעם אמרו בטסט שיש הבדל גדול בבלימה של ההנדברקס בין שני הצדדים. עד כמה שאני מבין, במערכת שיושבת על הטרנספר, גלגל אחד יכול להסתובב חופשי ומבחינת המכונה אין בלימה תקינה.
אם גלגל אחד מסתובב חופשי, והדיירבשאפט לא מסתובב,הגלגל השני צריך להסתובב לכיוון ההפוך
וזה בדיוק מה שקורה בלנדרובר.
בבדיקה הם הופכים כיוון של גליל אחד בגלל הנחיות שלא לבצע בדיקה על שני גלילים, ואז כשהם בודקים את בלם היד, אין להם כוח להפוך כיוון חזרה, אז הם אומרים לי למשוך בלם ולנסות לנסוע.
- - - Updated - - -
וזה בדיוק מה שקורה בלנדרובר.
בבדיקה הם הופכים כיוון של גליל אחד בגלל הנחיות שלא לבצע בדיקה על שני גלילים, ואז כשהם בודקים את בלם היד, אין להם כוח להפוך כיוון חזרה (הפחות מנוסים לא מבינים בהתחלה למה אין בלימה כלל) אז הם אומרים לי למשוך בלם ולנסות לנסוע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
אם גלגל אחד מסתובב חופשי, והדיירבשאפט לא מסתובב,הגלגל השני צריך להסתובב לכיוון ההפוך
עדיין, גם כשההנדברקס הזה תקין לחלוטין, אין שום דבר שימנע גלגל אחד להסתובב בהבדל גדול מהגלגל השני.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
im_ri
עדיין, גם כשההנדברקס הזה תקין לחלוטין, אין שום דבר שימנע גלגל אחד להסתובב בהבדל גדול מהגלגל השני.
נכון מאוד .
בכל טסט אני מודיע לבוחן שבלם החניה על היציאה מהטרנספר ולא על הגלגלים ולכן הבלימה לא אחידה כלל .
לגבי לנדרובר - בעברי עם דיסקו 2 אמרתי לבוחן שהרכב 4X4 קבוע ואז הוא לא בדק כלל בלמים ( מחשש לגרימת נזק והסתבכות בתביעה ) .
אילן
במכשיר בדיקה כששני הגלילים מסתובבים לאותו כיוון וההנדברקס על הדרייבשאפט בולם כמו שצריך, הפרש בכוח הבלימה שהמכשיר ימדוד בין הצדדים יכול לנבוע מהבדלים באחיזה בין שני הצדדים. אם הצמיגים במצב דומה, הגלילים כנ"ל, וחלוקת המשקל על הרכב די סימטרית, אני לא רואה סיבה להבדלים משמעותיים.
כתבתי כמה פעמים, אני אכתוב את זה שוב כי זה נראה לי פיצ'ר סופר מגניב וחשוב בטיחותית:
בפולריס ריינג'ר בלם החנייה יושב על ציר היציאה מהטרנספר (בלם דיסק) והנעילת דיפרנציאל אחורית מופעלת בכל הפעלת בלם חנייה!
בעצם, מצב הדיפולט שלה הוא נעול, גם בלי מצבר היא נעולה, צריך לתת לה מתח על מנת שתשתחרר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
עזוב, תגיד שאתה 4 על 4 קבוע וזהו
״החגיגה״ של ה-4X4 קבוע נגמרה(או כמעט נגמרה), יש הנחיות חדשות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
MashberNafshi
מה חדש פה?
זה מתנהל ככה כבר שנים, מציגים הנחיית יבואן/יצרן שאין לבצע בדיקת בלמים על 2 גלילים,
ד"א זה מצויין גם בספר.
אם הבוחן לא עצלן הוא יעשה נסיעת מבחן על הרכב, מה הבעיה עם זה?
רק בישראל צריכים להיות שונים מכל השאר.
פתחתי לזה שרשור נפרד, אל תחפרו על זה פה
5 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
חיפוש מהיר העלה את הקוטר הפנימי המירבי, 182 מ"מ. ראה בתמונה
קובץ מצורף 139883
מאיפה הנתון הזה? אצלי בספר זה לא מופיע.
בספר רכב שלי כתוב שאם אחרי 6 קליקים במשיכה של הידית של ההנדברקס הרכב לא עוצר, צריך לכוון את הרגולז (6-10 צעדים) - מצרף תמונות מהספר.
בכל מקרה, נראה שהדראם שלי שחוק - אין לי קליבר מספיק ארוך כדי להיות מדויק אבל במדידות שהצלחתי לעשות הקוטר חורג בכמה עשיריות מילימטר מ 182 מ"מ.
קובץ מצורף 140005
ארז - לגבי כיוון נוסף דרך הידית. לא מצאתי לכך אזכור בספר הרכב או בידית עצמה.
קובץ מצורף 140006
קובץ מצורף 140007
לגבי שיניים נוספות - נראה שהפתרון לא אפשרי כיוון שיש שיניים עד סוף המהלך.
קובץ מצורף 140008
קובץ מצורף 140009
ככל הנראה הפתרון הוא באמת דראם חדש.
אני עדיין מחכה לכמה חלקים כדי לסגור הכל ולצאת לסיבוב כדי לבדוק אם החלפת הכבל והרפידות יעזרו קצת. בנוסף, אמרו לי שכדאי לחרוץ עם דיסק כמה פסים על הרפידות. מישהו שמע על דבר כזה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
im_ri
מאיפה הנתון הזה? אצלי בספר זה לא מופיע.
מכאן:
https://forum.suzukiclubuk.co.uk/viewtopic.php?t=2793
דרך אגב ראיתי עכשיו שכתוב שם איפושהו שרפידות אחוריות של סוזוקי אלטו מתאימות, אולי גם הדראם האחורי של אלטו מתאים?
למיטב ידעתי, התמונה הימנית מדברת על תוף בגלגלים( אפשר ממש לראות גוזונים).
לא על תוף בטרנספר.
Sent from my SM-N980F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי טויוטה
למיטב ידעתי, התמונה הימנית מדברת על תוף בגלגלים( אפשר ממש לראות גוזונים).
לא על תוף בטרנספר.
Sent from my SM-N980F using Tapatalk
תקרא תגובה 184 בעמוד 5 בשרשור ההוא.. גם הדראם של בלם חניה הוא 180 מ"מ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
תקרא תגובה 184 בעמוד 5 בשרשור ההוא.. גם הדראם של בלם חניה הוא 180 מ"מ
הדראם של הגלגלים בסמוראי הרבה יותר גדול - 220 ממ
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
דרך אגב ראיתי עכשיו שכתוב שם איפושהו שרפידות אחוריות של סוזוקי אלטו מתאימות, אולי גם הדראם האחורי של אלטו מתאים?
המבנה בטוח שונה מבחינת גוזונים וכאלה.
עוד כמה ימים ארכיב הכל ונראה איפה אנחנו עומדים (בשאיפה שבמקום וההנדברקס תופס)
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
im_ri
המבנה בטוח שונה מבחינת גוזונים וכאלה.
עוד כמה ימים ארכיב הכל ונראה איפה אנחנו עומדים (בשאיפה שבמקום וההנדברקס תופס)
כשאומרים אלטו לדעתי מתכוונים לדגמים הישנים, מה שנקרא בהודו מרוטי 800, נמכר גם בארץ בזמנו כסוזוקי אלטו, היו בעיקר עם גיר אוטומט. עם 4 גוזונים בגלגל. האם אתה מתכוון לדגם הזה?קובץ מצורף 140011