חוזר: משהו חדש - חוק בקרת יציבות בארץ ההפתעות
דרור וגיא,
אתם לא רוצים לחיות בארה"ב, אחלה. גם אני לא הייתי עובר מרצוני החופשי לרוב המדינות בארה"ב.
למה? המון סיבות (בין השאר יש פטריוטיות וציונות - סליחה על השימוש במילים גסות).
אבל למרות ההעדפות האישיות שלי, ולמרות שבתחומים מסויימים בני דודנו האמריקאים יכולים ללמוד ממה שקורה פה, הרי שבתחומים רבים אחרים, ותחום התחבורה הוא אחד מהם, אנחנו רחוקים מהם שנות אור.
גם בתחום האדיבות והשירות, (וכנראה שזה משפיע, בין השאר, על לתחום הנהיגה) אנחנו מאוד, אבל מאוד, רחוקים מהם.
החיים בארה"ב הרבה יותר נוחים וקלים מאשר פה. במקרים רבים, גם יותר נעימים.
זה שחלק מאיתנו מעדיף לחיות פה? (כמוני) אחלה, אבל זה עניין סובייקטיבי לחלוטין.
תחלס, יש לנו רק לקנא ולנסות להעתיק מה שיש שם - ישר לפה. אז באמת תהיה לנו מדינה יותר טובה.
ובקשר למערכות הבטיחות, אני ממש לא מבין את הדיון. אם זו מערכת שמצילה חיים, אז איפה הבעיה?
גם מערכת שמתערבת בנהיגה, ונניח שסטטיסטית, כל שנה הורגת 100 ומצילה 1000, בסיכום הכולל מצילה 900, לדעתי שווה. תכלס, במספרים שנמרוד הביא, 35% מ 450 הרוגים בשנה מביא אותנו ל 150 חיים שנחסכו - למה לא?
ורק תחשבו על 1לאלפי הפצועים שיחסכו.
יוני5
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3390001,00.htmlסע לאוסטרליה, תצדיק את המגן חזירים.
בקשר לשאר הויכוח, דרור צודק בחלק שבו הוא מדבר על כך שאם זה לא יהיה בחינם, זה לא יהיה.
מה לעשות, עדיף ג'אנטים מגנזיום.
כל השאר שטויות.
יוני, למרות מה שאתה חושב עלי ... אתה תצחק עלי למה אני חי פה עדיין ...
חנן, למרות שיש מעקה בטיחות על גרם המדרגות .. אני משוכנע שאתה הסברת לילדות איך יורדים שם ולא מרשה להן לקפוץ בדילוגים אחורה ... לפחות אני לא מרשה לילדים דברים כאלו במדרגות. ועל מנת למנוע פגיעה במקרה של נפילה - לא אני ולא אתה מתקינים מדרגות מגומי עם מזרונים על הפינות ווכריות אויר למקרה שמישהו יחליק שם.... או מדרגות מנוהלות מחשב שזזות הצידה במקרה שמישהו נופל ...
המחשבים האלו לא עזרו לנהגי המרוץ הישכורים בשישי בלילה ...נכון ? אבל אם לא היו נוסעים איך שלא צריך ועוד שיכורים כניראה שכן היו נישארים בחיים.
אם לסבתא היו גלגלים היא הייתה בגרנד פרי, אם היו לה גלגלים גדולים היא הייתה אצל מיקי יוחאי :mrgreen:
לא משנה כמה חינוך וכמה אבזרי בטיחות יהיו ברכב. נהג שיחליט להרוג את עצמו יעשה את זה בכל מקרה. זה מה שבני אדם ממש טובים בו, להרוג את עצמם.
גיא, אין לי באמת עניין להיכנס ברצינות לדיון הזה, ובגלל זה לא נכנסתי אליו עד עכשיו. הוא מסוג הדיונים שהתשובה הנכונה עליהם כל כך מובנת מאליה, שאם מישהו עוד מתווכח עליהם, אז אין טעם להסביר לו, בדיוק כמו שלא תיכנס לדיון עם מישהו שטוען שהשמש זורחת בלילה.
