(פוצל) נימוסי שטח - כיצד אתם נוהגים כאשר קבוצה חוסמת מעבר הכרחי?
דרור, זה לא אפס או מאה.
אתה יכול לעשות הערכת מצב מי עומד מולך ולהחליט אם נכון לתת לו לעבור באמצע.
לנסות להקטין את זה להגדרת ״חסר סבלנות בודד״ זה לנסות לבטל את המצב.
אתה מכיר את זה טוב מאד, קבוצה גדולה מודרכת יכולה לעשות עיכוב משמעותי על כלום.
וזה יכול להיות הרבה מעבר לעצירת קפה, כי גם לאחרים יש רצון להגיע לאנשהו בזמן סביר.
שים לב שהתייחסתי למצבים בהם קבוצות מאורגנות עושות סוג של עצירה מנהלתית על ציר, בלי לרדת ממנו, אפילו לא עם 2 גלגלים.
תכלס, חוסמים את הציר, גם לא במעבר הכרחי כי לעקוף זה לרדת מהשביל לגמרי.
זה מצב לגמרי בשליטת המדריך.
להיות עירני, ולהגיד אנשים שנוסעים אחריו איך להתנהג בעצירות.
תגובה: (פוצל) נימוסי שטח - כיצד אתם נוהגים כאשר קבוצה חוסמת מעבר הכרחי?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אהה
אז אני אפצל את הקבוצה לכבוד "בדיד" חסר סבלנות על מנת לאפשר לו לעבור.
ואז הוא ייתקע ויסתבך, כמו שקרה המון פעמים. והנה עכשיו זה הוא שמעכב לי קבוצה של 12, וגם מתחנן שאעזור לו כדי לפנות את הדרך.... והאמת שזה גם המצב שבו כבר אין לי ברירה או אפשרות בחירה - אלא לחלץ אותו. אחרת, כאן נגמר הטיול של הקבוצה שלי.
הבנתי. גם בסרט הזה הייתי. לא פעם ולא עשר פעמים. הרבה יותר.
תן לי לנחש מאיפה זה מגיע?.... אולי מהתור בסופר של עגלות מלאות, עומדים וממתינים בשקט זמן רב ותמיד מגיע פתאום החכמולוג התורן שלא מתאים לו להמתין כמו כולם בתור "אני רק שני מוצרים, תן לי לעבור".... הוא החצוף, הוא הלא-מנומס, אבל אם אתה מסרב לו, זה אתה שהופך למניאק!..... אחלה שיטה באמת.
קודם כול, אף אחד לא אומר שמדריך חייב משהו למישהו.
אבל נכון יותר לקחת גם את הצד של האחר בשקלול קבלת ההחלטות.
אם 2-3 כלים ישתחלו לתוך המעבר, ההמתנה שלך תהיה
בהרבה יותר קצרה משהם יצטרכו לחכות עד שתעביר שיירה של 10 כלים.
(מקסימום תסתכל על זה כאילו נוספו לך עד 2 מודרכים)
אני מוציא מהמשוואה את זה שהם יכולים להיתקע ולעכב אותך,
כי גם אצלך זה יכול לקרות במכפלה של 10.
נתקלתי בבמצבים שכאלה משני הכיוונים
כפי שכתבתי כבר, בתור מוביל קבוצה, אני מפנה את המעבר במקרה כזה
ובתור נוסע יחיד או עם עוד כלי, אני מבקש (לא דורש) בנימוס לאפשר לי לעבור.
ההשוואה לתור בסופר, לא ממש דומה.
כי בסופר, כל אחד לעצמו וכשהוא מסיים, הוא משוחרר לביתו.
זה יחיד מול יחיד.
בשיירה, גם אלו שעברו את הקטע הבעייתי, ימשיכו לחכות לשאר השיירה.
זה זמן מעבר של יחיד מול זמן המעבר של כולם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שמעון.פ
ההשוואה לתור בסופר, לא ממש דומה.
כי בסופר, כל אחד לעצמו וכשהוא מסיים, הוא משוחרר לביתו.
זה יחיד מול יחיד.
בשיירה, גם אלו שעברו את הקטע הבעייתי, ימשיכו לחכות לשאר השיירה.
זה זמן מעבר של יחיד מול זמן המעבר של כולם.
היא מאד דומה, ואני מבין לגמרי את דרור.
FIFO.
