כמו שאני מכיר את גבע, בניית הרכב למידותיו היא חלק גדול מאוד מההנאה שלו .
אנחנו מכירים עוד מתקופת הטראנו...
Sent from my 22081212UG using Tapatalk
Printable View
כמו שאני מכיר את גבע, בניית הרכב למידותיו היא חלק גדול מאוד מההנאה שלו .
אנחנו מכירים עוד מתקופת הטראנו...
Sent from my 22081212UG using Tapatalk
אני רק רוצה לומר שכאשר אתה שואל על ראם מלפני עשור ועונים לך על סילברדו חדש - קח בחשבון שזה שונה מאוד.
כנ"ל כשאתה מדבר על רכב מוגבה על 35 ועונים לך על סטוק. עולם אחר.
לענייננו - טיילתי בכל הארץ בכל מקום עם פורד 250 שנת 99 על 33 ונעילה אחורית.
הוא היה קל יותר בהמון וקטן יותר בצורה משמעותית מהפולסייזים של ימינו. הרוחב שלו היה בערך כמו דיםנדר חדש או ברונקו נגיד..
מאז טיילתי לא מעט עם ראמים וםורדים וכל דור נהיה יותר גדול וכבד. לצורך העניין הראם האחרון שנהניתי לטייל איתו היה שנת 2008 (עוד מהדור שהמצלמה הקדמי היה עם שתי זרועות בכל צד). מיותר לציין - במצב סטוק זה אולי אוטו לשבילים. אולי.
אם אתה בכיוון של הדור הזה על מתלים טובים ומ35 - זה לא ייפול מהטנדרים היפניים פרט למעברים מאוד ספציפיים.
אבל גם הטובים והמשופרים - הם לא ג'יפ. הם לא למסלולים של ג'יפים. אני בהחלט יכול להשוות אותם לטנדר שלי אבל לא לג'יפ. יתרונות חסרונות אני חושב שכבר הבנת.
אפשרויות אחרות
אני גם מסכים איתך שעבורך טנדר זו האופציה העדיפה על כל רכב אחר ויש לך המון קילומטרים בטנדרים יפניים אז אתה יודע מה זה אומר גם בשטח.
יש שתי אפשרויות ריאליות לטעמי - ויגו או דימקס אחרי 2012 ורצוי עם המנוע הישן יותר. יש כאלו.
על היילקס יש פרמיה די משמעותית. אבל יש ישנים יחסית עם 102 כס. הם זולים.
יכול להיות שלטובת יחסים ארוכי טווח
לטיולים בלבד לא הייתי נרתע מויגו בלי אינטרקולר ועם חצי מליון קילומטרים. אינטרקולר מוסיפים ואם הוא מטופל היטב בחלקים מקוריים - יש כאן הזדמנות. למרות שרובם עבדו ועבדו קשה.
אני אסכים עם כל מי שיאמר שמבאס לקחת אוטו עם חצי מיליון אבל כל רכב אפשר לרענן מבחינת קבינה ומראה ובתמורה יש לך רכב שהוא עדיין ישן אבל פחות מרגיש כזה.
האופציה של למתוח את התקציב לא קלה לכל אחד ואני לא יודע מה מצבך בהקשר הזה - אבל כן. כל שקל שתמתח בו את התקציב יציף לך עוד אפשרויות. דווקא העובדה שההוצאות מכוסות על ידי העבודה מאפשרת כן להגדיל את התקציב ממקורות שונים אם יש - בלי להתחשב בעלויות שמטפסות משמעותית עם העליה בשנתון ובמחיר.
. אסף.
אסף, פולסייז הוא פולסייז.
הפולסייז שאתה "טיילת איתו" לא היה שלך.
אנחנו שילמנו את החשבונות ולא אתה.
זה גם היה לפני 20 שנה - אתה היית צעיר ובעיות הגב עוד לא צצו.
ולכן הזכרונות שלך ממנו רק חיוביים.
הבעיות של מימדים מוגזמים ונוחות נסיעה לא קיימת, הן מאוד עקרוניות והן משותפות לכל הפולסייזים.
איזה יצרן או דגם - משני לדעתי בשלב שגבע נמצא בו - שלב ההחלטה אם זה מה שמתאים ורצוי.