יוני, אף אחד לא חלק על זה שבארה"ב החיים אחרים. לטוב ולרע. על כל יתרון יש גם חיסרון, ולהפך. אבל הויכוח הזה גווע. אף צד לא שיכנע את השני וגם זה בסדר. זה מותר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור ברלי
פרט מעניין:
היום בחשיפה של הפאג'רו החדש לעיתונות הרכב, במהלך הסבר על פילוח השוק והגדרת קהל היעד עבור הפאג'רו, הוצג גרף עמודות שהתייחס לאבזור המועדף על ידי רוכשי רכב שכזה (להזכיר - SUV מודרני שמחירו סביב 300K שקלים ומעלה). על פי אנשי מיצובישי, השאלה הוצגה בפני קבוצת אנשים המייצגת את קהל היעד של הפאג'רו.
למקום הראשון במצעד האבזור הנחשק, עם 45%, הגיעו מערכות הניווט/מולטימדיה לרכב.
במקום האחרון (4%) - אבזור הבטיחות לסוגיו...
בנסיון מתפתל לתקן את הרושם הרע, ניסה מנהל השיווק להסביר שבעצם מדובר בקהל צרכנים אנין ומתוחכם, שמצפה ממערכת בטיחותית כה חשובה להיות חלק אינטגרלי מהרכב ולא "אבזור" שיש לשלם עבורו תוספת מחיר... נו שויין.
בפאג'רו החדש אגב - מערכת ESP היא סטנדרטית.
מבחינתי זה מספר את כל הסיפור.
אמצעי בטיחות הם לא גאדג'ט סקסי שאנשים מוכנים לפתוח עבורו את הארנק.
לכן מה שנעשה בארה"ב הוא צעד נכון לדעתי - מערכת מצילת חיים כמו ESP תהיה בכל רכב מכוחו של חוק, וזהו. חסל סדר ההתלבטות על מה לשים את התקציב המיועד לאיבזור.
דרור העלה נקודה מעניינת מאד - אנשים לא ישימו כסף עבור מערכת בטיחות, לא משנה כמה מוכחת, אבל כן עבור DVD.
זה לא מפתיע, זה טבע האדם. תסתובבו בכפר הכי מעפן באפריקה. גם שם יש עשירים יותר שיכולים להרשות לעצמם גנרטור וחשמל. איזה מכשיר חשמלי הוא הראשון שהם מכניסים הביתה? מקרר, שאשכרה באחוזים ניכרים יגדיל את הסיכוי של התינוקות לשרוד? מכונת כביסה שתחסוך לנשים שעות עבודה בלתי נתפסות בשמש על גדת הנהר? כמובן שלא. רק טלויזיה + צלחת לווין...
ואם מישהו חושב שהוא שונה, אז הנה דוגמא אישית של דרור ברלי ואחרים שבונים מכוניות מרוץ ובאגים, ונושא מרכזי שעולה כל הזמן הוא האם תהיה חובה או לא למיכל דלק תקני FIA ולמה אי אפשר מיכל מפרוקיות. וזה בדיוק אותו דבר - כל סכום כסף שכן יש לך דרור, אתה מעדיף להשקיע במשהו שישפר את הביצועים של הבאגי - בבולמים, בצמיגים, במשהו עם תוצר מיידי, יעיל. אבל בטיחות, גם כשהיתרון ברור? רק אם יכריחו אותך על פי תקנות. ומיכלי דלק גמישים תקניים של מרוצים הם מצילי חיים, לא סתם הגיעו אליהם, ההיסטוריה מלאה בנהגי מרוץ שנשרפו חיים. אבל הסיכוי הכללי שתהיה מעורב בתאונה הוא קלוש גם ככה. הסיכוי שתהיה תאונה עם אש ושתצלה הוא 0.00001% נגיד, אז גם אם מיכל FIA ב5000 שקל יבטל את הסיכוי הזה לגמרי ל0.0 עגול, זה לא שווה את הכסף - מבחינתך. מבחינת ארגון המרוצים, זה כן שווה לחייב אותך, כי הסיכוי שאיזשהו נהג ישרף חי כבר גדול יותר משמעותית.
חוזר: משהו חדש - חוק בקרת יציבות בארץ ההפתעות (דיון על נחיצות מערכות בקרת יציבות)
מענין מה תיהיה התגובה שלכם למערכת הבאה .
בחלק מכלי הרכב החדשים אין מנורת לחץ שמן למנוע .
