תגובה: כ- 4.5 מיליון ש"ח מטיילים בנחל עדשה בשישי האחרון.
עכשיו תורי:
1. קלר - אין ולא היתה לו שום כוונת פרסום/שיווק או כוונה נסתרת אחרת. הוא לא פתח את השרשור ולא העלה את הנושא. הוא הוזמן להגיב ע"י שלמה וברור שהם לא מתואמים ושלמה לא הרים לקלר להנחתה/פרסום.
2. גם אם משווים סטוק מול סטוק כשה 392 עם 35 והרפטור עם 37, יש משמעות לסוג הצמיג, סטיקי או לא, הגמישות שלו שמשתנה בין וצרנים וכמובן לחץ האוויר. מספיק שאחד הרכבים היה על 7PSI והשני על 12PSI זה עושה הבדל גדול בסלעים ובדיונות.
3. אם כבר מדברים על רכבים של 650 אלף וצפונה, ומיכוון שיש בסרטונים גם זיבאר, למה הוא לא נכנס להשוואות? הוא גם מתומחר בדומה ל 392 והרפטור, מגיע עם 37 ואמור לעשות כל מה שהם עושים בכל סוגי השטח. נכון שהוא רחב ופחות נוח מחוץ לשטח, אבל הוא חוקי לכביש.
4. כמו שכתב רוני, כל אחד עושה את שיקולי התקציב שלו ועל מה להוציא את הכסף שיש לו / שאין לו / שהוא מצפה לרשת וכו'. מי שכל כך רוצה רכב ב 400K שיוותר על חדר אחד בדירה שלו, ישתנמך לדירה קצת יותר קטנה ובהפרש יוכל בקלות לקנות ולתחזק לפחות רוביקון אם לא 392. גם אתה, כן אתה... שחייב כל שנה 3 טיסות לחו"ל כשאחת מהם היא חופשת סקי עם הילדים ב 35-40K לשבוע, גם אתה יכול להרשות לעצמך רוביקון על חשבון הסקי. ואפשר להמשיך עם עוד מלא דוגמאות. בסוף כל אחד מחלק את הנכסים וההון שלו ע"פ שיקולים אישיים. ברור שלא כל אחד יכול, אבל הרבה שרוצים - יכולים אם רק ישנו סדרי עדיפויות.
פורים שמח !!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amir_shai
חלום של רכבים.
אתה יכול להסביר את 1 ו 6?
מה יותר כיף ברוביקון?
ואיך יכול להיות שמתלה נפרד מקדימה ניצח בסלעים?
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
ה392 נותן לי תחושת כייף גדול יחסית ל רפטור בעיקר בדלל הסאונד והכוח הברוטלי {זה אני}בסוף רכב של 4.5 שניות למאה מרגיש כמו חללית ורכב של 6.8 שניות מרגיש יחסית לחללית כמו מטוס נחמד.
הרכב שפורד בנו גבוהה ועם מהלך מתלה מטורף וצמיג 37 והפרמטרים האלו ניצחו נכון להיום תשפר את הגיפ נכון ואז הגיפ ינצח .
אבל סוק או משופר קלות הפורד אונס את הגיפ חוץ מחוסן מכאני
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
יריב
צר לי שהבנתי לא נכון את הפוסט הפותח שלי. התכוונתי לההיפך הגמור ממקום של פירגון לך אישית ולפועלך בתחום רכבי השטח ולכן גם בסוף הפוסט השארתי לך את הבמה להעלות הסרטונים ואת התרשמותך מההשוואה בין השניים.
הכותרת אכן שמה דגש על מחיר הרכבים שבשיירה אבל זה נעשה כפרובוקציה וכדי לגרור חברי פורום להסתכל בפוסט ולהעריך את העובדה שלא משנה העלות אלו רכבים שאשקרה מטיילים איתם ובעבירות קשה ושלא נרכשו רק לצורכי שופוני.
למזלי עוד כמה וכמה קוראים אכן הבינו את כוונתי ראה תגובות מעלי.
