תגובה: סיפור החילוץ בנחל אוג
דרור מסכים עם הרבה ממה שאמרת.
אבל תפריד בין הטענות.
קנסות ואכיפה על חוסר אחריות, חינוך לאחריות אישית ומדינה שלא צריכה לדחוף את אפה לכל עניין והכל - מסכים.
דרישה שיהיה גורם מקצועי שינהל, ימקצע, יפקח וירכז אירועי חילוץ מחוץ לסטנדרט - משהו אחר.
אני אמקד אותך על המשפט ש"הדליק אותי", ציטוט מהסרטון :
"הרט"ג הסבירו לנו שאם הגיפ הזה ישאר עוד כמה ימים ויתחילו גשמים, השיטפונות יסחפו את הגיפ לאזור שאי אפשר בכלל להוציא אותו כבר, ובעצם הוא יחסום את כל הנחל ולא יאפשר יותר למטיילים לטייל שם, שלא לדבר על הנזק הסביבתי העצום שיווצר.
היינו חייבים להוציא את הגיפ וזה לא היה פשוט"
אם זה אכן כך כמו שהוא מתאר - אז יש פה כבר עניין ציבורי. זה לא סתם עוד חילוץ שטח.
ולכן איפה האדם שיגיד - "בואנה צריך לתעדף את זה".
מה היה קורה אם החבר'ה האלו לא היו מצליחים לחלץ ? פשוט נעזוב את הרכב שם ?
ואני לא מדבר רק נקודתית על חילוץ שטח כזה , אלא כל אירוע שהוא מורכב יותר, שיש לו אלמנט נוסף לחילוץ סתם ג'יפ מסתם מסלול.
הרי אירועי חילוץ בתרחישים מסובכים, רבי נפגעים, מולטידיציפלינריים - הם משהו שקורה בלי קשר לאותה גרוטאה.
אאל"ט הכבאות והצלה גם הקצו יחידה לדבר לפני כמה שנים (יחידה לחילוצים מיוחדים או משהו בסגנון) מתוך הבנה שאמנם זה לא קורה כל יום אבל כשזה קורה צריך להיות מקצוען.
או כמו שאמרתי, גם אם בסוף בשטח יש הרבה מתנדבים ,שזה אחלה ונפלא.
שיהיה גורם ששולט, שמסוגל לגייס כוח אדם, ציוד וכלים, שמוודא קווים אדומים בטיחותיים, שמשמר ידע וכו וכו...
אני משוכנע שבאותם יחידות מחו"ל שציינתם, זה המצב ואלו לא פשוט אוסף של מתנדבים עם קבוצת וואצפ, למרות שאני מודה שאני לא מכיר לעומק.
אחרת אם זה בידיים מתנדבות אזרחיות אפשר לדרדר כל שירות לרמה הזו, זה אפילו קורה עכשיו בנושא ביטחון אישי ב:
1. באר שבע, העירייה מגייסת "שכירי חרב" כי המשטרה לא מצליחה לפעול.
2. רמת נגב בה מקימים התארגנויות חמושות להגנה על החקלאים כאילו זה המערב הפרוע.
ובטח יש עוד שלא עולים לי כרגע...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
אחרת אם זה בידיים מתנדבות אזרחיות אפשר לדרדר כל שירות לרמה הזו, זה אפילו קורה עכשיו בנושא ביטחון אישי ב:
מזמן אנחנו שם ...
דוגמה לארגון ממומן מתרומות וברובו מתנדבים לפי השיטה האמריקאית ( עם תקצוב של המדינה ) = מד'א ..
לגבי יחידה מיוחדת - למה לא לתת לצבא להתאמן על זה ? שיוציאו את הרכב עם נגמ'ש מכונאים או עם מסוק .. אני יודע שבאלייקים מתאמנים לפעמים על הפיכת נגנ'ש והפיכה חזרה ..
התשובה מי צריך להגיע לאירוע כזה נגזרת משאלה כדוגמת -
נניח יש רעידת אדמה, והרי ברור שתהיה אחת חזקה בקרוב (קורס הגאולוגיה באוניברסיטה השתלם סוף סוף),
וצריך להוציא עכשיו 500 רכבים מכל מיני סיטואציות הזויות, מי מטפל ?
ומי מטפל בצורה מקצועית ככה שבחילוצים עצמם אף אחד לא ימות מתאונה ?
פקע"ר ?
אז יאללה יש סיטואציה, שוב, לא סטנדרטית, עם ערך ציבורי של שמירת טבע, אחלה הזדמנות להתאמן כמו שאמרת.
כזה שאם מפקד החילוץ רואה שהוא כבר קצת יותר מעבודת שטח והופך ל"מנופאות" אז יש כתובת.
אם יהיה הליך משלים בצורת קנסות, מצויין.
תבדיל בין העבודה שגדודי החילוץ של פיקוד העורף מבצעים בתרחיש של אסון (אסון טבע כמו רעידת אדמה או אסון מעשה ידי אדם כמו נגיד, לא עלינו, מכונית תופת שמורידה בניין...) לבין חילוץ של רכב שטח.
יחידות החילוץ המוסדיות מצילות בני אדם, לא כלי רכב.
הם ירימו מסוקים, יביאו מנופים, יחפרו עשרות מטרים בהריסות וישקיעו מיליונים כדי להוציא בנאדם לכוד או אפילו גופה, אבל לא כדי להציל ג'יפ. גם לא 500 ג'יפים. זה בסדר וזה נכון וזה מתבקש.
תעשה הבדלה ברורה בין חילוץ של רכב תקוע או שבור במיקום בעייתי שרוצים להוציא בשלמותו בלי לגרום לו לעוד נזק (נגיד היוקון של איתי שנשבר במעלה ערוגות) ושאפשר וצריך לתקן ולהשמיש, לבין רכב כמו במקרה הזה שהוא כבר טוטאל-לוס ולגרום לו לנזק נוסף זה כבר חסר כל משמעות. המשמעות היחידה של הדיסקו ההפוך הזה בנחל אוג הוא הנזק שהוא גורם לטבע - גרוטאה שמושלכת בשטח עם דלקים ושמנים שנוזלים ומזהמים וכו'.
======================================== ========================
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
אבל תפריד בין הטענות.
קנסות ואכיפה על חוסר אחריות, חינוך לאחריות אישית ומדינה שלא צריכה לדחוף את אפה לכל עניין והכל - מסכים.
דרישה שיהיה גורם מקצועי שינהל, ימקצע, יפקח וירכז אירועי חילוץ מחוץ לסטנדרט - משהו אחר.
אני מפריד יופי.
חינוך וכל מה שקשור אליו - נואשתי. באמת. מדינת ערסים וצ'אחלות חסרת תרבות שמתגלגלת מבחירות לבחירות ושמה את החינוך וכל מה שמתכנס תחת המונח "תרבות" במקום האחרי אחרון. אין לי שום ציפיות ולכן אני גם לא מתאכזב. לא רוצה להתדרדר לנגיעות בפוליטיקה, כי בישראל הכל נוגע ובעיקר נגוע בפוליטיקה, ולכן אעצור כאן.
התערבות המדינה, ניהול, פיקוח, כללים, חוקים, תקנות, הגבלות, איסורים, אכיפה....רגולציה?... זה בדיוק המקום בו הנושא מגיע לצומת דרכים שבו העניינים יפנו לכיוון הכי לא רצוי לנו. אתה ממש לא רוצה עוד רגולציה, כי שום דבר טוב לא ייצא לנו מזה.
אני אמקד אותך על המשפט ש"הדליק אותי", ציטוט מהסרטון :
"הרט"ג הסבירו לנו שאם הגיפ הזה ישאר עוד כמה ימים ויתחילו גשמים, השיטפונות יסחפו את הגיפ לאזור שאי אפשר בכלל להוציא אותו כבר, ובעצם הוא יחסום את כל הנחל ולא יאפשר יותר למטיילים לטייל שם, שלא לדבר על הנזק הסביבתי העצום שיווצר.
היינו חייבים להוציא את הגיפ וזה לא היה פשוט"
אם זה אכן כך כמו שהוא מתאר - אז יש פה כבר עניין ציבורי. זה לא סתם עוד חילוץ שטח.
ולכן איפה האדם שיגיד - "בואנה צריך לתעדף את זה".
מה היה קורה אם החבר'ה האלו לא היו מצליחים לחלץ ? פשוט נעזוב את הרכב שם ?
היו מצליחים בכלמקרה, כי כל נושא אי גרימת נזק נוסף לרכב הוא כבר לא רלוונטי. האוטו כבר הרוס, בלתי ניתן לשיקום. צריך רק להוציא אותו. בשלמותו או בחלקים.
ואני לא מדבר רק נקודתית על חילוץ שטח כזה , אלא כל אירוע שהוא מורכב יותר, שיש לו אלמנט נוסף לחילוץ סתם ג'יפ מסתם מסלול.
הרי אירועי חילוץ בתרחישים מסובכים, רבי נפגעים, מולטידיציפלינריים - הם משהו שקורה בלי קשר לאותה גרוטאה.
אאל"ט הכבאות והצלה גם הקצו יחידה לדבר לפני כמה שנים (יחידה לחילוצים מיוחדים או משהו בסגנון) מתוך הבנה שאמנם זה לא קורה כל יום אבל כשזה קורה צריך להיות מקצוען.
נכון. אתה מדבר על מקרה שיש בו גם נפגעים. כאן הרשויות כבר מצוידות להפליא ועושות את העבודה היטב. מה יהיה עם הגרוטאה אחר כך? סיפור אחר. ברגע שהנפגעים חולצו ופונו, שום דבר כבר לא דחוף היסטרי.
