תגובה: הברונקו רפטור נחת בארץ הקודש
מכיר ,ברור שמכיר
ולצערי זה הסיבה שיוצאים מלא כלי שטח דווקא לתמחור הזה של רכבי יוקרה
ומי שמפסיד מזה אלו שרוצים להשתמש ….
שיהנו מה נגיד ,בראייתי 2 הכלים לא תורמים לשוק הגיפאים ושטח בארצנו בכלום
במקום להתקדם אנחנו לא מקבלים פה תחרות
לתחום הכיפי הזה ….זה למעשה עוד כלי באזור של הרייזרים שרק פוגע בתדמית של לטייל בטבע
Sent from my iPhone using Tapatalk
והנה ענית לסולי למה יש פה הרבה מרירות ..
עוד רכב סופר דופר ששלושה אוליגרכים יחזיקו בשביל השופוני ..
במה ואיך זה קשור אלינו ?
Sent from my DN2103 using Tapatalk
תורמים מאוד, האפשרות להרכיב חוקית צמיגי 35-37 ברכבים מאותו שנתון ומשפחה.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
כן .. עוד שלושה אוליגרכים יהנו .. בהצלחה להם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
הלוואי
אני בספק שזה יעזור בגזרה הזו
ימים יגידו
מי יודע אולי יתיישנו טוב
חח
וואלה באמת הרבה מרירות/ צרות עין מתגלגת כאן בשרשור הזה.
קודם כל בניגוד לדעת חלק מהמגיבים כאן, אני לא נגד שופוני...וואלה יש לבן אדם כסף והוא רוצה להפגין ברבים את עושרו מבחינתי זה לגיטימי לחלוטין, בעיקר בתרבות כלל עולמית שהיא קפיטליסטית במהותה שבה העושר הוא המדד העיקרי להצלחתו של אדם זה או אחר.
אני גם חושב שמי שקונה רכבים כמו הרפטור או ה- 392 עושה את זה כי הוא באמת רוצה גם לנצל את יכולות הרכבים האלו בשטח ולא רק למטרות שופוני וניקור עיני הציבור.
דווקה הסרטון שבראש השירשור ממחיש את זה היטב - מי שקונה רכב למטרות שופוני בלבד לא יטייל איתו בצורה כזו בשבילי המדבר אלא יטייל ב"שבילי" כיכר המדינה, רמת אביב ג' וכו'
רכבי שטח שופוני אמיתיים זה למשל המרצדס G קלאס או אולי הריינג' רובר - נדיר שתראו רכבים כאלו חדשים בשבילי הנגב.
זכותך לאחוז בדיעה משלך :)
כמו גם זכותם של אחרים לאחוז בדיעה אחרת.
לא חושב כמוך ;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Galaye
תגיד
אבל באמת למה צריך אותם?
מה ה392 או הרפטור יתן לך ?
שרוביקון עם ריקון או בדלנדס עם 35 לא ייתן בשטח או בכביש בארץ ?
כאילו מה ייתן גם ברמת הריגוש שהדגם של 500 לא נותן ששווה לשלם עוד 200 או 300 יותר?
באותה מידה ניתן לשאול מה ייתן לי רנגלר משופר שלא ייתן לי דאסטר...(כן הגזמתי באנאלוגיה אבל זה כיוון השאלה להבנתי) -
וואלה אם הייתה לי (ותכלס גם לרוב אם לא כל המגיבים כאן) האפשרות הכלכלית (מספיק כסף שהוצאה כזו לא תפגע או תגרע מדברים אחרים שחשובים לי יותר) אז הייתי ברגע הופך לבעלים של רפטור או 392 - בגלל היכולות העדיפות שלהן על פני דגמים האחרים.
לי אישית בהינתן שאין מגבלה תקציבית אז בהחלט היה שווה לי ברמת הריגוש וההנאה מהרכב גם בארץ לשלם את המחיר על רפטור/ 392 ביחס לדגמים הנחותים מהם.
מבחינתי המרמור האמיתי בעניין הרפטור הוא התמחור הנוכחי שלו בארץ.
בארה"ב הפער בין רפטור לבד לנדס מסתכם בכ- 20% עד 30% יותר עבור הרפטור כתלות ברמת הגימור.
בארץ בתמחור הנוכחי הרפטור עולה כ- 66% יותר....וואלה למה???
אז רק כי אני נודניק.
נורא.
גם אם אתה שלמה ידידי היית משלם עבור המכונית שלי.
הייתי כנראה מזמין דאסטר חדשה .. במקרה הכי גרוע טאקומה חדשה ...