בשורה התחתונה אם וכאשר יהיה לי מספיק מצלצלין תסכים למכור 392 אחד? גם אני הייתי בוחר בברונקו רפטור אם היה לי הכסף אבל בשלב הזה מוותר עליו כי בגלל הרוחב שלו הוא לא ייכנס בחניה.
אני מתנצל כנראה שלא הבנתי נכון
יריב
תודה על התשובות והסבלנות לענות לכולם ….
כל הכבוד
ולמדתי
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יריב קלר ברוך
זה שאתה אוהב סדו לא אומר שגם אנחנו {כמובן בצחוק זה לגבי הדיסקו} וזה עדיין לא עושה אותנו עם נכות או פרקינסון .
יש לי סבן מדהים נעול כפול מלא בכול טוב אבל לא נוסע כמו רכב חדש .
אני אוהב היום לישון בחדר מסודר לא בחוץ
ואני אוהב חימום בכסא ובהגה ורכב מביית החרושת שהו הכי טוב שיש !
אני עובד כל יום כל היום הרבה שנים בישביל זה .
מה בדיוק לא בסדר ולמה אני צריך לבדוק עם יש לי או לך יותר גדול .
זה כמו שאני ירשום שכל מי שגר ב תא או הרצלייה נה או עם פרקינסון כי אפשר לגור ברחובות או בדימונה
חברים אתם מאבדים את זה לפעמים בתגובות והרבה פעמים כנראה לא בכוונה .
תנסו לחשוב מה רשמתם
+++1
אתה כל כך צודק, בעיקר לגבי המאבדים את זה (אולי הם מאבדים את זה מקנאה? :-) ).
כל הכבוד, על מה שאתה עושה, על התחרות שאתה מביא לשוק, ולא פחות, על היכולת לשלב בין תחביב לעסק מצליח.
בהצלחה.
זיו, קנאה אני יכול להבין ואפילו יש בה אלמנט חיובי מפני שייתכן והקנאה תוביל את המקנאים להתאמץ יותר ולעשות כל שיכולתם להשיג את מושא קנאתם ממש כשם שיצר התחרות דוחף את המתחרים להישגים גבוהים יותר.
אבל כשלקנאה נלווית גם צרות עין זה משהו שאני אישית לא מוכן לקבל....
מעניין מה שכתבתם פה לגבי העברת המשקל קדימה. לי היה הרושם שהמשקל של הסרן הקדמי שנוטה כלפי מטה מאפשר העברת יותר משקל קדימה וכתוצאה מכך יותר אחיזה. בטח כאשר מסובבים את הגלגל הצידה ונוצר על גלגל אחד יותר עומס.
אצלי התקנתי ברקט שמנמיך את נקודת החיבור של הזרועות לסרן הקדמי (סוג של לונגים ב150 דולר בלי שינוי מבנה אגרסיבי מידי). עשיתי את זה בראש ובראשונה בשביל גיהוץ כביש ושבילים במהירות גבוהה (והתוצאה מדהימה). אבל גם בטיפוסים זה מעביר את המשקל טוב יותר קדימה.
לגבי מה שנכתב פה על יריב אני מצטרף. אדם מאוד מיוחד בשוק הרכב המקומי עם יושר שלא מוטל בספק עם מעורבות בקהילת רכבי השטח. אגב אני לא יודע אם יריב זוכר אבל עברתי אצלו הדרכת נסיעה בדיונות. ככה בכיף שלו הגיע ללמד כמה חברה. היה תענוג למרות שמאז לא חזרתי לנסוע על חול.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Karduner
אצלי התקנתי ברקט שמנמיך את נקודת החיבור של הזרועות לסרן הקדמי (סוג של לונגים ב150 דולר בלי שינוי מבנה אגרסיבי מידי.
ההנמכה בצד של הסרן או בצד של השלדה?
