אל תסמוך על הסיפור הזה.
הם עוברים את המחסום במשך כל הלילה. אין כמעט בכלל בקרה על הכניסה.
במחסום הקרוב אלי יש רכב של איתורן כל לילה והם עובדים אבל רק עם איתורן וחלק לא מבוטל בכלל מנוטרל או משובש
Printable View
רק אומר שיצא חוק חדש שאומר שחברת הביטוח לא יכולה לדרוש איתורן כדי לבטח את הרכב.
בלי קשר, מסכים מאד עם דרור. יש אינטרס להרבה גופים שגניבות הרכב ימשיכו. כל הרעיון של ביטוח רכב נגד גניבה הוא הזוי בעיניי ומצביע על פשיטת רגל של המדינה. הרי מה תפקיד המדינה אם לא להבטיח את בטחוני האישי כולל הקניין הפרטי שלי?
לדעתי הפתרון הוא פשוט אבל לצערי לעולם לא יתממש: מדינת ישראל צריכה להיות זו המבטחת את הרכב. אם נכשלה בתפקידה לתת לי בטחון שתפצה אותי. אם זה יהיה המצב גניבות הרכב יפסקו תוך מספר חודשים. אם מישהו רוצה להרים את הכפפה ולהגיש הצעת חוק בנושא אני איתו.
אבל עד אז, אני מתמקד בלטייל עם רכבים שאינם מבוקשים. הייתי מאד רוצה היילקס אבל אני הרבה יותר שקט עם הנטר [emoji3]
Sent from my iPhone using Tapatalk
חוק כנראה לא יצא אולי תקנה.
אז חברת הביטוח תתמחר את הפרמיה באופן שונה.
או שתדרוש יותר כסף, או שתדרוש הרבה יותר כסף שזה אומר לא רוצה לבטח אותך.
עוד אין חוק שיחייב אותה - אבל אתה יכול לפעול כדי ליזום כזה...
על פי החוק כולם יסעו בסובארו ליאונה ואז גם לא ירצו לגנוב רכבים.
אפילו יסעו לפי חוק בתחבורה ציבורית ואז יפתרו עוד בעיות.
**שתי הכפפות שלי
Sent from my T40Pro using Tapatalk
בגלל אותו אינטרס כלכלי מובהק של גופים רבים מטעם מדינת ישראל הנרקומנית של מיסים, שהגניבות יימשכו וגם יתגברו - ובראשם כמובן רשות המיסים ומשרד האוצר, אז בוא.... לא יהיה שום שינוי בחוקים. אל תצפה לשום עזרה מכיוון של חקיקה - המדינה רק תשים לזה רגליים ותתקע מקלות בגלגלים. ככה המערכת הנוראה הזו עובדת.
זה משאיר אותנו לבד במערכה. למגן את כלי הרכב - לנעול אותם בברזלים כבדים, להשקיע במערכות הרתעה, התראה, עיכוב ואיתור. להקשות על הגנב ולגרום לו לוותר מראש ולנסות לגנוב ג'יפ אחר.
אז ראיתי שנוסף עמוד רביעי לשרשור ואמרתי לעצמי שאכנס לראות איזה רעיונות חדשים למיגון יש פה...
קראתי, גללתי למטה, ופתאום בתחתית העמוד אני רואה את השם של ברלי עם הסמלון של ההילוכים.
טוב, הסתכלתי על השעון לראות אם יש לי רבע שעה פנויה לקרוא את ההודעה שלו, בדקתי שאישתי לא שמה לב שאני מתבטל והתחלתי לקרוא...
הופתעתי !!! מה זה ההודעה הקצרה הזאת? מישהו פרץ לברלי למחשב וענה במקומו?
חג שמח רגוע ושקט לכולם, מלא בטיולים וריק מגניבות.
ברלי עובד בחגים, אין לו זמן למקלדות
Sent from my HD1903 using Tapatalk
תודה לכולם על התגובות, היו כמה רעיונות וכשרשורים רבים ואחרים גם הוא גלש לפעמים לדברים שליד הנושא הרישמי
ברשותכם אחזור רגע להצעות שעלו על המיגון,
לאחר קריאה של כלל השירשור נראה לי שההמלצה שלי לעצמי לרכב הבא בנוגע למיגון הנוסף הינה (לפי סדר הכי מומלץ לקצת פחות):
1 - ברזלים, שזה אומר מנעול הגה מסיבי וכנראה גם סנדל נחמד ויפה
מנעולי הגה מצאתי הרבה, מניח שיש מומלצים יותר ויש פחות, מניח שאמצא משהו טוב, בנוגע לסנדלים, ראיתי בעיקר לגלגלים די קטנים, ברוביקון יש גלגלי 32", ולא ראיתי סנדל מתאים, מישהו מכיר?
2 - ברז נסתר (מכני) להפסקת זרימת דלק
נשמע לי יחסית קל, וגם לא אמור ליצור בעיה במידה ונשכח סגור
3 - ניתוק הצתה כזה או אחר
היו הרבה בעד חלק נגד, ברכבים חדשים עם כל המחשבים והסמטוחה, נראה לי קצת בעייתי לנתק מצבר, או להתעסק על המחשב,
חשבתי על סלנוייד לניתוק הזרם לסטרטר, האם נשמע סביר? האם יכול ליצור בעיות? האם קל לעקיפה (בהנחה שלא מוצאים את המפסק הנסתר)?
אני ועוד רבים רכשנו מכאן, יש למידה שציינת ומעבר.
http://www.carsandals.com/
סנדל אפשר גם להכין לבד הנה אחד שהכנתי (בתמונה לא גמור), לא יפה כמו בקישור אבל הי עבודה עצמית.
