תגובה: נזק אפשרי לאלטרנטור כתוצאה מעומס קבוע של 30 אמפר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
וכל זה עוד לפני שמדברים על צריכה של מצבר ההתנעה, שכולם פה מניחים שהוא תמיד מלא ...
צודק.
אבל אני עדיין עם כיוון חשיבה אחר.
יש ל DC2DC הזה שני MODE פעולה, אלטרנטור חכם או רגיל.
במצב רגיל, כמו כל VSR, ב 12.7V הוא אמור להתנתק.
אני חושב שזה שווה בדיקה, אבל לדעתי, ברגע שהאלטרנטור לא יעמוד בעומס (בסרק) המתח ירד וה DC2DC יתנתק.
כל "הטריק" זה להיות בתצורה של אלטרנטור רגיל (מסורתי).
אם זה יעבוד, זה מכסה גם את המצב של מצבר התנעה לא מלא.
משהו לא מסתדר לי
ה-dc2dc אמור להגביל את הזרם ל-30a, אבל לא ברור כמה צורך כל גוף חימום.
אם ההפרש בין 58 ל-41 זה גוף חימום אחד, אז כששניהם עובדים זה 34a, אבל זה לא יתכן שכל הזרם מגיע מהאלטרנטור כי יש הגבלה של מקסימום 30a.
ואז, כמה באמת צורך גוף חימום יחיד? והאם כששניהם עובדים חלק מהזרם מגיע באופן קבוע במהלך המדידה מהמצבר צרכנים?
ואז הנגזרת של זה, שהיא הצריכה של שאר הרכב, גם לא ידועה
מקווה שהובנתי..
אני חושב שהניסוי של ניתוק גוף חימום אחד, קצת מסית את הדיון המקורי וסתם מבלבל.
יש שני צרכנים גדולים -הטעינה של המצבר צרכנים, והגוף חימום.
ויש DC2DC שמגביל את הצריכה מהמעגל הראשי ( אלטרנטור, מצבר ראשי)ל 30A.
הגוף חימום, 300W, צורך 23-25A והזרם טעינה של המצבר, יכול כנראה להגיע בעצמו ליותר מ 30A.
וזה עוד לפני מקרר, תאורה.....
בקיצור, בהנתן שהדיון בשרשור הזה מתייחס לאלטרנטור, כל מני רעיונות של הקטנת עוומס כזה או אחר, כנראה לא רלוונטי.
ה 30A של ה DC2DC כל כך הרבה יותר קטן מסך הצרכנים , שכל חסכון נקודתי יתפס ע"י צרכן אחר.
לביא, אני עם תצורה דומה... מאוד סקרן לגבי עוד פרטים מהפרויקט שלך.
איזה מיכל מים (מאיזה חומר איפה ממוקם?) איזה גוף חימום (ישטרמוסתת?) ... אולי מעט תמונות מהתצורה?
יש לי מסקנות משלי לאחר 2 חורפים ובדיקות עומס על האלט.. אם תרצה אתרום מנסיוני אך אינני מומחה כמו רוב המשתתפים בשרשור (שעם רובם התייעצתי בעת הביצוע אגב)
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
אז ככה.
יש מיכל מים מנירוסטה של 70 ליטר למים קרים. המיכל עומד צמוד לקיר הקידמי של הארגז.
מיכל המים החמים בנוי מארגז אלומיניום שמצאתי. רותכו בו 2 הברגות npt בתחתית המיכל. אחת לברז והשניה לגוף חימום.
מכיון שאין לי בארגז מתח שמגיע מהסוויץ', שמתי מפסק אוטומאטי שמנתק את המתח בירידה מ 12v. הוא מחובר לממסר שמפעיל את גוף החימום. אין בקרת טמפרטורה. כששני גופי החימום היום מחוברים (2x150w), זה נתן בערב מים חמים. מעריך כ 35-40 מעלות. טוב למקלחת.
טרם טיילתי עם התצורה הנוכחית שבה רק גוף חימום אחד מחובר.
נראה....
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
12 וולט זה מתח הגנה נמוך מאוד. נמוך מדי.
אם המצבר שלך מצליח להתניע לאחר שירד למתח כזה, זה אומר קודם כל שמצב הבריאות שלו: SOH, גבוה. כשהSOH ירד עם הזמן, הוא כבר לא יצליח להתניע.
שנית, אתה פוגע בו עם פריקות כאלה.
כל הקטע עם מצבר אביזרים זה לעזוב את מצבר ההתנעה בשקט. ולדעת שבבוקר אתה מתניע בהצלחה, ובלי לפגוע במצבר, ויש לך מצבר אביזרים, אז למה הסידור הזה?
אני מציע לשנות את מתח ההגנה ל13 וולט. כך מצבר ההתנעה ישמר מלא ובריא, והמתח יגיע לשאר מערכות העזר, רק כשהמנוע עובד.
2 קבצים מצורפים
אותי הזהירו פה רבים מחימום חשמלי של מיכל, אז הגוף חימום עם טרמוסתת ויש גם בקרה על הטמפ' (וגם מדיד גובה).
שמח שהקשבתי והלכתי על המסלול הזה כי אני גם לומד מהניסיון בשימושים שונים...
