אהוד, שירדתי לאילת ברביעי ראיתי אותך עולה צפונה?
Sent from my CPH2465 using Tapatalk
Printable View
אהוד, שירדתי לאילת ברביעי ראיתי אותך עולה צפונה?
כן היינו גם שם
קובץ מצורף 147835
חוף הלגונה/חוף הקרוואנים
או בשמה הרשמי "לגונת השלום"
יצא לי לעלות על משקל, כשהנגרר עמוס לעייפה (150 ליטר מים, אוכל וכו').
קצת הופתעתי
חשבתי שאנחנו יותר רזים..
קובץ מצורף 148224
לבישול התווספה המקלחת החמה כצרכן גז, אז התחלתי לחשוב איך אני מחבר את שני הצרכנים לאותו מיכל גז. חוץ מהרוטופליים של אמגזית בפקל קפה באוטו, בנגרר יש לי גזיית גזנע מהסוג המתפוצץ, אבל הדגם האיכותי עם שסתום הבטיחות (של אמישראגז) ובנוסף עוד ראש גזיה מתברג לשני מיכלי פרופן (חיבור 1"-20) שאותם אפשר לחבר למחמם מים למקלחת, וגם לבשל איתם.
יש לי גם כמה גזיות גזנע מהסוג הפשוט ללא שסתום בטיחות, אבל אני לא משתמש בהן. התחלתי לחשוב איך הכל מתחבר, ופתאום שמתי לב שלגזיות גזנע הפשוטות יש חיבור צדדי לצינור גז. לא יודע איך לא שמתי לב לזה עד היום. בקיצור, מערכת הגז תכלול רק את מיכלי הפרופן שיפוצלו לבישול ולמקלחת. כך גם הכל יהיה פשוט מאד (סוג מיכלים אחד וזהו) וגם הגזנע תהפוך לבטיחותית לחלוטין כי המיכל יהיה רחוק ממנה.
בתמונה: הגזנע הפשוטה עם האופציה הנהדרת של חיבור צינור גז,
חבל שלא קיים גם בגזנע האיכותיות יותר.
קובץ מצורף 148234קובץ מצורף 148235
מעולם לא היתה לי כירת כז נע עם יציאה כזאת (ולא שלא ששמתי לב, בוודאות לא היתה). מעניין.
בדקתי קצת ומסתבר שזה די נפוץ בחו"ל, זה נקרא dual fuel (לבוטאן ופרופאן, לא במשמעות השכיחה של dual fuel)
המותג הנפוץ בחו"ל נקרא Gasone.
יש לי כמה גזיות noname כאלו, עדיין לא בדקתי את כולן אולי גם באחרות יש, בהמשך אבדוק.
https://www.amazon.com/ONE-GS-3900-B.../dp/B09RN22HDQ
קיימת שיטת חיבור נוספת לצינור, לא מהצד כמו בגזיה שלי אלא כמו בקישור ובתמונה הזו:
היתרון כאן הוא שהצינור יוצא מגב הגזיה ולא מהצד, כלומר אותה כניסת גז של המיכל 220 גר' משמשת לחיבור הצינור למיכל חיצוני.
אם אפשר להשיג את המחבר הברגה הזה איפושהו, אפשר להתאים כל גזייה לחיבור חיצוני.
https://www.amazon.com/-/he/SHINESTA...9M2LDCXF&psc=1
קובץ מצורף 148236
אתה בטוח שגז נע הוא לא בלחץ גבוה ומהמיכל הגדול זה לא לחץ נמוך?
בזמנו היה לי סיפור דומה עם הכירה הצהובה של אזטק.
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
התשובה בערבון מוגבל..
להבנתי הלחצים אותם לחצים, יכול להיות הבדל גדול בלחץ במיכל כתלות בטמפרטורה (כפי שכל מי שממלא מיכלים בעצמו יודע, צריך הפרש טמפרטורה בין המיכל הריק למיכל המלא כדי שתהיה זרימה טובה במילוי). אני מאמין שבהקשר של קולמן אתה מתכוון להבדלים בווסתים, כירה של 100mbarלא תעבוד עם וסת 30mbar. יש גם ווסת מובנה על הצינור הקשיח ויש כאלה שמוסיפים עוד ווסת ואז הלחץ נמוך מדי, כמו כן ישנם הבדלים בתכונות הגזים פרופאן לעומת בוטאן שמתבטאים בלחץ שונה במיכלים ועוד מורכבויות שלא אכנס אליהן.
בכירת הגזנע יש וסת מובנה ולכן אפשר לחבר את המיכל ישירות ללא וסת חיצוני. רק זה אומר שהצינור צריך להיות מותאם לעבודה בלחץ גבוה כמו שיש במיכל עצמו.
אני לא טכנאי גז ולכן אין לראות בנכתב לעיל המלצות מקצועיות...
אם אתה צרשה לבטות לדיון על כירות פצץ, אז יש עוד משהו ששמתי לב אליו ביותר מכירה אחת.
צינור הנחושת שמוביל מהווסת לכיוון הראש, הרבה פעמים עושה פיתול קרוב מאוד לאחת הפלטות מתכת שיש שם, ובחלק מהן משתפשף שם באיזו פינה (אאל"ט, כי הכירה האחרונה שלי הושמדה ע"י שכן ולא איתנו עוד- בעיקר כשנועלים את המיכל. יש שם כל מיני חלקים שנעים, ונוגעים בצינור ). עם הזמן השפשוף יכול להפוך לדליפה. לא ראיתי באף כירה שזה קרה (עברו אצלי איזה 3-4 לאורך השנים), אבל כן רואים שזה נוגע. שווה להעיף מבט ואולי לתת איזה טוויסט לצינור.
נ.ב.
על אף שהכירות הללו נגועות בניחוח זול של משהו שקנית בתחנת דלק, ועל אף שיש להן מוניטין מפוקפק, זהו כלי נוח ופרקטי מאוד לבישולי שטח. אני עשיתי בהן שימוש רב, גם כשלידי תמיד היו את החבר'ה עם הגסיןת הסופר מתוחכמות, כירות שדה, או בנזיניות.
אצלי המנגנון המכני לא נוגע בצינור, אבל שווה לבדוק את זה למי שיש כירה מהסוג הזה.
מצאתי שהכירה של NGL, שהיא מהסוג ה"איכותי" עם שסתום בטיחות ובנויה קצת יותר מסיבי, מגיעה עם הכנה לחיבור צינור גז (אפשר לראות בתמונות בקישור, את הבורג פיליפס שסוגר את הפתח שמיועד לחיבור צינור, ואת החור בפח החיצוני לכניסת הצינור).
מעניין שהאופציה הזו לא מוזכרת בשום מקום, כנראה מחשש לקריסת שוק מיכלי ה-220 גר' שנחטפים כמו לחמניות חמות..
מצד שני, אם המיכל לא צמוד לכירה, נראה לי ששסתום הבטיחות כבר פחות חשוב. כל כירה פשוטה תהיה בטיחותית ברגע שהמיכל רחוק ממנה..
היתרון באיכותיות הוא שהן יותר מסיביות ולא מתעקמות מכל מכה קטנה.
https://nglltd.com/product/%D7%9B%D7...D7%93%D7%AA-2/
אני לא מכיר את הכחרות שלהם, אבל המיכלים של ngl באיכות נמוכה מאוד. היו לי בשנה האחרונה (במיכלי הברגה) הרבה מדי מיכלים שהתחילו לדלוף, או שהתבריג שלהם לא בדיוק, או שחלק מהראשים לא מתברגים אליהם מספיק כדי ללחוץ על הונטיל.
אז אני אדייק את מה שכתבתי קודם,
מצפייה בתמונות עושה רושם שזו לא כירה מהפשוטות ביותר,
זה שיש לה שסתום בטיחות זה כבר שם אותה בליגה של האיכותיות יותר בסולם שלי..
ועם הקריטריון החדש (הכנה לחיבור צינור) היא כבר נוגעת בשמיים :D
בסוף זו כירת גזנע סינית שלא נאבד פרופורציות כמובן :D
עדכונים מסאגת הגזיות
בדקתי ובשתי הגזיות האחרות שלי אכן לא קיימת יציאת צינור, אם כי בגזיה של אמישראגז קיים בורג שלא ברור לי תפקידו.
הוא קטן מדי בשביל לשמש לכניסת גז.
קובץ מצורף 148450קובץ מצורף 148451
מצאתי בפח! שתי כירות, אחת של אמגזית, השניה של NGL. בngl, הצינור באמת לא עובר קרוב לפח המדובר, אבל באמגזית כן. מה שעוד מצאתי זה שגם באמגזית, על פניו, עוד יציאה לחיבור חיצוני. רק שהפתח לא פונה החוצה אלא כלפי הקיר, ולא ניתן לראות אותו.
המחשה לצינור במיקום בעייתי באמגזית (ngl בכחול, אמגזית בכתום):
קובץ מצורף 148543
ותמונה שמראה את היציאה (לחיבור חיצוני?) בשתיהן:
קובץ מצורף 148544
שימו לב שב ngl יש עוד כפתור שאינני יודע מה תפקידו (האדום בתמונה האחרונה), והוא גם מכסה עוד יציאה שדומה לחיבור שמוביל מהשסתום לראש. על השסתום גם כתוב: inline cut, ו- auto shut off gas.
למעשה, השסתום של הngl, נראה עם הרבה יותר פונקציות. עם כי הראש עצמו נראה פחות עוצמתי.
האמגזית, אגב, דולפת מהאורינג של החיבור למיכל. אם למישהו יש כירה אחרת ורוצה לעשות משתיים אחת, שיצור קשר.
החיבור למיכל מתברג, אתה יכול לפתוח אותו ולהחליף אורינג
הכפתור האדום זה בדיוק מה שהתכוונתי אליו במעלה השרשור, שמבדיל בין גזיה איכותית לפשוטה. זה השסתום בטיחות. למיטב הבנתי הוא סוגר את זרימת הגז במקרה של התחממות יתר ומכבה את הגזייה. כדי להפעיל אותה שוב חייבים ללחוץ על הכפתור.
את הבורג בצד הפנימי גם ראיתי אצלי בגזייה אחת, אבל אין הרבה מה לעשות עם זה.
גם כשהוא חיצוני אני לא בטוח שהוא מתאים לחיבור לצינור.