אצלי יומיומי לגמרי. זה האוטו שלי.
Printable View
אצלי יומיומי לגמרי. זה האוטו שלי.
וכמו שכתבתי קודם - כדי לצאת קל יותר לטיול - האוטו הוא לא מחסן. להעמיס מה שצריך ולא הכל. את האוהל הגדול אין טעם לקחת כשזה רק אני בסיבוב שטפונות. למשל.
אסף.
אני בשביל לצאת כהלכה לטיול צריך להכניס את המפתח לסוויץ'
אני למד שיש כאלו העוברים קודם במחסן, לוקחים את הסוויצ' ומחברים אותו לרכב ורק אז יכולים לצאת לאותו טיול
אחת מהן לפחות.
אסף.
אצלי הרכב יומיומי, אבל במתכונת מעט חריגה אז ברכב יש את המינימום. מבחינתי העיקר שהכל יהיה זמין מספיק, ושיישאר מקום בבגאז':
מקרר 50
מצבר צרכנים 95ah
ארגז כלים גדול
סט בוקסות חצי
סט בוקסות רבע
קומפרסור
ממיר 220
רצועות ושאקלים
ג'ק בקבוק
ג'ק מספריים
כמה רצועות ראצ'ט
כבלים עבים וארוכים להתנעה
בוסטר התנעה
סטרטר רזרבי [emoji849]
חלפים הכרחיים, צנרת סולר, פיוזים וכו'.
אתי חפירה קטנה+מתקפלת קטנטנה
8 ליטר מים
אוהל 4 קטן
פקל קפה
מחצלת 2.7×1.8
הצללה (אותנטיק xl)
גלון נוזל קירור
שמנים הגה ומנוע במשורה
צינורות ברזל צול וצול וחצי
פנסים שונים
משקפת קטנה
משקפת ושנורקל
כלי רחצה
וכמובן משולש ומטף
אמנות הצמצום
קובץ מצורף 143285
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
לא הייתי מגדיר את זה צמצום.
תראה את הבגאז, כמעט ריק..
https://youtu.be/5h8FdX0l6x8
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
הבחור בוידאו מדבר לעניין והעבודה שלו נראית נהדר. פחות רלוונטי לרכב 4X4 ישראלי טיפוסי - השטח שאנחנו עושים הוא הרדקור יחסית לרוב שאר העולם.
אני חוזר ומדגיש את הנקודה העיקרית מבחינתי - למדתי עם השנים להתרחק מארונות, מגרות ומבנים, ובטח שמעץ. אני מעדיף מודולריות ורב שימושיות שמבוססת על ארגזים ותיקים איכותיים. אני מודה (מלשון תודה!) שיש לי מחסן גדול, נוח ונגיש מאד להעמסת ופריקת ציוד בטנדר. אם הייתי גר בדירה בלי מעלית והרכב חונה ברחוב, כנראה שהסידור היה אחר.
קובץ מצורף 143319קובץ מצורף 143320קובץ מצורף 143321קובץ מצורף 143322קובץ מצורף 143323
תלמדו לחיות.. אפשר לחשוב אתם סוחבים על הגב...
זה דיון על חיסכון במשקל, תספר איך ואיפה חסכת במשקל בבנייה שלך.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
כל הדיון הזה פילוסופי לחלוטין.. כמו שראינו יש כאלו ש"חסכו" משקל כי הם פשוט לא לוקחים דברים שלחלקנו הם אלמנטרים.
אז על מה הדיון? על מה אפשר לוותר? איך אוכלים את העוגה ומשאירים אותה שלמה? בסוף הכי קל משקל זה לעבור לציוד תרמילאות ולאכול טונה... השאלה לדעתי היא כמה נוחות אתה נאלץ להקריב בשביל להיות "קל".. אז יש לי את הנוחות שבזיווד (מיכל מים, סאב בגודל מלא, מגירה, מקרר עם מגירה, פלטפורמה למעלה) ולא הגעתי לתוספת של 60 קילו יבש (הרטוב יהיה עם או בלי הזיווד). לטעמי זה WIN גדול... ובשביל לנסות לחסוך 10-20 אחוז זה לא שווה את המאמץ. בטח בטיולים שהם לא אקסטרים.. זה כמו שאתה אומר, פלוס מינוס נוסע, לא משהו שאמור להשפיע על הבלאי של הרכב.. בטח לא בsuv או טנדר.
זהו, העיקר שתהנו.
בדיוק (ליוני)
דרך אגב הצד השני של הבלאי הוא איך נוסעים, והוא הרבה יותר משמעותי מהמשקל יותר 100 קילו פחות 50.
תודה גם לך אהוד על התזכורת.
אסף.