תגובה להודעה: דיון כללי בנושא רישוי מידות צמיגים לרכב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוסף נעים
:D:D:D
אכן ידידי שנת הצמיג נגמרת לנו בן הימים אך לשמחתי נשלחה בקשה לעוד שנה מאחר
ושנת הצמיג הצליחה בצורה מדהימה לא אפרט את כל ההסגים שלנו בועדה.
הצליחה בצורה מדהימה? שמח לשמוע. אתה דווקא מוזמן לפרט את ההישגים. זכותנו כציבור הנהגים לדעת.
האם היו פחות תאונות השנה? פחות נפגעים? האם היתה ירידה בתאונות שהסיבה הרשמית שלהן קשורה לצמיגים (אם זה בכלל נמדד)? מהם המדדים להצלחה שהוגדרו מלכתחילה ל"שנת הצמיג"?
או שמה ההצלחה המדהימה של שנת הצמיג מתבטאת בעלייה במכירות הצמיגים עקב החמרת הבדיקות בטסטים?
בלי סמיילים. אני רציני.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
הצליחה בצורה מדהימה? שמח לשמוע. אתה דווקא מוזמן לפרט את ההישגים. זכותנו כציבור הנהגים לדעת.
.
הצלחה מדהימה.
מאות (בהערכה זהירה) של בעלי רכבים נאלצו לרכוש צמיגים חדשים כל זאת עקב פועלו של אחד יוסף נעים שהוא גם מוכר צמיגים וגם קובע מתי להחליף אותם... (וגם מהנדס רכב? - לא נראה לי...)
אכן בשביל יוסף נעים, בני ביתו והמקורבים על שולחנו מדובר בהצלחה מדהימה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
אדון נעים,
אני רואה שאתה מבין גדול,
אולי אתה יכול להסביר איך יכול להיות שבמדינות "מערביות" אין כל פיקוח על איזה צמיגים בעל רכב יכול להרכיב על רכושו הפרטי ולמרות זאת, אחוזי התאונות הרבה יותר נמוכים מאשר, נגיד בארץ הקודש היכן שהמדינה קובעת לאדם איזה צמיגים מותר ואסור לו ומוגבל ע'י הממשלה,
מה יש לך להביע על הנושא?
האם (רחמא לצלן) יכול להיות שהתערבות ביורוקרטית בחיי האזרח רק גורמת לסכנה לציבור?
אי אפשר להתוכך עם סטטיסטיקה.
אני מודע לעובדה שאתה רק מבצע את עבודתך,
אתה, וביורקרטים כמוך ממשיכים את שושלת ההתעללות שהנפיקו עליכם מקימי המדינה שבאו ממשטר קומוניסטי (עובדה)
פתח את הראש, צא ותצתרף לעולם החופשי, תוריד מעצמך את השרשראות של אמא רוסיה!
גלוי נאורות:
אני לא ישראלי, אני לא גר בישראל, אני תושב גאה של מדינת טקסס(ותושב ארה'ב מעל ל25 שנה), היכן אין ביורוקרטים כמוך שקובעים לי איזה מידת צמיגים (בין השאר ירקות) מותר לי להרכיב על הרכב שלי (שאני שילמתי עליו)
and thank god for that
!!!!!!!!!!!!!!!
סליחה מראש על הטעיות כתיב, עברית שפה שלישית....
ידידי הטוב
יש מדינות בעולם שאין צורך כלל בטסט שנתי לרכב
יש מדינות בעולם שעדיין מרכיבים אבובים לצמיגים
יש מדינות בעולם שתופרים צמיגים בדופן
יש מדינות בעולם שעל הרכב מורכבים 4 סוגי צמיגים כל אחד בגודל אחר
יש מדינות בעולם שכלל לא מעניין אותם מה מצב הצמיגים על הרכב
אבל לשמחתי הרבה ברוב המדינות המובילות בעולם יש חובה להרכיב צמיגים לפי הוראות יצרן הרכב בלבד אשמח אם תכתוב לי באיזה מדינות בעולם כולל ארה'ב אין צורך בפיקוח על מידות צמיגים ותיקונם(במאמר מוסגר אני מודיע לך כי בשנת 2007 נציג בכיר ארה'ב הגיע לישראל בכדי לראות מקרוב מה הפיקוח שלנו על נושא צמיגים).