בצד השלדה. מנמיך חיבור זרוע עליונה ותחתונה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Karduner
בצד השלדה. מנמיך חיבור זרוע עליונה ותחתונה
זה כבר נשמע הגיוני.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Karduner
מעניין מה שכתבתם פה לגבי העברת המשקל קדימה. לי היה הרושם שהמשקל של הסרן הקדמי שנוטה כלפי מטה מאפשר העברת יותר משקל קדימה וכתוצאה מכך יותר אחיזה. בטח כאשר מסובבים את הגלגל הצידה ונוצר על גלגל אחד יותר עומס.
אתה לא טועה, יש הרבה פאקטורים בעסק הזה. סרן כבד כן לוקח את מרכז הכובד קדימה, אבל המשקל יורד ממרכז הכובד של המרכב ולוקח אותו כביכול אחורה. מה אפקט יותר חזק? קשה לדעת כי זה תלוי בהמון גורמים ויכול להיות שמשתנה אפילו בין שיפועים כי כמו שכבר נאמר, בין היתר כשהמתלה פתוח לגמרי אותו סרן כבד לוקח איתו גם את המרכב.
מספיק שאתה נותן טיפה יותר גז והמשקל זז ..
Sent from my DN2103 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
הדינמיקה שונה לחלוטין.
כדי לפשט ולא להיכנס למושגים מסובכים - הציר שסביבו הסרן הקדמי עולה ויורד הוא נקודת החיבור האחורית של המתלה הקדמי לשילדה. היא נמצאת בציר האורך מאוד קרוב למרכז הכובד. בנוסף המבנה של סרן קדמי חי מעלה את המנוע ומרכז הכובד עולה.
לעומתו מתלה קדמי נפרד הציר שסביבו המתלה עולה ויורד נמצא יותר קדימה.
זה אומר שהרנגלר כשמעביר משקל אחורה פותח יותר את המתלה הקדמי - מוריד ממנו את המשקל.
אפשר לנתח את העניין כמותית - אבל זה היה ההסבר האיכותי כדי לתת מושג למה התכוונתי.
לא אומר שמתלה נפרד יותר טוב בשטח או פחות טוב. אבל יותר טוב בהעברות משקל.
אסף.
בוא ניכנס למושגים מסובכים!
יש לי הרבה מה להגיד בנושא, בעיקר בכל הקשור לגיאומטריה/איך עובד ובגדול אני די לא מסכים איתך 😅 (או שלא הבנתי נכון..) אבל נראה לי שצריך לפצל את הדיון בשביל זה.
אז תפתח אשכול חדש יעודי לזה. הנושא מעניין.
ואת השרשור הזה נסכם במילים: להנאה מהשטח אין תחליף וגם אין מחיר. סטוק או משופר.
ומה שנשבר מחליפים למחוזק….
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רמי גלבוע
אני נפעם מהיכולת של אנשים למתוח ביקורת על אירוע שאין להם מושג מה קרה, ואיפה התרחש.
ואם בכלל יש לו משמעות מבחינת יכולות ועמידות הכלים המעורבים.
בתור מי שנוסע ברכב שטח שעולה 25,000 שקלים,
אני מפרגן עד הסוף לג'יפאים שמשקיעים ממון ברכבי חלומות, ולוקחים אותם עד לקצה.
זה הרבה יותר טוב מאשר לראות אותם מזדחלים בפקקים של איילון
- - - Updated - - -
אני נפעם מהיכולת של אנשים למתוח ביקורת על אירוע שאין להם מושג מה קרה, ואיפה התרחש.
ואם בכלל יש לו משמעות מבחינת יכולות ועמידות הכלים המעורבים.
בתור מי שנוסע ברכב שטח שעולה 25,000 שקלים,
אני מפרגן עד הסוף לג'יפאים שמשקיעים ממון ברכבי חלומות, ולוקחים אותם עד לקצה.
זה הרבה יותר טוב מאשר לראות אותם מזדחלים בפקקים של איילון
+1
Sent from my IN2013 using Tapatalk
קודם כל אחלה שרשור
דבר שני אחלה יריב .