זה כן יהיה רלוונטי אחרי שתתקבל החלטה שבכל זאת הוא הולך על פולסייז כי הוא צריך ורוצה אחד כזה, ואז יצטרך לבחור את זה שמתאים לדרישות שלו.
דרור. הנקודה שניסיתי להעביר שכל דור גדול ושמן מקודמו. ההוא שקל פחות מ 3.5 טון משקל עצמי, 4 טון משקל כולל. אלו של ימינו שוקלים טון יותר לכל הפחות וזה המון. ההוא היה ברוחב של ברונקו או דיפנדר של ימינו, החדשים ברוחב של בית. והשנתונים באמצע..... הם איפושהו באמצע. זה המסר.
אסף.
ברונקו ודיפנדר מרגישים קטנים בהרבה וכנראה גם באמת קטנים בהרבה מפורד 350 שנת 99
הפורד 99 לא רלוונטי לענייננו.
הראם ענק. גם ראם בן 10. כמו סילברדו בן 10 ופורד בן 10.
כבר הרבה שנים לא סבלתי ככה מנסיעה בשטח.
בעצם, לפני שנתיים הובלנו שיירת ראמים במדבר יהודה. מצטער, אבל היה גרוע באותה מידה בדיוק.
הדבר היחיד שאיכות הנסיעה שלו מחורבנת יותר מפולסייז סטוק, זה משאית ריו.
ואם ההוא היה 4 טון משקל כולל, למה ואיך אסור לנהוג בו עם רשיון ב' ישן?.... כנראה המשקל הכולל הרבה יותר גדול.
זה אמנם לא הדיון אבל הראשונים שהביאו היו 250 ולא 350 כדי שיהיה אפשר לנהוג בהם עם רשיון רגיל. שלי היה דבל קבינה היה ראם קבינה וחצי ועוד פורד קבינה וחצי. כשהבינו שהדבר הענק הזה יכול להעמיס רק חצי טון הבינו שחייבים את ה 350 והמשקל הכולל עלה ואיתו המתלים הפכו קשיחים יותר ועלתה דרגת הרישיון.
אסף.
+1.
היו כאן דיונים על זה, טנדר לא יהיה ג'יפ.
העיניין הוא שבתקציב שלו(והוא לא היחיד, יש עוד הרבה כמוהו) ההתלבטות היא כזו, בין רכב ישן ומרוט(ובמקרים מסויימים סכנת גינבות וביטוח בשמיים, שתתחיל להיתעסק איתו לבין רכב בשנתון יותר גבוה עם רבע מהק"מ ולוקסוס מפנק בפנים ואין סוף מקום, אז נכון כבר אמרנו שהוא יצטרך קצת שידרוג בצמיגים והגבהה, אבל זה עושים כמעט בכל רכב שאנחנו רוצים לטייל איתו בכייף, וכמובן שינוי פאזה בראש והתאמת הרגלי הנהיגה.
ודוגמה נוספת שראיתי לאחרונה די הרבה, טויוטות טנדר חדשות(טאקומה?/טונדרה?), jeep גלדיאטור, בגודל כמעט כמו הפולסייזים, אז מישהו עלה כאן על משהו כנראה... יש עולם חוץ מ suv וג'יפ....
זה טנדר, וזה טנדר משאית, אין הרבה למה לצפות. סטוק זה חרא.
צריך לשנות את המתלים ולעשות התאמות, אם זה עלים מאחור או דגם ה 2500 עם הספירליים, ואם עולים במידת צמיג אז כבר נהיה הרבה יותר ניסבל מסטוק. לדעתי.
יש לחבר ראם חדש 3500 עם פוקסים, צמיגים, וציוד בארגז ששוקל בערך 500 ק"ג, זה עושה את ההבדל, נסעתי איתו בשטח בשבילים(זה מה שהוא עושה) נוסע נהדר ואפילו מהר.
כל מה שאתם אומרים נכון, יש לא מעט חסרונות מצב שני יש לא מעט יתרונות.
מה שאתם מתארים נשמע כמו כיול מתלים לא נכון/ עודף אוויר בצמיג.
בשבוע האחרון נסעתי על חמישה 3500 שעשו הגבהה והתאמה לשטח והם נסעו מדהים.
כמובן שהמכסה מנוע חסר זוית ראיה, כמובן שצריך לשנות את הסגנון נהיגה כי זה אחר. פשוט חיה אחרת.
