תגובה: מתלבט בין רנגלר JK ל-JL
הנה, גם אתה נופל לקונספציה.
"מעלה של פאג'רואים".
או כפי שאחד המדריכים הידועים בענף טוען - גם סובארו וטריוס יכולים ויותר מזה - גם ממליץ לנסות.... כבר כתבתי מזמן את דעתי על דפיקת מסמרים באבן במקום בפטיש - לפעמים זה מצליח, לפעמים תמחץ לעצמך אצבע.
עשוש, ביום רע שלו, יודע יופי להפיל בפח גם כלים קשוחים.
עלול להתגלות כחלקלק בטירוף ואז גם עם נעילות אתה עלול להחליק.
ואז אתה מתחרע יותר.
ואז אולי גם תשבור.
לזה תוסיף את הלחץ החברתי בצורת הקהל שצופה. כי אתה אף פעם לא מגיע לשם לבד אלא בקבוצה, והנה מרימה את ראשה התחרות בין זכרי האלפא. למי יש יותר גדול והאוטו של מי יותר טוב.
במקרה הזה, רק השד יודע מה גרם לשלוש ציריות להישבר ככה כמו קיסמי שיניים למרות שלא נראה שהבחור השתולל. כולנו כאן מנתחים מרחוק, מהמקלדת, אבל לא היינו שם באות ורגע. אבל פרטים שמתאספים מעלים חשד. "ציריות מחוזקות" - איזה, מה, מתי. מה המפרט של האוטו, מה יש או אין שם, מה הותקן נכון ומה לא. לעולם לא נדע.
נשאר רק לתת כבוד למעלה. כל מעלה. הם נולדים בכל בוקר מחדש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מה זה "איכותי" או "לא איכותי"? רמת הגימור שלו? (ציפוי אנודייז וכו'?...)
(עוד 4 סטים של 5 גוז'ונים שצריך להדק - ולפתוח - בכל הורדת גלגלים)
.
לשאלה מה זה איכותי, למשל :
Eibach
Bonoss
Bora
כולל הנחיות לאיזה מומנט להדק, ואיך. לא קשור לציפוי ;)
לחלק שבסוגריים, לא הבנתי למה בשביל לפרק גלגל צריך לפרק את הגוז'ונים של הספייסר?
מפרקים בדיוק כמו בלי ספייסרים, אותו מספר ברגים בדיוק. 5-6 ברגים לכל גלגל.
ואין שום צורך לחזור לברגים שמהדקים את הספייסר כל כמה שבועות, אם עושים את זה פעם אחת כמו שצריך.
זה מזכיר לי את אחד המדריכים הותיקים והמוערכים ביותר בתחום בעבר, כזה שפעם, לפני יותר מעשרים שנה, הייתי מסתכל טוב טוב על כל דבר שהוא עושה, (רמז - פאג'רו Q בנזין נעול כפול ומשוריין-גחון), שהיה מביא לשם קבוצה, קודם כל עוצר להסברים מדוקדקים על המעלה והכי חשוב - להפסקת קפה.
אחר כך שלף מהפאג'רו מטאטא, ובזמן שכולם שותים קפה ומקשקשים, חמק בשקט הצידה וטיאטא את כל החלק הראשון, החלקלק, של המעלה מכל הפודרה. אם לא יועיל, בטח לא יזיק.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
לחלק שבסוגריים, לא הבנתי למה בשביל לפרק גלגל צריך לפרק את הגוז'ונים של הספייסר?
מפרקים בדיוק כמו בלי ספייסרים, אותו מספר ברגים בדיוק. 5-6 ברגים לכל גלגל.
ואין שום צורך לחזור לברגים שמהדקים את הספייסר כל כמה שבועות, אם עושים את זה פעם אחת כמו שצריך.
כי האומים שמשתחררים והגוז'ונים שנגזרים, אלה לא הגוז'ונים שמחברים את הגלגל לספייסר, אלא את הספייסר לאוטו. זה למה. את ההמשך תבין לבד.
משום מה ה JK ספורט של הצבא נראים מוגבהים ללא ספייסרים.
אולי כי השאירו את המידה המקורית של הצמיג (245)?
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כי האומים שמשתחררים והגוז'ונים שנגזרים, אלה לא הגוז'ונים שמחברים את הגלגל לספייסר, אלא את הספייסר לאוטו. זה למה. את ההמשך תבין לבד.
