תגובה: בסוף זה קרה: ג׳יפ גלדיאטור לטיולים משפחתיים
אם תעלה תמונות של הארגז זה יעזור.
בירץ כבש קח בחשבון.
למרות שמדובר בטנדר... הייתי עוקב אחרי התוספות מבחינת משקל ומשתדל למזער תוספות לא הכרחיות.
לגבי המיכל מים, שים לב לא להפעיל עומס על ההברגות. ההברגות המובנות במיכל לא נועדות לקחת עומס או מכות, הייתי מקבע כל צינור שמחובר למיכל בפני עצמו ולא מסתמך רק על התבריג.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
אורי עלה על נקודה חשובה.
בעלי טנדרים נוטים לזלזל בתוספות משקל. אבל כל קילוגרם מיותר זה רע.
בגלדיאטורוביקון זה עוד יותר רע כי העומס המותר הוא חצי טון (לעומת טון בטנדרים יפניים). ארבעה אנשים פלוס ציוד לא משאירים לך הרבה אז לפני כל מיני בירצ'ים וזה - תחשוב. תחשוב קל.
אסף.
תרגמו לי את זה לחומרים (ואיפה קונים אותם) [emoji1696]
Sent from my iPhone using Tapatalk
צלם תמונות קצת של הארגז, קצת מידות וקצת קשקושים איפה תכננת ומה... ויהיה אפשר לעזור.
תתחיל בלהקציב לעצמך סהכ משקל למה שבארגז. מה משקל הנוסעים וציוד אישי? כמה תהיה העליה במשקל הגלגלים כשתעבור ל35? כמה ישקלו ברזלים מיגונים כננת ועוד?
את כל זה תפחית מה550 ק''ג המותרים ומשם תתחיל.
אסף.
כמעט ולא משאיר משקל לציוד...
אין איזה סט קפיצים שמאפשר להעמיס יותר?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
or_t
תרגמו לי את זה לחומרים (ואיפה קונים אותם) [emoji1696]
הכי אקזוטי?
חלת דבש אלומיניום (חזק, קל מאד).
הכי פשוט וקל(משקל)?
שלד אלומיניום עם משטח אלומיניום 2ממ.
מוזמן להסתכל בשרשור דיגום ארגז שלי.
אני גם לרגע מסייג את המספר שכבתי קודם - יש משקלים מותרים שונים בשנתונים ותת דגמים שונים. אז יכול להיות שזה אפילו מתקרב ל 700 ק''ג. מלמטה. בקיצור - לבדוק מה כתוב ברשיון.
ואורי - הגדלת משקל זה לא רק החלפת קפיצים
אסף.
לא רק, .. אני יודע, ומשתנה בין רכב לרכב.
ברכבים שאני מכיר טויוטה וגימני, זה בהחלט סט קפיצים, לפחות למדרגה הראשונה.. אולי קפיצה נוספת מחייבים עוד רכיבים.
אחרי זמן רב ללא טיולים וללא שיפורים לרכב התחלנו לחזור לטייל וצריך להעלות רמה. בטיול האחרון הרכב גירד הרבה את הגחון בגלל האורך, והקצב / פריקה של הארגז הייתה סיוט בגלל שהוא לא מסודר בכלל.
לכן אני הולך לכיוון של:
1. הגבהה - כנראה 2.5 אינץ׳ של מופאר בעיקר משיקולי תקציב.
2. התלבטתי בין סגירת ארגז מלאה לסגירת קשתות (bed rack). כרגע כנראה הולך על סגירת קשתות משיקולי תקציב.
3. כל ״חסכונות״ התקציב משני הסעיפים הראשונים הם קודש לקניית אוהל גג לחמישה (אם אצליח למצוא דבר כזה).
4. מתישהו אמצא צמיגי 35 בהזדמנות יד שניה ואגדיל בשקל תשעים.
הסטאפ המתוכנן: קשתות העמסה על אוהל גג, מיכל מים 80, מקרר 56 ליטר של סנו מאסטר, ומספיק מקום לעצים למדורה, ציוד אוכל, תיק בגדים וכו.
חשבתי לשים מגירות של decked אבל כרגע ממתין עם זה, נראה לי שאוכלות מלא מקום.
התלבטויות:
1. קיט מופאר סבבה לטיולים ברמת עבירות בינונית? הרכב הזה לא יראה את עדשה וכמריר אלא בעיקר את נקרות ועשוש.
2. גובה של קשתות העמסה: לא מצליח להחליט בין חצי גובה לגובה מלא של הארגז. אשמח לשמוע רעיונות ודעות.
כתבת "קשתות העמסה על אוהל גג", אני מניח שהתכוונת להיפך,
לדעתי הקשתות חייבות להיות בגובה מלא אם האוהל מעליהן, אחרת המון נפח יבוזבז. וגם כיף לישון בגובה.
אם תמצא אוהל גג לחמישה תבדוק טוב שהוא באמת מסוגל להכיל 5 בנוחות. כמו באוהלים הרגילים, ההגדרות מאד מוגזמות. אני עם אוהל ל-4 בהגדרה אבל תכלס הוא מתאים לשלושה, ועדיף שלפחות אחד מהם יהיה ילד..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
כתבת "קשתות העמסה על אוהל גג", אני מניח שהתכוונת להיפך,
לדעתי הקשתות חייבות להיות בגובה מלא אם האוהל מעליהן, אחרת המון נפח יבוזבז. וגם כיף לישון בגובה.