קשה כנראה לקבל שיש אנשים שלא חייבים את ההכי הכי שיש ...
היה לי חודש לבחור את הרנגלר או ההילנדר .. ואני שכרתי קאיה ... מתגעגע לאוטו נורמלי ..
בשביל חמש דקות ריגוש על איזה סלע מפגר .. אני צריך לנסוע במשאית לסופר !?
למה. מה עשיתי רע ??
המרמור שלי הוא שאם יש רכב נישה מוקצן ביותר. הם צריכים שמישהו יתחנן שנקנה אותו. ולא לתמחר אותו כאילו היה עשוי מזהב.
מישהו פה התבלבל.
המדינה המפגרת הזאת אבדה את זה לגמרי.
ולגבי הלמה 60 אחוז יותר ?
בגלל מזילי ריר למינהם שמוכנים לשלם מחיר מופקע והזוי על מכונית .. אפילו אם יש לה רחמנא לצלן גלגלי 37 צול ... מי ישמע .. זה קריטי .. אי אפשר לטייל בלי זה .. אי אפשר לישון בשטח בלי זה .. אי אפשר לשבת בערב חברים על קבב בלי זה ..
אבל אני ... מה אני מבין. יש לי דאסטר ירחם השם ואני עוד מעז להנות ממנו .. סתם מפגר .. אל תקשיבו לי...
קח אנקדוטה ..
הבן הקטן שלי נוהג על הדאסטר המקרקשת בת הכמעט 10 שלי ועל הספורטאג' החדשה המפנקת של השופטת ..
מי מהן אתה חושב הוא מעדיף ?
מפרגן לך שאתה יכול להרשות לעצמך לפנק את עצמך באיזה אוטו שבא לך .. טכנית גם אני יכולתי לקנות משהו אחר. אבל לא רציתי..
שלמה
תודה על התשובות והפוסט
דווקא התשובות שלך מכניסות היגיון להבין את מי שקונה כאלו כלים כאלו
שיהנו
למרות שאני בדעה שכמו שרכבי היוקרה עוזרים לרכבים פרייבט הזולים כשיוצאים עם טכנולוגיה הרבה לפני האחרים ,הייתי רוצה שגם הרכבים האלו היו עוזרים ואני לא חושב שפה זה קורה
למרות המקרים :
שהססקוואצ של פורד השפיע על ג’יפ עם הריקון
ושהרפטור השפיע על גיפ עם ה392
אם כבר במחירים הם לא עוזרים אולי יעזרו בדברים יותר מהותיים ,ה35 עזר לדגם מאוד ספיציפי ממה שראיתי
הברונקו רפטור נחת בארץ הקודש
לא מבין בכלל את הקשקוש הזה של ביקורת על מי שרוכש רכב כזה תחת השאלה ״מי צריך רכב כזה בישראל״.
בודדים הגולשים כאן שיכולות השטח של הרכב שלהם הוא הכרח לעבודה, ואז זה תחת ההגדרה ״צריך״,.
אצל כל השאר, הרוב המוחלט, רכב השטח שלהם הוא תחת ההגדרה ״רוצה״.
גם אם ״רוצה״ זה להעמיד אותו בחנייה ולהסתכל.
גיא
כל חיי אני אני התנהלתי ומתנהל על בסיס האמירה הידועה לפיה לתכריכים אין כיסים ובגילי המתקדם יחסית לאחרונה אימצתי גם את שיטת "פי"ל" - פחות ירושה לילדים.
סדרי עדיפויות שונים אצל אנשים שונים אני יכול להבין אבל הסתפקות במועט כדי שהכסף יצבור ריבית בבנק או סתם ישכב מתחת לבלטות ולא ינוצל לאיזו שהיא מטרה נוכחית או עתידית שחשובה לאותם אנשים אני לא יכול להבין.
לכן לאור פילוסופיית החיים שלי אכן מתקשה להבין את אותם אנשים שלא ירכשו לעצמם את הכי הכי (בכל מוצר) גם אם הם יכולים להרשות לעצמם וזה בגלל פילוסופיית חיים ולא לאיזו שהיא מטרה אחרת פרט לצבירת הון נזיל שישכב בבנק או בבלטות.
רק כדי להבין עד תום את הלך המחשבה שלך נניח תיאורטית שאיזה נדבן קרא במקרה שרשור זה והעביר לחשבונך 200 מיליון ש"ח - איזה רכב (רכבים) היית קונה לשימושך בארץ?
חחח
אהבתי שלמה .
זה תמיד בכל טיול מתכנס לזה בשיח - אם היית זוכה בלוטו מה היית קונה, אם נדבן או ההורים שלך היו נותנים לך ירושה מוקדמת וכו .
