וואלה, המעבר הרבה יותר קל ממה שאתה חושב….
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
בוא... אני לא באמת מאמין בשטויות שאני כותב פה... בסך הכל מנסה לעשות שמח פה בבית אבות...
אם מישהו יקח לי את הדיפנדר וישים לי במקומו באיזה גלדיאטור לא תרד לי דמעה. :-)
!!! https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d17aa5c22d.jpg
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
האמת,
הסתכלתי מקרוב מאוד על גלדיאטור.
בהנחה ופלוני לא הולך להגביה אותו בצורה קיצונית ולשים לו צמיגים מליון אינטש, זהו רכב שלא הייתי רוצה לטייל איתו. המרחק סרנים שלו מוגזם והוא נמוך. כן. נמוך. הסרח האחורי (זה שבזכותו אנחנו סולחים לרנגלר על זווית הבטן) הוא לא קצרצר בכלל.
נכון. יש לו סקס אפיל. אבל תן לי 130, או אפילו סתם טנדר טויוטה יפני על פניו, בכל יום של השבוע (כולל שבת).
שטח הניסויים שלנו הוא 10 ק"מ אווירית מרהט, אם אני עובר שם בצומת עם הטאקומה הזה אני דיי בטוח שאני חוזר ברגל, והקבט לא מוכן להמליץ עלי לרישיון נשק...
ובדיפנדר הם לא נוגעים אפילו עם מקל? [emoji23]
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
את הדיפנדר אני יכול להשאיר פתוח מול אסא ולא יגעו בו.
כל מי שחולם על 130 כנראה לא נסע בו מספיק. או בכלל.
זה הרכב החדש הכי נורא שכתבתי עליו. במיוחד לנוכח גודל הציפיות.
אני מדבר על 130 ישן כן?
ואני מניח שנסעת על רכב הדגמה hd ובלי מטען.
עם מטען, או בלי הhd, הוא אפילו יותר נעים מה110, ועדיין עם עבירות מפתיעה (כמובן עם המגבלות של האורך והסרח).
לגבי איך זה מרגיש בקבינה (חום, ריחות ורעשים), בוא. זה בסוף דיפנדר....
יש לי נסיון נהדר עם 130 שנהנה מקפיצים אחוריים של 110 'רגיל' (3 טון ולא 3.5 טון). זה היה יותר נוח מכל 110.
ועדיין תמרון גרוע בזכות האורך.
ואחרי כל זה מדובר ביחס הכי טוב של נפח לדיפנדר.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
איל, עזוב - אין לי טענה לעבירות שלו ובכלל, חיבתי (האמיתית) לדיפנדר ידועה, ואני לא מתבייש בה, נהפוכו.
עם כל תחלואי הנדסת האנוש שלו, ועם כל האמינות המפוקפקת שלו (כל עוד הוא שייך למישהו אחר, אני מאוד אוהב לנהוג בו).
אבל ה-130 הוא משהו אחר וזה לא רק הקפיצים ונוחות הנסיעה הבלתי אפשרית.
זה המון דברים.
זה פשוט רכב שלא ראוי למאכל אדם.
המושב האחורי למשל, הוא הכי נורא שחוויתי ורק דרגשי הקרשים בארגז של נ"נ נוראים ממנו.
אפילו בטנדר טאטא שיובא לישראל בתחילת שנות ה-2000 (אם מישהו זוכר) שהיה הטנדר הבינוני הגרוע מכולם בכל פרמטר, תנאי המחיה שם סבירים יותר. גם להובלת פועלים פקיסטנים לעבודת פרך בשדות ה-130 הוא סוג של חציית כל הגבולות. אם מישהו חושב שזה המקום להושיב בו את הילדים הפרטיים שלו בטיול.... רק אלוהים יסלח לכם.
זה רכב שמציג את סדי העינויים בהיילקס ישן ובסמוראי באור חדש ושם אותם בפוזיציית ה"מפנקים ומלטפים".
כנראה שיש לדבר הזה שימושים בהם הוא מצטיין יותר, ולמי שמוכרח את התכונות של דיפנדר + ארגז גדול, אז נו, זה מה שמתאים. אבל אני הסתכלתי עליו מנקודת המבט הג'יפאית - 110 מקביל היה כל כך הרבה יותר אנושי, נוח ומתאים. אין השוואה בכלל.
אני מודה שלא נסעתי במושב האחורי.
כשבחנתי אותו ל"הגה בשטח", היה לנו צלם-מערכת שבא מעולם האופנה והדוגמנות והיו לו קשרים מסועפים שם. לכל מבחן היה מביא איזו פרח-דוגמנות מתחילה שהסכימה לבוא בחינם ולהצטלם עם מכוניות בכל מיני פוזות, לטובת בניית הבוק שלה.
אז המצטלמת התורנית בת ה-18 הזו שאספנו למבחן של ה-130, אופסנה במושב האחורי למשך כל היום וכמה שניסיתי לנהוג בעדינות, היא התפרקה שם ביסודיות מרשימה. באחת העצירות ניסיתי להידחק לשם והבנתי כמה היא סובלת. מילא שאין מקום לרגליים ולראש, זו המשענת הזקופה לחלוטין שלא מאפשרת גם לילד קטן לשבת שם בשקט יותר מכמה דקות לפני שיתחיל לצרוח.
אז היא כן שרדה לספר איך היה (לא הפסיקה להתלונן ולקלל) ואחרי החוויה הטראומטית שעברה, היא כבר לא הסכימה לעבוד איתו יותר.
לא שב-110 זה כיף גדול לשבת מאחור, אבל זה כמו להתרווח בלימוזינה לעומת 130. וכמובן נוחות נסיעה וכו'. משאית גסה.
הספסל האחורי ב130 נועד בשביל הכלב...
כרכב מסעות לזוג ללא ילדים אפשר לבנות על ה130 יופי של דבר..
חלום ישן.. שמצריך את התקציב המתאים והזמן לטייל איתו בחו"ל כמובן..
כנראה שישאר במגירת החלומות...