אם תמצא אוהל גג לחמישה תבדוק טוב שהוא באמת מסוגל להכיל 5 בנוחות. כמו באוהלים הרגילים, ההגדרות מאד מוגזמות. אני עם אוהל ל-4 בהגדרה אבל תכלס הוא מתאים לשלושה, ועדיף שלפחות אחד מהם יהיה ילד..
מסכים שאוהל גג על קשתות העמסה זה הרבה יותר יעיל מההיפך [emoji3]
כרגע לא מצליח למצוא אוהל לחמישה. הכי גדול שמצאתי הוא בגודל 230 על 200.
חמישה באוהל גג, זה הרבה "טיילת". או שאתה רוצה אותו בשביל נוחות לזוג?
Sent from my SM-F916B using Tapatalk
לגבי הגבהה - 2.5 הג'יפ עדיין נמוך, המעבר ל35 ישפר את המצב כנראה.
רנגלר על הגבהת מופאר וצמיגי 32 מגרד את הגחון ומתיישב במקומות שהיילקס עם 2" לא מתקרב אפילו לסלעים, אז עם בסיס גלגלים של גלדיאטור זה בטח לא יספיק בלי ה35
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
חמישה באוהל גג, זה הרבה "טיילת". או שאתה רוצה אותו בשביל נוחות לזוג?
Sent from my SM-F916B using Tapatalk
אני רוצה אותו כי כנראה שעשיתי משהו נכון ושלושת הילדים אוהבים לטייל איתי ולאחרונה אפילו הצודקת נהנית מזה מאד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
לגבי הגבהה - 2.5 הג'יפ עדיין נמוך, המעבר ל35 ישפר את המצב כנראה.
רנגלר על הגבהת מופאר וצמיגי 32 מגרד את הגחון ומתיישב במקומות שהיילקס עם 2" לא מתקרב אפילו לסלעים, אז עם בסיס גלגלים של גלדיאטור זה בטח לא יספיק בלי ה35
אסף.
השאלה אם כדאי לבדוק הגבהה יותר גבוהה ולהתחיל להסתבך עם ענייני רישוי מפוקפק (ותקציב גבוהה משמעותית) , או ללכת על 2.5 וצמיג 35 ופשוט להתרגל לרעשים של גירוד [emoji1751]
לא ניתן צמיגי 35 על גלדיאטור, חוקית בכל אופן, אלא אם מזמינים בדיקה פרטנית ואישור פרטני.
אין ברירה אלא להגביה ל- 3.5 לפחות מבלי לשנות מידת צמיגים - תכלס עדיף גם וגם לגלדיאטור אבל זה מסובך ויקר עניין רישוי הצמיגים כחוק.
לגבי פתרון שינה למשפחה בת 5 נפשות...יש פתרון מדהים אם כי יקר מאד בארץ - ארגז סגור - קמפר שבופך את הגדלדיאטור לקמפר מושלם כשגג הארגז נפתח ולמטה יש מקום לינה נוסף.
כרגע היחיד שמשווק בארץ ארגז קמפר כזה לגלדיאטור זה עידן מאישטח. הארגז קמפר הוא של חברת "אלוקאב" איכותי מאד אבל יקר מאד.
יש בחו"ל מבחר גדול יותר וזול יותר אבל לא יודע כדאיות היבוא האישי עם דמי השילוח והמיסוי.
במחשבה שנייה, נזכרתי יש פתרון ללינת משפחה בת חמש נפשות בגלדיאטור. אוהל גג זוגי + אוהל הארכת ארגז המטען והפיכת ארגז המטען לפלטפורמת שינה. לא ממש יקר ובטח זול בהרבה מסגירת קמפר מוכנה.
משהוא כזה:https://softopper.com/products/softo...u=AC-CTENT-BTM
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
לא ניתן צמיגי 35 על גלדיאטור, חוקית בכל אופן, אלא אם מזמינים בדיקה פרטנית ואישור פרטני.
אין ברירה אלא להגביה ל- 3.5 לפחות מבלי לשנות מידת צמיגים - תכלס עדיף גם וגם לגלדיאטור אבל זה מסובך ויקר עניין רישוי הצמיגים כחוק.
לגבי פתרון שינה למשפחה בת 5 נפשות...יש פתרון מדהים אם כי יקר מאד בארץ - ארגז סגור - קמפר שבופך את הגדלדיאטור לקמפר מושלם כשגג הארגז נפתח ולמטה יש מקום לינה נוסף.
כרגע היחיד שמשווק בארץ ארגז קמפר כזה לגלדיאטור זה עידן מאישטח. הארגז קמפר הוא של חברת "אלוקאב" איכותי מאד אבל יקר מאד.
יש בחו"ל מבחר גדול יותר וזול יותר אבל לא יודע כדאיות היבוא האישי עם דמי השילוח והמיסוי.
יכול לפרט על בדיקה ואישור פרטניים לצמיגים? איך עושים את זה וכמה בלגן זה?
לגבי הגבהה 3.5: יש דרך לעשות אותה חוקית? וגם הרכב נראה מגוחך עם הגבהה כ״כ גבוהה וצמיגי 33.
לגבי הקמפר: זה חלום אבל החל משישים אש״ח אז זה הרבה מחוץ לתקציב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
העניין הוא שצריך לרוקן את הארגז כדי לישון אז קצת לא שווה את המאמץ. לדעתי אקנה את האוהל הכי גדול שאני מוצא, כנראה ל 4 ואם יהיה צורך נקנה עוד מיטת שדה ומישהו מאיתנו (אני) יישן בחוץ.