בפועל אתם צודקים - כשאנחנו מתעסקים בתחביב שהוא מותרות ,יש עניין של רוצה ולא "צריך" מסכים לחלוטין .
הבעייתיות היא ופה נכנסת קצת התבכיינות- סליחה מראש ,
שיש אצל היבואנים והיצרנים חזירות מוגזמת = למה מוגזמת כי לפני כמה שנים אמרתי אחסוך 280 ואקנה לי חדש לבנתיים אלמד על הזקן(ליברטי)
יש לי היום קרוב ל300 בכסף כמו ששלמה תיאר ששוכב וצובר ריבית ואני לא יכול לקנות רכב חדש !שמשדרג אותי מהליברטי והוא 0 קמ ....או כמו שאשתי אולי רוצה= לשדרג את רמת החיים שלי כי אני עוד מעט מסיים לשלם על הבית שלי!
בלי להשתאבד להלוואה עד הפנסיה בשביל בית , ואוטו כבר הפך להיות מאוד מאוד דומה לזה -רוצים שתהיה כבול להלוואה ,כאילו מרגיש שאתה יכול להגיע ל300 אז נקשה ונראה אותך מגיע ל440 או ל500++ לאקסטרים ריקון
וזה כי מישהו פה חזיר או הגדיר שהאהבה שלנו לטבע בדרך מסויימת היא מותרות מוגזמת .
ולכן לדעתי הרפטור וה392 עוד יותר מושך למעלה את החזירות המוגזמת הזו ומתקשה להבין מה יש לעשות איתו בארץ אחרי שיש לך רוביקון או ווילדטראק או לנדקרוזר ב450-500(למה כי GCLASS זה מעל מיליון או ריינגרובר גם מעל מיליון)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
גיא
כל חיי אני אני התנהלתי ומתנהל על בסיס האמירה הידועה לפיה לתכריכים אין כיסים ובגילי המתקדם יחסית לאחרונה אימצתי גם את שיטת "פי"ל" - פחות ירושה לילדים.
סדרי עדיפויות שונים אצל אנשים שונים אני יכול להבין אבל הסתפקות במועט כדי שהכסף יצבור ריבית בבנק או סתם ישכב מתחת לבלטות ולא ינוצל לאיזו שהיא מטרה נוכחית או עתידית שחשובה לאותם אנשים אני לא יכול להבין.
לכן לאור פילוסופיית החיים שלי אכן מתקשה להבין את אותם אנשים שלא ירכשו לעצמם את הכי הכי (בכל מוצר) גם אם הם יכולים להרשות לעצמם וזה בגלל פילוסופיית חיים ולא לאיזו שהיא מטרה אחרת פרט לצבירת הון נזיל שישכב בבנק או בבלטות.
רק כדי להבין עד תום את הלך המחשבה שלך נניח תיאורטית שאיזה נדבן קרא במקרה שרשור זה והעביר לחשבונך 200 מיליון ש"ח - איזה רכב (רכבים) היית קונה לשימושך בארץ?
אהבתי את הכיסים והתכריכים :)
אין לי שמץ מושג מה הייתי עושה עם סכום כזה.
מעולם לא בזבזתי שניה מהחיים לחשוב מה הייתי עושה אילו... אם אני רוצה משהו ויש לי מספיק = קונה .. אין לי מספיק = ממשיך הלאה ..
סביר להניח שהייתי מטייל בעולם.
בשנים האחרונות אנחנו מסתובבים לא מעט.
כשהדאסטר היתה מתה. הייתי קונה משהו שייתן אותה תמורה / יכולת טיול .. פלוס מינוס.
אולי ג'ימני ... !?
טכנית. יש לי כרגע בבנק מספיק בשביל בדלנדס חדש. לא שהייתי לרגע שוקל ברצינות קניה כזאת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Galaye
ומתקשה להבין מה יש לעשות איתו בארץ אחרי שיש לך רוביקון או ווילדטראק או לנדקרוזר ב450-500(למה כי GCLASS זה מעל מיליון או ריינגרובר גם מעל מיליון)
״רוצה״.
ככה פשוט.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Galaye
חחח
אהבתי שלמה .
זה תמיד בכל טיול מתכנס לזה בשיח - אם היית זוכה בלוטו מה היית קונה, אם נדבן או ההורים שלך היו נותנים לך ירושה מוקדמת וכו .
בפועל אתם צודקים - כשאנחנו מתעסקים בתחביב שהוא מותרות ,יש עניין של רוצה ולא "צריך" מסכים לחלוטין .
