המטרה נקבעה מראש,
250 כ"ס ומעלה,
נתונים סופיים כולל בדיקות לפני ואחרי יינתנו באתר בסיום הפרוייקט,
כולל גרפים של עקומות מומנט לפני ואחרי,
Printable View
המטרה נקבעה מראש,
250 כ"ס ומעלה,
נתונים סופיים כולל בדיקות לפני ואחרי יינתנו באתר בסיום הפרוייקט,
כולל גרפים של עקומות מומנט לפני ואחרי,
אני חושב שהמספר הזה הוא דימיוני לחלוטוין, אלא אם מצאתם דיינו שבודק על המנוע, כלומר בגלגל תנופה.ציטוט:
נכתב במקור על ידי מאיר רוטברג
כלומר, אם אתם בונים אל המספר הזה בגלגלים, כלומר RWHP, אז חבל על הציפיה. בלי סוג של הגדשה זה מספר דימיוני, בטח ובטח ללא חריטה (או עם נפח 4.5 ליטר).
אפשר להגיע אליו עם בוכנות מיוחדות, קראנק מעובד ועוד.... אבל במחיר הזה אפשר כבר לקנות גם מנוע V8 , דלק לשנה וגם את כל פקידי משרד הרישוי :twisted: .
מאיר, נשאלה פה השאלה כבר, ואני מבקש לחדד אותה, מה היחס דחיסה המתוכנן, ואיך אתם מתכוונים להגיע אליו, לטובתך רצוי שתברר את זה מעכשיו.
אם אתה הולך לבדיקה ומכניס נתוני רכב,גלגלים ,סוג מנוע ונתוני יצרן +כל הפרמטרים ומקבל תוצאהx
מחר בבוקר אתה שופך אבקת קסמים לרכב דרך הנשמים כמובן מעלה את הרכב על אותו המכשיר
לא שינת את הפרמטרים כלל,אותם נתוני ייצרן,נתוני רכב,גלגלים וכו' וכו' והתוצאה הינהx+(משמעותית יותר ממה שהיה)
האם זה משנה לך אם יש לי את זה על הגלגל ספר שתלוי לי על הדלת??(צוחק חברים צוחק):)
אני מעוניין בתוספת מעל מה שיש לי,יותר כוח,יותר תאוצה,להשיג יותר בכל הפרמטרים,
אם המנוע במקור יש לו 170 כ"ס ואיקס מומנט ומחר בבוקר יש לי על אותם פרמטרים
נניח 45 אחוז יותר שלא אומר תודה????
קבענו ייעד הגעה מראש ,כמה אחוזים לכאן או לכאן אינם מהותיים כלל,איני מחפש בקטנות אלא בהייבט כולל שהרכב יהיה עבורי,אני מדגיש עבורי יותר טוב ממה שהיה,
כמו כן נשאלתי לגבי צריכת הדלק, חברה הרכב הזה היה צורח דלק ברמה של 4.5 ק"מ לליטר אז האם יש לי ממה לדאוג בקשר לצריחת דלק??
אולי רק לטובה(אבל תקנו אותי אם אני טועה)
להערותיכם אודה,
עידכון: היום קיבלתי הודעה מסמיטרייסינג שהמשלוח יצא ב 1 לחודש,
מעניין מאוד, היום יצא לפני יומיים,
אלי, כל דיינו מודד הספק בגלגלים, ומחשב הספק בגלגל התנופה. אפשר לדעת בדיוק מה הספק המנוע- הדיינו מודד את ההספק בגלגלים, ואז את כל ההפסדים במערכת ההנעה, עושה זה ועוד זה- ו.... קיבלת הספק בגלגל תנופה.
אסף.
אם תעבור יחס דחיסה מסויים, לא תוכל לנסוע על דלק רגיל (95/6)ציטוט:
ולפי השורות שכתבת- אתה לא בדיוק מודע לכמה עולה ליטר דלק 99...