הכותרת מעליבה , הפרגון לאנשים עם כסף לא קיים , חייבים לעקוץ , להעליב.
פגשתי אותם בחמישי בפאב בערד , הם כבשו את החניה עם הגיפים שלהם , אין מה לעשות כל ג'יפאי היה יוצא מהפאב ומסתכל על המפלצות האלו.
אמרתי ליריב שהברונקו ראפטור מסקרן אותי, ישר נתן את המפתח של הרכב ואמר לך תראה איזה רכב מדהים , זה יריב.
אני בספק אם עשה את המבחן הזה כדי למכור את הראפטור, לא מאמין שהמלאי של יריב גדול , גם בארה"ב קשה מאד למצוא אחד , והמחירים כמו הלנד קרוזר בארץ לא הגיוניים ,בקליפורניה כולם מזמינים ושמגיע מוסיפים 30 אלף דולר למחיר ומפרסמים למכירה, מי שיצליח לשים את היד על אחד ויש לו את הממון שייהנה, למה לא לפרגן .
שאפו ליריב , מחכה לסרטון מסכם .
כ- 4.5 מיליון ש"ח מטיילים בנחל עדשה בשישי האחרון.
כן אינטרסים/לא אינטרסים בסרטונים,
משהו אישי לגבי יריב, לא קשור לראפטור.
לפני כמה שנים, חבר שבר נעילה בסרן אחורי ברכב.
הסתבכנו באבחון ואיתור חלקים לתיקון.
מפה לשם, נתנו לי את הטלפון של יריב, שאולי יצליח למצוא את החלקים.
אין ביננו היכרות, ולא ״הגעתי דרך חבר״.
הרמתי טלפון, מה כבר יכול להיות?
יריב, בלי להכיר אותי, השקיע לא מעט מזמנו בשיחה להבין את הבעיה, להציע פתרונות, לחבר למקום שיכול לסייע, באופן שסייע לצמצם עלויות בצורה ניכרת, ולהגיע לפתרון, וכל זה בלי לבקש כלום בתמורה, למישהו שהוא לא מכיר, וצריך סיוע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
כן אינטרסים/לא אינטרסים בסרטונים,
משהו אישי לגבי יריב, לא קשור לראפטור.
לפני כמה שנים, חבר שבר נעילה בסרן אחורי ברכב.
הסתבכנו באבחון ואיתור חלקים לתיקון.
מפה לשם, נתנו לי את הטלפון של יריב, שאולי יצליח למצוא את החלקים.
אין ביננו היכרות, ולא ״הגעתי דרך חבר״.
הרמתי טלפון, מה כבר יכול להיות?
יריב, בלי להכיר אותי, השקיע לא מעט מזמנו בשיחה להבין את הבעיה, להציע פתרונות, לחבר למקום שיכול לסייע, באופן שסייע לצמצם עלויות בצורה ניכרת, ולהגיע לפתרון, וכל זה בלי לבקש כלום בתמורה, למישהו שהוא לא מכיר, וצריך סיוע.
כן, זה היריב שאני מכיר….
לא מפתיע.
Sent from my iPhone using Tapatalk
חברים בסוף כסף בא כסף הולך.
אני עובד ממש קשה בשביל הכסף ורוצה להנות ממנו לא לאגור אותו .
הרצונות לי לרכוש צעצועים ולדאוג למשפחתי גורמים לי לעבוד קשה ולשמחתי גם להגיע לתוצאות.
עם ההיתי יכול היה לי מחסן עם מאות רכבים שאני רוצה ולשם אני מכוון
בדרך לשם נהנים ממה שיש גם עם זה ברונקו רפטור
יריב סחה עליך ושאתה מגשים חלומות שלך ושל אחרים ....
אני זוכר את המשתה שאירגנת למילואימניקים במחנה רמה במהלך צוק איתן והיה לי העונג לעזור במעט.
אתה נשמה גדולה.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יריב קלר ברוך
חברים בסוף כסף בא כסף הולך.
כסף הולך אני מכיר.
אולי תגלה לי איך כסף בא?