קובץ מצורף 140648
ככה זה נראה אצלי.
בתוך הסיקה מתחבאים כבל פלדה, חבל, והמון שברי זכוכית שקיבלתי מזגג רכב.
הסיקה תתפוס את הדיסק, החבל (אולי) יסתום אותו, לכבל הפלדה יש חופש ובשאיפה יקשה על החיתוך קצת יותר כי אינו מקובע, והזכוכיות מיועדות לעין של בן הבליעל.
עוד לא נאלץ לעמוד במבחן, מקווה שהמראה לבדו ירמוז לגנב שמדובר במג׳נון ועדיף לא להתעסק פה ...https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...88b2ec199c.jpg
פתרונות מרתיעים שלא ממש מונעים אבל לא שגרתיים ומוכרים יכולים להועיל -
חיישן תזוזה שנותן פיקוד לכמה זרקורי לד עם תאורה מאאאד חזקה מחוץ ובתוך הרכב + צופר אויר מעיר מתים סטייל אוניה (קצובים לזמן קצר)
המתגים והניתוקים הנסתרים למיניהם שכבר הוצעו ואיתות (הודעה/ טלפון) לבעלים על ידי אותו חיישן תנועה.
מתג נסתר שנותן זרם חשמלי לא קטלני למושב/ הגה / הילוכים אם לא נוטרל
ועוד דברים בסיגנון שהבני בליעל לא מכירים ולא מצפים להם כיד הדימיון הטובה עליכם.
והכי חשוב ביטח מקיף שכולל כיסוי לשווי הרכב האמיתי כולל התוספות שבו בהתאם לחוות דעת פרטנית!!! כן זה מייקר את הביטוח אבל בעת צרה שווה כל שקל שהושקע בו.
לפותח השירשור ולכל האחרים מזכיר שוב ביטוח מקיף רגיל במקרה של גניבה מניב תגמולי ביטוח לפי שווי הרכב על פי מחירון לוי יצחק בלבד כולל ההפחתות שבו (קילומטראז' מספר ידיים תאונות קודמות סוגי בעלות וכו')
גם אני בדיעה שברזלים הם אולי פיתרון מרתיע יעיל אבל לא ממש מעשי לרכב שהוא רכב יום יומי.
אז במזל טוב הרכב החדש הוזמן ויגיע בקרוב,
תודה לכולם על כל הטיפים שניתנו, מבחינתי סיכמתי את התוספות לאיתורן ב 3 הגנות נוספות:
1 - מנעול הגה מסיבי
2 - סנדל לגלגל
3 - מערכת זיהוי פריצה (G סנסור וגלאי נפח) עם יכולת שליחת הודעה ב SMS
בתקווה שהמנעול הגה/סנדל ירתיאו את הגנב ובכל מקרה אולי יעקבו אתו מספיק לתת לי את הזמן להגיע לרכב בעקבות ההתראה מהגלאי הנוסף
אשמח להמלצות על דגמים מדוייקים/מקומות אמינים לקניה/התקנה
לדעתי, פיקששת את מה שנראה לי הכי אפקטיבי למניעת התנעה - משהו לא סטנדרטי שמשבית שיגרום למחשב לא להניע, למשל שיבוש של איזה חישן.
מוצאים איזה חישן ( נגיד קרנק), הולכים לאורך הצמה ( לכיוון המחשב), ובאיזה מקום חותכים את החוט ויוצאים למעקף, או לחלופין, יש חישנים שאפשר פשוט לקצר לגוף.
פתרון לא סטנדרטי, אין מצב שהם פותרים בזמן סביר.
חשבתי על כל מיני משבשים למינהם, אך יש לי חששות בנושא...
כל הרכבים היום מגיעים עם מחשבים/חיישנים מפה ועד להודעה חדשה, כל שיבוש במערכת החשמלית/מחשבית יכול לגרום לבעיות לא צפויות, שלא לדבר על ביטול אחריות (מאיתורן ומפויינטר נאמר לי מפורשות שהם לא שמים עלוקה, מנתק הצתה על הקודן, אך ורק כי זה דרישה של היבואניות שתגרום לביטול האחריות)
אז לאחר ששללתי את האופציה הנ"ל, נשארתי עם השלושה שכן כתבתי
זאת אומרת שאם מתנתק חוט לאיזה חישן אז אין אחריות לרכב???
אני מניח שאם אתה רוצה משהו שמיש, אז לא סתם תנתק, אלא תשים מפסק... ואז זה לא "בטעות" או כ"תקלה" התנתק, אלא משהו מכוון עך ידך, וזה יכול לבטל אחריות (לא יודע להגיד אם לכל חיישן ולכל שינוי, אבל לא מוכן לקחת את הסיכון)
וזו בדיוק הסיבה שהפסקתי לרכב על אופנועים ביום יום, סיוט
אני רוכב יומיום בערך 20 שנה (בשנה האחרונה פחות, אבל עדיין לפחות פעמיים בשבוע).
וכן, כל בוקר זה אומר לפתוח מנעול שרשרת, מנעול דיסק, וגם להוריד כיסוי. ואחבכ אותו דבר בעבודה, ואותו דבר בערב. כמוני יש אלפי ועשרות אלפי רוכבים שליחם עם זה. ברגע שזאת שגרה, מתרגלים וזה לא כזה נורא. מי שלא מתאים לו, יכול להסתפק בביטוח טוב.
לגבי ניתוקים- זה אולי טוב בפרייבטים. בג'יפים מבוקשים הם במילא גוררים.