לא הבנתי איך גוז'ונים שבורים ומשתחררים קשורים לפירוק גלגל.
בפועל, לא צריך לפרק כפול ברגים בפירוק גלגל.
דרור
מה שכתבת על מעלה עשוש הוא נכון לכל מעלה.
מצבו, לחץ, קהל, נסיון.
ובסוף, זה מעלה שנראה מאוד מפחיד, ורוב הכלים הלא קרביים עולים.
שבירות? בטוח שיהיו, כמו בכל מעלה, גם הקלים שבהם, והסיבות מגוונות.
הרכב או הנהג.
כשלא משתוללים, ומפעילים את הראש, הכל קל יותר.
לפי הסרטון הוא לא השתולל.
ראיתם את הסרטון חילוץ שלו מהשטח?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
לא הבנתי איך גוז'ונים שבורים ומשתחררים קשורים לפירוק גלגל.
בפועל, לא צריך לפרק כפול ברגים בפירוק גלגל.
אתה מתעקש להעמיד פני לא מבין?
כדי לוודא הידוק האומים שמחברים את הספייסר לאוטו, צריך לפרק גלגל.
אבל יש לנו ארבעה גלגלים.
אז הכל כפול ארבע.
יותר מזה.
הספייסר עשוי אלומיניום וכדי שיהיה חזק, יש לו עובי חומר משמעותי.
בכלי רכב שבמקור נעלו חישוקי פלדה/פח, הגוז'ונים עלולים להתגלות כקצרים מכדי להתאים לחישוק סגסוגת/ספייסר.
אני לא רוצה להכליל ולקבוע "הרוב", אבל בוא ונסתפק ב"חלק משמעותי" מבעלי הרכב שמתעצלים/מתקמצנים להחליף גם גוז'ונים.
הם מהדקים את הספייסר על הגוז'ונים המקוריים הקצרים מדי.
מה שגורם לעתים לאום הגלגל להיות לא מהודק על מספיק כריכות.
ואז הוא נוטה להשתחרר...
אומים משוחררים יגרמו לכל העסק לחופש שיגדיל עומס על הגוז'ונים ובסוף הם יישברו.
לעתים יישברו לך רק גוז'ון אחד או אפילו שניים ואתה אפילו לא תדע. כי האחרים עדיין מהודקים והספייסר ממורכז לנאבה והכל לכאורה בסדר...
רק לכאורה. הבום יגיע והגלגל ייצא לטיול.
בדיוק בגלל זה, צריך לבדוק מדי תקופה הידוק אומים...
ובשביל זה צריך להסיר גלגלים....
בהתחלה מבצעים את זה ברצון. הרי אנחנו טיפוסים אחראיים.
אחר כך מבצעים את זה תוך רטינה.
אחר כך מבצעים תוך סינון קללה, כי זו עבודת כלבת.
בהמשך מתחילים להתעצל. חם בחוץ, קר בחוץ, גשם, מאוחר מדי, מוקדם מדי. אין סוף תירוצים למה הפעם נוותר ונבדוק מחר.
או בשבוע הבא.
או בכלל לא.
וההמשך ידוע.
בוא. אם הייתי מכיר רק מקרה אחד של גלגל על ספייסר שעפו, הייתי אומר "קורה".
אבל אני מכיר מקרים רבים. זה קורה לא מעט. זה כרוני. מועד לפורענות. רשלנות פושעת.
אם לא היתה כאן סכנה לחייהם של אחרים, הייתי פוטר את זה ב"אתה ילד גדול, זה האוטו שלך, בעיה שלך, תעשה מה שנראה לך".
אבל זה כן מסכן חיים של אחרים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אמוץ נ.
משום מה ה JK ספורט של הצבא נראים מוגבהים ללא ספייסרים.
אולי כי השאירו את המידה המקורית של הצמיג (245)?
ה-JK הצבאיים לא מוגבהים.
ה-JL הצבאיים כן מוגבהים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ה-JK הצבאיים לא מוגבהים.
ה-JL הצבאיים כן מוגבהים.
די בטוח שראיתי מוגבהים.
ספורט לא מוגבה זה צורם בעיניים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אתה מתעקש להעמיד פני לא מבין?
כדי לוודא הידוק האומים שמחברים את הספייסר לאוטו, צריך לפרק גלגל.