או כמו שאמרתי, גם אם בסוף בשטח יש הרבה מתנדבים ,שזה אחלה ונפלא.
שיהיה גורם ששולט, שמסוגל לגייס כוח אדם, ציוד וכלים, שמוודא קווים אדומים בטיחותיים, שמשמר ידע וכו וכו...
אני משוכנע שבאותם יחידות מחו"ל שציינתם, זה המצב ואלו לא פשוט אוסף של מתנדבים עם קבוצת וואצפ, למרות שאני מודה שאני לא מכיר לעומק.
גורם שולט/מקצועי וכו' - זה כבר עולה כסף. למדינה יהיה פשוט וזול יותר לאסור עלינו לטייל בשטח ברכב מאשר להשקיע בהקמת יחידה כזו, שתמשיך לזלול כסף גם בזמן שבה היא מובטלת מעבודה. כדי לא לשלם לאנשי המקצוע משכורת על פארש תמורת זמנם שמבוזבז בכוננויות אינסופיות, היא תסתמך בסופו של דבר על מי בדיוק?.... ברור! על מתנדבים....
אנחנו חוזרים לחוסר המשילות ולפיתוי הכל כך נוח למדינה להסתמך על מתנדבים שמאפשרים לה להזניח תחומי יסוד בהם היא מחוייבת לספק שירות
....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
המשמעות היחידה של הדיסקו ההפוך הזה הוא הנזק שהוא גורם לטבע - גרוטאה שמושלכת בשטח עם שמנים שנוזלים ומזהמים וכו'.
בטל ב 60 בחזקת 10 ביחס לזיהום שזכיין מדינה (כיל עם ברכות החומצה העיף)
או תאגיד מדינה (קצא"א) שיש לו צינור נפט רקוב שכל פעם בורחים לו כמה עשרות אלפים אם לא יותר של ליטרים.
נכון.
מהזיהום והחורבן שיצר מפעל של טייקון, מתעלמים.
בדיוק כפי שעושים לו "תספורת" על חוב של מאות מיליונים.
בוודאי כשמדובר בתאגיד בבעלות המדינה.
אבל אתה לא טייקון שמקורב לשלטון וקונה פקידים בכירים ופוליטיקאים.
ואתה גם לא מנכ"ל של תאגיד ציבורי שגם אם יפשל ויופרש בשקט, יקודם לתפקיד אחר ושווה יותר.
על כמה ליטרים של שמן שנזל לך מהרכב, יתחשבנו איתך ויהפכו אותך לאויב האנושות.
ממש כפי שהרשויות/הבנקים לא יוותרו לך על חוב של 5,000 שקל.
מה 5,000?..... על חריגה של 20 שקל הם ירדפו אותך בטלפונים מדי יום.
זו מדינת ישראל. המדינה שלך. וככה היא עובדת. Take it or Leave it
רבים וטובים שנמאס להם עשו חשבון קר, עשו חושבים לעומק וקיבלו החלטה: Leave it. פשוט ככה. לא רילוקיישן ולא כדי לחזור מתישהו. פשוט השאירו את אפיזודת מדינת ישראל מאחוריהם. שתתבשל בסחי שיצרה בתוך עצמה ותיעלם מעצמה.
נעצור כאן ונפנה חזרה לנושא השרשור
טוב....אז אנחנו חושבים אחרת...
אפשר להמשיך הלאה....
לדעתי, במקרה הנ"ל אם לא היו קמים מתנדבים לחלץ את הרכב, הרשות הרלוונטית שאחראית לשטח הזה (רט"ג?) צריכים לפנות לחברה מקצועית שעושה חילוצים, לשלם להם על הפינוי, ולתת דו"ח וקנס לבעל הרכב כגובה עלות הפינוי. אין סיבה שאף אחד אחר ישא בעלויות תיקון הטעות שבעל הרכב עשה. אם קמים אנשים טובים ורוצים לעזור, בשמחה! אבל זה לא יכול להיות הפתרון היחיד. אני מצפה מבעל הרכב שימצא פתרון לפינוי הרכב, או חברים, או מתנדבים, או לשלם לחברה מקצועית לפנות את הרכב. אצלנו, כשרכב מעורב בתאונת דרכים בכביש, המשטרה מזמינה גרר פרטי, והחשבון מגיע לבעל הרכב (מנסיון כואב).
הביטוח מקיף לא אמור לטפל בזה?
זה ג'יפ ומותר לו לנסוע בשטח
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
moutzi
הביטוח מקיף לא אמור לטפל בזה?
זה ג'יפ ומותר לו לנסוע בשטח
אם יש מקיף, ואם מפעילים מקיף, הרכב הופך לרכוש חברת הביטוח, לא?
אז ככה ... הרב'ט השתחרר !
התחיל לעבוד בנתיבי ישראל.
ומנסה או לעזור. או לגנוב מצוות מידידים.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...4d9971a2ee.jpg
Sent from my DN2103 using Tapatalk