לגבי האורך, הראם הקצר דווקא ה"קצר" בקטגוריה והוא באורך 6 מ' בדיוק לעומת אחיו שקצת יותר גדולים( ראם ארוך 6.5 מטר לדוגמא).
לגבי פורד ראם סילברדו, לסילברדו מתלה נפרד וכושר גרירה גבוה יותר מכולם.
הפורד מול הראם- הפורד עם יותר אלקטרוניקה ונוחות מהראם אבל מצד שני על כל פלוץ מרימים שם קבינה ויש איזה עניין עם החלפים שלהם. גם לפורד יותר קיטי הגבהה ושינוי מידת צמיג לעומת הדודג והשבי.
לראם יש מנוע קאמינס יחסית טיפש ( לעומת המתחרים) ואם אני זןכר נכון זה אותו מנוע בג'ון דיר של הקיבוץ.
שורה תחתרונה זו מפלצת שמי שנוהג בה צריך להיכנס לפרופרציות אחרות של נהיגה, זה לא טנדר ולא suv זה משהו גדול ולעיתיפ מגושם אבל עם עבירות נפלאה עם צמיג 35+ והגבהה בסיסית של 2 אינץ
Sent from my SM-G988B using Tapatalk
אוהבים כלי רכב...
אם היה לי חניון מה טוב...
הסילברדו יצטרך השקעה של עשרות אלפים בפרונט כדי לנסוע בשטח.
נוחות לתחת לא נמדדת בתחת שלך, זה כל אחד מה שהוא מרגיש.
נוחות נסיעה- דיברנו, צריך לטפל במתלים, הרכב מגיע ככזה שבנוי להעמסה נטו. מצב סטוק לטיולים לא בא בחשבון בכלל, אלא אולי לשבילים וגם זה לא ממש, הוא קופצני, על גיהוץ אין מה לדבר בכלל. וכבר מישהו רשם שהוא צריך חצי טונה בארגז במצב סטוק וגם זה לא להיט, עדיף להחליף מתלים.
על הגודל- טוב נו, הוא מפלץ, לטוב ולרע. יש מקומות שהוא יתקשה מאוד לעבור בהם, אבל אתה כנראה מתעלם מהעובדה שרשמתי שפולסייז עשו את המעלות בדרום, הם לא סטוק, גם לא קרוב, פגושים, הגבהות, צמיגים וכו', אבל היי- זה מה שאנחנו עושים, קונים רכב ומשפרים אותו לטעמנו.
עוד דבר- אצלי בזמנו בראם 2013 התקנתי מצלמה קידמית עם מסך 7 אינץ' בערך בשביל הדברים האלה.
לעיניין אחזקה- נכון, הרבה שמן ניכנס בכלי הזה, אבל כמעט בזה זה ניגמר, הוא(לפחות הראם לדעתי) פשוט אמין, אתה לא תחליף ציריות בצורה מוגזמת, לא מייסבים ולא בטיח, לא תתעסק בלחפש חלקים או פירוקיות, יש הכל חדש וזמין מהדוד סאם.
בטיול האחרון, איזור רמת ציפורים. לא משהו דרמטי מאוד, סתםמסלול יפה עם המון מעברי מדבר כאלה ואחרים. אנוכי (שבי g30 כפי שיצאה מקוויגלי על צמיג 31.5) וחבר עם ראם סטוק על 35 לא הרגשנו נחותים לעומת שני ההילקסים והדיסקו שהיו איתנו. נראה לי של-99% מהטיולים ראם יסתדר מצויין.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
הפוך, עשינו את המסלול של הר נצר ממזרח למערב.
בסכין ציפורים לא עברנו בטיול הזה.
סליחה... הייתי מוכרח.
אגב הxv שהיה איתנו עבר בקלות...קובץ מצורף 144267
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
מזכיר לי פעם במשלט. עלינו והיו שם שני סילוורדו דנדשים שהחליטו לעלות.
אחד פרש באמצע. והשני עם היותר אגו הגיע למצב שבו ישב על הבטן ו4 גלגלים מפרפרים.
אחרי ששבר את הרכב עלה. מאמין שיצא לא זול הטיול הזה בשבילו...
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
הכל נכון, אבל האוטו שלי המשיך והוא לא פחות גדול ומגושם