אני חושב ש 50 52 זה הפער בין פרופיל 50 "ישראלי"
לסטנדרטי האמריקאי.
האורך, בטח להרחיק את העגלה מהגלגל/דלת.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Printable View
אני חושב ש 50 52 זה הפער בין פרופיל 50 "ישראלי"
לסטנדרטי האמריקאי.
האורך, בטח להרחיק את העגלה מהגלגל/דלת.
בזמנו היה לי נגרר נמוך, אז הגבהתי את היצול במקום להנמיך את הוו.
קובץ מצורף 150537
זה הפתרון הנכון,
אבל אין לי עגלה,
ואני נתקל בצורך לגרור עגלה אולי פעם בשנה,
כל פעם של מישהו אחר.
עוד נתון מעניין.
שקלתי את האוטו ריק (למעט ג'ריקן, ערכת כלים, ערכת חילוץ קטנה וערכת קפה), מיכל דלק על 3/4.
שוקל 1980.
המשקל העצמי ברשיון הוא 2100. לא יודע לאן נעלמו מאה ומשהו קילו, וגם לא אכפת לי.
המשקל הכולל (זאת גרסת ה hd) הוא 3500.
מה שאומר, שאני יכול להעמיס מעל טון וחצי.
מטורף.
היום העמסתי את האוטו בציוד לטיול שכולל בלוני גז גדולים, 150 ליטר מים (הכי מאחורה במיקום הכי פחות נכון, אבל הכרחי לשימוש) כירות שטח מוסדיות גדולות ושאר ירקות, והאוטו לא נראה שקוע ולא מרגיש רופס. מה שמחזק את ההבנה שקפיצי ה hd חייבים לעוף. (לא שקלתי אותו מלא) אבל בוודאות הרבה יותר משקל ממה שיוצא לטיול בד"כ.
איזה קפיצים יש מאחורה? סליל בודד או כפול?
אסף.
כפול.
הפנימי יעוף, ונראה כמה החיצוני עייף אחרי 20 שנה*. הבולמים חדשים (efs) ולא מתאים לי להכנס להוצאה של ארבעה קפיצים חדשים כרגע.
*אם כי יורמי ממוסך גבע טוען שהממוגנים לא שוקלים כל כך הרבה.
הרבה יחסית למה? לראם שלו? חחח
כמה ממ החיצוני?
אסף.
אבדוק מחר.
נשאלת השאלה האם הבולם ששמו לא מיועד לעבוד מול קפיץ חזק ומה יקרה בעבודה מול קפיץ מוחלש.
גם את זה אברר בהמשך, ראיתי שיש עליו מק"ט של אאוטבק, הם בעבר היו מאוד אינפורמטיביים בטלפון.
גם בוואטסאפ קבלתי אחלה תשובות
בולם מרסן תנועה. כשאתה מסתכל על מערכת יש את היחס בין המשקל לקבוע הקפיץ - זה אומר אם הקפיץ חזק או חלש *ביחס למשקל הרכב*, והריסון הוא ביחס לזה. כלומר קפיץ ל1500 קג על הסרן כשהרכב עם 1500 קג על הסרן יתכווץ כמו קפיץ ל2000 קג על הסרן עם 2000 קג על הסרן.
את התנועה הזו אותו מרסן ירסן בערך אותו דבר. בולמים 'גיבורים' גם יהיו עם כמות שמן גדולה יותר כדי לא להתחמם.
זה ברמה של מערכת קפיץ- בולם. ברמת הרכב כולו - עם מרכז כובד גבוה של מטען כבד, הרכב מתנדנד יותר. וגם זו תנועה שצריך לרסן - קפיצים מתאימים ומוט מייצב עושים את רוב העבודה במניעת התנועה הזו או הקטנה שלה. הבולם עושה את השאר - אבל זה כבר פחות משמעותי.
איפה מתחילה הבעיה? כשמרכיבים קומבינציה של קפיצים רכים יחסית למשקל ובולמים קשיחים - לרכב כבד יחסית. אז באמת כשתעבור לעומס נמוך יותר וקפיצים רכים יותר והבולמים עדיין קשיחים - תהיה בעיה. אני חושב שזה לא המקרה.
אסף.
חיצוני אחורי 19 ממ בקירוב (או 3/4")
קדמי 16 מ"מ בקירוב (או 5/8).
לפי הצבעים והטבלה שכאן:
https://red90.ca/rovers/springinfo.html
אלו קפיצי hd.
אחוריים: ימין אצלי חום (לא מצאתי בשום טבלה, דם לא בזאת שרצה כאן באתר), שמאל- סגול/חום.
קבוע קפיץ- 270/420 lb/inch. (מניח שעם ובלי הקפיץ הפנימי שלא ראיתי עליו קוד צבע.
קדמיים:
ימין- לבן צהוב, שמאל-כחול אדום. קבוע קפיץ- 225 lb/inch.
הבולמים הם efs elite,
מסוג טווין טיוב, שלפי הקוד דגם תואמים לדיפנדר 110 לא מוגבה. לא מצאתי באתר של efs יותר מדי פרטים על אורך פתיחה/סגירה/מהלך, מהירות כיווץ או חזרה. גם לא מוצר שמתאים לhd, אם כי בהרבה מקומות ראיתי שמה ששמים בדגמי הhd, זה מה שמוגדר ל130.
קוד קדמי: 36-5592, אחורי 36-5593. יש גם קידוד של אאוטבק, אבל אברר מולם בטלפון.
הקפיץ 19 ממ מתאים לרכב טיולים עם עומס קבוע לא גדול.
תתחיל בלהוציא את הפנימי נראה לי שזה יספק אותך בינתיים.
אסף.
והבולם האחורי 335 ממ סגור 555 ממ פתוח ומתאים להגבהה עד 30 ממ.
בקיצור.... תישאר עם מה שיש בינתיים.
אסף.
בשרשור שלי בדיסקו 1 יש טבלאות השוואת בולמים דיסקו ודפנדר
מסתובבות הרבה.
יש סלט שלם אפילו בין מה שמופיע בספר הרכב לבין מה שיש בפועל בשטח. וזה עוד לפני קידודים שונים של יצרני אפטרמרקט.
מידות בפועל של דגמים שונים
לא.
בלנדרובר יש מין מעשה קונדס של המהנדסים לשים קפיצים באורך שונה גם ברכב סטנדרטי,
והם גם מתחלפים בהתאם לרכב ימני או שמאלי.
שאלת את עצמך פעם למה אתה רואה המון לנדרוברים שיושבים עקום?
אז זה בגלל שהחליפו צדדים. או ששמו קפיצים לא מתאימים. בחלק מהדגמים זה קיים בחלק לא.
הקוד צבע שלי מקדימה מתאים לרכב סטנדרטי, וגם האחורי השמאלי.
רק הימני אחורי בצבע שלא מופיע בטבלה, אבל גם בדיסקברי הקודם היו לי קפיצים בצבעים שלא מופיעים בשום מקום. הטבלאות לעתים סותרות את עצמן, וגם מה שרשום בספרי הרכב, הרבה פעמים לא תואם למציאות. הטבלה שקישרתי למעשה מרכזת מידע מכמה מקורות רשמיים וגם לא רשמיים ועם שינויים מ"החיים עצמם".
בכל מקרה, הרכב עומד מאוזן וזה מה שחשוב.
הקפיצים בעובי סליל זהה, וה "בקירוב" הוא בגלל המדידה עם קליבר רגיל שבה לא ירדתי לרזולוציה.
אגב,
הידעתם שעם קליבר ידני רגיל ניתן למדוד בקלות עד עשירית המילימטר ואפילו עד מאית??
אפתח שרשור בנפרד.
בקלות
עד שאתה לא רואה את השנתות הקטנות
מכחיש וקונה דיגיטאלי
היד קצרה מדי
משקפיים....