זו גם אחת הסיבות שבגללה אלי שאל ליחס הדחיסה.
95ציטוט:
נכתב במקור על ידי six 4 life
לא שאלתי על איזה דלק נסעת עד עכשיו או אתה חושב שתיסע...ציטוט:
חשבת שניה על מה שכתוב לפני שענית?
מאיר, תהרוג אותי, אבל לא הבנתי חצי משפט שלך.ציטוט:
בכל מקרה, אם התכוונת, שאתם מודדים בדיינו המודד RWHP, כלומר הספק בגלגלים, לפני, ואחרי, וקיבלתם שיפור של 45%, אז לפחות השגתם תוצאות שאני כבר ראיתי, והם אפשריות. בוא נראה מה יצא מכל הסיפור בסוף.
ד"א, כמה הספק הוציא המנוע הקודם שלך? (אמור להיות בגלגלים בערך 140-150 כ"ס, כלומר 20% איבוד בערך)
לגבי צריכת דלק, אין לך מה לחשוש, סביר מאוד להניח, שצריכת הדלק תשאר אותו דבר... וזה רק מניסיון של כמה מנועים כאלו שנפגשתי איתם...
אסף, אתה טועה. זה שבד"כ מודדים בגלגלים, ומחשבים "בערך" את ההפסד הפרזיטי של מערכת ההינע, ע"י לקיחת מקדם הפסד של בערך 20% לגיר ידני, ו-25% לגיר אוטומט זה בסדר.ציטוט:
אלי, כל דיינו מודד הספק בגלגלים, ומחשב הספק בגלגל התנופה. אפשר לדעת בדיוק מה הספק המנוע- הדיינו מודד את ההספק בגלגלים, ואז את כל ההפסדים במערכת ההנעה, עושה זה ועוד זה- ו.... קיבלת הספק בגלגל תנופה.
אסף.
אבל אי אפשר להוכיח שזה ההספק/מומנט בגלגל התנופה, אלא ע"י מדידה אמיתיץ בגלגל התנופה.
כל מערכת הינע פרזיטית בצורה שונה, וההפסדים על חיכוך הם שונים, אפילו בין אותו סוג ממסרה.
זה שניתן "להעריך" זה ברור, אבל הכל על בערך.
ניתן למדוד הספק בגלגל התנופה, ע"י דיינומטר מיוחד, המריץ את המנוע על סטנד מיוחד, נותן לו "אינפוזיה" של נוזל קירור,דלק, וארובה לפינוי גזי הפליטה.
והנה דוגמא לדיינו כזה, "ובמקרה" יש עליו גם מנוע סופה מוגדל:
http://www.jeepolog.com/forums/attac...tid=3064&stc=1
ועוד סוד קטן קטן, שישאר בינינו, המנוע הזה הוציא 269 כ"ס ב-4800 סל"ד, ו-340lb/ft ב-3000 סל"ד.
לא אמרתי שמנחשים את ההפסדים. כתבתי שמודדים את ההפסדים. בבדיקה, מאיצים את הרכב על הדיינו, ואז נמדד המומנט בגלילים (בגלגלים), כפונקציה של המהירות- ונרשם גרף ראשון. כשמגיעים למהירות הסופית, לוחצים על הקלאצ'. הדיינו מודד בשלב הזה, כאשר הגלילים מאטים, את סך כל ההתנגדויות שיש בין הגלילים לקלאץ', כפונקציה של המהירות, ונרשם גרף שני. בסופו של דבר, אתה מקבל גרף של ההספק (או המומנט) בגלגל התנופה, שהוא למעשה הגרף ראשון + הגרף השני.
