-
תגובה: דיסקברי חוויות, הפעם ידני 2001
הוחלפו שמנים 75w-90 GL4 בסרנים + גיר +טרנספר,
השמן יצא מלוכלך טבעי אבל ללא שבבים, עכשיו אני רגוע.
קניתי משאבה 12וולט טבולה במיכל השמן איזה כיף, שנים אני עושה קומבינות עם בקבוקי מים פית ספורט ומזרקים וכו. משאבה זה לגמרי איכות חיים.
בורג המילוי של הגיר היה טחון, פתחתי אותו עם חולץ ברגים (הברגה הפוכה), ולפני הסגירה ריתכתי עליו ראש בורג אלן.
על הדרך חיזקתי כל מיני מגני חום שהתעייפו עם השנים וקבלו סדקים באזור בורג הריתום, הכנסתי להם שייבה גדולה מלמעלה+ שייבה גדולה מלמטה עכשיו הם כלואים בסנדביץ והם לא מרעישים יותר.
שמן מנוע יחכה לסט מסננים שמן +סולר +אויר מאנגליה.
אתגר הבא, לפרק בולמים לבחינה ידנית, חלק צריכים גומיות חדשות, השאלה אם רק גומי והם תקינים או צריך קומפלטה סט חדש
אה... ושטיפה מלמטה חייב חייב שטיפה.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
-
מעלה כאן צמיגויות להשוואה.
הראשון שמן 75w80 של מוביל. שמן מהטוב של הטוב.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...be4f5d13f1.jpg
השני שמן 75w90 גם של מוביל, גם מהטוב של הטוב.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...2f7a926b83.jpg
השלישי דקסרון 2 של יצרן כלשהו, לא משהו מיוחד - אבל אופייני בהחלט.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...b12c209c6e.jpg
תיכף הסבר.
אסף.
-
מה רואים כאן? או - על מה אני מסתכל?
יש צמיגות ב40 מעלות וצמיגות ב 100 מעלות. יחידת המידה היא סנטיסטוק (זו מידה לצמיגות קינמטית של שמן וזה הסטנדרט - למשל בשמנים תעשייתיים המספר של השמן הוא הצמיגות בסנטיסטוק ב40 מעלות).
בדקסרון הצמיגות ב40 מעלות היא 35 סנטיסטוק והיא יורדת ל 7.5 ב100 מעלות. כדי שיהיה לכם מושג - 7.5 זה כמו מים. צמיגות מאוד נמוכה.
בשמן 75w80 הצמיגות ב40 מעלות היא 55 סנטיסטוק יורדת ל9.5 ב100 מעלות. זה קצת יותר צמיגי, עדיין שמן דליל למדי.
בשמן 75w90 ההבדל ב40 מעלות משמעותי - צמיגות 115 סנטיסטוק וגם ב100 מעלות הצמיגות גדולה יותר 15.7.
אם היצרן אומר להשתמש בשניים הראשונים הוא לוקח בחשבון שמשאבת השמן יכולה לשאוב שמן שזו הצמיגות שלו ב 40 מעלות - גם כשהוא בטמפרטורה נמוכה יותר, נגיד 0 מעלות או מינוס 20. לא יודע כמה. אבל באותה טמפרטורה נמוכה היא תתקשה לשאוב שמן צמיגי יותר. אפשר להניח (בעזרת קו ישר שמעבירים על גרף צמיגויות.....) שהצמיגות של השמן דקסרון למשל סביב 0 מעלות היא מעט יותר משל השמן הצמיגי בהשוואה הזו כשהוא ב40 מעלות.. כלומר שהמשאבה תסתדר טוב עם 75w90 כשהוא חם יחסית. אבל האם היא תסתדר איתו בטמפרטורה נמוכה? לא יודע. מניח שהדיסקברי הזה לא יעמוד בלילה בקור כזה.
אסף.
-
תודה על ההסבר.
