תגובה: שוק הרכב המשומש מתחיל לחזור לנורמליות?
אין צורך בכוס מים.
אלוהים בפרטים הקטנים, זרקת מחירון מסויים שאין לו שום קשר לרכב שפורסם.
זה בדיוק העניין שאני מדבר עליו, הקונים חכמים, אף אחד לא פרייאר, כולם משקללים כדי לקבל את המחירון, כבסיס מסויים, תלוש או לא.
אני אתן לך רמז, אם הרכב הזה נמכר במחיר שפורסם, הוא נמכר מ ע ל המחירון. תבדוק.
9 ימים, רכב עם 400k, לא פרטי יד ראשונה - זאת דוגמא טובה מאוד לכמה השוק לא נרגע, לדגמים מסויימים.
זה מה שניסיתי להבהיר, ממה שאני חוויתי, כקונה שעד לפני כמה ימים חיפש רכב, וקצת הרגיש את השוק.
הכל טוב, לילה טוב.
אגב הפער בין המחיר המפורסם למחיר המכירה ביותר בפועל.
משרד התחבורה התחיל לקבל דיווחים על סכום כל עסקה. ברור שיש שם גם דיווחים שקריים, אבל בגדול, יש איך לגשת למידע הזה ולראות בכמה נמכרים?
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
עומס האלקטרוניקה ברכבים החדשים בשילוב עם אבק המדבר, החום הישראלי והאהבה לטיולי בוץ בחורף, הם מתכון לתקלות והרבה הוצאותות חשוף לתקלות כאלו.
במה זה שונה מאבק המדבר, החום בדרום ארהב, והאהבה לטיולי בוץ והרבה יותר מעברי מים בארהב?
היצרן האמריקאי ער לאתגרים האלו ומשקיע הרבה בפלח השוק הזה והאינטרס שלו הוא להרוויח דרך הצלחה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבי ביטר
אין צורך בכוס מים.
זה מה שניסיתי להבהיר, ממה שאני חוויתי, כקונה שעד לפני כמה ימים חיפש רכב, וקצת הרגיש את השוק.
הכל טוב, לילה טוב.
ומה קנית בסוף? ובאיזה מחיר לעומת המחירון של לוי יצחק?
אממממ
שילמתי מחירון משוקלל. לא כולל תוספות מאוד יקרות, על רכב מאוד מבוקש, יד 1, עם קמ מאוד נמוך, עם תוספות הגיוניות מאוד בטוב טעם. 😀
ראיתי, חטפתי.
שימו לב, לפעמים השקלול מוסיף או מוריד עשרות אלפי שקלים. כל מקרה לגופו.
דרך אגב, עוד סימן לדעתי לשיגעון של השוק - כמות הסוחרים…זוועה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
במה זה שונה מאבק המדבר, החום בדרום ארהב, והאהבה לטיולי בוץ והרבה יותר מעברי מים בארהב?
היצרן האמריקאי ער לאתגרים האלו ומשקיע הרבה בפלח השוק הזה והאינטרס שלו הוא להרוויח דרך הצלחה.
איפה כתבתי שזה שונה?
כתבתי רק שזה מתכון לצרות ברכבים עמוסי אלקטרוניקה.
אנחנו מדברים על שוק רכבי השטח המשומשים בארץ לא?
שוק הרכב המשומש מתחיל לחזור לנורמליות?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eyalski
רק חושב שמי שנמצא בפורום הזה, אוהב חופש, חירות, טיולים וטבע, כל חיי הבוגרים היו לי אופנועים, ג'יפים, אופני הרים ושאר גלגלים ותחביבים. אבל מעולם לא השתעבדתי כלכלית כי העדפתי גרוטאה נאמנה על רכב חדש, כי אני שם את החופש והחירות שלי במקום גבוה יותר. כל עוד אינני אדם עשיר, לא אשעבד את עצמי תמורת קופסת פח, גם היא נוצצת וחדשה, מעדיף מדי פעם לזחול מתחת לאוטו ולתקן מה שצריך מאשר להיות חייב.
