תגובה: רוביקון פלאג אין ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אז מאיפה מגיע החשמל כשהליתיום מתרוקן?
הטווח שלו קטן יחסית, כמה עשרות ק״מ. ומה א?
כמו שאמרתי, אני לא מרגיש שאני מבין את כל הלוגיקה, אבל ...
1- רק בשביל הפורפורציה, המצבר PHEV של ה 4XE הוא בגודל 17.3KW/H. ב 12V, זה שווה ערך לבערך 1400AH!
זה בערך פי 20-30 יותר מכל מצבר צרכנים שפוי שאנחנו מדברים פה בד"כ.
2- (לא יודע איך זה ב 4XE) אבל בוודאות ברכבי הייבריד אחרים, הרכב לעולם לא מרוקן את הסוללה עד הסוף ( הוא חייב לשמור כח לעקיפת חרום למשל), ולכן, גם שהוא מראה שהסוללה ריקה, ולא מאפשר נסיעה על חשמל, עדיין יש חשמל בסוללה.
בקיצור, לפני שנוגעים במערכת חשמל של רכב שעולה חצי מיליון ש"ח, יש לנו עוד הרבה מה ללמוד שם.
רק ממעט המודלים ההיברידיים (וגם החשמליים) שאני מכיר, יש מגוון ממש גדול של ארכיטקטורות, ואפילו בתוך אותו דגם ממש עם אותה ארכיטקטורה, בשנים שונות, יש מאפיינים שונים למאזן האנרגיה שיש בין המקורות השונים, כשהרכב מונע, וכשהרכב כבוי. אפילו לרכב ספציפי יש לעתים עדכוני תוכנה שמשנים את הפרמטרים האלה, כשהיצרן לומד עם הזמן מה עובד ומה לא.
לכן מידע שאפזר כאן יהיה בוודאות לא רלוונטי לשאלה, אלא צריך מישהו שמכיר ספציפית את הדגם בשנותיו השונות.
בקריאה חוזרת לא לגמרי מה הבעיה.
הרכב לא יודע אם הוא ממלא מצבר אחד של 72א״ש או מצבר של 140א״ש או שני מצברי 70א״ש כאשר שני מצברים מחוברים במקביל כשהרכב מונע.
בסגירת סוויץ, וממסר מנתק, אין יותר קשר בין מערכות הרכב למצבר צרכנים.
חיבור פאנל סולרי למצבר צרכנים כשהוא מנותק מרכב כנ״ל.
לא מושפע ולא משפיע על הרכב.
מה מתפספס כאן?
בהתעלם מסוג הרכב, אפשר לחבר מצבר רגיל לטעינה מהמצבר שיש ברכב כעת ?
שניהם בתמונות. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...35684a586f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3d03a361ee.jpg
Sent from my SM-S721B using Tapatalk
אתה מדבר על חיבור בנוסף של מצבר אביזרים? אז כן, ניתן לטעון אותו בכמה דרכים, ובכולן הטעינה צריכה להיות בזמן שהרכב מונע, ממערכת הטעינה של הרכב, ולא מהמצבר כשהרכב כבוי (כדי לשמר לך יכולת התנעה וכדי לשמור על בריאות המצבר) , אז לסוג המצבר שיש לך אין רלוונטיות.
אחלה,
אז אם אני מבין נכון התשובה היא כן - אפשר לחבר מצבר עופרת למצבר הקיים לטובת טעינה כשהרכב מונע ?
כן.
יכולה להיות בעייה אבל לא מכיוון מצבר הagm אלא מכיוון מערכת הטעינה.
קרוב לוודאי שברכב הזה היא חכמה ובתנאים מסוימים היא תוריד מתח והמצבר לא ייטען, לכן חיבור ישיר כמו שאתה מרמז עליו עלול להיות לא אפקטיבי מספיק.
הפתרון הוא מטען dc2dc שידע להוריד/להרים מתח בהתאם לצרכים של מצבר האביזרים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
קרוב לוודאי שברכב הזה היא חכמה ובתנאים מסוימים היא תוריד מתח והמצבר לא ייטען,
תוריד מתחת ל-13v?
כן. אצלי באיוניק5 אני רואה ירידות ל12.6וולט.
סליחה על הבורות, תוכלו להבהיר למה הכוונה dc to dc ומה ההבדל בינו לחיבור בין קטבי המצברים ?