אף אחד לאחייב לכם כלום, ואם אין לי מקרה חרום אני לא מבקש כלום.
הגעתם? מישהו במעבר אן בדרך? המתינו בסבלנות.
כן, בטיולים יש גם את מימד הסבלנות.
הקבוצה לפניכם נתקעה? עזרו אם אתם רוצים והם מסכימים.
זהו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
זהו.
סיכום ראוי
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
היא מאד דומה, ואני מבין לגמרי את דרור.
FIFO.
זהו.
אתם שוב ושוב בפוזיציית התגוננות כאילו מישהו דרש מכם משהו..
כמו שאני/קבוצת הטיולי משפחות שלנו מפנה דרך לקבוצה או יחיד שאני מעריך מהירים יותר מאיתנו, אני מצפה לאותה דרך ארץ הדדית.
לא דרישה, לא חובה, דרך ארץ לעומת צדקנות של ״הייתי קודם״.
וזה ממש לא ״כמו בסופר״ כי בסופר יש קופה מהירה, ובסופר כולנו מחכים כבדידים לאותו התור.
קבוצה מאורגנת זה לא בדידים.
ולחנות על ציר בשורה ארוכה זה חוסר מודעות במקרה הטוב, שלמדריך יש השפעה עליה, או חוסר דרך ארץ במקרה הפחות טוב, וגם על זה מדריך יכול להשפיע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אתם שוב ושוב בפוזיציית התגוננות כאילו מישהו דרש מכם משהו..
כמו שאני/קבוצת הטיולי משפחות שלנו מפנה דרך לקבוצה או יחיד שאני מעריך מהירים יותר מאיתנו, אני מצפה לאותה דרך ארץ הדדית.
לא דרישה, לא חובה, דרך ארץ לעומת צדקנות של ״הייתי קודם״.
וזה ממש לא ״כמו בסופר״ כי בסופר יש קופה מהירה, ובסופר כולנו מחכים כבדידים לאותו התור.
קבוצה מאורגנת זה לא בדידים.
ולחנות על ציר בשורה ארוכה זה חוסר מודעות במקרה הטוב, שלמדריך יש השפעה עליה, או חוסר דרך ארץ במקרה הפחות טוב, וגם על זה מדריך יכול להשפיע.
דורון חמוד, אני לא יודע מי זה "אתם".
בחיים שלי לא הובלתי קבוצת מטיילים. הקבוצות שהובלתי היו של חיילים, כשאתה היית בעגלה, במקרה הטוב.
אני מטייל בשטח בדיוק כמוך, ואני לא מתגונן מפני אף אחד.
אני גם מפנה כשאני רוצה, כאשר קבוצת המטיילים עליה אני נמנה נמצאת כבר בתוך במעלה, אם אני רוצה לפנות להם.
מעולם לא בקשתי שיפנו עבורי, ואני משופר מאחרים, גם מנוסה יותר.
אני ממתין, ב ס ב ל נ ו ת, עד שיגיע תורי ולא מבקש כלום מאיש.
וזה גם מה שמצופה ממך.
או שאתה לא מנומס, אבל זה כבר לגמרי שלך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
די. חלאס. גם בכביש כולם כל הזמן מפריעים לכם ואתם כל הזמן מקטרים? כי שם יש לכם את המעצבנים/ת האלה שמפריעים לתנועה כל 100 מטר בממוצע.
.
אתה שואל ברצינות?
ברור שכן!
גם אתה עושה את זה.
(להזכירך, אתה האדם השני במדינה שטבע את מטבע הלשון "שמלאנים", רק לא בהקשר הפוליטי).
להבדיל אלפי הבדלות,
בשטח זה לגיטימי (בעיני) להתעכב על מכשול.
מה שאני כן לוקח מכל השרשור הזה, הוא לתדרך את הרכב האחרון אצלי בשיירה שיפתח עיניים על המראות, ויעלה מולי בקשר אם הוא רואה שיש קבוצה מהירה יותר שמזנבת בנו. כך אדע למצוא מקום לפנות להם.
כשאני נוסע מאסף, אני עושה זאת, אבל מודה שמעולם לא חשבתי לתדרך את החברים שלי על זה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
זה מתקשר טוב מאוד להובלת הקבוצות כמקצוע וכמקור לפרנסה ולא חלטורה של שבת לצורך השלמת הכנסה - אז לא ליכלוך אלא עובדות.