את נושא מידות הצמיגים ברכב והפיקוח לך דרש ואף קיבל המפקח על הביטוח וזאת בתוקף תפקידו לגבי תביעות של הנהג במקרה של תאונה כי אם לא כך מדוע כלל לאסור את הרכבות הצמיגים הגדולים ברכב.
יחד עם זאת יש לי שאלה לכבודך מדוע להרכיב מידה אחד או שנים מעל המותר מדוע לא להרכיב חמש או שש מידות מעל המותר מה הבעיה להוריד את הכנף ברכב ולהרכיב צמיג של טרקטור ברכב טכנית אין בעיה אז מדוע לא לפעול לפי הכיף ולא לפי ההוראות של יצרן הרכב
חג שמח
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
האם היו פחות תאונות השנה? פחות נפגעים? האם היתה ירידה בתאונות שהסיבה הרשמית שלהן קשורה לצמיגים (אם זה בכלל נמדד)? מהם המדדים להצלחה שהוגדרו מלכתחילה ל"שנת הצמיג"?
או שמה ההצלחה המדהימה של שנת הצמיג מתבטאת בעלייה במכירות הצמיגים עקב החמרת הבדיקות בטסטים?
בלי סמיילים. אני רציני.
מבצע לבדיקת תקינות אוטובוסים המסיעים תלמידים לבתי הספר
כ- 7% מהאוטובוסים שהסיעו תלמידים לבתי הספר הורדו מהכביש בשל ליקויי בטיחות חמורים
השר כץ: המבצע הוא אחד משורה ארוכה של מבצעים שיזם משרד התחבורה לאיתור כלי רכב בלתי תקינים
7.3% מהאוטובוסים שנבדקו במסגרת מבצע לבדיקת אוטובוסים המסיעים תלמידים לבתי הספר, במרכז הארץ ובצפונה, הורדו מהכביש בשל ליקויי בטיחות חמורים.
במסגרת מבצע שנערך ביוזמת שר התחבורה והבטיחות בדרכים, ישראל כץ התפרסו ניידות בטיחות של אגף הרכב בסמוך לבתי הספר והגנים וערכו בדיקות תקינות של האוטובוסים המסיעים תלמידים.
מהנתונים עולה כי מתוך 109 אוטובוסים שנבדקו 8 מהם התגלו עם ליקויי בטיחות חמורים ובעליהם נדרשו לתקן את הליקויים לאלתר.
מהנתונים מתברר עוד כי בחלק מהאוטובוסים שהורדו מהכביש התגלו צמיגים בלתי תקינים, חגורות בטיחות פגומות או חסרות ופנסי איתות להסעת תלמידים שלא פעלו. בחלק אחר מהאוטובוסים התגלו דליפות אוויר ממערכת הבלמים, צמיגים אחוריים שחוקים ושמשה קידמית סדוקה.
בכ- 30% מהאוטובוסים שנבדקו נמצאו ליקויים מזעריים ובעליהם נדרשו לחתום על התחייבות לתיקון כל הליקויים. 55% מהאוטובוסים שנבדקו נמצאו תקינים לחלוטין.
המשך מעמוד קודם...
בעליהם של האוטובוסים זומנו לשימוע באגף הרכב שבמשרד התחבורה. בסופו של השימוע יוחלט על הצעדים שינקטו כנגד בעלי החברות, שבמסגרתם פעלו האוטובוסים.
המבצע לבדיקת תקינות אוטובוסים שהסתיים השבוע הוא אחד משורה ארוכה של מבצעים לאיתור כלי רכב בלתי תקינים שיזם השר כץ עם כניסתו לתפקיד.
יצויין כי בטרם החלה שנת הלימודים פנה משרד התחבורה לכל ראשי הרשויות המקומיות, מנהלי חברות ההסעה וקציני הבטיחות בתעבורה והנחה אותם להערך לפתיחת שנת הלימודים, בכל הנוגע לבטיחות ההסעות של התלמידים.
לפרטים: אבנר עובדיה 050-5548088
ההצלחה היא של כולם ולא של אחד ששמו הוא יוסף נעים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
אדון נעים,
אני רואה שאתה מבין גדול,
אולי אתה יכול להסביר איך יכול להיות שבמדינות "מערביות" אין כל פיקוח על איזה צמיגים בעל רכב יכול להרכיב על רכושו הפרטי ולמרות זאת, אחוזי התאונות הרבה יותר נמוכים מאשר, נגיד בארץ הקודש היכן שהמדינה קובעת לאדם איזה צמיגים מותר ואסור לו ומוגבל ע'י הממשלה,
מה יש לך להביע על הנושא?
האם (רחמא לצלן) יכול להיות שהתערבות ביורוקרטית בחיי האזרח רק גורמת לסכנה לציבור?
אי אפשר להתוכך עם סטטיסטיקה.
אני מודע לעובדה שאתה רק מבצע את עבודתך,
אתה, וביורקרטים כמוך ממשיכים את שושלת ההתעללות שהנפיקו עליכם מקימי המדינה שבאו ממשטר קומוניסטי (עובדה)
פתח את הראש, צא ותצתרף לעולם החופשי, תוריד מעצמך את השרשראות של אמא רוסיה!
....
אתה רציני ג'ו??
מה יותר פשוט מלקבוע מידה אחת מותרת ?.למה להסתבך עם הכשרת בוחנים לבדיקת התאמה של צמיג לרכב?...
הרי הכי קל לפתוח את ספר הקודש (אוטודאטה) ולהגיד לך "המידה היחידה שרשומה פה היא שקר כלשהו"...
כמו ששמת לב יש לי ניבה בערך מהתקופה שדינוזארים עוד התהלכו פה, ואני מכיר "קצת" יותר טוב את מידות הצמיגים המותרות לרכב...
היום המידה היחידה שמותרת לפי אוטודאטה היא 205/75/15...הקשר בין זה לבין הוראות יצרן הוא כמו פיסטוקים לכור אטומי בערך...
הרכב במקור יצא שערי המפעל עם מידה 175/80/16 ומי שרוצה מוזמן לראות סט מקורי כזה אצלי..
יש גם כאלו שיצאו עם מידות 195R16 , 205R16 ,195R15 ,195/75/15, וגם 215/75/15, ו-6.00R16 ורק פה בארץ המידה היחידה שמותרת היא 205/75/15 ...
כשאני החלפתי צמיגים לראשונה הייתי במשרד הרישוי בחיפה ושם ראיתי וצילמתי את כל המידות שרשמתי מעלה כדי לאשר את מה שהתקנתי וברוב טיפשותי לאחר אישור הצמיגים לא חשבתי שאזדקק לצילומים הללו שוב ופשוט זרקתי אותם...
אז השאלה היא לאן נעלמו כל המידות האלו???? ולמה רכב שיצא לשוק האירופאי עם מידות שונות ממה שרשום באוטודאטה לא ניתן לקבל אישור בארץ?....
התשובה פשוטה, אין פה מספיק אנשים מוכשרים לעניין, אין דבר יותר פשוט מלפתוח ספר שהוא "הוראות יצרן" ולקרוא כמו תוכי...
והטרנד החדש זה תאונות דרכים...אז כמה תאונות באמת נגרמות בגלל צמיגים???
אני מכיר אישית מישהו שהיה מעורב בתאונה ושחברת הביטוח ובוחן התנועה החליטו שמכיוון שהצמיגים לא רשומים באוטודאטה (אבל כן רשומים ברישיון!) הוא האשם העיקרי בתאונה...אממה, הבנאדם לא פרייאר , מהנדס מכונות במקצועו, הלך ושכר חבר טוב עורך דין שמתמחה בתאונות ופתאום המצב קצת שונה, ע"מ להתנער מהמבוטח על חברת הביטוח חלה החובה להוכיח שאכן התאונה נגרמה בגלל הצמיגים שמותקנים ברכב , מופיעים ברישיון אבל לא באוטודאטה...
ותנחש מה? החברה העדיפה לבטל את התביעה ולשלם את מלוא הסכום + הוצאות עו"ד והפסד ימי עבודה וכו'...
זה גם יוצא ככה מהמפעל..:D
http://img3.imageshack.us/img3/8637/marshi.jpg
ליאור
יוסף המספר מתאים לתוכנית טלוויזיה.
כאמור אם יש לנו סופה מודל 2006 אנו צריכים להרכיב צמיג עד 180 קמ"ש?
האם יש פה עידוד תעברו על החוק סעו 180 אבל בבטיחות?
יותר מזה אם טנדר בא עם צמיג 6 PLY בטנדר כזה או אחר אז זה אומר שאני מחוייב ל 6 PLY כאשר הרכב משמש אותי כרכב משפחתי ולא מעבר לכך. קצת אקולוגיה- צמיג 6 PLY יותר כבד יותר מזהם ואדון יוסף מהווה עומס גדול יותר על המכלולים האין זה עשוי להיות בטיחותי פחות????
אני לא יודע מי אתה או מה אתה מייצג אבל לבוא ולקבוע באופן שרירותי מה מתאים לכל רכב על סמך מקדם ביטחון של יצרן כלי תחבורה כזה או אחר הוא עוול הגובל בהונאה של הציבור שזה יותר בטוח!!!
עלי להוסיף שאני נמנה על ציבור הנהגים השפויים שלא מנסים לשבור את מחסום מהירות הקול בניסן אלמרה ואני לא רואה סיבה למה עלי לשלם עבור צמיג בסיווג מהירות שונה מהמהירות אליה אני מגיע ויותר מכך אין כל סיבה שאדם שנוהג ברכב מסחרי יתקין צמיגים לעומס גבוהה אם הרכב משמש אותו להובלת הליום בתפזורת.
סליחה על הציניות.
יוסף..
מה הקשר בין מה שנמרוד שאל למסמך שהבאת???
אז הורדו מהכביש 7% מהאוטובוסים שנבדקו...חלק בגלל צמיגים לא תקינים, וחלק בגלל חגורות, פנסי איתות , דליפות אויר , שמשה סדוקה ועוד....
זה עדיין לא מוכיח שהצמיגים הם הגורם לתאונות..
אז נכון, צמיג לא תקין עלול להתפוצץ ולגרום לתאונה, אבל מה הקשר בין זה לבין אישור מידות צמיגים????
ואני לא מדבר על צמיגי טרקטור והגזמה קיצונית...אני מדבר על רכבים שמורשים לנוע במדינות נאורות עם מידות צמיגים שפה בארץ אפשר רק לחלום...
מה יודעים אצלינו שלא יודעים שם??
ליאור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ינון
יוסף המספר מתאים לתוכנית טלוויזיה.
יותר מזה אם טנדר בא עם צמיג 6 PLY בטנדר כזה או אחר אז זה אומר שאני מחוייב ל 6 PLY כאשר הרכב משמש אותי כרכב משפחתי ולא מעבר לכך. קצת אקולוגיה- צמיג 6 PLY יותר כבד יותר מזהם ואדון יוסף מהווה עומס גדול יותר על המכלולים האין זה עשוי להיות בטיחותי פחות????
אני לא יודע מי אתה או מה אתה מייצג אבל לבוא ולקבוע באופן שרירותי מה מתאים לכל רכב על סמך מקדם ביטחון של יצרן כלי תחבורה כזה או אחר הוא עוול הגובל בהונאה של הציבור שזה יותר בטוח!!!
עלי להוסיף שאני נמנה על ציבור הנהגים השפויים שלא מנסים לשבור את מחסום מהירות הקול בניסן אלמרה ואני לא רואה סיבה למה עלי לשלם עבור צמיג בסיווג מהירות שונה מהמהירות אליה אני מגיע ויותר מכך אין כל סיבה שאדם שנוהג ברכב מסחרי יתקין צמיגים לעומס גבוהה אם הרכב משמש אותו להובלת הליום בתפזורת.
סליחה על הציניות.
כל הכבוד
זאת בדיוק הבעיה
האחד אומר לא להגזים והשני אומר למה לא להגזים
האחד מעוניין בכמה מידות גדולות יותר והשני מעוניין במידה אחד בלבד
האחד מעוניין בצמיג לא מסחרי והשני בצמיג מסחרי בצמיג מסחרי צמיג P לרכב נוסעים
לדעתך על משרד התחבורה להקשיב למי בדיוק לנהג א או נהג ב
או בכלל לעבוד ולהרכיב לפי החוק או מעבדה מוסמכת
תחשוב על זה טוב ואז תגיב
[quote=ינון;265012]יוסף המספר מתאים לתוכנית טלוויזיה.
כל הכבוד
זאת בדיוק הבעיה
האחד אומר לא להגזים והשני אומר למה לא להגזים
האחד מעוניין בכמה מידות גדולות יותר והשני מעוניין במידה אחד בלבד
האחד מעוניין בצמיג לא מסחרי והשני בצמיג מסחרי בצמיג מסחרי צמיג P לרכב נוסעים
לדעתך על משרד התחבורה להקשיב למי בדיוק לנהג א או נהג ב
או בכלל לעבוד ולהרכיב לפי החוק או מעבדה מוסמכת
תחשוב על זה טוב ואז תגיב
משרד התחבורע מאוד לא צריך להקשיב לאף אחד מהנהגים והאמת שהוא גם לא מקשיב אחרת כבר מזמן היו חוזרים אלי על מחדלים של אג"ד אבל זו סאגה אחרת.
באשר לתקן של צמיגים צריך שיהיה תקן על כך אני לא חולק אבל:
על סמך מה קובעים את התקן בארץ והאם יש ספקטרום בו נהג יכול לבחור את אשר מתאים לשימושו?
האם באמת ערכתם בדיקות ובאמת שאלת את חברת ניסן כדוגמה מדוע הם בחרו בצמיג כזה או אחר להזכירך שבעולם הרכב כלי רכב משווקים בתוצורה שונה זה מזה בהתאם לתנאים והשוק באותה מדינה כך שאולי לישראל טויוטה תגיע עם צמיג 6PLY ואילו בהודו 8PLY והולנד 4PLY כך וכבר יש לך תקן מאושר על-ידי החברה ל3 רמות חוזק שונות.
סמוראי שווק בתחילה 195/70/15 ולאחר מכן 205/70/15 לי מספיק 195 מדוע יהיה עלי להרכיב 205 בגלל שהכי נוח לכם לקבוע תקן 1 טיפשי במקום להכשיר בוחני רכב ראויים?
ובקציר אתם הולכים על שיטת ההכי פשוט ובה לקבוע תקן אחד ולספר לנו על בדיקת מעבדה של יצרני הרכב ובגדול (סליחה על הביטוי) לחרטט אותנו ציבור הנהגים במקום להכשיר בוחנים ראויים שידעו משהו מהחיים שלהם וכמובן יאפשרו לנו לעשות את ההתאמה של הצמיג לצרכים שלנו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ינון
משרד התחבורע מאוד לא צריך להקשיב לאף אחד מהנהגים והאמת שהוא גם לא מקשיב אחרת כבר מזמן היו חוזרים אלי על מחדלים של אג"ד אבל זו סאגה אחרת.
באשר לתקן של צמיגים צריך שיהיה תקן על כך אני לא חולק אבל:
על סמך מה קובעים את התקן בארץ והאם יש ספקטרום בו נהג יכול לבחור את אשר מתאים לשימושו?
האם באמת ערכתם בדיקות ובאמת שאלת את חברת ניסן כדוגמה מדוע הם בחרו בצמיג כזה או אחר להזכירך שבעולם הרכב כלי רכב משווקים בתוצורה שונה זה מזה בהתאם לתנאים והשוק באותה מדינה כך שאולי לישראל טויוטה תגיע עם צמיג 6PLY ואילו בהודו 8PLY והולנד 4PLY כך וכבר יש לך תקן מאושר על-ידי החברה ל3 רמות חוזק שונות.
סמוראי שווק בתחילה 195/70/15 ולאחר מכן 205/70/15 לי מספיק 195 מדוע יהיה עלי להרכיב 205 בגלל שהכי נוח לכם לקבוע תקן 1 טיפשי במקום להכשיר בוחני רכב ראויים?
ובקציר אתם הולכים על שיטת ההכי פשוט ובה לקבוע תקן אחד ולספר לנו על בדיקת מעבדה של יצרני הרכב ובגדול (סליחה על הביטוי) לחרטט אותנו ציבור הנהגים במקום להכשיר בוחנים ראויים שידעו משהו מהחיים שלהם וכמובן יאפשרו לנו לעשות את ההתאמה של הצמיג לצרכים שלנו.
חבר
כאשר יצרן רכב קובע מידה אחד זה לא מספיק
לכן משרד התחבורה אישר לכל מכוני הרישוי לעבוד לפי אוטודאטא בו מצוינים מספר גדול יותר של צמיגים מאושרים יצרן.
יחד עם זאת כל אישור של מעבדה מוסמכת כדוגמת מכון התקנים או הטכניון יתקבל בברכה ויעבור למשרד התחבורהףבמידה ואין כל אישור של אוטודאטא או מעבדה מוסמכת או יצרן הרכב אין על מה לחשוב במשרד התחבורה יד פקידים אשר עושים את עבודתם לפי היכולות שניתן להם וזאת למרות שמנהל אגף הרכב מר אבנר פלור מהנדס רכב בתואר שני בקרוב גם ד"ר.
שלח את הרכב שלך למעבדה ואם תקבל אישור לכל מידה שתבקש אני אישית יאשר לך את גודל הצמיגים ברישיון רכב.
בכל אופן עד היום אף חבר לא נתן פתרון הולם לשינוי גודל צמיגים ברישיון להזכירך תקנה 306 אחריות הנהג לרכב
דוגמא מהחיים לטמטום ואטימות:
יש לי גראנד צ'ירוקי שהמידות באוטודאטה וברישומי משרד התחבורה והייצרן הן 245.70R16 ו-235.65.17
אני לא רוצה להגדיל. אבל רוצה סט לכביש (ה-17") וסט לשטח (ה-16").
שתי המידות חוקיות. שתי המידות חוקיות.
למה אני לא יכול לבחור מה לשים. כל יום סט אחר.
זה לא בטוח באיזשהו אופן?
זה מאוד מסוכן לרשום את שתי המידות ברישיון... מאוד!
ממש סכנה לציבור הנהגים שאסע עם צמיג כביש על הכביש וצמיג שטח בשטח.
(אהה... יש עמלה... שששש....)
אז חברים, קשה לי להאמין שאם האטימות היא כלכך גדולה, יש על מה לדבר לגבי הגדלה...
מה אתם מצפים במדינה שהספורט המוטורי היחיד החוקי הוא מכוניות על שלט.
איל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eysham
דוגמא מהחיים לטמטום ואטימות:
יש לי גראנד צ'ירוקי שהמידות באוטודאטה וברישומי משרד התחבורה והייצרן הן 245.70R16 ו-235.65.17
אני לא רוצה להגדיל. אבל רוצה סט לכביש (ה-17") וסט לשטח (ה-16").
שתי המידות חוקיות. שתי המידות חוקיות.
למה אני לא יכול לבחור מה לשים. כל יום סט אחר.
זה לא בטוח באיזשהו אופן?
זה מאוד מסוכן לרשום את שתי המידות ברישיון... מאוד!
ממש סכנה לציבור הנהגים שאסע עם צמיג כביש על הכביש וצמיג שטח בשטח.
(אהה... יש עמלה... שששש....)
אז חברים, קשה לי להאמין שאם האטימות היא כלכך גדולה, יש על מה לדבר לגבי הגדלה...
מה אתם מצפים במדינה שהספורט המוטורי היחיד החוקי הוא מכוניות על שלט.
איל
איל
אתה צודק ב100% למה לא להרכיב סט צמיגים לשבת וסט צמיגים ליום חול....
אבל יש חברים שמותר להם להרכיב 4 סוגי צמיגים גם להם אין בעיה
סט צמיגים לשבת
סט צמיגים ליום א
סטצמיגים ליום ג
וסט צמיגים לסוף שבוע
את כולם נרשום ברישיון הרכב
ולנהג לא תהיה כל בעיה
תגיד לי אתה רציני במה שכתבת או שזאת בדיחה
אתה רוצה שירשם מספר מידות ברישיון הרכב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוסף נעים
איל
אתה צודק ב100% למה לא להרכיב סט צמיגים לשבת וסט צמיגים ליום חול....
אבל יש חברים שמותר להם להרכיב 4 סוגי צמיגים גם להם אין בעיה
סט צמיגים לשבת
סט צמיגים ליום א
סטצמיגים ליום ג
וסט צמיגים לסוף שבוע
את כולם נרשום ברישיון הרכב
ולנהג לא תהיה כל בעיה
תגיד לי אתה רציני במה שכתבת או שזאת בדיחה
אתה רוצה שירשם מספר מידות ברישיון הרכב
מה גורם לך לחשוב שאני לא רציני?
אתה חורט על הדגל את הבטיחות. עם זה אני מסכים. (עם העיקרון, לא המסקנות והדרך)
אבל מה הבעייה שברישיון יופיעו כל המידות המאושרות כבטוחות? אין מקום בדף??
ואם יש 50 מידות מאושרות, אין בעיה להצמיד דף תוספת. אם לדרכון זה מספיק טוב אז למה לא לרישיון רכב???..??...
תסכים איתי שהסיבה היחידה לזה היא הקיבעון.
איל
כן ירשמו מספר מידות !
