והשאלה-האם אופציה א' קבילה?
Printable View
והשאלה-האם אופציה א' קבילה?
אני לא יודע עם אופציה א' קבילה לפי "האות הקטנה של החוק" אבל מבחינה הנדסית, היא נחותה. האופציה הנכונה היא זאת:
http://www.jeepolog.com/forums/attac...achmentid=4105
הצורה של "ברך" במבט צד, שהכנסת גם לקשתות המרכזיות, יש בה אולי משהו אסטטי בעיניך, אבל אין בה תועלת מבנית, היא חלשה יותר מאשר צינור ישר חד משמעית. זה די ברור, תסתכל במבט צד על הרכב ותדמיין משקולת גדולה על הגג, ברור אינטואיטיבית שקיר ישר יחזיק יותר מאשר קיר מכופף.
האמת שלא ברור לי בכלל מה התצורה א' נותנת. מה יוצא לך מזה שקיר האש מאחורי הגב שלך "קעור"? זה גם מבזבז נפח שימושי.
כל קטע צינור בין צומת לצומת עדיף שיהיה ישר, תמיד. כיפופים - רק איפה שיש סיבה טובה.
אין לי ספק שקער או כיפוף נחותים מצינור ישר או דופן ישרה, אבל הצורך שלי באופציה א' הוא מפני שאז כל מבנה ה-X ימצא 10 ס"מ נוספים אחורה-יותר מרווח פנימי בתא הנוסעים. מלכתחילה היה ברור לי שאופציה ב', מהתמונה שבתגובה הקודמת, היא הטובה היותר מבחינה הנדסית-בעצם התצורה הקלאסית והנפוצה ביותר, רק רציתי לבדוק כמה אפשר "למתוח" את התקנות כדי להרוויח כמה שיותר נפח פנימי בין בסיס גלגלים של 270 ס"מ. בכל מקרה, אני אבחן את הנושא לעומק עם כסא אמיתי בתוך הכלוב לפני שאני אחליט באופן סופי, אם אין לי אילוץ לאותם 10 ס"מ, מה שלא אמור להיות לפי התכניות, אני אבצע את התכנית המקורית המדוברת, "דגל אנגליה" אנכי לחלוטין בין תומכי הקשתות הראשיים.
קובי