בשלב ראשון היה לי חשוב להוריד שמנים לראות שאין לי איזה פלופ מסתתר בפנים, אם היה יוצא שמן נקי הייתי מבין שמישהו החליף שמן כדי להשתיק רעשים או משהו כזה. אם היה יוצא שמן עם מים "קרם מוקה" הייתי מבין שחייו קצרים, כך או כך התקציב היה משתנה מייד בהתאם.
אבל יצא שמן שעבד לא נקי ולא מים, אז אני רגוע, יש לי זמן להתעסק בדברים מסביב.
דחפתי כרגע מה שמצאתי בשלוף, עכשיו יש לי זמן לחפש את השמן שהגיר הזה אוהב במיוחד, השמן דלוקס.
ההחלפה עצמה לא סיפור גדול, והאוטו בינתיים לא נוסע לשום מקום.
-
הכנסתי שמן של הביוקר בגיר המפונק הזה.
וגם GL5 בטרנספר כמו שכתוב בספר.
פירקתי בולם אחד, מאחור, משהו מוזר מאוד, במרכז הבושינג בבולמים יש שרוול מתכת, הגיוני עד כאן, הבורג שמחזיק את הבולם, שעובר בתוך השרוול הוא בורג עם תבריג all the way, מפתיע אותי מאוד, למה לא בורג עם צוואר חלק? באחד הבולמים השרוול הגנה היה קצת חופשי כמו פעמון, חשדתי בבושינג גמור, אבל לא, התבריג בבורג נאכל והשרוול שיחק סביב הבורג.
וככה מגיע גם בורג מקורי, ראו:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...03b42d3a15.jpg
מוזר.
הצלבתי עליון ותחתון, ישרוד עוד קצת עד החלפת בולמים, הם קשים אבל תקינים. הקפיצים אגב רכים ללא בולם.
מניח שבשנה הקרובה אחליף את הבולמים לקוני, אהבתי אותם ברכב הקודם.
אשרתי לעצמי שכל הרעש הוא אכן מהזרוע וואטס כשאוחזים בוו הגרירה ומנדנדים את השלדה ימינה ומשמאלה רואים בבירור שיש שם חופש אדיר,מניח שזה משפיע גם על הניהוג כי הסרן האחורי משחק ימינה ושמאלה.
בושינגים לכל האוטו כבר בדרך, נראה אח"כ מה ואיך....
בינתיים עומד בצפי בתקציב התיקונים "יישור קו"
שטיפה מלמטה גם נעשתה ויש קצת פחות שמן ישן ומסריח ודביק.
-
בורג עם תבריג לכל אורכו יש בעוד רכבים.
בורג שמהודק כמו שצריך לא מאפשר לבוקסה מתכת תנועה בתוך התושבת שלה,
כנראה שהיה חופש כלשהו בפציינט.
-
אתה צודק לחלוטין.
בורג עם תבריג לאורכו יותר חלש מבורג עם תבריג רק בקצה.
ולכן יותר הגיוני בורג ללא תבריג לכל אורכו.
עם זאת הבורג צריך להיות סגור כל שהבוקסה לא תסתובב סביבו.
הבושינג הוא זה שמסתובב (ולכן צריך למרוח גריז סיליקון עליו)
לכן לא צריך להיות חופש והבוקסה לא אמורה להעכל על ידי הבורג.
כל זה בעולם אידאלי, באופן מעשי נוצר חופש, לא סוגרים בזמן והבוקסה נאכלת ע"יי התבריג..
-
רק שבמקרה הנ"ל הבורג, בערך שליש מהיקף של 3 כריכות
-
שאלה למי מכם שמעורה באח החורג עם אותו המנוע td5.
האם ניתן לחרוט גלגל תנופה? (אוסף מלמ לקלאץ)
-
לגבי גלגל תנופה, הבנתי שהמקורי הגיע דו רכיבי (כמו טרופר) אבל בשאיפה שאם השנים הוא כבר הוחלף.