הבעייתיות היא ופה נכנסת קצת התבכיינות- סליחה מראש ,
שיש אצל היבואנים והיצרנים חזירות מוגזמת = למה מוגזמת כי לפני כמה שנים אמרתי אחסוך 280 ואקנה לי חדש לבנתיים אלמד על הזקן(ליברטי)
יש לי היום קרוב ל300 בכסף כמו ששלמה תיאר ששוכב וצובר ריבית ואני לא יכול לקנות רכב חדש !שמשדרג אותי מהליברטי והוא 0 קמ ....או כמו שאשתי אולי רוצה= לשדרג את רמת החיים שלי כי אני עוד מעט מסיים לשלם על הבית שלי!
בלי להשתאבד להלוואה עד הפנסיה בשביל בית , ואוטו כבר הפך להיות מאוד מאוד דומה לזה -רוצים שתהיה כבול להלוואה ,כאילו מרגיש שאתה יכול להגיע ל300 אז נקשה ונראה אותך מגיע ל440 או ל500++ לאקסטרים ריקון
וזה כי מישהו פה חזיר או הגדיר שהאהבה שלנו לטבע בדרך מסויימת היא מותרות מוגזמת .
ולכן לדעתי הרפטור וה392 עוד יותר מושך למעלה את החזירות המוגזמת הזו ומתקשה להבין מה יש לעשות איתו בארץ אחרי שיש לך רוביקון או ווילדטראק או לנדקרוזר ב450-500(למה כי GCLASS זה מעל מיליון או ריינגרובר גם מעל מיליון)
מסכים לגמריי עם ה"התבייכנות" לעניין התמחור הלא הגיוני בארץ של רכבים (גם אם לוקח בחשבון את המיסוי המטורף בארץ)
אישית כבר הרבה זמן ויתרתי על הרעיון של "רכב מהניילונים" חדש 0 ק"מ אלא רוכש רכבים יד 2 .
אם תתפשר על עניין החדש לגמרי אז בתקציב של 300K ש"ח+ שווי הליברטי ועם קצת סבלנות לחפש ביד 2 אתה יכול לקנות רוביקון JL כמעט חדש עם צמיגי 35" חוקיים למהדרין
ריינגרובר או ה gclass אלו רכבי שופוני, להסתובב בעיר ולנקר עיניים, רנגלר או ברונקו ובכוונה לא רושם ראפטור אלו רכבים למי שחשוב לו השטח, למי שהפרוטה בכיסו ירכוש את הדגמים היקרים כי הוא יכול ורוצה, וואללה סבבה מפרגן מכל הלב.
וגיא, הילד שלך רץ לדאסטר כי אתה אוהב אותו והוא אוהב אותך וזה דאסטר כי זה מה שיש, זה בדיוק כמו הבת שלי שאם אתן לה לבחור בין רנגלר בן 15 לקופרה חדשה היא בלי היסוס תיקח את הרנגלר, ואם זה היה דאסטר או טרופר בן 25 זה לא משנה כי זה הרכב שאבא אוהב.
לא בטוח שאתה צודק ..
הילד חסך ויכול לקנות לעצמו אוטו לא חדש .. אבל יש לו שני רכבים זמינים לבחור.
אחותו התגייסה ושני הרכבים באמת זמינים לו 100%
מה קשור מה אבא אוהב ?
בארץ אבא שונא לנהוג. זה נהיה כל כך מגעיל ..
אגב לטובת השאלה של שלמה, לילד יש דוקא חלום מוטורי .. הוא רוצה קורבט. אני מפרגן לו ..ואמרתי אפילו שאקח סיבוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
מסכים לגמריי עם ה"התבייכנות" לעניין התמחור הלא הגיוני בארץ של רכבים (גם אם לוקח בחשבון את המיסוי המטורף בארץ)
אישית כבר הרבה זמן ויתרתי על הרעיון של "רכב מהניילונים" חדש 0 ק"מ אלא רוכש רכבים יד 2 .
אם תתפשר על עניין החדש לגמרי אז בתקציב של 300K ש"ח+ שווי הליברטי ועם קצת סבלנות לחפש ביד 2 אתה יכול לקנות רוביקון JL כמעט חדש עם צמיגי 35" חוקיים למהדרין
חושב להתפשר ולקנות שוב כלי בגיל 10
הלבן של חבר שלך שיירד ל200 משהו בסגנון הזה
חבל להוציא 300 כבר אם מתפשרים ואחכה שהליברטי כבר חס ושלום יהפוך
למפלצת מוצצת
תודה