כן כן אין מנורת לחץ שמן למנוע !
אבל יש מערכת ABS ומערכת בקרת יציבות וכריות אויר ומערכת שמע ועוד ועוד
אין גם הוראה מתי מחליפים מה .
בקיצור אתה נוסע ונוסע ....
מה דעתכם על רכב כזה ?
איציק :confused:
חוזר: משהו חדש - חוק בקרת יציבות בארץ ההפתעות (דיון על נחיצות מערכות בקרת יציבות)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי איציק - 4X6ZH
מה דעתכם על רכב כזה ?
בשמחה, רק אם זה במסגרת ליסינג מהעבודה. אבל זה באמת לא קשור לדיון הנוכחי.
אני רואה כמה נקודות שזה קשור קשר ישיר לחוק \ הדיון הנוכחי .
זה שיצרני הרכב לא מדברים על הקשר זה לא אומר שהוא לא קיים .
איציק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
אז הנה דוגמא אישית של דרור ברלי ואחרים שבונים מכוניות מרוץ ובאגים, ונושא מרכזי שעולה כל הזמן הוא האם תהיה חובה או לא למיכל דלק תקני FIA ולמה אי אפשר מיכל מפרוקיות. וזה בדיוק אותו דבר - כל סכום כסף שכן יש לך דרור, אתה מעדיף להשקיע במשהו שישפר את הביצועים של הבאגי - בבולמים, בצמיגים, במשהו עם תוצר מיידי, יעיל. אבל בטיחות, גם כשהיתרון ברור? רק אם יכריחו אותך על פי תקנות. ומיכלי דלק גמישים תקניים של מרוצים הם מצילי חיים, לא סתם הגיעו אליהם, ההיסטוריה מלאה בנהגי מרוץ שנשרפו חיים. אבל הסיכוי הכללי שתהיה מעורב בתאונה הוא קלוש גם ככה. הסיכוי שתהיה תאונה עם אש ושתצלה הוא 0.00001% נגיד, אז גם אם מיכל FIA ב5000 שקל יבטל את הסיכוי הזה לגמרי ל0.0 עגול, זה לא שווה את הכסף - מבחינתך. מבחינת ארגון המרוצים, זה כן שווה לחייב אותך, כי הסיכוי שאיזשהו נהג ישרף חי כבר גדול יותר משמעותית.
לפי מה שאתה מתאר נמרוד, אזי בוא וניקח מכונית כביש יומיומית, משפחתית ממוצעת, שלמרות שמהירותה היומיומית הממוצעת היא כשליש ממהירות הבאגי שלי בתנאי מירוץ, עדיין הסיכויים שלה להיות מעורבת בתאונה קשה גדולים פי כמה (ולו רק בגלל שעוד 100,000 משפחתיות ממוצעות כמוה נעות לידה/מאחוריה/מולה במרחק של כמה עשרות ס"מ לכל היותר, בכל רגע נתון) יודע מה? למה משפחתית ממוצעת? קח מכונית סאלון מודרנית, משוכללת וחזקה, עם מנוע חזק בהספק 200 כ"ס ומעלה (לעתים הרבה מאוד "ומעלה") וגם המכונית המהירה הזו, עם ABS ועם ESP ו-EBD והשד יודע כמה עוד ראשי תיבות לועזיים מפוצצים, עדיין מצויידת במיכל דלק שלדעת היצרן שלה הוא בטיחותי מספיק. לא בתקן FIA ולא נעליים. מכוניות הכביש הללו מעורבות בתאונות מדי יום ביומו. אנשים נפצעים ונהרגים בהן, חלק מהם גם נשרפים ועדיין אין חובה להתקין מיכל FIA במכוניות כביש, ואף אחד לא מעיז להכריז על "תאריך תפוגה" למיכל דלק במכונית סדרתית שנוסעת במחזור החיים שלה (שיכול להימשך שנים אורוכת) מאות אלפי ק"מ רבים. לזה יש לך תשובה?
שאלתי בזמנו מה כל כך רע במיכל דלק שירד מרכב כביש, או מיכל מבנייה עצמית שנבנה לפי הוראות מאוד ברורות, שנבדק ונמצא תקין, והותקן בבאגי בצורה מאובטחת ותקינה, כאשר ממילא המכוניות עוברות בדיקה לפני כל תחרות בידי אנשים שמבינים משהו במכוניות. עד היום לא קיבלתי תשובה לעניין, חוץ מדקלום המנטרה ש"יש תקנות FIA וזה מה שקובע". (אני עדיין סבור שאתם מוכנים להרכין ראש לפני כל גזירה שתונחת עליכם, העיקר שכבר יהיה חוק ושאפשר יהיה להתחרות... ולא משנה כמה זה יעלה. כי אם הרוב יכול להרשות לעצמו הוצאה כזו, אז זה מה שיהיה וכנראה שאין עם מי לדבר... וזה כמובן ויכוח נפרד שמוצה וגווע)
לי יש תשובה נמרוד - אני לא חוקל על איכותם של חלקים בטיחותיים שונים, אבל גם אתה וגם כל האחרים כאן יודעים היטב כמה אינטרסים כלכליים רבי עוצמה נמצאים מאחורי פריטי ציוד "תקניים", תאריכי התפוגה שלהם וכו' וכו'. כמה התאחדויות, כמה עסקנים, מהנדסים, כמה יצרני ציוד גדולים, חברות ביטוח וכמה וכמה וכמה... כל זה עולה כסף? העסקנים צריכים לקבל משכורות שמנות? מהנדס שחותם לך על תקינות הרכב צריך לקבל תמורה הולמת? (וזכור לך הויכוח על עלות ה"בדיקה" בטכניון)חברות הביטוח, יצרני הציוד, יבואניו ומשווקיו צריכים להרוויח? ברור. כולם צריכים להרוויח - זו תעשיית כסף. בקיצור - גם זה נושא שכבר מוצה, והוא ממש לא קשור לדיון הזה.
אבל עזוב את זה. בוא וקח דוגמא למשהו חדש:
לאחרונה, יבואן מאזדה בישראל מרכיב בכל המכוניות שהוא מוכר (בינתיים על חשבונו) מכשיר שמכונה AWACS - פעולת המכשיר די מזכירה את זו של חיישני החנייה, והוא אמור לחזות מצבי תאונה אפשריים, ומתריע על קירבה מסוכנת לרכב שמלפנים, על סטייה מנתיב וכו'. המידע מופיע על מין מסך תצוגה אובאלי שמחובר מעל לוח המחוונים, בצד שמאל, וההתרעות הן כמובן קוליות, באמצעות ציפצופים, חריקות ורעשים שונים שהמכשיר מפיק.
הרעיון כמובן חיובי, ונראה לי אפקטיבי במיוחד במצבים בהם נהג עייף "מנקר" וסוטה מהנתיב. אבל במציאות, (יומיים עם מאזדה 3 שמצויידת בזה) "אבזר הבטיחות" הזה יטריף את דעתך אחרי דקה-שתיים. מזל שאפשר לכבות את זה, אבל זה יידלק מחדש בכל התנעה... ועוד לא דיברתי על העובדה שמדובר בהתקנה מקומית, ולמרות שהיא תחת אחריות היבואן, זו עדיין התקנה מקומית עם כל מה שמשתמע - כמו אזעקה, כמו אימובילייזר, כמו קודנית, כמו דיבורית... כלומר, התערבות גסה במערכת החשמל המקורית של הרכב, עם חיתוך חוטים, חשיפת בידודים, חיווט גס, קידוחים, פירוק חלקים מהרכב והרכבתם בחזרה בצורה שלומיאלית ועוד ועוד.
זו דוגמה הפוכה, ל"אבזר בטיחות" שמפריע בנהיגה, מטריף את הדעת, מוציא מריכוז. כזה דבר אני באמת לא רוצה, ולכן אני ממש לא אתפלא אם עוד כמה שנים AWACS כזה יהיה מותקן בכל רכב בישראל מכוח חוק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי איציק - 4X6ZH
מענין מה תיהיה התגובה שלכם למערכת הבאה .
בחלק מכלי הרכב החדשים אין מנורת לחץ שמן למנוע .
כן כן אין מנורת לחץ שמן למנוע !
אבל יש מערכת ABS ומערכת בקרת יציבות וכריות אויר ומערכת שמע ועוד ועוד
אין גם הוראה מתי מחליפים מה .
בקיצור אתה נוסע ונוסע ....