DC2DC זה ממיר מתח. יש כזה שמוריד מתחום מתחים למתח מוגדר (buck או step down), יש כזה שמעלה (boost או step up) ויש כזה שתחום הכניסה גם גבוה וגם נמוך ממתח המוצא (Buck boost converter או Step up/down converter).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
כן. אצלי באיוניק5 אני רואה ירידות ל12.6וולט.
אפשר לעשות ניסוי בחנייה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Pageup
DC2DC זה ממיר מתח. יש כזה שמוריד מתחום מתחים למתח מוגדר (buck או step down), יש כזה שמעלה (boost או step up) ויש כזה שתחום הכניסה גם גבוה וגם נמוך ממתח המוצא (Buck boost converter או Step up/down converter).
ומה המשמעות הפרקטית בהשוואה לטעינה ישירה מקטבי המצבר ? למה הרשת המרת מתח ?
מצבר האביזרים שלך צריך כ14וולט כדי להיטען באופן אפקטיבי.
מערכת הטעינה שלך, קרוב לוודאי, לא תספק את המתח הזה באופן עקבי.
מטען dcdc יודע לספק את המתח הנדרש למצבר, ללא תלות במתח הכניסה.
בנוסף, הוא יכול לקבוע את זרם הטעינה, מה שלא ניתן לביצוע בחיבור ישיר, ואז אתה יכול לתכנן באופן מושכל יותר את עובי המוליכים. יותר קל וזול לחווט. יותר בריא למערכת הטעינה, יותר בריא למצבר ויותר מבוקר באופן כללי.
מה שלא הוזכר כאן עד כאן, שאתה צריך למתג את הטעינה (למשל בעזרת ממסר שמפוקד ממתח אחרי סוויץ'), אחרת היא תשתה לך בחנייה את כל המיץ ממצבר ההתנעה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מה שלא הוזכר כאן עד כאן, שאתה צריך למתג את הטעינה (למשל בעזרת ממסר שמפוקד ממתח אחרי סוויץ'), אחרת היא תשתה לך בחנייה את כל המיץ ממצבר ההתנעה.
אחד הדברים הראשונים שעלו.
לא יודע אם נכנסתם לקישור שזיו צירף בתגובה 56,
אם לא אז כדאי להציץ,
להבנתי, מה שמשתמע מהנתונים שם זה שהרכב הנ"ל מצבר אביזרים הוא פריט מיותר,
כל מה שצריך זה מצבר ראשי שיהיה מצבר פריקה עמוקה.
חנן - הרבה תודה על ההסבר.
לגבי תגובה 56,
עשינו כמה ימים חמים לאללה בתחילת השבוע על גדות הירדן. ואכן, המקרר לא הגיע להפסקת עבודה בכלל ב 24 שעות (יש לו מנגנון השבתה כשהמצבר נמוך), אבל בשלב מאוחר (ומרשים סה"כ ) כבר לא הצליח לקרר וטיפס עד 10 מעלות.
הנעה לזמן מה החזירה אותו לפעילות תקינה.
בכלל, גם כשהמצבר על 11.8, איך שמדליקים את הרכב עוד לפני הנעה הוא קופץ ל 13+.
אני לא שואף למצבר צרכנים, בין השאר כי אין לו מקום כמו בטויוטה בתא המנוע ומאחור חבל על המקום, וגם לא שש להתערב באוטו הזה, אבל משתדל ללמוד לעומק את הנושא.
נמשיך ללמוד ולעדכן.
תכלס לאחר שימוש ברכב יכול לשתף בצריכת הדלק בחיי היום יום שלך?
נראה לי קצת מוקדם לומר, כי נכנסו שתי נסיעות לצפון בתוך שלושת השבועות שהוא אצלי,
אבל עד כה 10 קמ לליטר בערך.
תוספת נחמדה שממש חסרה לי באוטו הזה היא הדוושה השמאלית (dead pedal).
מוצר איכותי (לא הייתי בטוח), התקנה קלה.
מודה שהוספתי קוביית עץ קטנה כדי שהמשקל לא באמת יישב רק על דופן הפלסטיק.
ממליץ.
I just found this on AliExpress:
₪149.78 | Internal Dead Pedal Driver Left Foot Rest Pedal Compatible with 2007-2018 Jeep Wrangler JK & JKU
https://a.aliexpress.com/_ol7R07v
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...fc12585c13.jpg