זו תפיסת עולם משונה כי אולי אני "מפסיד" את חידושי הטכנולוגיה, נוסע לאט יותר ושורף יותר דלק וזמן, אבל החופש שווה את זה.
לדעתי לפחות. מי שקונה רכב ולוקח הלוואה גדולה וקורע את עצמו כדי לשלם את המחיר, שיהיה בריא ויהנה מהרכב היפה שלו, אבל לרוץ אחוז אמוק כמו שקרה בשנה האחרונה אחרי כל מיני חשמליות סיניות שאף אחד אפילו לא עשה סיבוב לפני ששלף 200000 ש'ח, נשגב מבינתי.
גם אם מדובר בכלי רכב מתקדמים מאוד, עדיין, הדרייב של הקונים הוא כמו של תינוקות, שראו אצל החברים צעצוע נוצץ ואפילו לא מרשרש שהתחיל להסתובב בשוק ורוצים גם עכשיו ומיד. לי דווקא יותר כיף האוטו הישן שמרגיש כמו כורסה ישנה, שהתאימה את עצמה אלי, קצת חורקת, קצת מקומטת, אבל עם "אישיות" שקל לאהוב.
הפעם היחידה בחיים בה שקלתי לקחת מימון ארוך לרכב היתה לא מזמן.
בחישוב גס, בנסועה הגבוהה של הרכב המשפחתי הוותיק שלנו, עלות כוללת של הבעלות עליו לדעתי היתה גבוהה יותר מאשר עלות כוללת של חשמלית בליסינג.
ירדנו מזה, מכל מני סיבות, אבל ייתכן שבמקרים מסויימים יש הצדקה כלכלית.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבי ביטר
אממממ
שילמתי מחירון משוקלל. לא כולל תוספות מאוד יקרות, על רכב מאוד מבוקש, יד 1, עם קמ מאוד נמוך, עם תוספות הגיוניות מאוד בטוב טעם. 😀
ראיתי, חטפתי.
שימו לב, לפעמים השקלול מוסיף או מוריד עשרות אלפי שקלים. כל מקרה לגופו.
דרך אגב, עוד סימן לדעתי לשיגעון של השוק - כמות הסוחרים…זוועה.
אבי, מגיע לך תתחדש על רנגלר???
תמונות בבקשה...
2 קבצים מצורפים
מרגיש לי קצת חשיפה, אני אוהב להשאר בצללים…🤣
קובץ מצורף 141700קובץ מצורף 141701
יפיפה. מקווה להצטרף אליך בקרוב.
וד"ש למשה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
יפיפה. מקווה להצטרף אליך בקרוב.
וד"ש למשה.
אסף,
צריך סבלנות, אבל כשזה מגיע,ֶ להיות יעיל. זכרון דברים ומקדמה על המקום כדי להוריד את המודעה.
ומה שמרגיש לא טוב, כנראה לא טוב, ולא צריך לבזבז את הזמן עליו, עוד בטלפון.
אנחנו רוצים פה הכל מסודר, את כל החבילה, אלו רכבים חדשים יחסית והכל צריך להיות מתועד, ברמת הבורג.
בהצלחה.
תתחדש.
יפיוף אמיתי ובצבע כמעט הכי מוצלח שיש לרנגלרים - האפור בטון.
הצבע רק כמעט הכי מוצלח כי יש רנגלרים בודדים בארץ בצבע חול מדברי שלטעמי יותר מוצלח.
לא סתם הפך הצבע אפור בטון למבוקש ביותר ולא רק ברנגלרים אלא גם במגוון רכבים אחרים.
יפה
חתיך אמיתי -זה ספורט לא?
הלוואי עליי
אם לא אכפת לך :
תשתף כמה פרטים -
כמה זמן לקח למצוא?