הנה דוגמה טובה לעניין (שים לב לשלושת הקווים השונים):
http://www.jeepolog.com/with.php?pic...t/image009.jpg
אסף.
http://www.jeepolog.com/forums/image...ine=1160065274
http://www.jeepolog.com/forums/images/misc/im_icq.gif http://www.jeepolog.com/forums/images/misc/im_msn.gif
http://www.jeepolog.com/forums/images/icons/icon1.gif חוזר: פרויקט בתהליך: שיפוץ+שדרוג מנוע 4.0L של סופה
צטט:
במקור פורסם על ידי מאיר רוטברג
95
לא שאלתי על איזה דלק נסעת עד עכשיו או אתה חושב שתיסע...
חשבת שניה על מה שכתוב לפני שענית?
כמדומני זה לא אותו מנוע,(אנא תקן אותי אם אני טועה)ולמייטב הבנתי הצנועה המדידה הזו הינה למנוע בלי מזגן,בלי משאבת הגה כוח ובלי מאוורר מכני , להבנתי הצנועה אשר בהחלט משתפרת תודות לדיונים שנערכו בפורום לאחרונהציטוט:
נכתב במקור על ידי eliv1
ותודות לגו' שמכריח אותי לקרוא חומר טכני באנגלית המדידה מול מנוע שכזה למנוע שיורכב בסופה שלי לא יכול להיות זהה
ו269 כ"ס זה בהחלט מכובד
מאיר שלום קודם כל שלחת לי הודעה פרטית בקשר לצמיגים ולא הצלחתי לחזור אז עם תרצה אני בטלפון 0502440091 ולשאלתי אני גם בניתי מנוע והוא מורכב לי נאמר שהמנוע מוציא 300 כס" בכדי לקבל הספקים יותר גדולים הוספתי קמשפת משודרג וmsd שאלתי היא איפו אני מאמת את הנתונים שקבלתי עידי היצרן או במילים אחרות איפו יתנו לי את הנתון המדויק של כמה כס" המנוע מספק
בהתודה ברוך
מאירציטוט:
אני אפשט את זה.
במנועי סטרוקר מבוססי 4.0L, יש יחס דחיסה מסויים שכאשר אתה עובר אותו, לא תוכל לנסוע על דלק עם אוקטן יחסית נמוך (95)
המנוע יצלצל בטורים גבוהים בגלל יחס הדחיסה, דבר שיאלץ אותך להתחיל לתדלק דלק עם אוקטן גבוה יותר (99)
מאחר ואתה מדבר על הספק של 250 כ"ס ומעלה- אין דרך להגיע לשם ללא העלאת יחס הדחיסה, בנוסף לשאר השינויים.
השאלה היא- לאיזה יחס אתם מתכננים להגיע, כי כמו שאמרתי בהתחלה- אם תעבור יחס מסויים לא תוכל לנסוע על דלק רגיל- וזה אומר לנסוע על 99, סדר גודל של 7 שקל לליטר.
מקווה שהבנת.
מאיר, זו אותו מנוע בדיוק, בלוק של שנת 96 לא חרוט (משמע 4.5L), ראש HO,אלומיניום שעבר עיבוד CNC, ועבר Port&polish , אינג'קטורים #24 של פורד, בית מצערת מוגדל 62מ"מ וסעפת פליטה רגילה!! (ללא הדרס).ציטוט:
בעקרון, אתה צודק שבבדיקת הדיינו, לא הרכיבו את מדחס המזגן, משאבת הגה כוח, ומאוורר מכאני.
וכל אלה זה אפשרות מבחינתך, אבל אני בספק אם תוותר על ההנאות של הגה כוח, ומזגן.
אני דווקא חושב שאפשרי מאוד להגיע מאוד מאוד קרוב למספרים האלו. גם אצלך.
דווקא על מאוורר מכאני, אתה יכול לוותר לטובת מאווררים חשמליים.
אין חובת הגדלת האלטרנטור, אבל רצוי, וגם מאוד תלוי באיזה וונטות אתה תשתמש.
