מהגג הקשיח נכנסת רוח. לי זה לא מפריע אבל זו הסיבה שפורד הפסיקו למסור מכוניות מי שקונה רכב ב70 אלף דולר לא רוצה רעשי רוח ב 110 קמש.
מהגג הברזנט... עזוב זה בכלל סגירה דפוקה.
שמים בסטופ ופותרים את כל ה'בעיות'.
אסף.
Printable View
מהגג הקשיח נכנסת רוח. לי זה לא מפריע אבל זו הסיבה שפורד הפסיקו למסור מכוניות מי שקונה רכב ב70 אלף דולר לא רוצה רעשי רוח ב 110 קמש.
מהגג הברזנט... עזוב זה בכלל סגירה דפוקה.
שמים בסטופ ופותרים את כל ה'בעיות'.
אסף.
לא יודע אם זה באג או פיצ׳ר אבל במואב כשמסרו לנו את הרכב הגג היה סדוק ככה ממש יפה בשתי הפינות מאחורה והבחור הסביר שג׳יפ מחליפים להם את זה.
על פניו נשמע כמו בעיה סידרתית…
לתשומת לב הרוכשים.
רוב הרנגלרים שאני רואה בכביש, לפחות באזור המרכז, נראים מקוריים לגמרי, נקיים ומבריקים.
ולפי מראה הנהגים/ות, כנראה גם לא יראו באמת שטח.
אז כנראה שהמיצוב גובר על חסרונות הנוחות ישיבה וההתנהגות.
מבחינת נסיעת כביש יש הבדל מהותי בין רנגלר ספורט לרוביקון (בדגש על JL) או שהם פחות או יותר אותו הדבר? (בהנחת צמיגים במידות מקוריות).
ספורט ורוביקון חדשים יתנהגו דומה בכביש אם שניהם ללא שידרוגים.
ההבדל יורגשו בקטנה בגלל:
1. משקל - הרוביקון שוקל יותר בגלל סרן 44 מלפנים (לעומת 30), נעילה קדמית ועוד כמה שיפצורים (כן גם המשקל של המדבקה :-) )
2. יחסי העברה - ברוביקון 4.10 לעומת 3.21 או 3.73 בגיר. זה משפיע על מהירות שיוט בכביש.
וגודל צמיגים כנראה שונה כולל נושא המשקל שלהם
Sent from my iPhone using Tapatalk
סטנדרטי מול סטנדרטי - ספורט מרגיש הרבה יותר טוב בכביש מרוביקון.
ומה ההבדל לדעתך בין הספורט לרוביקון ביחס למעלות המפורסמים בנגב? לא יותר מזה.
ברור לי שהרוביקון בנוי יותר טוב לאתגרי השטח, אבל אני מנסה למקד לעבירות מסויימת.
איך ספורט די סטנדרטי יתמודד עם המעלות המפורסמות.
לא עדשה, לא כמריר לא 669 וכאלה…
נהג מנוסה הנוהג בספורט משופר קלות (הגבהה חוקית, צמיגים 50/50 ונעילה אחורית), יתמודד עם המעלות הקלאסים בסדר גמור (טוב מלנדקרוזר, כדוגמא).
כמובן שבחלק מהמעלות (ורדית, כדוגמא) יצטרך מע״צ והכוונה טובה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
גם רוביקון צריך הגבהה. לרכב הזה יש בסיס גלגלים ארוך יחסית.
לא נהגתי, הסתכלתי מהצד. ראיתי שהוא נוטה לגרד במקומות בהם לא ציפיתי ש"הרכב שטח הכי טוב שמגיע מהמפעל" יתיישב.
כמובן שאם הוא מגיע מהיבואן עם צמיגים גדולים, זה עושה הבדל.
ההבדל בכביש, כרכב לכביש, דווקא די משמעותי לטובת הספורט.
גלגל קל יותר + סרן קדמי קל יותר = משקל לא מוקפץ קטן יותר. כל ספיגת הזעזועים והשיכוך וההיגוי יוצאים נשכרים.
קוטר גלגל קטן יותר + יחס העברה סופי מהיר יותר = הרכב פחות "טרקטור", יותר מהיר ופחות רועש.
צמיג HT/AT מתון לעומת AT אגרסיבי/MT = אחיזת כביש עדיפה, היגוי עדיף, פחות רעש וכל הנסיעה חלקה יותר.
כל זה בכביש. בשטח אתה כמובן רוצה את הפיצ'רים שמציע הרוביקון.
אבל אם היית אומר שאתה רוצה לבנות מפלצת לסלעים על גלגלים ענקיים וממילא תחליף גם ברוביקון כל דבר מהגיר והלאה לכיוון הגלגלים במכלולים מחוזקים ומשודרגים, הייתי אומר לך לקחת ספורט כי הוא זול משמעותית. הפער במחיר בינו לבין הרוביקון יוכל לממן חלק לא קטן מהשדרוגים.
נוסע איתנו רנגלר וויליס JL קצר (2 ליטר), שזה מן כבש בעור זאב:
מבחוץ נראה כמו חלום רטוב אבל מתחת לחצאית מכלולי הנעה של הספורט, או כך לפחות נאמר לי.
זה ג'יפ קטן ומגניב טילים שמתאים בעיקר לזוג.
הוויליס הזה מגיע מהמפעל עם צמיגים, מרווח גחון וזוויות מעולם המשופרים הכבדים - בכל מקום שSUVים מתמרנים בין הסלעים הוא נוסע ישר בשיוויון נפש.
אבל, בקרת האחיזה שלו נחותה באופן מביך: פעם אחר פעם אחר פעם קורה שהגלגלים הקדמיים שלו עולים איזו מדרגה, והאחוריים פשוט נתקעים בה ומסרבים לעלות.
נראה שהקדמיים לא מצטרפים למאמץ מהר מספיק, והרכב מאבד תנופה ברגע הקריטי.
הנהג מתמודד עם זה בעזרת הרבה גז ויללות צמיגים, בניגוד גמור ללנדקרוזר ולדיסקו 4 שעולים בעדינות אך בנחישות וללא דרמה.
כמה זה רלוונטי להשוואה בין ספורט ארוך ללנדקרוזר קטונתי מלהגיד.
מעניין כל המידע שאתם מוסרים.
עד כה בשיחות פרטיות בדרך כלל הומלץ לי לכוון לרוביקון, אך אני צריך להתנייד גם בכביש ואם רוביקון כל כך נחות שם אז זו בעיה.
מצד שני נראה לי שההבדל בין רנגלר ספורט ללנדקרוזר משופר קלות לא עד כדי כך גדול בשטח והלנדקרוזר מרווח יותר, הרבה יותר נעים בכביש ועושה את העבודה בשטח אז למה להחליף?
מצד שלישי בסופ"ש האחרון הייתי יכול להצטרף לטיול בנחל עדשה ונמנעתי ממנו בגלל חשש מנזקים. עם רוביקון הייתי עושה זאת.
אז ההתלבטות היא בין הלב והרצון לחוות משהו חדש לבין השכל ...
תקשיב,
אני חייב להניח את זה על השולחן.
אם התנהגות ונימוסי כביש מטרידים אותך (גם נסיעה חזרה מאילת או מצפה יכולה להיות מתישה אחרי יומיים טיול), ואם אתה לא הולך לשפר מעבר למה שמותר בחוק, ואם העבירות שאתה מתכנן באמת מסתכמת ב"מה שנקרה על הדרך",
אולי אתה צריך לרדת מהדבר האמיתי, ולהסתפק באיזה לנדקרוזר משופר היטב.
מצד שני, רנגלר הוא כמו מניה, לא יתאים, תמכור בשניה.
ובהקשר הזה,אם כבר רנגלר, כי זה החלום, אז רוביקון. אין תחליף לנעילות ולגודל גלגל.
כמו שכבר נאמר:
1. ספורט (חוקי) מוגבה ממוגן ונעול אחורה יעשה 95% ממה שיעשה רוביקון (חוקי) מוגבה ונעול כפול (שניהם עם נהגים מיומנים)
2. הספורט יהיה קצת יותר נוח בכביש וישתה קצת פחות דלק.
3. אם אתה רוצה לשדרג יותר מזה, לך על הרוביקון כי הסרן הקדמי יחזיק 35 בלי לחייך.
4. אם אתה רוצה לשדרג הרבה יותר, לך על הספורט כי הוא זול יותר ותתחיל ממנו פרוייקט
5. אם אתה רוצה לחזור לכאן עם אותה שאלה עוד כשנתיים / שלוש, קח לנדקרוזר ותנעל אותו טוב עם ברזלים בלילות אחרת תחזור לפה הרבה יותר מוקדם.
My 2 cents about $120K Jeeps/SUV's....