אבל יש לנו ארבעה גלגלים.
אז הכל כפול ארבע.
יותר מזה.
הספייסר עשוי אלומיניום וכדי שיהיה חזק, יש לו עובי חומר משמעותי.
בכלי רכב שבמקור נעלו חישוקי פלדה/פח, הגוז'ונים עלולים להתגלות כקצרים מכדי להתאים לחישוק סגסוגת/ספייסר.
אני לא רוצה להכליל ולקבוע "הרוב", אבל בוא ונסתפק ב"חלק משמעותי" מבעלי הרכב שמתעצלים/מתקמצנים להחליף גם גוז'ונים.
הם מהדקים את הספייסר על הגוז'ונים המקוריים הקצרים מדי.
מה שגורם לעתים לאום הגלגל להיות לא מהודק על מספיק כריכות.
ואז הוא נוטה להשתחרר...
אומים משוחררים יגרמו לכל העסק לחופש שיגדיל עומס על הגוז'ונים ובסוף הם יישברו.
לעתים יישברו לך רק גוז'ון אחד או אפילו שניים ואתה אפילו לא תדע. כי האחרים עדיין מהודקים והספייסר ממורכז לנאבה והכל לכאורה בסדר...
רק לכאורה. הבום יגיע והגלגל ייצא לטיול.
בדיוק בגלל זה, צריך לבדוק מדי תקופה הידוק אומים...
ובשביל זה צריך להסיר גלגלים....
בהתחלה מבצעים את זה ברצון. הרי אנחנו טיפוסים אחראיים.
אחר כך מבצעים את זה תוך רטינה.
אחר כך מבצעים תוך סינון קללה, כי זו עבודת כלבת.
בהמשך מתחילים להתעצל. חם בחוץ, קר בחוץ, גשם, מאוחר מדי, מוקדם מדי. אין סוף תירוצים למה הפעם נוותר ונבדוק מחר.
או בשבוע הבא.
או בכלל לא.
וההמשך ידוע.
בוא. אם הייתי מכיר רק מקרה אחד של גלגל על ספייסר שעפו, הייתי אומר "קורה".
אבל אני מכיר מקרים רבים. זה קורה לא מעט. זה כרוני. מועד לפורענות. רשלנות פושעת.
אם לא היתה כאן סכנה לחייהם של אחרים, הייתי פוטר את זה ב"אתה ילד גדול, זה האוטו שלך, בעיה שלך, תעשה מה שנראה לך".
אבל זה כן מסכן חיים של אחרים.
אין שאלה, רשלנות מסוכנת כשמדובר בספייסרים. כמו בברקסים, ובהגה, ואפילו במשולשים
(כבר ראיתי משולש קדמי מאלומיניום שעבר תיקון, ובהמשך נשבר בנסיעה).
מי שמבריג על 3 כריכות של הגוז'ון כי לא היה לו חשק או זמן או ידע להחליף את הגוז'ון? יקרה לו גם כשיעבור מג'אנט ברזל לג"אנט סגסוגת, ומה יקרה לגלגל? זה יותר בטיחותי?
עדיין חושב שעבודה טובה עם חלקים איכותיים לא מצריכה בדיקה של חיזוק גוז'ונים בפירוק גלגלים, ולא מועדת לכשלים באופן חריג.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
.
במקרה הזה, רק השד יודע מה גרם לשלוש ציריות להישבר ככה כמו קיסמי שיניים למרות שלא נראה שהבחור השתולל. כולנו כאן מנתחים מרחוק, מהמקלדת, אבל לא היינו שם באות ורגע. אבל פרטים שמתאספים מעלים חשד. "ציריות מחוזקות" - איזה, מה, מתי. מה המפרט של האוטו, מה יש או אין שם, מה הותקן נכון ומה לא. לעולם לא נדע.
נשאר רק לתת כבוד למעלה. כל מעלה. הם נולדים בכל בוקר מחדש.
ברגע שהרכב לא סטוק אי אפשר לדעת ככה מהסתכלות מה גרם לכשל. וגם בסטוק זה לא פשוט.
חלקים זולים, התקנה חובבנית, חוסר התאמה בין החלקים, חופשים, אולי בכלל נתפס לנהג הגז מתחת לשטיח.
בקיצור, הכל ספקולציות. רק אחד המומחים האמיתיים שישים את הרכב על הליפט יוכל, וגם לא ב 100%, לדעת מה הסיבה או הסיבות.
