טוב אני לא מתאפק. הבעיה נפתרה.
אגיע הביתה ואכתוב את הפוסט המלא כולל נתונים של 10 ימים ב júpiter notebook
Sent from my SM-G998U1 using Tapatalk
Printable View
טוב אני לא מתאפק. הבעיה נפתרה.
אגיע הביתה ואכתוב את הפוסט המלא כולל נתונים של 10 ימים ב júpiter notebook
הבעיה נפתרה.
ביום רביעי נסעתי לרביע בכפר יאסיף לאחר האבחון שלכם שהפאן קלאץ נתן את נשמתו או לפחות לא מסתובב כפי שהוא אמור להסתובב.
רביע הוסיף שאולי גם נחליף את הרדיאטור, כבר ממבט חטוף חיצוני לאחר שראיתי את כל האבק שהצטבר במהלך 8 שנים החלטתי שאחליף גם את הרדיאטור.
הפאן קלאץ המקורי נקנה ב 1100 מסוזוקי תל אביב.
רדיאטור חלופי (בשן חלפים) ב 680.
נוזל קירור zerex asian שני גלונים, 140 שקלים.
מים מזוקקים.
עבד העובד שלו עבד מסודר ויפה והסביר לי על התהליך.
עשינו flush בסוף ההתקנה, ומילאנו את נוזל הקירור החדש.
היום יצאתי לשטח לאותה עלייה שחיממה לי פעמיים את הגימני, מסלול ירוק נחל המערות, מזנוח לעמינדב (ליד בית שמש).
ניסיתי לסמלץ אותה התנהגות בדיוק שגרמה לטמפרטורה להגיע ל 116 - 120 בפעמיפ הקודמות.
נסעתי מהמרכז כ 50 דקות עד ההגעה לתחילת המסלול.
לא כיביתי מנוע, הורדתי לחץ בגלגלים.
כיביתי מזגן, התחלתי עם 4H עד לסלעים היותר אגרסיבים, ואז הורדתי הילוך ל 4L.
זוהי בדיוק אותה התנהגות אחד לאחד מהפעמיים הקודמות.
כבר ראיתי שהטמפרטורה הרבה יותר הגיונית ועומדת על 107 בחלקים הממש קשים.
בסוף יש איזשהו חלק שאני מגיע אליו ועוצר, ושם הטמפרטורה טיפסה בפעמים הקודמות ל 116.
הפעם היא הגיע ל 111, המאוורר מזגן נכנס לפעולה, והוריד את הטמפרטורה ל 109, טיפס חזרה ל 110, ושוב המאוורר נכנס לפעולה והוריד ל 109.
בקיצור מעולה. ליום הכי חם כמעט בחודש האחרון זה מרשים.
דברים שלמדתי:
1. יש בערך 5 מוסכים במרכז שמתמחים בגימני. שלושה מהם אכזבו אותי. שניים אכזבו בתגובה הלקונית בווטסאפ, ואחד אכזב אותי שהגעתי אליו עם הרכב והוא לא הצליח לאבחן את התקלה. רק החליף פקק רדיאטור ועשה משהו עם הונטת מזגן. תסמכו תמיד על עצמכם יותר מהכל, רק לכם אכפת באמת מהאוטו.
2. רביע הוא מוסך הוגן וישר בצפון. גם החוויה יותר אינטימית מאשר הלחץ שיש במרכז שם מספר הג׳ימני הגדול בהכרח משמעו טיפול פחות איכותי.
3. בגימני דור 3 הונטת מזגן נכנסת לפעולה ב 110 מעלות כדי לעזור לפאן קלאץ לקרר.
4. כבר ידעתי את זה מהטיפולים השוטפים, אולם שוב הדגש הזה חוזר, המחירים כשמזמינים חלקים מחו״ל זולים פי 2 אם לא יותר. רדיאטור מקורי בארץ 8800, ב partsouq 500 דולר כולל משלוח. פאן קלאץ ויסקוזי בארץ 1100, בחול 129 דולר כולל משלוח. מכיוון שהיה מדובר בחום מנוע, העדפתי לא לחכות חודש, ולקנות את הפאן קלאץ הויסקוזי בארץ. בכל מקרה impex jp ו partsouq, מה שיותר זול תזמינו.
5. https://www.aliexpress.com/item/1005003228146739.html השתמשתי ב obd שמשדר בבלותוט את הנתונים לנייד ומשם לענן, וכך יכולתי לעקוב ולנתח אם אכן פעולה מסוימת שינתה בצורה מובהקת את נתוני טמפרטורת המנוע
מוזמנים להסתכל על הנתונים שהעלתי ל github:
https://github.com/talkl/JimnyTorque...orqueOBD.ipynb
עוד אופציה:
https://a.co/d/0fHLnLR8
ללא עלות משלוח / מכס (מתחת ל75 דולר)
תוצרת אייסין (המקורי של הרכב ממה שזכור לי)
רק צריך לוודא שמתאים לג׳ימני, ממה שזכור לי ויטרה וסמוראי חולקים את אותו פאן קלאץ׳
סוגרים סיפור בפחות מ300₪
Sent from my iPhone using Tapatalk
ורציתי להגיד תודה לכולם על העזרה והאבחון.
במיוחד לאסף כאן בפוסט שמעליי.