כמה כלים בדקת ?
איך בדקת -מוסך ?
איך הצלחת למצוא זמן ליפט לבדוק ?
או בגלל שהוא יחסית חדש ונראה סטוק ...עשית בדיקת מכון וזהו ?
תודה
הוא עומד על בטון, ומה שבטוח זה לא צבע של בטון
תתחדש ( אוהב לייצר צללים )
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הדסופה
תודה
יום אחרי שקניתי כבר מצאתי זמן לקצת שטח במגרש הביתי - חברת חשמל/פלמחים, הייתי חייב להריח קצת שבילים וים.
מברוק. תתחדש
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Galaye
יפה
חתיך אמיתי -זה ספורט לא?
הלוואי עליי
אם לא אכפת לך :
תשתף כמה פרטים -
כמה זמן לקח למצוא?
כמה כלים בדקת ?
איך בדקת -מוסך ?
איך הצלחת למצוא זמן ליפט לבדוק ?
או בגלל שהוא יחסית חדש ונראה סטוק ...עשית בדיקת מכון וזהו ?
תודה
זה רוביקון, רק בלי המדבקות 🤣.
הוא גם בגובה מקורי כרגע, עם בולמים אפטרמרקט, אבל גובה מקורי.
לגבי הבדיקה, קח את הפלאפון שלי בפרטי, וכשתמצא משהו תתקשר בכיף להתייעצות. אני לא מומחה או משהו, רק הגיון בריא (אני מקווה).
בגדול הסינון והבדיקה לדעתי צריכה להיות כדקלמן:
1. איתור מודעה עם נתונים טובים, ומראה לטעמך, לא לתפתות ולהתפשר יותר מידי. ככל שתתפשר בידיים ובקמ כך עולים הסיכויים לעניינים - זה טבעי.
2. סינון טלפוני - מי עונה בצד השני? הוא מכבד אותך? אם הוא עושה טובה, להתראות. אם הוא סוחר (לשאול) להתראות. אם הוא סוחר אבל הרכב עדיין על שם הקונה והוא רק עוזר לו - להתראות. בני דודים- להתראות. עבריינים או נשמעים כמו עבריינים…להתראות. נראה לי שהבנת את הכיוון הכללי….אם עונה לך פרופסור מהטכניון זה בסדר. אם עונה לך ג׳יפאי מבין עניין - זה הכי טוב, הם גם אנשים טובים בדכ,ֶ ואיתם אתה רוצה לעשות עסקה.
3. לקפוץ לראות את הרכב באור יום (לא בשקיעה, לא דמדומים, אור יום) ולבדוק אותו מבחינה אסטטית קודם כל לאט לאט. בגלל שלא מדןבר ברכב חדש, אני מקבל נגיעות פה ושם, ואולי בפנים גם יש לפעמים משהו קטן, אבל יש גבול, אם יש יותר מידי אלימות בפנים, מלוכלך ומןזנח, אני ממשיך הלאה.
4. מכאנית - לפתוח מכסה מנוע, הכל צריך להיות פיקס, לא פקקים עם סימני נזילה מפעם, לא דברים יבשים, לבדוק מראה וגובה מפלס שמן, להציץ במים ובפקק. אם אפשר (תלוי ברכב, ברנגלר לא יכולתי) לפתוח בית פילטר אוויר ולבחון את הפילטר, איך הוא נראה? מוזנח? מקורי? הדברים האלה נותנים אינדיקציה.
לזחול מתחת לרכב, מה קורה שם? מזהה מכות? נזילות? הפתעות? או נראה בסדר? עוד אינדיקציה.
סיבוב על הרכב, כביש מהיר, לחיצה, ברקס חזק, סיבוב ההגה לקצה, להקשיב טוב, בלי מוסיקה. הכל פיקס? או שיש דברים שהוא צריך לטפל ? הזנחה? עוד אינדיקציה.
5. היסטוריית טיפולים - פלט מסודר מהמוסך - לבקש עוד בטלפון אם הוא יכול לשלוח, או להכין למפגש בינכם, כל שנה לפחות, הכל צריך להיות שם. טיפולים, ריקול, תלונות, חיישן שלא הותקן טוב בגלל הכננת, הכל.
אם עברת את כל זה ונראה לך, להציע הצעה - מומ קצר, בנחמדות, בכבוד ובלי שטויות.
אם גם זה בסדר, השלב הבא זה בדיקה ״מוסמכת״ מסודרת (הרחבה בהמשך) ולפני הבדיקה, תבצע בדיקת עבר ביטוחי וכו לראות שאין הפתעות. לי ״דוח בלקר״ היה מאוד נוח, וגם מאוד שירותיים. זה לפני הבדיקה, עוד צמצום הפתעות.
עכשיו משהו קצת טריקי, אבל זה מה שאני עשיתי, מנסיון העבר, רכבים מבןקשים עם נתונים טובים יכולים להימכר לקונה אחר בזמן הזה בין המפגש הראשון לבדיקה, אני לא טיפוס לחוץ או משהו כזה, ודווקא אוהב שהדברים מבוצעים לאט וזמן לעכל, אבל פה אתה צריך הגנה קטנה מהדבר הזה, לכן אפשר לחתום על זכרון דברים ביניכם בתוספת מקדמה קטנה (להורדת המודעה) שבו ייכתב בערך הדברים הבאים (יש כבר טפסים ממוכנים, עם חתימה אלק׳) :
כשזה יד 1 :
המוכר מצהיר שהרכב לא עבר תאונות, ולא הוחלף בו שום רכיב מכאני חוץ ממה שרשום בהיסטוריית הטיפולים, ולא ידןע לו על שום תקלה מעבר למה שרשום בהיסטוריית הטיפולים…בלה בלה בלה.
קבלת מקדמה בכפוף לבדיקה עד לתאריך, ותשלום סופי מצד הקונה עד לתאריך…בדכ שבוע גג, .ועד אז הרכב לא ייסע יותר מx קמ…
הקונה שומר לעצמו את הזכות להתחרט אחרי הבדיקה, ולקבל בחזרה את המקדמה…
בעצם כל העניין הזה הוא לשמור את הרכב, ועל הדרך להחתים את המוכר שאין תאונות ואירועים אחרים (החלפת מנוע) עוד צמצום הפתעות לפני שאתה מוציא כסף על בדיקה.
אני בשלב כזה, והרכבים חדשים יחסית, לא חושב שצריך ״גורו״, לך למכון בדיקה, הם בןדקים שלדה, עובי הצבע, ודברים בנאליים כאלה ששוללים קטסטרופה מבחינתך.
שאר הדברים הם לא מבחנים כלום ב 4x4 ובאופן כללי די חובבנים. אולי לא כולם, יש בראשון לציון מקום שנקרא מבדקי תנועה לדעתי, עושים רושם יותר רציני.
הגעת עד כאן והכל טוב - ניתן להעביר בעלות באינטרנט! בלי להגיע לדואר, עשיתי את זה, אמריקה!
העברת הכסף באינטרנט/בטלפון והעברת בעלות מיד לאחר מכן. אין יותר מזומן היום, דיר בלאק.
זה נראה ארוך, אבל זה מהיר.
לא מאמין שכתבתי את כל זה, זה בגלל שיש לי הרבה זמן פנוי לאחרונה…👀
בהצלחה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הדסופה
זה צבע של בטון טרי, הוא רק קנה אותו..
תתחדש רכב יפה מאד
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבי ביטר
ועד אז הרכב לא ייסע יותר מx קמ…
מסכים עם המדריך שכתבת, רק בהקשר לשורה שציטטתי, דבר אחד לדעתי חייב להיות ברור: X חייב להיות שווה לאפס.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk