ניר, במקום לחכות עד שתתחבר אל הלפטופ, אתה יכול גם לקצר את חוט הדיאגנוסטיקה לאדמה, ולראות אם נורת הCHECK ENGINE מהבהבת בקצב שהוא לא ארבע פעמים בשנייה. אם הקצב הוא פחות משלוש פעמים בשנייה ומעל לפעם בשלוש שניות, אז המנוע עובד בלופ סגור.
Printable View
ניר, במקום לחכות עד שתתחבר אל הלפטופ, אתה יכול גם לקצר את חוט הדיאגנוסטיקה לאדמה, ולראות אם נורת הCHECK ENGINE מהבהבת בקצב שהוא לא ארבע פעמים בשנייה. אם הקצב הוא פחות משלוש פעמים בשנייה ומעל לפעם בשלוש שניות, אז המנוע עובד בלופ סגור.
ניר צדק בעניין חיישן החום. החיישן התנתק בזמן המשחקים שלנו. שכן כאשר ניתקתי אותו היום לבדיקה, נורית check enine נדלקה. והיא לא דלקה קודם לטיפול, קרי, זה היה רק כתוצאה מהטיפול הנוכחי. (מה חבל, חשבתי שמצאתי את הנבלה.).
חנן, אשר לקצר המוצע, ננסה.
תודה על העיצה וההדרכה.
נכון, אפשר לחבר בינתיים את פינים A וB בשקע ה ALDL, לקרוא קודי תקלה ולבדוק אם החיישן עובד.
לאחר נסיעה נוספת לארה"ב שבה הבאתי עוד כל מיני קישקושים שאני לא צריך אבל קניתי כי הם זולים, הגיע הזמן לנסוע למוסך במסגרת טיפול שגרתי. ובהזדמנות זו שפושקין מת, לבדוק מה נשתנה היום הזה בעניין הCO /
1. כזכור הותקן חיישן חמצן אצל סלינס.
2. החיישן חובר למחשב ע"י ניר ללא הפרעות מרובות שלי.
3. לא ביצענו שום מדידה מאז.
4. בנסיעה זו הבאתי פלאגים של בוש כפולי אלקטרודות.
5. במסגרת הטיפול השגרתי ביצענו גם:
* בדיקת מצב נוכחי: חיבור פלאג הבקרה של מחשב הרכב למחשבון כף יד לצורך בדיקת הקריאה של חיישן החמצן. אכן הייתה קריאה שעברה מהמחשב המרכזי. טווחי הקריאה נעו בין כ- 470ל-800 מילי משהו (לא זוכר אם אמפר או וולט), התרגום של זה הוא 9 בסולם לא ידוע לי. ה- 9 נשארה ללא שינוי, קריאת המתח /זרם השתנתה. קרי הייתה רגישות שהיגיע למחשב יתירה מזאת, ניר כנראה חיבר את החיישן נכון שכן אם לא , לא היינו מזהים את הקריאה במכשיר. בעל המוסף אמר לי שה קריאה 9 הייתה צריכה להשתנות ולנו לסרגין בכל התחום בין 1 ל- 9. זה לא קרה.
*המשך בדיקת מצב נוכחי ע"י חיבור מכשיר 4 גאזים ומדידת CO שהתייצבה סביב 5.9% -ל 6.1% -
*החלפת פלאגים (שהיו מפוייחים משהו, אות לעודף דלק) בפלאגים של בוש כפולי אלקטרודות, והחלפת פילטר אוויר כדי לפתוח לבחור את הריאות.
*בדיקה חוזרת במכשיר 4 גאזים הראתה שיפור מזערי בקריאת ה-CO.
שאלות:
1 מה יכול להבטיח לי בוודאות שקריאת ה-CO מגיעה למחשב. נראה שהבדיקה במחשבון מאשרת את זה. (שקצה החוט של חיישן החמצן חובר לשקע המתאים במחשב). ?
2. איך אני יכול ללמוד האם המחשב מגיב לקריאת ה-CO?
3. האם כדאי להזמין צ'יפ שעונה לסטנדרטים של קליפורניה - קרי קיצוני יותר ומחמיר יותר בדרישות זיהום האוויר? אם כן, איזה ציפ זה, יש לי אתר שאני קונה ממנו, נדמה לי שאני יודע מה להזמין אבל לא בטוח. (להלן 3 אופציות):
ACDELCO Part # 16060836
EPROM,ECM CODE 16060837-CALPAK
EPROM,ECM w/4-SPD A/TRANS(MD8) or FEDERAL EMIS(NA5) or ALT EMIS(NA6) or CALIFORNIA EMIS(NB2); CODE 16060837-CALPAK; w/o LEADED FUEL EMIS(NM8)
$27.79
ACDELCO Part # 16120054
EPROM,ECM 4WD; 4 WHEEL DRIVE; w/4-SPD A/TRANS(MD8) or FEDERAL EMIS(NA5) or ALT EMIS(NA6); CODE 0024ACSU, 7578ABJL, 3393CBN, 0055AMUR
$74.79
ACDELCO Part # 16120059
EPROM,ECM 4WD; 4 WHEEL DRIVE; w/4-SPD A/TRANS(MD8) or CALIFORNIA EMIS(NB2); CODE 0060AMUS, 1158AKAL, 0028ACSW, 7584ABJM, 3468CBU
* Non-stock item--shipping delayed up to 12 business days *
$46.79
אשמח לשמוע חוות דעת מלומדות
תודה,
מוני
מי זה 9 ? ואם הוא ללא שינוי, אז איך זה שאתה כן מדווח על שינוי של המתח בהתחלה?ציטוט:
טווחי הקריאה נעו בין כ- 470ל-800 מילי משהו (לא זוכר אם אמפר או וולט), התרגום של זה הוא 9 בסולם לא ידוע לי. ה- 9 נשארה ללא שינוי, קריאת המתח /זרם השתנתה
התחברת כבר עם לפטופ וWINALDL ? אם כן, אתה יכול להראות לנו צילום של טבלת הLTFT ?
היי חנן, לא התחברתי לlaptop מטעמי עצלנות. כ"כ השקע במחשב הרכב לא נראה לי דומה כלל לתקע15 פין של RS232.
הספרה 9 היא ככל הנראה תרגום של המתח לשפת מכונאים. ייתכן מאוד שטווח המתחים שאני רואה הוא בתחום העליון ולכן הספרה 9 לא משתנה. (קרי הטווח התקין צ"ל הרבה יותר נמוך).
אני חושב שצריך להפריד בין המחשב שהוא בעצם אוסף של קבלים נגדים וסלילים וכד' שמתפקידם רק לתרגם את החיישנים השונים לכניסות ל-eprom אשר קולט ומגיב בפקודות בהתאם. כך יש במחשב כניסה גם לחיישן ולכן הוא קולט את החיישן מעביר את המידע דרך כבל הבקרה. ואילו ה eprom מדגם שלא מתוכנת להגיב לחיישן החמצן. במקור קניתי את הרכב ללא חיישן, וכנראה ה-eprom תואם אותו. על רקע זה, אין לי בעייה להוציא עוד כ40-50$ לרכוש כזה בארה"ב (לשם כך הרי עשיתי לבן שלי relocation to seattle) ההחלפה היא פשוטה מאוד.
מה שמערער את התיאוריה היא העובדה שהמספר 9 לא זז, אבל אולי זה לא קשור כל כך?
מוני
אתה לא מתחבר למחשב הרכב עם RS232 . יש חיבור מיוחד לALDL ולחילופין, וזה מה שאני עשיתי, אתה יכול להתחבר ישירות אל החוטים שהולכים אל הקונקטור של הALDL . יש תיאור מפורט של צורת ההתחברות בכתבה שלי על הסבה להזרקה.
את העניין עם ה9 אני לא מכיר, ואני היום דווקא מהצד של המכונאים. אני מכיר רמות מתח במיליוולטים של בין 200 ל900 .
ל לינק לכתבה בבקשה. עשיתי חיפוש קצר ועצלני ולא מצאתי הכתבה. אני מבין שצריך כבל 15 pin מחובר למחשב מחד ולייצר גשרונים בין הנקבה של קצה הכבל אל תקע הבקרה של המחשב בהתאם להוארות בכתבה.כ:כ הורדת התכנה המתאימה. זה בהחלט בר ביצוע.
מוני
נן, תודה, עיינתי בלינק, לא נראה לי בעייה מי יודע מה לעשות את מה שנדרש שם, למעט בעיית הזמן.
המעגל נראה פשוט, ואךה טוען גם שלא צריכים שני נגדים R3 R4
יחד עם זה, הייתי מודה לך באם תענה על שאלותי לעיל:
הייתכן שהציפ שלי לא מתוכנת כלל להתייחס לחיישן חמצן?
מתוך הרשימה של 3 הצ'יפ שציטטתי Thread הקודם איזה כן מתאים לניהל החמצן? אני משער שזה התואם לקליפורניה. אני יכול לשלוח שאילת לייצרן, אבל אם אתה יודע זה יכול לקצר תהליכים.
דבר נוסף שעלה לי בראש, החיישן הותקן אחרי חיבור שני האגסוסטים והוא די רחוק מראש המנוע וגם מהמחשב. הייתכן שהכניסה לפעולה מושפעת מהמרחק מסעפת הפליטה -קרי לוקח יותר זמן עד שמתחמם.
הייתכן שאורך החוט וסוגו (ההתנגדות) משפיעים על קריאת המתח הנכנס למחשב?
תודה,
מוני
ציטוט:
הייתכן שהציפ שלי לא מתוכנת כלל להתייחס לחיישן חמצן?
כשניסיתי עם ניר לשים את הצ'יפ המקורי של הספארי, שהגיע במקור ללא חיישן חמצן, הקריאה של החיישן יצאה אפס וולט. על פניו זו הוכחה לכך שצ'יפ שלא בנוי לעבוד עם חיישן חמצן, לא יאפשר למחשב לקבל קריאה מהחיישן. לאור זה שאתה טוען שכן קיבלת קריאה, אפשר להבין שהצ'יפ שלך כן בנוי לעבוד עם חיישן חמצן.
אבל, זו ספקולציה ולא מידע בדוק.
לדעתי, לפני שאתה רץ להזמין צ'יפ תתחבר ללפטופ, תקבל נתונים ותחליט איך להתקדם.
לא מדויק, יכולים להיות מספר מצבים:ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
1: ציפ לא מוגדר לקרוא חיישן ולכן לא תהיה קריאה.
2: ציפ מוגדר לעבוד עם החיישן ולא לעבוד לפיו, לרוב גם נורת CE לא תידלק.
מה שעשו בציפים שהגיע לארץ זה לשים את טווחי כניסה לעבודה הפוך כך שהמנוע מגיע ל 140C
זה נכנס לעבודה וטווח יציאה זה 20C (בערך) ואז יש קריאה אבל המחשב לעולם לא יעבוד עפי החיישן.
כל זה כמובן ברכבים שהגיעו ללא חיישן.
3: ציפ עובד עם חיישן, ובמצב הזה יש 2 אינדיקציות, מעל טורים "סרק" ולאחר שהמנוע התחממם "ידלק" "Closed Loop" Flag" ובנוסף טבלת BLM צריכה להתחיל להכיל נתונים, ע"י חיבור למחשב ועם תוכנת "Winaldl" תוכל לבדוק את הנ"ל
קודם תחבר את הלפטופ...ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
ולפני שאתה רץ להזמין ציפ תקפוץ לנהריה ;-)
מה ה SERVICE NUMBER על המחשב?
יש לי קופסת נעליים מלאה בצ"יפים....
ולעומר יש יותר מזה.
OK,
tzagi, Demolition Man' חנן
להלן מידע נוסף:
לא יודע מה מספר ה-SERVICE # ע"ג המחשב. לא בעייה לבדוק - אבל דורש זמן - אולי ביום שישי.
אשמח להעביר את פרטי הservice # ולקבל בהשאלה או לרכוש צ'יפ שיפתור את הבעייה.
מאידך, להלן המחשב שהזמנתי ללא צ'יפ. כזכור אני משתמש בצ'יפ המקורי שהיה ברכב.
http://info.rockauto.com/Cardone/Det...ne/777747.html
אני נוטה לחשוב שפשוט יש כאן צ'יפ שלא שם ז*ן על קריאת החמצן.
זה עתה שלחתי שאילתה לחנות ממנה רכשתי, אבל אני בספק אם יענו לי נכוחה.
כ"כ נזכרתי שכשרכשתי את הרכב היה בו מין ווסת ידני שנוטרל באיזו שהוא שלב במשחקים על המנוע או הTBIושמתפקידו הייה להקטין את עודף הדלק היה צורך לסובב אותו אחרי שהמנוע התחמם (מין ניטרול של צ'וק). אנסה לשחזר את העניין אם כי כמעט בלתי אפשרי. הערה: ניתוק חיישן טמפרטורה פועל נכון כך שאין לחשוד בזה.
חברה, צר לי לייגע את מוחכם בבעייה המחורבנת שלי, אבל דעו שאני מעריך ומוקיר את עצותיכם.
משער שעייפתם קצת מענייני.
עלה בדעתי שמאחר שבעבר היה משהו - לא יודע בדיוק מה, אשר פעל כמו מין צ'וק ידני, זה היה מחובר מן הסתם למחשב וגרם לו לחשוב שהמנוע כבר חם/ שתערובת הדלק עשירה מספיק.
למה בעצם לא לייצר דבר כזה או לנסות להשמיש את מה שהיה?
לגבי ייצור: לדעתי זה מעגל די פשוט שאני לא יודע לתכנן אבל אמצא "חשמלאי" שיעשה לי את זה. צריך לדעת מה הקריאה הצפוייה ולהביא את המעגל באמצעות ריאוסטט או סתם למצב של on off, צריך לוודא שאני לא שורף את המחשב במקרה של spike או רעה חולה אחרת.
עלי לבדוק סופית ש:
0. שיש מערכת closed loop - כאן אתנחל על ניר.
1. האם המתח במיליוולט המגיע מחיישן החמצן נופל יותר מיד בדרכו למחשב בגלל: המיקום של החיישן רק אחרי חיבור של צינורות הפליטה משתי הסעפות (v8). אני יודע שהחיישן מפיק קריאות רק בטמפרטורות גבוהות, או בגלל חוט מוליך שהתנגדותו גבוהה מידי וגורם למפלי מתח.
2. אחטט בקישקש של המכונית לראות מה היה מותקן שם בעבר - יש לי את המתג הנוכחי ואנסה לראות לאן הוא מגיע.
סיכום ביניים, הנשמה יוצרת לי מהדרעק הזה, ביזבזבתי להערכתי למעלה מ5-6K ש"ח + עלות דלק רב שנשרף בגין צריכה מוגברת.
לגבי ה"צו'ק" הידני אם זה היה מתג חשמלי אז סביר להניח שהוא היה מחובר לגיד (חוט) שמקבל אינדיקציה על מזגן פועל, צבע הגיד הוא ירוק כהה ובנוסף תוכל לראות שהוא טיפה עבה מהאחרים.
אם תעקוב אחרי הצמה שיוצת מקיר האש(ספארי) בתא המנוע או לחליפין אם המחשב מתחת לכסא הנהג(ונדורה) משם יוצאת הצמה, ומשם תוכל לעקוב אחרי הגיד הירוק, כמובן שאין לי מושג איפה זה ממוקם בבליזר.
בגדול אותו גיד ירוק ברגע שתחבר אותו ל 12V+ יעלו הטורים במנוע. שים לב שרצוי לחבר פיוז בדרך.
יש מזגן באוטו? אם כן כשאתה מדליק אותו יש עליה בטורים? אם כן אז זה לא הגיד הירוק.
אם לא אז זה הכיוון שלך.
demolition man
איתרתי את ה"פטנט" זהו מין ריאוסטט או משהו עם קבל, בכל מקרה יוצאים ממנו זוג חוטים ולא אחד.
אשר להפעלת המזגן, אני לא מפעיל אותו כמעט מכיוון שבקשוי מקרר אבל המאוורר הוא צרח(כ)ן זרם נוראי.
חיישנים:
ידוע לי על חיישן חום מנוע- מגיע למחשב וגם ראיני את התגובות שלו כשנתקנו.
חיישן חמצן - ראינו שמגיב במדיד אבל לא משפיע - ייתכן שבגלל הצ'יפ. אני בודק את הנושא. ואבדוק גם את ענין ה-closed loop עם ניר - לא יעזור לו כלום.
נדמה לי שיש חיישנים הקשורים לגיר - הגיר מתפקד כהלכה.
האם ב- TBI או במקום אחר כלשהוא בתא המנוע יש חיישן נוסף שאפשר להתחבר אליו ולזייף את הקריאה שלו?
תודה,
מוני
מוני,
סביר להניח שהראוסטט שיש אצלך מחובר ל MAP Sensor(ואקום) וע"י כך מרמה את המחשב.
אופציה שניה זה חיישן טמפרטורת מים.
תעקוב אחרי החוטים מהראוסטט ותראה לאן זה מגיע.
חן.
ייתכן שסביר שהריאוסטט היה מחובר ל-MAP SENSOR.
אלא מאי? אני לא יודע לאן, פשוט חתכו את זוג החוטים ליד קיר האש ואין שום סימן להמשך של החוטים הללו. ל-map sensor יש חמישה גידים, לך תדע למה לחבר. לא מצאתי את התפקיד של הגידים ולכן אין סיכוי שאדע לחבר נכוחה.
אני ממשיך לתהות באפילה.
אגב, ניסיתי ללמוד את עניין ה aldl ראיתי שזה מסובך מידי בשבילי, יש שם מעגל שצריך לייצר ואיני לא בנוי לדברים הללו.
אני לקראת הרמת ידיים סופית, ואצטרך להסתדר איכשהוא בטסטים. בין כה וכה אני בקושי נוסע אז הנזק ליקום הוא מזערי.
תודה לכולם על התמיכה והעיצות, מה לעשות כשהדיוט מנסה לתקן דבר שהוא לא מבין בו?
מוני
ציטוט:
ל-map sensor יש חמישה גידים
נראה לי שאתה מתבלבל עם הKNOCK SENSOR . אלא אם כן יש אצלך משהו שאני לא מכיר, לMAP יש שלושה פינים.