מה דעתכם על רכב כזה ?
יש יצרנים שכבר מסוף שנות השבעים לא מציידים את מכוניותיהם בשעון חום מנוע.
נכון שיש נורה קטנה - אבל עד שהיא נדלקת, הלך ראש המנוע.
אפילו מרצדס לא מספקים שעון חום.
ציטוט:
לפי מה שאתה מתאר נמרוד, אזי בוא וניקח מכונית כביש יומיומית, משפחתית ממוצעת, שלמרות שמהירותה היומיומית הממוצעת היא כשליש ממהירות הבאגי שלי בתנאי מירוץ, עדיין הסיכויים שלה להיות מעורבת בתאונה קשה גדולים פי כמה (ולו רק בגלל שעוד 100,000 משפחתיות ממוצעות כמוה נעות לידה/מאחוריה/מולה במרחק של כמה עשרות ס"מ לכל היותר, בכל רגע נתון) יודע מה? למה משפחתית ממוצעת? קח מכונית סאלון מודרנית, משוכללת וחזקה, עם מנוע חזק בהספק 200 כ"ס ומעלה (לעתים הרבה מאוד "ומעלה") וגם המכונית המהירה הזו, עם ABS ועם ESP ו-EBD והשד יודע כמה עוד ראשי תיבות לועזיים מפוצצים, עדיין מצויידת במיכל דלק שלדעת היצרן שלה הוא בטיחותי מספיק. לא בתקן FIA ולא נעליים. מכוניות הכביש הללו מעורבות בתאונות מדי יום ביומו. אנשים נפצעים ונהרגים בהן, חלק מהם גם נשרפים ועדיין אין חובה להתקין מיכל FIA במכוניות כביש, ואף אחד לא מעיז להכריז על "תאריך תפוגה" למיכל דלק במכונית סדרתית שנוסעת במחזור החיים שלה (שיכול להימשך שנים אורוכת) מאות אלפי ק"מ רבים. לזה יש לך תשובה? .
הטיעון שלך לא רציני. כי באותה מידה אתה יכול לטעון שרוב מכוניות הכביש נוסעות בלי מערכת ESP, והכל בסדר וכולי וכולי. ואתה גם אמרת בעצמך שרוב הנהגים לא יבחרו לשלם מכיסם על תוספת זאת לבטיחות אם יש להם ברירה, ולכן גם אתה מברך על זה שהמערכות יחויבו בחוק. אתה חושב שלא תשלם על זה? כמובן שכן, זה יגולם במחיר כמו כל דבר אחר, וכמובן שהעלות תרד עם הזמן ככל שכמויות הייצור יעלו.
באותה מידה מיכלי דלק גמישים בתקן FIA או לא בתקן FIA הם בטוחים יותר עובדתית בסביבת המרוצים, אתה אולי לא מבין את זה בדיוק כמו מישהו אחר לא מבין מה עושה מערכת בקרת יציבות - אז הוא יכול ללמוד. ואני לא אסביר כי אני מניח שברור לך שיש יתרון בטיחותי למיכל אלסטומרי גמיש עם ספוג פנימי בתוך מיכל אלומיניום עם מחברים תעופתיים וכולי-וכולי וכולי מה שהתקן דורש. אני לא תוקף אותך - אני איתך באותה סירה, ובציוד בטיחות אני אשקיע בדרך כלל את המינימום הנדרש על פי חוק או תקנות, כי אני מאמין כמו כולנו שהסיכוי שלי להזדקק לציוד הזה הוא קלוש. בדיוק בגלל זה יש חוקים ותקנות... במושב מרוצים ורתמות אתה כן מוכן להשקיע כסף ולא מתווכח על זה שאפשר גם להתחרות עם כסא של סיטרואן BX - למה? כי למושב ולרתמה יש גם ערך מיידי בנוחות ובביצועי הנהיגה שלך במרוץ, ולא רק "ערך תיאורטי" בזמן תאונה.
עוד דוגמא - הרכב שאתה בחור לסוע בו ביום-יום, סופה. רכב שחסרים בו הרבה אביזרי בטיחות כמו ABS וכריות אויר ועוד ועוד, ואם הבטיחות היתה בראש מעיינך - לא היית בוחר בו. היית נוסע בפריבט שעולה אותו מחיר והיא הרבה יותר בטוחה. אבל לך יותר חשוב ההנעה מהרכב בטיולי שטח. וכמוך כולנו.