בדיוק כמו שיצרן הרכב רושם על המדבקה שיש בכל רכב כמה אויר \ ביחס למידת הצמיג .
ולכל רכב יש כמה אפשריות ללחץ אויר ביחס למהירות ולמשקל .
בפועל אין מה לרשום מידות הכל נמצא על המחשב . בלחיצת כפתור לפי מספר רישוי יעלה מפרט הרישוי של הרכב .
למה המוסכים יכולים לעבוד בצורה כזאת והמשטרה לא ?
כל השרשור הזה הוא בדיחה עצובה .:shock:
משטרת ישראל \ משרד התחבורה .לא יוודעים לאכול את מה שהם מבשלים . ונזקקים לפתרונות מוזרים .
שנת ההצמיג ....
ושנת הפגוש ....
ובשנה השלישית הנהג מקבל פטור .
מספיק להציק לאזרח \ לנהג \ ואחד לשני .
איציק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eysham
מה גורם לך לחשוב שאני לא רציני?
אתה חורט על הדגל את הבטיחות. עם זה אני מסכים. (עם העיקרון, לא המסקנות והדרך)
אבל מה הבעייה שברישיון יופיעו כל המידות המאושרות כבטוחות? אין מקום בדף??
ואם יש 50 מידות מאושרות, אין בעיה להצמיד דף תוספת. אם לדרכון זה מספיק טוב אז למה לא לרישיון רכב???..??...
תסכים איתי שהסיבה היחידה לזה היא הקיבעון.
איל
איל
משרד התחבורה מקל על הנהג
ונותן לו אפשרות של כל המידות הרשומות ברישיון הרכב מאושרות משרד התחבורה
מה רע בזהףגם שטוב לא טוב..................
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוסף נעים
איל
משרד התחבורה מקל על הנהג
רישיון רכב אוטודטא אישור יצרן הרכב כל אלה מאושרים בשמחה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוסף נעים
איל
משרד התחבורה מקל על הנהג
יוסף,
הכל זה עניין של פרספקטיבה.
זה בטוח יותר טוב מאיסור מוחלט, אבל עדיין לא מספיק טוב.
למה אני צריך ללכת למכון רישוי, לשלם להם ולמשרד התחבורה עמלה, לבזבז זמן פרטי שלי
כדי שיאשרו לי לעשות משהו שהם מראש אומרים לי שמותר לי לעשות?
זה כמו שיתנו לי רישיון נהיגה על פרייבט ואופנוע.
וכל פעם שאני רוצה לנהוג באופנוע (שיש לי רישיון לזה) אני צריך ללכת למישרד הרישוי כדי שימחקו לי את הפרייבט וירשמו לי אופנוע.
אח"כ כדי לחזור לפרייבט, שוב למישרד התחבורה, ולשנות בחזרה.
אם הצליחו להגיע למסקנה שזה לא כלכך קשה ומסובך לרשום על אותה חתיכת פלסטיק שאני מורשה לנהוג על פרייבט ואופנוע (ואפילו הצליחו להשחיל לי את המלגזה)
אז מה ההבדל???....
אולי גם חכם שנתקשר ל-YES או HOT כל פעם שרוצים להעביר ערוץ. אז מה אם שני הערוצים בחבילה ששילמנו עליה..???..
אתה מכיר את המיקסרים החדשים של KITCHEN AID?
שמעתי שהייצרן דורש שתגיע אליו כל פעם שאתה מחליף מקוצץ בשר למרדד בצק...
זה אולי בבדיחות, אבל אם תחשוב על זה זה אותו דבר.
תפיל את זה על הקיבעון ועל הקושי להזיז דברים במשרדי הממשלה, אבל אל תפגע לעצמך או לנו באינטיליגנציה ותגיד שזה לא.
אם לזה אתה קורא "להקל" אז אני מרים ידיים. להסביר לך את היגיון שלי אני כבר לא אצליח.
איל
יוסף ,אתה איש קטן שאמור לייצג ציבור גדול.