שכבר נרתם למאמץ לפני חודשיים כשנפתחה קבוצת החילוץ.
וייעץ במשך תקופה ארוכה ואפילו היה מוכן לעזור לי להתקין (בסוף לא לקחתי את ההצעה)
יש לנו ארץ נהדרת עם אנשים נהדרים
מצוין שזה התסדר וטוב שהחלפת רדיאטור, נדמה לי שהמלצתי לך באישי.
לפעמים מערכת הקירור היא אוסף של מרכיבים במצב ״ככה ככה״, ואז במצבי קיצון לא מספקת לא את הסחורה.
בסוף, את כל מערכת הקירור מחליפים בפחות ממה שעולה סט צמיגים.
סתם מתוך עניין, מה מראה מד החום בלוח המכשירים כאשר ה OBD מראה 111-110?
2 הערות.
בגלל אבק לא מחליפים רדיאטור..
מקווה שלקחת אותו איתך.
ושנית פלאש כדאי לעשות לפני החלפת הרדיאטור.
זהו, תתחדש!
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
לי זה נשמע טמפרטורה גבוהה מדי במנוע בנזין לתחילת פעולה של הוונטה,
אני לא מכיר את הרכב אבל נראה לי ששווה לגרום לוונטה להתחיל מוקדם הרבה יותר.
דבר נוסף זה שכשהחלפת את הרדיאטור היית צריך לנקות את מעבה המזגן,
הוא נמצא לפני הרדיאטור ואם הוא סתום אז כמה חדש ונקי שהרדיאטור יהיה , מעבה לא נקי יחסום את האוויר ויגרע מהיכולת פינוי החום.
מקווה שביצעת גם את זה על הדרך 😁
זו טמפרטורה רגילה למנוע בנזין מודרני
מה שהד כתב. בi30 למשל, זה 113 מעלות.
למרות שאלו טמפרטורות שנחשבות בתחום המותר,
לדעתי עדיף לשמור על המנוע בתחום שהוא פחות מ-105 מעלות ואפילו פחות מזה אם תוחלת החיים של המנוע חשובה.
וכמובן שטמפרטורות המנוע משליכות על טמפרטורות הגיר, שלא אוהב להיות מעל 90-95 מעלות, וכל הפחתה בטמפרטורת המנוע חיובית גם לגיר (ברכבים בהם הוא מקורר על ידי מעבר השמן בחליל של הרדיאטור מנוע).
באופן זה, סיכוי טוב שהגיר וראש המנוע יגיעו ל-500K ולא "רק" ל-300K..
דעתך אמנם חשובה אבל דעתם של יצרני המנועים היא כי מנועים מודרניים צריכים לעבוד חם יותר כדי לשמור עליהם יעילים ונקיים ממשקעים לאורך זמן.
אסף
דעתי לא חשובה כלל,
אבל אני מכיר לא מעט המלצות יצרן שהן לא פחות מאשר קטסטרופליות.
האם לדעתך (שאותה אני מחשיב יותר חשובה מדעתי ;)) וונטה שתתחיל לפעול ב-100 או ב-105 מעלות, במקום ב-110,
תגרום לנזק שעולה על הנזק שנגרם מעבודה בטמפרטורה גבוהה יותר לאורך זמן?
הרי זהו תחום העבודה של המנוע, אין כוונה לרדת לטמפרטורות שאינן בתחום עבודת המנוע.
קח למשל ג'ימני שחי בנורווגיה, ומעולם לא ראה טמפרטורה של 105 מעלות, האם אתה חושב שהמנוע שלו או הגיר יינזקו מזה?.
הוא רואה 105 בכל נסיעה בעלייה. ולדעתי יש שם עליות.
אנחנו יכולים להסכים שמנוע שעובד ב 110 יחיה פחות ממנוע שחי ב 100 ושהמנועים של היום לא מחזיקים את מה שהחזיקו פעם ( גם מכל מיני סיבות אחרות פרט לטמפ׳)
אבל הם גם צורכים פחות ומזהמים פחות
ומה שיותר חשוב העברת את הדיון למישור אחר מרוב התגוננות . אין צורך
גם בג׳יפ היצרן רוצה טמפרטורה גבוהה, ללקוחות יש צורך ״פסיכולוגי״ לראות טמפרטורה נמוכה יותר.
נסו לעשות חיפוש בגוגל באנגלית בעניין, יש אינסוף שרשורים, בעיקר למנוע של הרנגלר 3.6.
כדי לספק את הצורך, יש אפליקציות שמאפשרות הפעלה יזומה של המאוורר דרך ה OBD ויש שמגדילים לעשות ומשתמשים בתוכנות סופר-צ׳יפ ודומיהן כדי לתכנת אותו.
בג׳יפ ה״בעיה״ מועצמת בכך שמד החום בלוח השעונים אשכרה לפעמים מתפקד כמד חום וזז מעט ימינה מהאמצע.
(אבל זה לא תמיד… לפעמים הוא נשאר תקוע באמצע למרות שה OBD מראה תזוזה של טמפרטורות… בכל זאת, זה ג׳יפ, הוא לא לגמרי קונסיסטנטי).
דיון כזה הוא אחת הסיבות שהיצרנים מתקינים שעון שמראה תחום עבודה תקין ולא טמפ משתנה שמטריפה אנשים.