בחרתי בסופה כי חיפשתי רכב שטח והיה לי תקציב נתון ומוגדר היטב.
אם התקציב שלי היה כפול או משולש, סביר להניח שלא הייתה לי סופה...
אתה תתפלא, אבל גם בבניית הבאגי התקציב שלי נתון. זה שמיכל FIA אולי בטוח יותר ממיכל אחר זה לא עניין לויכוח, זו עובדה. אבל זה לא הופך למסוכן כל מיכל שירד ממכונית סדרתית או מיכל בבנייה עצמי תשנבנה לפי מיפרט מוגדר, נבדק ונמצא תקין.
אם זה ככה ורק ה"בטיחות" בראש מעייני כותבי התקנות, אז למה לא לחייב מיכלי דלק ושאר פריטים לעמוד לא רק בסטנדרט FIA אלא בסטנדרטים של נאס"א? יותר טוב מזה באמת אין!
אבל לא נולדנו אתמול נמרוד. אתה מחוייב להשתמש בכל מיני פריטי ציוד לא רק בגלל שזה בטוח יותר, אלא כי מישהו צריך לגזור מזה קופון. זה כבר שייך לפוליטיקה הגבוהה והגדולה שסביב הספורט המוטורי לסוגיו ולא רק בארץ. ובוא לא נתווכח על זה שוב כי אתה יודע שזו האמת לאמיתה.
ציטוט:
אבל עזוב את זה. בוא וקח דוגמא למשהו חדש:
לאחרונה, יבואן מאזדה בישראל מרכיב בכל המכוניות שהוא מוכר (בינתיים על חשבונו) מכשיר שמכונה AWACS - פעולת המכשיר די מזכירה את זו של חיישני החנייה, והוא אמור לחזות מצבי תאונה אפשריים, ומתריע על קירבה מסוכנת לרכב שמלפנים, על סטייה מנתיב וכו'. המידע מופיע על מין מסך תצוגה אובאלי שמחובר מעל לוח המחוונים, בצד שמאל, וההתרעות הן כמובן קוליות, באמצעות ציפצופים, חריקות ורעשים שונים שהמכשיר מפיק.
הרעיון כמובן חיובי, ונראה לי אפקטיבי במיוחד במצבים בהם נהג עייף "מנקר" וסוטה מהנתיב. אבל במציאות, (יומיים עם מאזדה 3 שמצויידת בזה) "אבזר הבטיחות" הזה יטריף את דעתך אחרי דקה-שתיים. מזל שאפשר לכבות את זה, אבל זה יידלק מחדש בכל התנעה... ועוד לא דיברתי על העובדה שמדובר בהתקנה מקומית, ולמרות שהיא תחת אחריות היבואן, זו עדיין התקנה מקומית עם כל מה שמשתמע - כמו אזעקה, כמו אימובילייזר, כמו קודנית, כמו דיבורית... כלומר, התערבות גסה במערכת החשמל המקורית של הרכב, עם חיתוך חוטים, חשיפת בידודים, חיווט גס, קידוחים, פירוק חלקים מהרכב והרכבתם בחזרה בצורה שלומיאלית ועוד ועוד.
זו דוגמה הפוכה, ל"אבזר בטיחות" שמפריע בנהיגה, מטריף את הדעת, מוציא מריכוז. כזה דבר אני באמת לא רוצה, ולכן אני ממש לא אתפלא אם עוד כמה שנים AWACS כזה יהיה מותקן בכל רכב בישראל מכוח חוק.
קראתי אתמול במעריב (לא מצאתי קישור ברשת)
שהמערכת הזו מורכבת כסטאנדרט על הרכבים והיא לנסיון של תקופה. לאחר התקופת נסיון
מתחילים לשלם....!!!!!!
מי שלא מעוניין בא למוסך יבואן ומוריד אותה. המע' מיוצרת ע"י חברה ששיכת לדלק מוטורס!
פשוט חוצפה-מי שלא מעוניין משחקים לו פעמיים עם החוטים ומערכת החשמל!!!!
מזכיר את שיטות השיווקהאגרסיביות של מיקרוסופט...