לפני הרבה שנים, 12 אם אני זוכר נכון, בראלי כבר בטח לא זוכר. הגעתי עם חבר לטיול לילה של ג'יפולוג. רוביקון חדש עם הניילונים. 160ק"מ על הצג. אזור בית שמש והסביבה אם אני זוכר נכון. מדרגה ראשונה והרוביקון שבר ציריה. נשכבים מתחת לרכב, מנתקים מה שצריך ויוצאים 2X4 הביתה.
למחרת, במוסך, החליפו צירייה בלי לשאול שאלות, בדקו את כל שאר הציריות ורכבת ההינע ברכב לראות שתקין ולא נפגע. בקיצור, סטוק זה סיפור אחר.
לימים למדתי שברגע שאתה מתחיל לשדרג, אתה משנה את נקודת הכשל ברכב ממה שהן היו במקור. הכי "משתלם" זה לשבור צלב לפני ששוברים ציריה, מעקמים דריישאפט או דברים "כבדים" אחרים. אממה... צלב זה גם הכי זול לשדרג למחוזק, אז עכשיו הצלב יחזיק אבל נקודת הכשל עברה לחלק יותר יקר וחבל...
מה שאתה אומר נכון בתיאוריה.
אבל בפועל הספייסר מכפיל את מספר נקודות הכשל, כאשר דווקא אלה שבסיכון גבוה יותר, הופכות לבלתי נגישות.
חובבנות וקמצנות הן התכונות המובילות, אבל לא רק אצלנו בישראל אלא בכלל בקרב בני אדם. תבדוק בפורומים אמריקאיים. גם שם כבר הכל יקר והרוב בוחרים אוטומטית במוצרים זולים. אני רואה את זה בפורומים של YJ שאני חבר בהם - כלים ישנים, המחירים שלהם לא זולים כמו שחושבים כאן, אבל בהחלט זולים יחסית ברמה שמנגישה אותם לקהל גדול שחלקו לא בדיוק עשיר.
לעיניים שלנו רוב הכלים האלה ייראו מאוד יפים, אבל קל גם לראות שהם בנויים/משופרים בחובבנות מחפירה. כי כל מה שמעניין אותם זה הלוק עם גלגלים כמה שיותר גדולים.... ובכל השאר הם חוסכים ומעגלים פינות. וכן, רואים שם לא מעט ספייסרים, בא אצלם טבעי עם צמיגי 35, SPOA ונדנדות באורך של 20 ס"מ שהם חתכו מאיזה פלאח...
וזה גורם לנו לחשוב שהכל נורא פשוט. אבל זה לא כך.
רכב יצא מהיצרן כשהוא מהונדס ומתוכנן לבצע דברים מסויימים. הוא לא מצטיין בכלום, אבל כן מציג רמת תפקוד סבירה ומאוזנת במגוון סיטואציות של נהיגה ונסיעה.
ואז אנחנו באים ומשנים את הכל. אנחנו קוראים לזה "שיפור" כי כן - אחת התכונות באמת משתפרת - על חשבון כל התכונות האחרות.
ואז אנחנו משפרים/מחזקים את נקודת התורפה שיצרנו, ותו"כ מייצרים נקודות תורפה חדשות.
וכן הלאה וכן הלאה.
לא יעזור - בנייה נכונה של הג'יפ, בוודאי ככל שהוא מדור מודרני יותר, זה כבר עניין לא פשוט כמו שנדמה ובטח לא זול.
מסתבר שהיצרן לא חף מטעויות והשאיר לנו לא מעט מוקשים בדרך.
חלקים איכותיים?.... הו, הם יקרים מאוד.
עבודה מקצועית?... עולה המון כסף.
כל זה משאיר ואקום, אותו ממלאים בששון ובהצלחה רבה כל מיני חלקים סיניים זולים שלעתים מתנגשים עם כל הגיון הנדסי, וערב-רב של "בעלי מקצוע" חובבנים.
במקרה הזה, התוצאה מסוכנת. לא מילימטר פחות מזה.
אני מצטער שאני נשמע כמו בוחן במכון-טסטים או פקידון במשרד התחבורע, אבל זו האמת.
אני לא מאחל לאף אחד, גם אלה שזלזלו באזהרה שלי, שיתנתק לו גלגל במהירות גבוה ויהרוג מישהו.