אתה מניח הנחות, קובע עובדות (לא נכונות) וחוזר ומשתמש במילה ״חלטורה״.
זה לא חברי ובטח לא מפרגן.
הקביעה שלך כי יכולות ההדרכה נקבעות לפי ״מקור הפרנסה״ מוטעת ביסוד.
האם שיעור פרטי מפיזיקאי, בעל תעודת הוראה, שעובד בהייטק ונהנה ללמד (שנים רבות), איכותי פחות משיעור פרטי ממורה לפיזיקה שחוק, שמתפרנס במערכת החינוך? האם ההייטקיסט חלטוריסט? האם הוא פחות ״מקצועי״ מהמורה השחוק, שזקוק לשיעור הפרטי לצורך פרנסתו?
העיד על עצמי, כי הסיבה היחידה בגינה אני מדריך (בעיקר הדרכות נהיגה וטיולים ״מיוחדים״) היא שאני אוהב ונהנה מזה.
למזלי הטוב, מתפרנס בכבוד ולא זקוק להשלמת הכנסה מהדרכה. בוחר מה, מתי וכמה הדרכות וטיולים להוציא בחודש.
עד כאן. לא מתכוון להגיב יותר בשרשור הנדון.
היו שלום ותודה על הדגים…
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
דורון חמוד, אני לא יודע מי זה "אתם".
בחיים שלי לא הובלתי קבוצת מטיילים. הקבוצות שהובלתי היו של חיילים, כשאתה היית בעגלה, במקרה הטוב.
אני מטייל בשטח בדיוק כמוך, ואני לא מתגונן מפני אף אחד.
אני גם מפנה כשאני רוצה, כאשר קבוצת המטיילים עליה אני נמנה נמצאת כבר בתוך במעלה, אם אני רוצה לפנות להם.
מעולם לא בקשתי שיפנו עבורי, ואני משופר מאחרים, גם מנוסה יותר.
אני ממתין, ב ס ב ל נ ו ת, עד שיגיע תורי ולא מבקש כלום מאיש.
וזה גם מה שמצופה ממך.
או שאתה לא מנומס, אבל זה כבר לגמרי שלך.
אולי מכאן זה מתחיל?
זה לא משימה צבאית. זה טיול.
כייף ואין פקודות.
יצאת קצת תרח..
זה לא מאפיין אותך, תנשום קצת ותקרא שוב,
לא התייחסתי רק על מעבר הכרחי, לפעמים ״סתם״ קבוצה גדולה שסותמת ציר כי עצרו להדרכה/קפה/זוחלים במקום שאין הכרח, ולא מבינים שיש עוד משתמשים בדרך.
וכמו שאני מתנהג בנימוס וזז הצידה למהירים ממני, אני מצפה, אולי בתמימות, לאותה הגישה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
סיכום ראוי
ממש לא.
עלתה פה בעיה אמיתית.
הרבה ( לא לומר כולם) מסכימים שיש בעיה ( ואני לא נכנס לאינטרסים) .
ובסוף, המיעוט, שבגלל שיקול כלכלי, גורם למטרד לרוב, שבסה"כ מבקש התחשבות (ולא ביקש להפסיק או לסגור את הענף...), המיעוט הזה לא לוקח שום אחריות ושום נכונות לעשות מאמץ להקטנת המפגע.
אבל רצים לחתום על סיכום שמעביר את כל האחריות לרוב שסובל ( והעלה את התופעה).
למה זה מזכיר לי את מה שקורה במדינה??? :-(
אני דווקא מצפה ל'מניפסט הברושים ' שיפורסם לאחר שתגיעו ל'הסכמה רחבה'.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
ממש לא.
עלתה פה בעיה אמיתית.
הרבה ( לא לומר כולם) מסכימים שיש בעיה ( ואני לא נכנס לאינטרסים) .
ובסוף, המיעוט, שבגלל שיקול כלכלי, גורם למטרד לרוב
אני חושב שזו פרשנות קצת נבזית לייחס את התופעה לשיקול כלכלי.
לא לעניין.
לדעתי רוב התופעה נוסע מחוסר מודעות מה קורה מאחורה.
יותר בכיוון של תחושת משימתיות קדימה, ודאגה למה שנמצא מול האף.
דורון,
אני לא נגד שיקולים כלכליים, זה מה שמה שמניע את העולם זה לא פסול.