שוב, אם יש לך אלטרנטור 70AH אז זה מספיק. לפי דעתי מרוויחים עוד איזה סוס או שניים עם סידור כזה. (ואפשר גם לעשות ההסבה הזו בצורה דיי זולה גם).
עכשיו שענית בערך, שאתם מתכננים על נסיעה על דלק95, יש לי מספר שאלות אליך, איך אתם מתכוונים להגיע לזה? מה יחס-הדחיסה-המתוכנן?
אם אתם מתכוונים לזרוק בוכנות סופה, טלטלים של סיקס, וקראנק סיקס, אז בחישוב זריז אתם הולכים להגיע ליחס דחיסה סטטי של 1:9.6-7, שזה בעייתי על דלק 95, וסביר מאוד שתקבל מנוע מצלצל במאמץ, אפשר לאחר את ההצתה ע"י Degreeing של הקמשפט, אבל תאבד הרבה הספק.
אם בכל זאת הולכים על יחס דחיסה גבוה, חשוב מאוד גם לבחור קמשפט נכון, שזמן החפיפה שלו גבוה, ע"מ "לנקז" קומפרסיה גבוהה, מה שנקרא יחס דחיסה דינמי.
איזה קמשפט אתה בחרת? (אין מבחר כזה גדול, אבל יש כמה מומלצים מניסיון של אנשים)
(קבל קישור קטן למבחר הקיים: http://www.angelfire.com/my/fan/Jeep4.0Camshafts.htm )
ניתן להקטין את יחס הדחיסה ע"י מספר שיטות, הנפוצה היא ע"י הגדלת השקע בבוכנה, והקטנת תא השריפה האפקטיבי.
אילו בוכנות אתם מתכוונים לשים? בוכנות 4.0L מקוריות של Mopar או בוכנות עם שקעורירית מוגדלת?
אולי בכלל אתם מתכננים על טלטלים של מנוע 4.0L, ובוכנות קאסטם?
עד כאן מה שאני מסוגל לקלוט להערב,הייתי הערב ב 5 אתרים טכניים וקראתי טון של חומר והעיניים כבר יוצאות לי מכל היוםציטוט:
נכתב במקור על ידי eliv1
מאיר, הראש שלך הוא ראש HO, של מנוע 4.0L, ואם הוא בא משנת 92-95, אז הוא מהדגם #7120,
הדגם הרצוי.
בכל מקרה, תתחיל בלענות על השאלות ששאלתי.
ד"א, מה מונע ממך לשלוח עכשיו את המק"ט של הקמשפט?.
אלי,
יחס דחיסה של 1:9.6 לא מהווה בעייה לבנזין 95 אוקטן. יש רכבים סדרתיים עם יחס של 1:11 שמסתדרים יופי עם בנזין 95.
נכון, אבל התכנון של הראש ויכולת פיזור החום שלו, הוא אחד הגורמים שמאפשרים שימוש ביחס דחיסה גבוה. ראש מנוע של סופה המתוכנן ליחס דחיסה של 1:8.8 סביר להניח שאינו מתוכנן ליחס גבוה בהרבה.
לכן יש לבצע שינויים, וגם אז לא בטוח עד כמה ניתן להגיע עם אוקטן 95.
תמיד אפשר לעשות שקע בראש הבוכנה :wink:
איציק
יש חגיגה היום הגיעו החלקים מארה"ב
אלא מה , כמובן נעצרו מידגמי במכס,:mrgreen:
עכשיו צריך לשחרר אותם:cry:
? :roll: ?ציטוט:
נכתב במקור על ידי חימושניק
חדש לי, כפארה עליך, איזה?
בנזיו 95 זה לא האוקטן האמיתי, כמו בחו"ל.
איכות הבנזין בארץ היא לא איאיאי, ואני מטיל ספק אם מנוע ביחס דחיסה כזה יחיה טוב עם ה - 95
הישראלי(לא האמריקאי/אירופאי/יפני), בלי צלצולים ותזמורות.