עכשיו יש לך רכב בשווי שימוש 4000, והיילקס יהיה 6500, זה מה שאתה אומר?
Printable View
עכשיו יש לך רכב בשווי שימוש 4000, והיילקס יהיה 6500, זה מה שאתה אומר?
קח את זה כמו שזה כתוב בלי לפרט
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
אתה משלם פי 2, בערך, ממה שעולה להחזיק היילקס פרטי, איך שלא תסובב את זה. אבל סבבה.
שווי שימוש זה התוספת לברוטו.
2.5 אחוז משווי במחירון של הרכב החדש.
בפועל יעלה לו רק מה שיורד לו כמס שולי.
זה בין שליש לבערך חצי מהשווי שימוש. תלוי ברמת השכר והמס השולי.
ומהסכום שיוצא יורד לו 2500 שח שהחברה משלמת.
זה לדעתי ממש לא הסכומים שציינת. לדעתי הוא ישלם לא יותר מאלף שח בחודש.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
אמרתי שזה עולה לי 2500 ש"ח בחודש. למה אתם מתווכחים?
אז קיבלת ארוחה חינם. תהנה!
בהשוואה בין רכב ליסינג רגיל + היילקס פרטי לבין היילקס ליסינג, ברור שההיילקס ליסינג מנצח.
נמרוד עורך השוואה בין היילקס ליסינג לההילקס פרטי (שמשמש גם לנסיעות עבודה), ושם אתה משלם יותר, והרבה.
יש אופציות חשבונאיות לשלם הוצאות רכב (דלק, ביטוח, טיפולים, טסט) מהחברה על רכב פרטי של העובד שמשמש לנסיעות עבודה. אם תחשב את זה בתוספת השכר שתקבל כי החברה שלך לא משלמת על ליסינג והכסף הזה יכול ללכת אליך, ישאר לך כסף בכיס לשפצר את הרכב...
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
עפ"י חוק, צרי ללשלם לעובד שנוסע עם הרכב שלו לעניניי עבודה כ4 ש"ח פלוס לקמ, זה המון כסף וזה לא יקרה.
אני לא יכול להביא את הרכב שלי, זה לא עובר אישור.
היתה לי קצת מוזרה הקביעה הזאת אז ,
חיפוש קצר בגוגל העלה את ליסקום , חברת בת של טרייד מוביל
יש להם ראם בליסינג
https://www.leasecom.co.il/car-catal...1%d7%95%d7%a1/
אתה משווה - כי כך נכון - עלות של רכב ליסינג פלוס נבלת שטח פרטית לטנדר ליסינג.
נמרוד מוסיף לך להשוואה רכב ליסינג פלוס היילקס פרטי ואני לא יודע איך יוצא לו שזה עולה פחות מהיילקס ליסינג.
בהנחה שאתה משלם שווי שימוש מהנטו סד"ג של 2500 שח, ועוד חלק מעלות הליסינג - לעומת נאמר 1500 מהנטו היום פלוס אלף לחודש על הנבלה - ההפרש לא כזה גדול אם כי קיים וכנראה מחזיר את עצמו בכלצחודש שבו יש טיול של מאות קילומטרים.
זה לעניין המחיר ומשתלם לא משתלם.
מעשית רכבי 4x4 ליסינג נהנים ממגבלות רבות שבשורה התחתונה אומרות שצריך להיזהר או לשלם. זה לא בשמיים. וו גרירה, סגירה לארגז, מיגונים, כננת ואפילו צמיגי שטח - תלוי מאוד בחברת הליסינג ובמעסיק. הכל אפשרי על חשבונך אבל חייב להיות ידוע מוסכם מראש.
עוד סעיף שכדאי להכניס לחוזה הוא קנייה בתום התקופה כלומר שהם מאפשרים לך זכות ראשונים לרכוש את הרכב מהליסינג בתום התקופה במחירון (כמובן בהפחתת 20% על רכב חברה). רק זה לבד יכול להחזיר לך את כל מה ש'עלה לך' בפרק הקודם של העלויות.
אסף.
זה שאתם משלמים שווי שימוש לא אומר שמישהו אחר משלם. מעסיקים קטנים יכולים למצוא דרכים לגרום לזה לעבוד, זה לא כזה סיפור.
נראה לי שמוטי מבין את החשבונאות שתופסת במקרה שלו.
Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
אני מכיר טוב את העלויות שנופלות עליי,
נמרוד תרם את העלות של היילקס חדיש וזה אחלה.
אם אני מכניס למאזניים את מה שקצת שכחתי וזה אחזקת הפוקוס אז:
היילקס בליסינג + פוקוס פרטית מול היילקס פרטית +פיג'ו בליסינג אז אכן הגבול קצת יותר מטושטש. אני צריך לבחון את זה לעומק כי זאת המשוואה האמיתית,
על זה אוסיף אמוציות ותחושות בטן שגם משחקות תפקיד כי רכב זה לנשמה ולא רק להגיע ממקום למקום.
תרמתם לי המון! תודה!
(ואני תרמתי לתעבורה באתר, חחחח)
ממשיך לחפור (יש אחלה אוויר במרפסת בבית והמחשבות נודדות)
הכנסתי למשוואה את עלות הפוקוס שהיא כ 53000 אף ש"ח ב3 שנים (אחזקה, דלקים, ביטוחים, רישוי, צמיגים ומצבר)....
אם אני מחשב את עלות (מזכיר רק דלתא מעבר לפיגו) היילקס בליסינג ב3 שנים ומוסיף את עלות הפוקוס ב3 שנים זה יוצא 143 אשח ב3 שנים עבור 2 מכוניות.
אם אני מתעלם מעלות הפיגו שלי בליסינג ורוכש לגברת היילקס במקום הפוקוס אז זה יוצא 120 אשח(עפ"י המספרים שסיפק נמרוד עבור 3 שנים )
ולכן המאזניים מבחינת כדאיות כלכלית נוטים לעדיפות של רכישה על פני ליסינג = מה שנמרוד טען כל הזמן.
זהו בינתיים, מקווה שאתם נהנים שם בדרום.
אבל שלא תתבלבלו החישוב המספרי הוא סתם כי אני מורח את הזמן ונמנע מלקיחת החלטה
סופ"ש נעים לכולם
מה עם עלות הכסף?
להעמיד עכשיו בחניה 300 אש"ח לא הולך ברגל, זה כסף שינוח ולא יעבוד במקום אחר.
לחילופין, לקנות את הרכב במימון, גם פה אתה משלם כסף מהכיס, והרבה.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
אלו ממש חישובים שגדולים עליי, לחשב ריביות ועלות כסף זה משהו שאני לא עושה, מאוד מפחיד אותי מודה
חשבתם שנפטרתם ממני, חחחחח טעיתם.
אז אני רק מניח את זה כאן, לא אציק לכם יותר מידי.
XLT פורד ריינג'ר
על הנייר יקר ב120 אלף שח מהפיגו. ועדיין זול מאחיו מבית VW, והרבה יותר יפה.
החוזה של הפיגו מסתיים במאי 2024 אז יש לי זמן לחשוב רק מקווה שהמצב בארץ ישתפר, איך אני מתוזמן עם החלפת הרכבים תמיד על התקופות הקשות. באסה.