תגובה להודעה: כמה באמת עולה לנו להחזיק גראנד-צ'רוקי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
יובל... הרווחת :D
נניח שהיית שם 100K על משפחתומטית מבוקשת חדשה כמו.. טויוטה קורולה.
חסר לי משהו קטן, אבל דיי חשוב במשוואה שלך.
דלק
בהנחה שהגראנד גומע בממוצע 6.5 ק"מ על כל ליטר, והטויוטה 11.5 ק"מ לליטר. בהתחשב במחיר דלק ממוצע בשנים האחרונות של 5.75 ש"ח לליטר. ההפרש על ה-100,000 ק"מ שהרכב נסע יהיה 38,500 ש"ח. סכום לא ממש מבוטל...
עירא
יובל, תקן אותי אם אני טועה אבל לפני 8 שנים לשלם 70K , היה מחיר מאד זול , בטח לרכב יד 1 בלי ק"מ. נראה לי שאתה מסתיר מאיתנו אינפורמציה (נניח שבעל יאכטה מליין שאתה מכיר ומבקר בארץ פעם בשנה, מכר לך את הרכב בדולר ארה"ב ובמחיר שלו שם...;)).
ד"א למי שתוהה מה יתה כוונת המשורר כשפתחתי את השרשור הזה והקודם -
היום אני מחפש רכב כלשהו והייתי שמח אם היה מאגר אינפורמציה אמין שיתן לי תמונה אמינה לגבי אחזקת רכב כזה, פשוט כדי לנסות לאמוד מראש משהו שאולי אני מפספס מחוסר היכרות עם רכב כזה. אני תיעדתי באופן מדוייק הוצאות שהיו לי בעבר על כלי הרכב שהחזקתי (תודו לחנן על הרעיון) והייתי מוכן לפתוח את המידע הזה לציבור.
אין לי ספק שלי אישית זאת הייתה חוויה מהנה, שאני לא מתחרט על הקניה, זה היה הרכב שהכי נהניתי ממנו והייתי חוזר על זה שוב, הוא נתן תמורה הולמת להשקעה. לי גם היו האמצעים לכך. היות שכלי הרכב האלה נעשים זולים יותר ויותר לקניה אבל הוצאות השיפורים והאחזקה אפילו עולות כי הרכב מתיישן. יותר ויותר אנשים יכולים להרשות לעצמם קניה אבל פחות אחזקה ושיפורים, נראה לי ראוי ומועיל המידע כאן.
עירא.
הוצאות דלק ביטוח וטסט לא נכנסו לחשבון כי בכול מקרה במידה ואחליף את הרכב מדובר בגראנד מודל חדיש יותר WJ.
ניר .
לפני 8 שנים המחירון של מודל 95 4 ליטר עמד על 80K .
נכון הבעלים הקודם בעל יאכטה שרכש את הרכב בשנת 95 חדש בחברה ב280K.
המחיר פחות מהמחירון בגלל שהבעלים שטען שהרכב גרוע ,מלא מחשבים ופלסטיקים מרשרשים וניסה מאוד לשכנע אותי
לא לגעת ברכב =10K -.
יובל.
אם הרכב רק לטיולים ולא ליום-יום תשאיר את הZJ הישן והטוב.
אם אתה רוצה אותו לנסיעות יומיומיות אז אין ספק שאתה תהנה יותר מהWJ, ועוד איך תהנה....
בכללי.
להחזיק גראנד, מבחינת תחזוקה שוטפת, עשויה להיות זולה, ואפילו מאוד זולה למי שיש לו קצת ידע טכני, זוג ידיים טובות וסבלנות לשיטוט באינטרנט. לבוגר סיקס\סופה הגראנד יהיה משחק ילדים.
ב ZJ המתישן יהיו יותר תקלות מכניות, ב WJ יותר התעסקויות בפיצ'יפקעס אלקטרוני.
מי שמתכונן לרוץ על כל שטות למוסך מורשה ואין לו אמצעים, שיחפש סוזוקי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
בכללי.
להחזיק גראנד, מבחינת תחזוקה שוטפת, עשויה להיות זולה, ואפילו מאוד זולה למי שיש לו קצת ידע טכני, זוג ידיים טובות וסבלנות לשיטוט באינטרנט. לבוגר סיקס\סופה הגראנד יהיה משחק ילדים.
מי שמתכונן לרוץ על כל שטות למוסך מורשה ואין לו אמצעים, שיחפש סוזוקי.
I couldn't agree more.
תגובה: תגובה להודעה: כמה באמת עולה לנו להחזיק גראנד-צ'רוקי.
או שאף אחד לא מוכר או שאני היחיד שמתמיד לעדכן את השרשור הזה..
הגראנד השחור נמכר.
אז מה היה לנו?
הרכב נקנה לפני שנתיים עם 141,000 ק"מ, במצב מדהים, פנימית וחיצונית ומשופר ברמה גבוהה.
קיט 4.5 מלא (8 זרועות, 2 פנהרד, מנתקים, דרייבשאפטים HD), קיט היגוי קורי, 31" שטח מלא ומערכת גז BRC.
בהתחלה שימש כרכב שלישי בבית ונסע רק לטיולים. אחרי כמה חודשים הפך לרכב של האישה וגמע כ 150 ק"מ כל יום, בדרך הררית קשה ועשה זאת בגבורה ובחצי שנה האחרונה שוב שימש כרכב שלישי. הרכב נמכר עם 173,000 ק"מ במצב אפילו יותר טוב ממה שנקנה..
במוסך היה פעם אחת, באוגוסט שנה שעברה ולצערי השארתי שם 2700 ש"ח עבור החלפת כל הבושינגים בזרועות הרדיוס והחלפת בלמים.
מעבר לזה היתה לי סאגה ארוכה עם המזגן (נקנה עם תקלה במזגן) שבמסגרת הניסיונות להבין היכן התקלה הוחלף מעבה והרכב היה אצל המזגניסט כ 4-5 פעמים. סה"כ אני מעריך שהשארתי אצל המזגניסט כ 2500 ש"ח.
חלקים שהוחלפו בשנתיים האחרונות:
פאן קלאץ' (500 ש"ח), משאבת מים (550 ש"ח), תושבות מנוע (250 ש"ח), בית פילטר לגז (400 ש"ח), צמיגים (2000 ש"ח), מצבר (900 ש"ח), מנגנונים לכסאות חשמל (1000 ש"ח), טיפולים שוטפים (היו 4, כ"א בערך 500 ש"ח, סה"כ 2000 ש"ח).
סה"כ 12,000 ש"ח בשנתיים על תחזוקה שוטפת ותיקונים.
לגבי מחיר המכירה או הקניה, אני רק רוצה לציין שאובדן ערך בג'יפים היותר ישנים והמשופרים הוא שולי לחלוטין.
המחירים שלהם קשיחים מאד ולרב מחיר הקניה ומחיר המכירה קרובים יחסית.
אז לכל מי שקורא את השרשור הזה כי הוא מתלבט האם לקנות את המפלצת הזאת, עם 5200 סמק ו 8 צילינדר, עם חשמל בכל פינה ופוטנציאל לאין סוף תקלות - אני ממליץ על כך בחום, אבל (וזה אבל גדול) כל זה בתנאי השרכב אותו אתם קונים הוא שמור מאד ומטופל מאד אחרת הרכב יכול להיות בקלות נבלה גדולה ובור בלי תחתית (וראיתי גם לא מעט גראנדים כאלה).
בברכה,
קובי
קובי,
אם לא הייתי מודע לתכניות העתידיות הייתי משתתף בצערך...
מי הקונה?(לא שם. פרופיל כללי) לפחות ישאר במשפחה? אמרת לו איפה לחפש תמיכה?
איל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eysham
קובי,
אם לא הייתי מודע לתכניות העתידיות הייתי משתתף בצערך...
מי הקונה?(לא שם. פרופיל כללי) לפחות ישאר במשפחה? אמרת לו איפה לחפש תמיכה?
איל
נראה לי שמי שיצטרך תמיכה או "קבוצת תמיכה " זה קובי על הפרידה מגברת ZJ המושקעת , המוכרת , הטובה ובעלת הניתוחים הפלסטיים שמסתירים את שנותיה.
הוא הולך לעבור לגברת יותר צעירה אבל עם פחות נסיון חיים ,קצת יותר בעייתית בפתיחת הרגלXXם, יותר רגישה למצבי רוח והמון קוסמטיקה ואיפור שעלול לרדת בקצת מאמצים .
קובי שיהיה בהצלחה
איל - הקונה הוא בחור נחמד מהדרום שעד היום טייל עם יונדאי גאלופר. הוא פחד להכניס את הראש למיטה עם הגראנד אבל אז אשתו ראתה את הרכב והסיפור כבר היה סגור (דומה למה שהיה אצלי עם בת זוגתי והגראנד הראשון). המלצתי לו על הפורום ואמרתי לו שכאן יש את כל המידע שהוא אי פעם יצטרך. אני מאמין שנראה אותו פה בסביבה.
אבנר - אין ניתוחים פלסטיים - הכל טבעי :rolleyes:
קובי,
בשעה טובה.
למה החברה רומזים? WJ?
או שאתה עוזב השבט ...??
אייל