אגב פה נגעת לדעתי בעוד יתרון מובהק לרסטוליאום, לצבעי המתחיל יותר קל לקבל תוצאות טובות איתו. צבעתי בחיי עם פיסטולט, (אמנם לא רכבים), תוצאות סבירות דורשות הרבה יותר דיוק ו"רגש" .
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
Printable View
בקיצור שורה תחתונה - לקנות ארגז של x2 ולצבוע את הסופה או לא?
את הצפרדע הירוקה?
בלי לחשוב פעמיים [emoji6]
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
מסתבר שבקבוצת הגימני זה משהו נפוץ, ראיתי כבר שניים שצבעו ככה את כל הרכב. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...337ee8a7f8.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
כאמור, בואו לא נדון על סבירות.
אני חושב שאתה מחסיר אלמנט נוסף מהמשוואה והוא שטח הכיסוי של פיסטולט לעומת ספריי, הצביעה הזאת תגזול שעות רבות ותסתיים בפינגר טריגר.
אקדח צבע פשוט/להשכיר להשאיל קומפרסור.
צבע פוליאוריטני או אפוקסי עם עמידות לשמש
אם תשתמש בצבעים תעשייתים ולא כאלה שמוגדרים מראש לרכב המחיר יורד, לזכרוני 4 ליטר של צבע אפוקסי טמגלס עלה לי כ400 ש"ח
ובדילול לריסוס הוא בהחלט יכול להספיק.
אפשר לקבל בכל גוון, וזה בטוח יותר עמיד מספריי.
תתאמן עם צבע צבע זול על כמה חלקי גורטאות עד שתבין את העיקרון ויחס הדילול לעומת הלחץ ומהירות התנועה וצא לדרך,
העיקרון המוביל הוא לא לעמוד במקום אחד אלא להניע את היד מצד לצד ולהפסיק את הריסוס בסוף המהלך וחוזר חלילה, ולהשתדל לא לרסס אותו מקום פעמיים או ליצור over spray כתוצאה מרסס חסר בקרה ע"י כיוון נכון של רוחב האלומה ושימוש בלחץ נכון שלא בהכרך חייב להגיע למקסימום שהקומפרסור מספק (יש אקדחי צבע עם צמצם בכניסה).
Sent from my SM-A505F using Tapatalk
ואם אתה הולך לכיוון של צביעה עם פיסטולט, אז מערכת לחץ אוויר דחוס מייצרת מים(טיפות מים) , צריך לדאוג לייבשן או לפחות פילטר מסחרר שמפריד את טיפות המים הגדולות, כדאי להרכיב את המסנן /מפריד הנ"ל הכי צמוד שניתן לאקדח, אבל במצב סטטי שהמים שנאספים ייאספו בתחתית, אני צבעתי בזמנו עם קיט ווסת +מסנן, הווסת מוריד את הלחץ לבין 2 עד 4 באר (בערך למיטב זכרוני) והמסנן מפריד את טיפות המים.
בהצלחה
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
בזמנו צבעתי דלת עם ספריי של יקירי הפורום טופ קולור (אז זה היה 70-80 שח לפחית). הם גם מוכרים אביזר דומה, לדעתי בגרושים, אבל יתכן שמרחק הזמן מטעה אותי.
התוצאה אגב, היתה די עלובה. למרות שגם צבעתי עם שכבה או שתיים של לכה.
אולי אם עושים רכב שלם, ואין צמוד לחלק הצבוע צביעה מקצועית, להשוואה, אז זה יכול לעבור בעין.
בכל מקרה כל עניין הצביעה הוא נחמד אבל העבודה החשובה היא כל כל מה שלפני. אפילו אם זה צביעה על צבע קיים ברכב תקין.
אגב, לכל אלו שמהללים את הרסטולאום. ניסיתי לעשות תיקון צבע זמני לרכב (שגם ככה אנשאללה ייצבע מחדש השנה). ניערתי היטב והרסטולאום השפריץ מין אבקה יבשה במקום צבע נורמלי, חירב לי לגמרי את האזור. לא פעם ראשונה שהוא לא יוצא טוב, הפעם היה קיצוני. קרה לעוד מישהו?
לא.
ואני משתמש די הרבה בצבע הזה.
וגם, לא מתחילים את הריסוס בנקודת הצביעה. ממסכים היטב מסביב, וכל לחיצה על כפתור ההפעלה מבוצעת הצידה מנקודת הצביעה, ואז תוך כדי שהכפתור לחוץ עוברים מעל נקודת הצביעה, ממשיכים הלאה ורק אז עוזבים את הכפתור.
לי קרה מספר קטן של פעמים.
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
כן.
גם אני משתמש לא מעט ברסטוליאום 2X, ואחוז הכשלים בפחיות שלהם לא קטן.
בוא ונמנה כמה מהם:
1. צבע שחור מבריק בפחית שחור-מט. קרה לפחות פעמיים.
2. פחיות השחור-מט מפסיקות לרסס כשהן עדיין מלאות לחלוטין. קרה לפחות 4 פעמים בפחיות שנקנו במקומות שונים. זה קרה לי רק בגוון שחור מט. סדרת ייצור דפוקה של רסטוליאום? אולי. מי יודע.
3. סיפור האבקה היבשה.
עוד תקלה שעלולה לקרות, לא באשמת הצבע אלא כנראה חוסר התאמה כימי כלשהו בין צבעים ממותגים שונים - אם ריססתם צבע מסוים על משטח שצבוע בצבע ממותג אחר, גם אחרי ליטוש, משהו ביניהם לא מתחבר והופך לאפקט של סדקים מתקלפים - אין לי מילה אחרת לתאר את הגועל הזה. אולי יהיה מי שיחשוב שזה לוק אמנותי, לטעמי זה חירוב הצבע כולו ויצריך שיוף עמוק וגס יותר ולהתחיל הכל מחדש.
בקיצור - לא להיט. בישראל 2023 צביעה מקצועית לרכב היא סיפור יקר גם אצל החאפרים הכי גדולים בענף ולכן כל מי שמנסה לצבוע מכוניות בתרסיסים האלה זה רק כדי לחסוך כסף - שייקח בחשבון שכמו שנמרוד כתב - התוצאות יהיו בהתאם. זה יהיה יפה מרחוק, ורחוק מלהיות יפה. הזול עולה ביוקר.
2 הזלוטי שלי.
- - - Updated - - -
ואם כבר מדברים על צבע בתרסיסים - לאחרונה ניסיתי קצת את התרסיסים של MTN הספרדית שיש אצל חסון בעפולה ואצל אלי לבן ברמת ישי - צבע שמרגיש איכותי ובכלל לא רע.
צבעתי עם זה אופניים ויצא ממש טוב גם במרחק הזמן.
הכנה טובה (שיוף), צבע בסיס ושכבות של לכה. הידית פלסטיק עם ההדק ממש עוזרת ואפילו הכרחית הייתי אומר.
יש הבדל בין צביעה של חלקים עם קוטר קטן (אופניים) לבין משטחים שאז הגימור הרבה יותר נראה.
קובץ מצורף 144731קובץ מצורף 144732קובץ מצורף 144733