נ.ב.
דיברו על אינדיקציות לאיכות הספייסר - ספייסר לג'יפ מוכרח להיות ממורכז לנאבה, כי טבור הגלגל בולט, ומלפנים האום שסוגר את הציריה החיצונית בולט - אז אל תנסו לעשות מזה מדע טילים - זה מוצר פשוט וטיפש. אין בו שום הנדסה.
כולכך נכון.
מדוייק.
מבאס לפעמים אבל זאת דעתי, לא שהיא נחשבת.
אני תמיד משתדל להצמד לזה ככל האפשר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
לימים למדתי שברגע שאתה מתחיל לשדרג, אתה משנה את נקודת הכשל ברכב ממה שהן היו במקור. הכי "משתלם" זה לשבור צלב לפני ששוברים ציריה, מעקמים דריישאפט או דברים "כבדים" אחרים. אממה... צלב זה גם הכי זול לשדרג למחוזק, אז עכשיו הצלב יחזיק אבל נקודת הכשל עברה לחלק יותר יקר וחבל...
הכי משתלם זה לא לשבור כלום.
ללמוד לנהוג בשטח, ולצבור נסיון בזהירות, בלי להשתולל.
לדעת את מגבלות הרכב, ולא לרוץ ״לשדרג״ כי זה יפה, או טוב יותר בלי להבין את המשמעות עד הסוף.
ולהבין אצלנו זה בעיה, כי כולם יודעים כבר הכל 🤣
זהו שלא.
רוצה לעלות ברמת העבירות של רוביקון סטנדרט למשל ? בסדר, תשלם, אבל בהגיון.
כול הזמן אני רואה מקרים של מירוץ חימוש, התמודדות עם בעיות, הכחשה, הפנמה, קבלה, ואז מכירת הרכב.
🤷
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
הכי "משתלם" זה לשבור צלב לפני ששוברים ציריה, מעקמים דריישאפט או דברים "כבדים" אחרים. אממה... צלב זה גם הכי זול לשדרג למחוזק, אז עכשיו הצלב יחזיק אבל נקודת הכשל עברה לחלק יותר יקר וחבל...
מזכיר לי את אנשי הלנדרובר בארץ שהסבירו שגזירת ציריות זה סוג של פיוז ...:rolleyes:
רענן
ההוא ששבר 3 ציריות ממש לא סיים שם.
מסרטון החילוץ שלו מהשטח לכביש, ניתן להבין שיהיו נזקים נוספים.
להערכתי יש סיכוי אפילו לנזק לסרן האחורית.
בסרטון רואים שהגלגלים הקדמיים באוויר בסוג של מתקן גרירה מיוחד, אבל הגלגל האחורי (הצירייה השלישית), מפורק, וכל הנאבה ככה משוחררת וחופרת בחול.
אבל הציריות מחוזקות…
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
מזכיר לי את אנשי הלנדרובר בארץ שהסבירו שגזירת ציריות זה סוג של פיוז ...:rolleyes:
רענן
מושג חדש - כלכלת שבירות.
האמת שצלב אמור להיות סוג של פיוז שיושב אחרי השכל הישר של הנהג.
מזכיר לי עוד סיפור (כן אני יודע שנמאס לכם מסיפורים שלי - תתמודדו!).
ירדנו לטיול רגלי בנחל חווה לראות את הגב. חזרנו וגילינו שאחד מבעלי ה JK שכח את המפתחות ברכב והרכב ננעל.
אז עשינו כלכלת שבירות, בדקנו ברשת איזה מהחלונות הכי קל וזול להחליף, ואותו שברנו.
מה שמפתיע זה שכל הבדואים שבאו להסתכל ושאלנו אותם אם הם יכולים לעזור לנו לפרוץ את הרכב ענו "אנחנו? אין לנו מושג איך פורצים רכב.."
אני עם ספייסרים על הJK צמיג 32 עוד מעט 3 שנים ללא תקלות וגוז'ונים שמשתחררים.
אבל, כל שלושה חודשים כשעושה סיבוב גירוז אני גם עובר על הספייסרים עם מד מומנט.
רק בגלל ההפחדות של דרור:)
כשאתה בודק עם מד מומנט תקפיד שהוא יהיה מכוון על 10 אחוז פחות.
אסף.