כותב לך דרור במפורש שהוא לא נהנה מקבוצה של 15...
לא ברור שהגודל שהקבוצות זה רק שיקול כלכלי?
למה לא מפצלים לשתי קבוצות???
אבל זה לא העניין.
שאתה אומר שרוב התופעה נוסע! מחוסר תודעה....
לדעתי, אתה מפקשש את הדיון, ונותן למדריכים מילוט מלקיחת אחריות.
הרוב הזה, יעשה את מה שיגיד לו המדריך ( שמסרב פה לקחת אחריות) .
אני מופתע לראות את ההתעלמות וההתחמקות.
זה בהחלט מעורר מחשבות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
ובסוף, המיעוט, שבגלל שיקול כלכלי, גורם למטרד לרוב, שבסה"כ מבקש התחשבות (ולא ביקש להפסיק או לסגור את הענף...), המיעוט הזה לא לוקח שום אחריות ושום נכונות לעשות מאמץ להקטנת המפגע.
איך זה קשור לשיקול כלכלי לכל הרוחות ?
זה אפילו לא קשור לקיומו של מדריך/מוביל "רשמי" בקבוצה.
הובלתי עשרות טיולי התנדבות, רובם של 15-20 כלים, כולם ללא תשלום.
כשאתה מוביל קבוצה כזו, לא תמיד אתה מודע לקיומה של קבוצה נוספת אחריך, ולכן אני חולק על שמיל ולדעתי יש מקום לבוא ולבקש (להבדיל מלדרוש) לאפשר לקבוצה קטנה להשתחל. ואני אומר את זה כמי שהיה בשני הצדדים. בתור מוביל ברוב המקרים איפשרתי לקבוצה קטנה ומהירה יותר לעבור כבר במכשול עצמו, ובמיעוטם (כאשר תנאי השטח לא התאימו) התנצלתי על העיכוב ותיאמתי עם הקבוצה המהירה היכן ומתי אאפשר להם לעקוף בהקדם האפשרי.
בסופו של דבר זה לא קשור למסגרת של הקבוצות. זה קשור לדרך ארץ בסיסית.
זה הולך ומקצין.
השיקול הכלכלי של חברה שמפיקה טיולים או של מי מהמדריכים אינו מעניינכם.
גם אם אני נהנה מ-15 כלים בקבוצה או לא, לא מעניינכם.
בהשוואת ההנאות בשעות הפנאי (מטיולים) לעומת הסבל שבעבודה (במשמרות ערב בדסק החדשות המטורלל של העיתון של המדינה), העדפתי לעבוד במה שאני אוהב - ג'יפים, שטח, אנשים. גם אם זה כולל להוביל לפעמים 15 כלים לגמרי לבד. שוב - עד כמה אני (או כל מדריך אחר) או לא נהנה מזה - עניין שלי, לא עניינכם.
החל מכמה כלים בקבוצה זה "מטרד"?
ובכלל ממתי קבוצות הפכו ל"מטרד"? ועוד מדברים לי כאן על "נימוס" בסיסי?....
על סמך מה בדיוק "מגיע למישהו" שנפסיק דינמיקה וזרימה של מעבר קבוצה במכשול לכבודו בלבד?
מה קשר הנימוס או חוסר הנימוס? איפה כאן "דרך הארץ" או היעדרה?..... האם בכל סיטואציה בחיים שאתם מגיעים אליה בה יש תור, מיד אתם מצפים/מבקשים/דורשים (זה הסדר הנכון) שכולם יפנו את מקומם לכבודכם?....
כן, לדעתי האישית, קבוצה שהגיעה למכשול לפניכם, תסיים לעבור ואתם תמתינו בסבלנות. במפורש.
זה בסדר גמור לבקש שיפסיקו ויתנו לכם לעבור. בחלק גדול מהמקרים המדריך אכן יעדיף לוותר ולשחרר לכם את המעבר רק כדי להוריד אתכם מהראש שלו ולחסוך מעצמו את אלמנט הלחץ שרכב נוסף או קבוצה נוספת שממתינים מוסיפים לכל האירוע - זה בפירוש אינטרס שלו לעשות לכם טובה. אינספור פעמים אני מאפשר למהירים יותר לעקוף ולהמשיך ולא לעכב אותם כדי שהראש שלי יהיה נקי ומוקדש כולו לקבוצה שלי, בלי הלחץ שאחרים יפעילו עלי כשאחת לשתי דקות יזכירו לי שהם עדיין ממתינים, אבל זה רק בהתאם לסיטואציה. בשאר המקרים, כל עוד לא מעורב כאן מקרה חירום כלשהו, זה ממש לא יהיה חוסר נימוס מצידי אם אשלח אתכם להמשיך להמתין בסבלנות. חוסר הנימוס המקומם הוא כולו של זה שדורש במפגיע שכולם יפסיקו את המעבר רק לכבודו.
מיותר לציין שברוב המקרים ה"בקשות" להפסיק את מעבר הקבוצה ולתת לעבור גם אינן בקשות - אלא דרישה מפורשת וכולנו יודעים מה ההבדל. בין בקשה לדרישה - בחוצפה וזלזול גלויים, לפעמים בצעקות. לעתים אפילו על סף אלימות מילולית. אני לא רוצה להכליל ולא רוצה להתחיל עם פרופיילינג ולא לפגוע באף אחד, אבל מנסיוני, וזה לא סוד שככל שכלי הרכב של ה"מבקשים/דורשים לעקוף" הם מדגמים יקרים יותר וכמובן ככל שהם משופרים יותר, כך יגדל הסיכוי, רק הסיכוי - שיהיה מדובר באנשים שפתיל הסבלנות שלהם קצר יותר ושהאופן בו הם יתקשרו מולכם יהיה חצוף, אדנותי, מזלזל ומקומם יותר. ואני מתבטא כאן בעדינות ודיפלומטיות ככל שאני יכול - המציאות בחיים האמיתיים הרבה פחות נעימה - כפי שפרצופם המכוער של רבים מאוד מבעלי רכבי היוקרה מתגלה בהתנהלותם בכביש ובחניונים, כך זה גם בשטח. הסטריאוטיפים לא נולדו יש מאין.
ההערה היחידה שלך דורון שמחזיקה מים ואני מסכים איתה, היא שאלה מהקבוצה שכבר עברו, ימתינו ככל שניתן בצד השביל ולא יחסמו אותו.
אבל אל דאגה, מדריך טוב מדגיש את זה בתדריך שלפני הטיול ומזכיר את זה שוב ושוב פרטנית לכל מי שסיים לעבור את המכשול.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
.... האם בכל סיטואציה בחיים שאתם מגיעים אליה בה יש תור, מיד אתם מצפים/מבקשים/דורשים (זה הסדר הנכון) שכולם יפנו את מקומם לכבודכם?.....
פעם שניה שאתה נותן דוגמה מהחיים ופעם שניה שהיא לא טובה.
בסופר, כשאני עם עגלה מלאה, ומגיע מישהו מאחריי עם חבילת קונדומים ויין, אני אציע לו להיות לפני (בניגוד גמור למשל העגלה המלאה והעגלה הריקה של הרב קרליץ).
לא בגלל שהעובדה שהוא בדרך לסטוץ יותר חשובה מהעובדה שאני בדרך לעוד אחה"צ מייגע עם הילדים, אלא כי לי יקח הרבה זמן, והוא יתקתק את זה.
עכשיו,
מבחינת תפיסה, אני מצדד לחלוטין בעמדה שלך. פשוט אתה חייב לעבוד על הדוגמאות שלך. ;)
נ.ב.
בסופר, כשאני זה עם הקונדומים והיין, אני בדרך כלל לא אבקש לעבור, אלא אחכה שיציעו לי. גם אם מחכה לי בחוץ דריל האנה ואנחנו בדרך לצימר.
אז מהכיוון הזה הדוגמה שלך כן טובה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
זה הולך ומקצין.
השיקול הכלכלי של חברה שמפיקה טיולים או של מי מהמדריכים אינו מעניינכם.
גם אם אני נהנה מ-15 כלים בקבוצה או לא, לא מעניינכם.
בהשוואת ההנאות בשעות הפנאי (מטיולים) לעומת הסבל שבעבודה (במשמרות ערב בדסק החדשות המטורלל של העיתון של המדינה), העדפתי לעבוד במה שאני אוהב - ג'יפים, שטח, אנשים. גם אם זה כולל להוביל לפעמים 15 כלים לגמרי לבד. שוב - עד כמה אני (או כל מדריך אחר) או לא נהנה מזה - עניין שלי, לא עניינכם.
החל מכמה כלים בקבוצה זה "מטרד"?
ובכלל ממתי קבוצות הפכו ל"מטרד"? ועוד מדברים לי כאן על "נימוס" בסיסי?....
על סמך מה בדיוק "מגיע למישהו" שנפסיק דינמיקה וזרימה של מעבר קבוצה במכשול לכבודו בלבד?
מה קשר הנימוס או חוסר הנימוס? איפה כאן "דרך הארץ" או היעדרה?..... האם בכל סיטואציה בחיים שאתם מגיעים אליה בה יש תור, מיד אתם מצפים/מבקשים/דורשים (זה הסדר הנכון) שכולם יפנו את מקומם לכבודכם?....
כן, לדעתי האישית, קבוצה שהגיעה למכשול לפניכם, תסיים לעבור ואתם תמתינו בסבלנות. במפורש.
זה בסדר גמור לבקש שיפסיקו ויתנו לכם לעבור. בחלק גדול מהמקרים המדריך אכן יעדיף לוותר ולשחרר לכם את המעבר רק כדי להוריד אתכם מהראש שלו ולחסוך מעצמו את אלמנט הלחץ שרכב נוסף או קבוצה נוספת שממתינים מוסיפים לכל האירוע - זה בפירוש אינטרס שלו לעשות לכם טובה. אינספור פעמים אני מאפשר למהירים יותר לעקוף ולהמשיך ולא לעכב אותם כדי שהראש שלי יהיה נקי ומוקדש כולו לקבוצה שלי, בלי הלחץ שאחרים יפעילו עלי כשאחת לשתי דקות יזכירו לי שהם עדיין ממתינים, אבל זה רק בהתאם לסיטואציה. בשאר המקרים, כל עוד לא מעורב כאן מקרה חירום כלשהו, זה ממש לא יהיה חוסר נימוס מצידי אם אשלח אתכם להמשיך להמתין בסבלנות. חוסר הנימוס המקומם הוא כולו של זה שדורש במפגיע שכולם יפסיקו את המעבר רק לכבודו.
מיותר לציין שברוב המקרים ה"בקשות" להפסיק את מעבר הקבוצה ולתת לעבור גם אינן בקשות - אלא דרישה מפורשת וכולנו יודעים מה ההבדל. בין בקשה לדרישה - בחוצפה וזלזול גלויים, לפעמים בצעקות. לעתים אפילו על סף אלימות מילולית. אני לא רוצה להכליל ולא רוצה להתחיל עם פרופיילינג ולא לפגוע באף אחד, אבל מנסיוני, וזה לא סוד שככל שכלי הרכב של ה"מבקשים/דורשים לעקוף" הם מדגמים יקרים יותר וכמובן ככל שהם משופרים יותר, כך יגדל הסיכוי, רק הסיכוי - שיהיה מדובר באנשים שפתיל הסבלנות שלהם קצר יותר ושהאופן בו הם יתקשרו מולכם יהיה חצוף, אדנותי, מזלזל ומקומם יותר. ואני מתבטא כאן בעדינות ודיפלומטיות ככל שאני יכול - המציאות בחיים האמיתיים הרבה פחות נעימה - כפי שפרצופם המכוער של רבים מאוד מבעלי רכבי היוקרה מתגלה בהתנהלותם בכביש ובחניונים, כך זה גם בשטח. הסטריאוטיפים לא נולדו יש מאין.
ההערה היחידה שלך דורון שמחזיקה מים ואני מסכים איתה, היא שאלה מהקבוצה שכבר עברו, ימתינו ככל שניתן בצד השביל ולא יחסמו אותו.
אבל אל דאגה, מדריך טוב מדגיש את זה בתדריך שלפני הטיול ומזכיר את זה שוב ושוב פרטנית לכל מי שסיים לעבור את המכשול.
דרור,
עודף התגובות, וההתברברות הטבעית פה באתר, מאפשר לך להמשיך לברוח למחוזות שנוח לך.
בבקשה, בוא ננסה לנהל דיון ממוקד-
תקרא את ההודעה הראשונה של נמרוד ( על קבוצה גדולה שכולה נדחסה לתוך מעלה ( מורד) נח).
תקרא טוב מה אני ואסף הצענו - לעצור את הקבוצה במקום האחרון שמאפשר עקיפה ( זה גם יאפשר עקיפה וגם יותר נכון בטיחותי).
ובבקשה תתיחס לזה - לא לאופי וסוג הרכבים, לא למה 15 ולא מה היו ברירות הפרנסה שלך :-).
(ואח"כ נתקדם לשאלות למה קבוצה גדולה ( ולא משנה אם הם בתשלום או לא) מתעקשת לעצור בחצייה של נחל מייצר....)
מחכה לתשובה קצרה ועניינית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני דווקא מצפה ל'מניפסט הברושים ' שיפורסם לאחר שתגיעו ל'הסכמה רחבה'.
אסף.
לצערי , בגלל אילוצים משפחתיים, אני לא אוכל להגיע היום.
אני מקווה שדרור יגיע למפגש הבא ולא יברח לחו"ל :-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
בסופר, כשאני זה עם הקונדומים והיין, אני בדרך כלל לא אבקש לעבור, אלא אחכה שיציעו לי. גם אם מחכה לי בחוץ דריל האנה ואנחנו בדרך לצימר.
אז מהכיוון הזה הדוגמה שלך כן טובה.
עלית על הנקודה.
וככה הייתי מחכה בסופר כאן לדי הבית לא עשר פעמים ולא חמישים פעם, אחרי מישהו עם עגלה מלאה, כשאני בעצם נכנסתי לשם רק לכבוד קופסת סיגריות. אבל היי, זה נימוס בסיסי. בסופר, בקופת חולים, בביטוח לאומי, וגם בשטח. זה עניין של גישה בסיסית לחיים ולהתנהלות מול בני אדם. אין שום הבדל.
אז אם זה שלפניך מציע לך לעקוף אותו בתור בסופר - אחלה. תעקוף. כולה קנדומים ויין.
אבל אם אתה זה שדורש ממנ ו שייתן לך להשתחל לפניו לקופה רק כי אתה כבר כל כך חסר סבלנות לקרוע מדריל האנה את הבגדים - אתה החוצפן.
חוצפן לא פעם אחת, אלא פעמיים.
פעם אחת כי לא רק שאתה חסר סבלנות ולא מנומס. ופעם שניה כשאתה מעמיד את זה שלפניך בסיטואציה המביכה/לא נעימה.
יסכים? ירגיש חרא עם עצמו, כי יצא פראייר.
יסרב לך? ירגיש חרא עם עצמו כי יצא מניאק.
עצם העובדה שהעמדת אותו בדילמה הזו, היא עיקר החוצפה מצידך. זה מעשה לא הוגן ולא הגון. ובשביל מה? בשביל עוד 5 דקות.
וכן הלאה. וככה זה השתרש והפך לנורמה.
החל מ"אני רק שאלה", דרך "אני רק קנדומים ויין", ל"אנחנו רק ארבעה רכבים" ובסוף גם ל"הרכבים שלנו יותר טובים אז יאללה, זוז הצידה". והיום אתם אשכרה מאמינים באמת ובתמים שבאמתחתכם כל הסיבות המוצדקות שבעולם שמצדיקות את הדרישה שלכם ממישהו אחר שיזוז הצידה כדי לא לעכב אתכם. כן, עד כדי כינוי הקבוצות של מטיילים אחרים בשמות כמו "מטרד", "מפגע", "המיעוט שדופק את הרוב" וכו' וכו'... חצופים. טוב שאתם לא ערסים, כי אולי כבר הייתם דוקרים מישהו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
לצערי , בגלל אילוצים משפחתיים, אני לא אוכל להגיע היום.
אני מקווה שדרור יגיע למפגש הבא ולא יברח לחו"ל :-)
הכנתי לך מתקפה רצינית ואתה נמלטת מזה....
קיבלת תשובה בכל אחת מהתגובות שלי. העניין הוא שאלה תשובות שלא תואמות את דעתך.
הבעיה שלכם מתחילה בגישה הבסיסית שלכם - ש"מגיע לכם" שאחרים יזוזו הצידה לכבודכם.
אז הנה אני אומר לך בפנים - אם מישהו החליט לאפשר לכם לעבור - סבבה. למרות שהוא ממש לא חייב. כי תכל'ס, אם זה לא מקרה דחוף/חירום, לא מגיע לכם כלום. אתם סתם חסרי סבלנות, יהירים, חצופים.