שנה טובה
והעיקר שאתה מבסוט . :mad:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוסף נעים
ידידי הטוב
יש מדינות בעולם שאין צורך כלל בטסט שנתי לרכב
יש מדינות בעולם שעדיין מרכיבים אבובים לצמיגים
יש מדינות בעולם שתופרים צמיגים בדופן
יש מדינות בעולם שכלל לא מעניין אותם מה מצב הצמיגים על הרכב
אבל לשמחתי הרבה ברוב המדינות המובילות בעולם יש חובה להרכיב צמיגים לפי הוראות יצרן הרכב בלבד אשמח אם תכתוב לי באיזה מדינות בעולם כולל ארה'ב אין צורך בפיקוח על מידות צמיגים ותיקונם(במאמר מוסגר אני מודיע לך כי בשנת 2007 נציג בכיר ארה'ב הגיע לישראל בכדי לראות מקרוב מה הפיקוח שלנו על נושא צמיגים).
את נושא מידות הצמיגים ברכב והפיקוח לך דרש ואף קיבל המפקח על הביטוח וזאת בתוקף תפקידו לגבי תביעות של הנהג במקרה של תאונה כי אם לא כך מדוע כלל לאסור את הרכבות הצמיגים הגדולים ברכב.
יחד עם זאת יש לי שאלה לכבודך מדוע להרכיב מידה אחד או שנים מעל המותר מדוע לא להרכיב חמש או שש מידות מעל המותר מה הבעיה להוריד את הכנף ברכב ולהרכיב צמיג של טרקטור ברכב טכנית אין בעיה אז מדוע לא לפעול לפי הכיף ולא לפי ההוראות של יצרן הרכב
חג שמח
Quote:יש מדינות בעולם שאין צורך כלל בטסט שנתי לרכב
נכון, מדינת קליפורניה לדוגמה, הכלכלה החמישית בגודלה בעולם.
QUOTE:יש מדינות בעולם שעדיין מרכיבים אבובים לצמיגים
נכון, וזה מוכיח מה בדיוק?
QUOTE:יש מדינות בעולם שכלל לא מעניין אותם מה מצב הצמיגים על הרכב
נכון, ולמה זה צריך לעניין אותם?
QUOTE:תכתוב לי באיזה מדינות בעולם כולל ארה'ב אין צורך בפיקוח על מידות צמיגים ותיקונם
האמת שלא מעניין אותי מה אחרים עושים, ואגב, אין כזה דבר " ארה'ב" בארה'ב יש 50 מדינות, כל אחת עם חוקי רכב קצת שונים, ובכמה מהם פיקוח מיזערי ולא מזיק.
QUOTE:במאמר מוסגר אני מודיע לך כי בשנת 2007 נציג בכיר ארה'ב הגיע לישראל בכדי לראות מקרוב מה הפיקוח שלנו על נושא צמיגים
ועוד פעם אני אסביר לך, אין כזה דבר " נציג ארה'ב" יכול להיות נציג מDOT,NHTSA או ממשרד התחבורה של מדינה מסויימת, אגב, הפדרלים יכולים לחקוק חוקים, אך אינם יכולים להכריח את המדינות לאכוף את החוקים, כך שזה באמת לא מעניין אף אחד.
QUOTE:את נושא מידות הצמיגים ברכב והפיקוח לך דרש ואף קיבל המפקח על הביטוח וזאת בתוקף תפקידו לגבי תביעות של הנהג במקרה של תאונה כי אם לא כך מדוע כלל לאסור את הרכבות הצמיגים הגדולים ברכב.
ופה קבור הכלב, אתם עובדים יד ביד עם חברות הביטוח למצוא סיבות לא לשלם, גנבה חוקית.
QUOTE:
ובתור יהודי טוב, אני יענה לך על השאלה בשאלה:
למה לא? למי זה מפריע?
מי בדיוק נפגע וסובל מזה? (למעט ביורוקרטים קטנים שימצאו את עצמם בתור לאבטלה)
הנה טיפה סטטיסטיקה:
ארה'ב, 50 מדינות,
מעל ל320,000,000 תושבים
מעל ל 350,000,000 רכבים על הכביש
נוסעים בממוצע הרבה יותר מבישראל, במהירויות יותר גבוהות
אין פיקוח על צמיגים ברוב המדינות בכלל.
פיקוח בטסט השנתי מינימלי לוודא שהצמיג עוד שימושי (בלי כל קשר לגודל) במדינות אחרות ואגב, רעיון מעולה.
ועם כל זאת.....אחוז התאונות יותר קטן(מבישראל) לק'מ נוסע.
לך תסביר.
גם אני אשמח אם תראה לי שמץ של סטטיסטיקה שמראה שההפרעות שלכם בחיי האזרח מצילות חיים ומצדיקות את קיומכם.
ניחוש פרוע: אתה לא יכול.