לדוגמא טיול בפברואר ברמת הגולן זה לא כמו טיול במדבר יהודה במאי.
הכוונה שמ4שעות שלקח למיכל לחימום ראיתי גם 6 ו7 ...
ו30-40מעלות על הצג... בקור בלילה של ינואר-פברואר.. לא סיפק אותי והמיכל מכוון ל50מעלות (מפונק) . בפועל עד היציאה בדוש.. זה כבר באיזור ה40..והרבה יותר נעים ברוח קלה וטמפ סביבתית נמוכה.
אני חושב שהמיכל אלומיניום הוא הפגיעה הכי קשה בביצועים, הוא מאבד חום כל הזמן.
אני עם מיכל בנפח 28ל' מפולי-כלשהו בעובי8ממ.. שממוקם בקבינה של סמוראי פתוח, ביצעתי עיטוף בספוג בידוד נוסף אחרי שהרגשתי כמה קר לו בחורף.
גם כשאני קם להשתין באמצע הלילה וצריך לשטוף ידיים..או בבוקר לשטוף פנים יש תמיד מים חמימים במיכל..זה לא היה כך לפני אבל גם שיניתי קצת משטר העבודה.
הגוף חימום ניזון לתוך הלילה מהמצבר צרכנים.
האלט' (מוגדל) מספק את כל המיץ של כל הצרכנים באוטו גם בסרק (נבדק עם מד אמפ בצבת על הכבל מהאלט למצבר)
אם תרצה אצרף מידע טכני על כל המערכת אצלי.
קובץ מצורף 145359קובץ מצורף 145360
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
12 וולט זה מתח הגנה נמוך מאוד. נמוך מדי.
אם המצבר שלך מצליח להתניע לאחר שירד למתח כזה, זה אומר קודם כל שמצב הבריאות שלו: SOH, גבוה. כשהSOH ירד עם הזמן, הוא כבר לא יצליח להתניע.
שנית, אתה פוגע בו עם פריקות כאלה.
כל הקטע עם מצבר אביזרים זה לעזוב את מצבר ההתנעה בשקט. ולדעת שבבוקר אתה מתניע בהצלחה, ובלי לפגוע במצבר, ויש לך מצבר אביזרים, אז למה הסידור הזה?
אני מציע לשנות את מתח ההגנה ל13 וולט. כך מצבר ההתנעה ישמר מלא ובריא, והמתח יגיע לשאר מערכות העזר, רק כשהמנוע עובד.
זה מתח הגנה שבו מתנתק גוף החימום שמחובר למצבר אביזרים ולא למצבר התנעה. מצבר אופטימה פריקה עמוקה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
אותי הזהירו פה רבים מחימום חשמלי של מיכל, אז הגוף חימום עם טרמוסתת ויש גם בקרה על הטמפ' (וגם מדיד גובה).
שמח שהקשבתי והלכתי על המסלול הזה כי אני גם לומד מהניסיון בשימושים שונים...
לדוגמא טיול בפברואר ברמת הגולן זה לא כמו טיול במדבר יהודה במאי.
הכוונה שמ4שעות שלקח למיכל לחימום ראיתי גם 6 ו7 ...
ו30-40מעלות על הצג... בקור בלילה של ינואר-פברואר.. לא סיפק אותי והמיכל מכוון ל50מעלות (מפונק) . בפועל עד היציאה בדוש.. זה כבר באיזור ה40..והרבה יותר נעים ברוח קלה וטמפ סביבתית נמוכה.
אני חושב שהמיכל אלומיניום הוא הפגיעה הכי קשה בביצועים, הוא מאבד חום כל הזמן.
אני עם מיכל בנפח 28ל' מפולי-כלשהו בעובי8ממ.. שממוקם בקבינה של סמוראי פתוח, ביצעתי עיטוף בספוג בידוד נוסף אחרי שהרגשתי כמה קר לו בחורף.
גם כשאני קם להשתין באמצע הלילה וצריך לשטוף ידיים..או בבוקר לשטוף פנים יש תמיד מים חמימים במיכל..זה לא היה כך לפני אבל גם שיניתי קצת משטר העבודה.
הגוף חימום ניזון לתוך הלילה מהמצבר צרכנים.
האלט' (מוגדל) מספק את כל המיץ של כל הצרכנים באוטו גם בסרק (נבדק עם מד אמפ בצבת על הכבל מהאלט למצבר)
אם תרצה אצרף מידע טכני על כל המערכת אצלי.
קובץ מצורף 145359קובץ מצורף 145360
תודה.
נראה עבודה מליון דולר.
הלוואי עלי הכישרון הזה.
שום כישרון..
הידע פה מטובי המוחות הוויכוחים והשרשורים...
הביצוע, לא שלי גם בחור שהומלץ פה.
האביזרים מעלי אקספרס...
וכן בסוף זה עלה מיליון דולר.. .לא משהו ששמים על סמוראי עייף.
אז מה לא תשתף עם קצת תמונות?
אז סיימנו יום בשטח על גוף חימום בודד. בסוף היום המים חמים. כמה? לא מדדתי. בתחושה 35 מעלות או קצת יותר.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk