הטבלא פשוטה לחישוב, היא סינוס הזוית בין הבולם לסרן כפול 100 כדי לקבל אחוזים (בהנחה שבמקור הבולם ניצב לסרן, אם הוא לא אז חלקי הזוית בין בולם מקורי לסרן ואז כפול 100).
Printable View
הטבלא פשוטה לחישוב, היא סינוס הזוית בין הבולם לסרן כפול 100 כדי לקבל אחוזים (בהנחה שבמקור הבולם ניצב לסרן, אם הוא לא אז חלקי הזוית בין בולם מקורי לסרן ואז כפול 100).
סליחה שאני מתפרץ ככה לשירשור ישן :)
בשירשור מצויין שצריך לעשות שינויים נוספים בעקבות הרכבת הריבולברים! במידה ומרכיבים ריבולברים מקדימה ,אז צריך צינורות ברקס ארוכים יותר בולמים ארוכים יותר ,מוט מייצב ,ומוט פנהרד על מנת לשמור על נסיעה בטיחותית עם ריבולבר
מה קורה עם התקנת ריבולברים מאחורה?
האם בהתקנת הריבולבר מאחורה מומלץ גם לשנות את מיקום התושבת של הקפיץ למתחת לקורה (כמו בסיקס?) בסופה התושבת היא מאמצע הקורה (שאסי)?
חוץ מצינורות ברקס מתאימים ובולמים ארוכים מה צריך או אפשר לעשות?
כרגע אני נוסע על קפיצי רוביקון 4.5' הבי דיוטי רכים וארוכים ,הבולם אצלי מותקן לא בצורה אנכית אלא בזיווית לכיוון מרכז הרכב איך באמת אני יכול לדעת מהי רמת הקשיחות שמומלץ לי בבחירת הבולם?
[QUOTE=עוזי5555;403856]סליחה שאני מתפרץ ככה לשירשור ישן :)
בשירשור מצויין שצריך לעשות שינויים נוספים בעקבות הרכבת הריבולברים! במידה ומרכיבים ריבולברים מקדימה ,אז צריך צינורות ברקס ארוכים יותר בולמים ארוכים יותר ,מוט מייצב ,ומוט פנהרד על מנת לשמור על נסיעה בטיחותית עם ריבולבר
מה קורה עם התקנת ריבולברים מאחורה?
האם בהתקנת הריבולבר מאחורה מומלץ גם לשנות את מיקום התושבת של הקפיץ למתחת לקורה (כמו בסיקס?) בסופה התושבת היא מאמצע הקורה (שאסי)?
חוץ מצינורות ברקס מתאימים ובולמים ארוכים מה צריך או אפשר לעשות?
כרגע אני נוסע על קפיצי רוביקון 4.5' הבי דיוטי רכים וארוכים ,הבולם אצלי מותקן לא בצורה אנכית אלא בזיווית לכיוון מרכז הרכב איך באמת אני יכול לדעת מהי רמת הקשיחות שמומלץ לי בבחירת הבולם?[/
טוב כנראה אף אחד לא שם לב לשירשור:confused:
יש לי כרגע סט ריבולברים קדימה ואחורה של טרפלקס ,קראתי את כל השירשור ,שלטעמי עסק הרבה בתיאוריה!
חשוב לי להבין איך הריבולברים מתנהגים בנסיעת דיונות (חשוב לי שיענה מי שכן נוסע עם ריבולברים וכן עושה דיונות איתם)?? כי בסלעים הבנתי שזה יכול לעזור לשיפור העבירות!!!
מעבר לזה היו לי מספר שאלות לפני, שאף אחד לא ניסה לתת תשובות ,נו חברה תנו עיצה שלא נעשה טעויות!!!
ועוד שאלה בפן אחר ,איפה אני יכול להשיג גומיות חדשות (אולי פורליטן) לריבולברים?
תודה
עוזי.:cool:
עוזי,
לגבי הפוליאוריטן, דבר עם "כתום" http://www.katompu.co.il/index.html או אם אחד המפיצים שלהם. אם תביא דוגמא, הם ימצאו לך את המוצר הנחוץ.
לגבי כל השאר, תמתין קצת, חלק מהכותבים בשרשור הזה כבר לא נמצאים בפורום באופן תכוף כמו בעבר.
אגב, יש לך תמונות של הרכב שלך עם הריבולברים ? בפתיחת מהלכים ?
מה אתה עשית לאחר ההתקנה מבחינת התאמות ? מעבר לצנרת בילום. מה עם דרייבשאפט ? מה עם מוטות הגה ?
יש לך קיט מתלים אחר? איזה ?
אפשר לקמבן משהוא שימנע את הפתיחה ובעצם יהפוך אותו לסטטי כמו משולש / נדנדה רגילה .
אבל בכל מקרה זה לא יהיה כזה פריק ובעל ניתוק מהיר כמו ניתוק מוט מייצב . יצריך מעט יותר עבודה .
ניתן יהיה למשל לבנות זוג פלאחים נגיד 4 מ"מ יספיקו ובאורך המתאים (בין עין לעין) קפיץ / שילדה , לקדוח חורים עבור הברגים משני
הקצוות ובכך לנעול אותו .
אפשרות שניה , על אותו עיקרון היא מעין רצועת הגבלה .
- התלבטתי אם בכלל להגיב בשרשור ונמנעתי מזה עד עכשיו . הנושא מעורר מחלוקת וויכוחים כמעט כמו שרשורי מה עדיף נעילה קדמית /אחורית ?
אוטומטית / נשלטת ? וגם כאלו שטענו שעם מהלכי מתלה גדולים , לא צריך נעילות - האוטו עושה ועובר הכל .
כבר כתבתי את דעתי / ניסיוני על כך בעבר בשרשורים שעלו כאן וממש אין לי כח להיכנס לוויכוחים האלו פעם נוספת . אבל ביקשת יפה אז ... :)
לא ניתקלתי במישהוא שעשה זאת . נכון , בדיונות אין צורך בהם - אין להם כל תרומה ולא לשם כך ניבנו .
נסעתי עם ריבולברים 5 שנים מתוך ה 7 שנים בהם הסופה היתה אצלי . כן ! בין השאר גם בדיונות . לי זה לא הפריע .
ביצעתי כמה שינויים אלמנטריים . בתושבות קפיץ , אין מה לגעת .
כתבת : " בשירשור מצויין שצריך לעשות שינויים נוספים בעקבות הרכבת הריבולברים! במידה ומרכיבים ריבולברים מקדימה ,אז צריך צינורות ברקס ארוכים יותר בולמים ארוכים יותר ,מוט מייצב ,ומוט פנהרד על מנת לשמור על נסיעה בטיחותית עם ריבולבר " .
אני לא מבין ... אתה מעוניין להתקין ריבולברים ואז לסרס אותם . מוט מייצב , פנהרד ...http://www.jeepolog.com/images/smilies/rolleyes.png אז למה בכלל להתקין ?
אתה יודע מה ? גם צינורות בלם לא החלפתי . פשוט ניתקתי אותם מהתושבת , הנמכתי כלפי מטה ועיגנתי אותם . גם כשהאוטו היה עם 4
גלגלים באויר על ליפט , לא הורגשה כל הגבלה ועדיין הם היו רפויים .
מאחור ביצעתי הנמכה של מרכזיית הבלם של 2.5 ס"מ ע"י ריתוך ספייסר שיחרור הצינורות מהתפס והרכבה חזרה למקום .
אצלי היתה הגבהה של 4 " , הרכבתי קלינים 4 מעלות שקניתי אצל ינובי'ץ . גשר הגיר לא הונמך כלל - לא היה כל צורך והיא היתה מאוזנת
וללא רעידות או זויות עבודה בעייתיות עבור הצלבים . מעולם לא קרעתי או היתה לי בעייה עם צינורות הבלם , מעולם לא העפתי דרייבשאפט / צלב ,
זנב טרנספר (והייתי עם 231) סליפ יוק וכן הלאה .
כן בניתי תושבות ארוכות עבור הבולמים . גם מאחור וגם מלפנים . מאחור הן רכנו לפנים מעט בערך כ 45 מעלות . מלפנים , חתכתי
את בתי הגלגלים והתושבות בחלקן העליון מוקמו בתא המנוע באותה הזוית כמעט כמו של זו המקורית .
הבאתי אז מארה"ב בולמי ראנצ'ו 9000 RSX (הארוכים ביותר) 9 מצבים , 9012 לפנים ו 9112 מאחור (אם זכור לי נכון) .
שחר .
- אם תרצה עוד משהוא אתה מוזמן ליצור קשר בה"פ .
אני חושב שאני מעדיף להגיב כרגע בשירשור ,כי אולי זה נותן מידע כלשהו למי שכן רוצה לדעת ומתעניין!
אני אמרתי לנסוע עם פנהרד ומייצב ,הכוונה היתה לנסיעת כביש כדי להיות עד כמה שאפשר יציב ובטיחותי! כמובן שבשטח המייצב יורד!
רשמת שלך לא היתה בעיה בדיונות, כלומר כן היית נוסע בדיונות ועליך לא חלו כל התופעות שאנשים רושמים שהריבולבר נפתח נניח בסוף הדיונה תלולה וחדה ?שאין אחיזה כי האוטו מקפץ על גבשושיות של חול?
הבנתי אותך גם אם כוונתך היתה לנסיעת כביש וזה בסדר ליסוע כך .
אז בסדר , את המייצב ניתקת בכניסה לשטח , זה לוקח דקה , אבל מה עם הפנהרד ? תתחיל לפתוח ת'ברגים ולהוריד גם אותו ?
אם השארת אותו , אז לא עשית כלום . באמת שעדיף לך בסט אפ שעליו אתה נמצא (עם רוביקון 4.5 ומשולשים של נגיד 15 ס"מ) .
ואני עוד לא יודע על איזה צמיג אתה 33/31 ...
תבין עוזי , הריבולבר בשטח כמו דיונות ובעוד סוגי שטח הוא סטטי ולא מתערב - לא נפתח כיוון שאין דרישה . יש עליו
לחץ / משקל . רק כאשר הקפיץ סיים פתיחה מלאה וניצל את מלוא מהלכו או רק אז הריבולבר מתערב ויפתח .
לי הוא לא הפריע כלל בנסיעה בדיונות . אז אמרו ... ואמרו ויגידו גם אנשים שאין להם ניסיון אפילו של שעה בשטח / כביש רק
על סמך שמועות או דיבור עם איזה חבר שבכלל היתה לו בעיה אחרת שגרמה לתופעה כזאת או אחרת ברכב והוא רץ לשליך אותה
על הריבולבר .
" שהריבולבר נפתח נניח בסוף הדיונה תלולה וחדה ? "
ומה קורה ברכב עם משולשים באותה סיטואציה ? אולי גרוע מכך ...
"שאין אחיזה כי האוטו מקפץ על גבשושיות של חול? "
רק מראה את חוסר ההבנה של פעולת הריבולבר . כתבתי על זה למעלה .
שחר .
טוב אז אני מניח, ואני מתייחס אליך ,כי 5 שנים זה וואחד נסיון שאתה די בעד !
היה חשוב לי לשמוע ולהבין ממי שבאמת חווה נסיון עשיר בכל מיני סיטואציות למינהם ,ולא רק מי שמנסה להסביר על סמך תיאוריות או שמועות!
שחר אתה היית עם ריבולברים קדימה ואחורה?
כמובן תגובות נוספות מבעלי נסיון בדבר יתקבלו בברכה:cool:
כן עוזי , הייתי עם ריבולברים קדימה אחורה . הייתי בטוח שאחרי שפירטתי כך אז ברור שהכוונה לשינויים הדרושים מאחור ומלפנים .
אני אגיד לך עוד משהוא ... , עם שום דבר בג'יפ לא התחתנו חתונה קתולית . לא טוב ...? אנחנו נעיף , נשדרג , נבנה אחר / חדש .
אם היה לי רע איתם , הם היו עפים והייתי מחזיר את המשולשים . כמה עבודה זה ?
בהצלחה ,
שחר
יש לי בשבילך חוו"ד מעשית ולא תאורטית כמי שנסע שנים על רבולברים. יש לי הרבה מה להגיד בעניין, הרבה מאד, לרוב הפרקטיקה עושה צחוק מהתאוריה ויש לי גם סט 4 יחידות שהוצעו למכירה באתר אחר- 052-2866694
אני אצרף 2 סירטונים שלי להתרשמות שלך (אני בדר"כ לא אוהב לעשות את זה וממעט) רק אם זה נחוץ ,
שניהם בעליה עם דרדרת , ללא כזה צורך במהלכי מתלה גדולים למרות שבשניהם יש מדרגות , אם באמצע או לקראת
סוף המעלה (אני על 33") . אני לא רואה שום חיסרון או בעיה עם הריבולברים גם שם . להיפך !
שחר .
http://www.youtube.com/watch?v=vBN-9ZVo4i0
http://www.youtube.com/watch?v=YzIYwJ90Q3g
כלומר אתה בעצם מצדיק אותי כמו -שהבנתי,סרטים יפים,כאחד שהשתמש שנים ברבולברים אני לא צריך הוכחה ליעילותם,אני גם לא מפרט יתרונות חסרונות בשרשור משום שלא יהיה לי הכח והסבלנות להגיב לשטף התגובות שבוודאי יגיע. לסכום- זה עשה לי רק טוב.
אוקי צביקה אז גם אתה עם נסיון ואתה בעד, על הכיפאק כמו שאמר שחר לא חתונה קתולית.אבל יש שאלה אליך, אם יש לך סט זמין להרכבה , ואתה די מבסוט מנסיון איתם, למה אתה לא מרכיב אותם על הג׳יפ שאתה בונה אצל אורן ויריב(דרך אגב ראיתי אותו ונראה מעולה)? קצת תמוה לא? סך הכל 20 דק׳ של עבודה!
שלום לך. תודה על המחמאות בעניין הסופה הנבנית,חבל שאני לא יודע עם מי אני מדבר כי לפי התמונה אני לא מזהה אותך.;) הרבולברים שאני מדבר עליהם לא היו מורכבים על הסופה שראית אצל אורן משום שהיו לה בולמים 12" וקפיצים תואמים + ARB כפול, מהלך קינג סייז,סטרוקר ועוד ועוד. הרבולברים שאני מדבר עליהם היו מורכבים על סופה קודמת לזו שאתה ראית שלא היו בה נעילות,קפיצי מונרו אלמנטריים ,דנות אחרות ובכלל הרבה יותר פשוטה וסטנדרטית ממה שאתה ראית אצל אורן[ ועלי לציין שעושה עבודה מעולה לשביעות רצוני המלאה, טוב "שנפלתי" אצלו] עניין הרבולברים מוכר לי שנים רבות,אינני מומחה לרבולברים, אבל כמו לכל דבר מחוץ לרבולברים הדעות חלוקות לכאן ולכאן אין הסכמה חד משמעית כמעט לשום שינוי שאתה מתכונן לבצע בגיפ, כל אחד מפציץ מהנסיון שרכש עם השנים. לדוגמא:יש הטוענים כי מדחס אוויר ממדחס מזגן מובנה היא צרה צרורה ואילו אותי הוא עושה מאושר לאורך הרבה מאד שנים,כאמור כל אחד ונסיונו הוא. טרם החלטתי לרכוש 2 נעילות מסוג ARB ורק חדשות בלבד החלטתי שאנסה רבולברים, מה כבר יכול לקרות אהיה מרוצה- נשאיר, לא אהיה מרוצה -נזרוק. ובכן: התוצאות הפתיעו אותי לטובה,לא הרגשתי כל שינוי לרעה ביציבות הרכב,כביש,דיונות,טכני, אמרתי לעצמי עוד מקרה טוב שלא שמעתי בקולות אחרים וניסיתי על בשרי.כאמור אני לא יודע להגיד אם רבולבר זה טוב או רע, אני יודע להגיד שאצלי זה עבד מצויין.הרבולבר דורש בדיקה מתמדת שאכן הוא תקין, הברגים לא משוחררים,מסתובב, ומגורז כראוי. רישוי שנתי? לפי מצב רוחו של הבוחן. בברכה
ואתה לא חושב שעם כל מה שיש באוטו ובצורה שבנית אותו (הסופה החדשה הירוקה) אם תוסיף לה ריבולברים תשפר עוד יותר אפילו את העבירות (הרי להתקין אותם מספר דקות )? גם לי קיפיצים 4.5' של רוביקון וצמיג 33 ונעול כפול ,יחסי העברה ,מנוע מוגדל, דומה מאד לסט-אפ שלך בסופה ,ועדיין המחשבה שלי היא לנסות ולשפר את העבירות ,ולא מסיבות שהסופה שלי לא עבירה! פשוט להגיע לתוצאות טובות יותר!
עוזי , העליתי את התמונות האלו בעבר כאן בשרשורים שהיו קשורים לנושא זה או אחר .
(לא יודע אם נתקלת ראית) אבל תוכל לראות בהן את התושבות גם מלפנים וגם מאחור כולל הזויות .
zviki כתבת : " כאמור אני לא יודע להגיד אם רבולבר זה טוב או רע, אני יודע להגיד שאצלי זה עבד מצויין . "
אני כן יודע להגיד שהוא דבר מצויין ונהניתי ממנו . לא חסר לך שום מהלך מתלה והאוטו בשטח טכני יציב ומאוזן
בהצלבות קיצוניות הרבה יותר . מספיק להסתכל מהצד ולראות אותם בפעולה . הרכב מזכיר עכביש . נדיר עד מאד
לראות הנפות גלגלים . בכביש , הם לא נפתחים ולא כל מיני בולשיט שמנסים לייחס להם . הם פשוט סטטיים ! אין
דרישה בכלל למהלך והקפיץ יש לו מהלך משלו עוד לפני התערבות הריבולבר . אז על איזה פתיחה מדברים בכלל ?
מאידך , יש תנועה צידית מסויימת ולכן כשאתה מודע לכך זה מהווה פחות בעיה , כיוון שאתה מסגל סיגנון נהיגה מתאים
בדומה לאחר שהתקנת נעילה אוטומטית אחורית . תמיד טוב לעשות הפרדה בין שטח לכביש ולכן טוב לנסוע עם פנהרד ומייצב
מחוברים . הריבולבר אינו חוקי ולא מאושר .
שחר .
אני כבר לא מחפש להגיע לתוצאות יותר טובות. לצערי עלי לומר שאני כבר כנראה מתקרב [לא מחר] לסוף דרכי בתחביב.כמה פעמים אפשר עוד לעשות את המצלעות,זיק,מחמל,רמון,הנסתר,21, וורדית? אני כבר שבע , זה כבר [בכנות] התחיל לשעמם אותי ולפעמים אני אונס את עצמי לצאת יותר בשל החברותא מאשר האתגר. יחד עם זאת השריטה עוד קיימת,עמוקה, ובלתי מגלידה. כך שמה שתיתן לי הסופה הנבנית הוא די והותר עבורי והיא תיתן מעל ומעבר לצרכים החדשים שלי שיהיו הרבה יותר מתונים. אגב הסופה שנבנית אצל אורן מערכות עברה תאונה מחרידה ,פונתי במסוק להדסה ואני עדיין עם כתף פרוקה. מצד שני הכל יכול לקרות, יתכן ואחרי שהוציא את הסופה [שהוסבה לאוטומטית גיר שירוקי 4 הילוכים]בגמר השיקום וחידוש הרישוי השנתי[הורדה מהכביש עוד בשטח ע"י בוחן משטרה] אקבל עוד פעם את הג'ננה ואתחיל עוד פעם במלחמות בטרשים הקיצוניים ,כרגע אני לא חושב שאני זקוק עוד לרבולברים.
שחר בסירטונים שיש אצלי בבית ( שהבאת בביקורך האחרון) אתה מוזמן שוב כמובן . רואים שבעליה עם הדרדרת הגיפ מקפץ גבוה גבוה ובעצם כל הזמן מאבד אחיזה עם השטח , צפיתי בסרט שוב ושוב , ואני בטוח שאני רואה את הריוולברים פשוט נפתחים מעצם הקפיצות של הגיפ .וגורמים לגיפ להתנהג כמו טרמפולינה .
בסרטו השני שבו נעמדת עמידת נר - זוכר ? , ברגע שהסרן הקדמי פגש את המדרגה , הריוולברים נהיו כמו מקפצה ,הסרן נלחץ לכיוון המדרגה/סלע , וכשהקפיץ חזר למקום הגיפ פשוט נמתח אחורה עד שהתיישב על הגלגל ספר
גם את נסרט הזה הרצתי בהילוך איטי , ורואים בברור השהריוולברים זורקים את הגיפ אחורה .הקפיץ סיים את החזרה החזקה שלו והבודי פשוט המשיך מכוח האנרציה ומתח את הריוולברים עד הסוף
האם אתה חושב שבלי הריוולברים הגיפ בסרטונים האלה היה מתנהג אחרת ?
צודק לחלוטין,הרבולבר בכביש או בדיונה כמעט ולא בא לידי ביטוי מאחר ואין לו דרישה מבור, הרבולברים מקופלים.להוציא חריגים. למי שמעוניין דווקא לעשות חארקות על הכביש יש בעיה עם רבולברים בשל המומנט [וקטור] הצידי שיכול לכופף אותם ואת הקפיץ,אבל אנחנו לא עושים חארקות. על מנת להוציא מסקנות נחרצות דרוש מחקר סטטיסטי,של כמות רצינית של בעלי רבולברים- בעד או נגד ולא לשמוע מחיים או משה. כמו בכל דבר השנוי במחלוקת. בעניין האי חוקיות- נכון הוא לא חוקי. המקסטראק שלך ושלי לא חוקיים בעליל,הכריזה,הפנסים הנוספים, האנטנה,כל צמיג מעל מידה 31 ואפילו שרשום ברשיון,מגיני חזירים משנתון מסויים,
וכו'.אני גם מכבד מאד את כל כתבי הרכב ומומחים אמיתיים אחרים שלא ממליצים משום שזה תפקידם, להתיישר עם החוק,ללכת לפי הכללים הנכונים ולא להסתבך. אבל ביניינו -הירשנזון גם הלך לפי החוק ותראו באיזה גיפ הוא נוהג עכשיו