אדחה את זה ליולי- אוגוסט ואשבית את הרכב לכמה ימים
בינתיים, פירקתי את מכלול מתגי המזגן האחורי, הבורר מהירות מאורר לא ככ זז, והמתג הפעלה לא נתפס במצב ON
הרבה WD 40 , קצת ללחץ אוויר , ובסוף קצת ספריי WD40 PTFE והכל חזר לתפקוד (לפחות כרגע)
תאורת הפנים הוחלפה לפנל לד במקום הנורה להט המקורית
זהו, מחכים לבושינגים מחו"ל....
-
-
כשאתה אומר גלגל תנופה, אני מניח שאתה מתכוון לקרנק פולי. הוא אכן עשוי משני חלקים עם גמישות מובנית לשיכוך זעזועים בכל הרכיבים שמונעים ע"י הרצועה.
זה חלק מתבלה שהחלפתי יותר מפעם אחת. כשהוא בלוי שומעים דפיקות כאלה בכיבוי, ברזל נוגע בברזל.
אפשר להחליף אותו ללא פירוק רדיאטור, אבל זה כלבת. תתיעץ עם רמי.
הוא סיפר לי בזמנו שיש שמרתכים את שני החלקים, כדי להשקיט את הרעש לפני מכירה.
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
-
גלגל תנופה כי גיר ידני, קלאץ וכאלה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
כשאתה אומר גלגל תנופה, אני מניח שאתה מתכוון לקרנק פולי. הוא אכן עשוי משני חלקים עם גמישות מובנית לשיכוך זעזועים בכל הרכיבים שמונעים ע"י הרצועה.
זה חלק מתבלה שהחלפתי יותר מפעם אחת. כשהוא בלוי שומעים דפיקות כאלה בכיבוי, ברזל נוגע בברזל.
אפשר להחליף אותו ללא פירוק רדיאטור, אבל זה כלבת. תתיעץ עם רמי.
הוא סיפר לי בזמנו שיש שמרתכים את שני החלקים, כדי להשקיט את הרעש לפני מכירה.
אתה מסתכל מקדימה, תסתכל מאחורה :)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
כשהוא בלוי שומעים דפיקות כאלה בכיבוי, ברזל נוגע בברזל.
הופה, אכן זה זה גם סימפטומים שיש לי.
נגיע גם לזה.
-
פולי מנוע
תחליף מהר כי בשלב מסוים זה עושה נזק ושובר דברים.
כשלי זה קרה המכונאי שלי לא הרשה לי להמשיך לנסוע ככה גם עוד שבוע וביקש שאגיע מיד.
הרכיב לי אחד מפירוק
-
בתוכנית הפירוק הקרובה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
גלגל תנופה כי גיר ידני, קלאץ וכאלה.
בגדול אפשרי.
אבל תלוי במספר פרמטרים.
-
הוחלפו בושינגים בזרועות ובחוליה המרכזית של ה watslink.
ההוצאה של הישן הלך בקלות, פרס 80 טון עם הפעלה ידנית (כמו ג'ק) הוצאה של 5 בוקסות לקח חצי שעה.
הכנסה של בושינגים פוליאוריטן בזרועות ובחורים הקטנים של חוליית וואטס לקח עוד חצי שעה,המרכזית בוואטס הטריפה אותי, אחרי שעתיים הבנתי שאני חייב לעצור אחרת אני הורס משהו.
אז חתכתי להכנת שניצ-דג לארוחת ערב, ולאחר המצלת אסף קציר בשימוש בבורג מרכזי זה באמת הלך פחות מ5 דקות.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...abd4abeba4.jpg
הרכבה על האוטו מחר או בראשון והמשך החלפות בזרועות רדיוס אחורה, ואח"כ קדימה.ואחכ הפוקוס יעבור למנוע (שמנים, פילטרים שמן x2, סולר) ופולי מנוע.
מבט מלמטה על הפולי אומר שצריך לפרק צנרת מים כדי להגיע אליו מלמטה, מבלי לפרק רדיאטור, נראה....
-
Fish and chips....זה כל מה שהיית צריך!
Sent from my SM-N986B using Tapatalk