חוזר: אמינות טויוטה-מיתוס או ברזלים?
ציטוט:
אם נשווה ג'יפ לטויוטה (ולא משנה איזה) אין טעם לספור ברגים או למדוד עובי ציריה. הכשל יהיה בנק' החלשה ביותר בשרשרת ואת זה נדע כנראה רק ב"סקר השבתות / נסיעות למוסך" - שוב: איכותי ולא כמותי - זה סקר.
אין טעם סתם לספור ברגים או לבדוק עוביי חלקים, אבל ברכיב שהוא נקודת תורפה, בהחלט יש עניין להשוות, וזה בדיוק מה שעשיתי. הבאתי נתונים אך ורק על נקודות ספציפיות שהן בעייתיות בסיקס, מתוך נסיון בשטח. לא ספרתי ברגים בחיבור של הפגוש או של גלגל התנופה, כי לא ידוע לי על בעיות שם.
ציטוט:
ההיילקס - למרות מה שרוב החברים באתר עושי ממנו - תוכנן ויוצר כרכב עבודה ואף אחד לא יגיד שהוא לא מהטובים בתחומו (ע"ע טופ-גיר והמבחן האולטימטיבי שלהם להיילקס...)
הסיקס כרכב עבודה? רק אם אתה לובש מדים לעבודה או מדבר אנגלית ויוצא ליער ועכשיו שנת 62'....
הנקודה הזו נדונה יותר מפעם אחת, והיא עקרונית נכונה, אך מעשית, לחלוטין לא.
מעשית, כשאנחנו באים לבדוק איזה רכב מתאים לנו, אנחנו לפעמים שוקלים רכבים שהם ממגזרים שונים לחלוטין. אם למשל, הייתי מאמין שהדיסקברי יתן לי את אותו שירות כמו ההיילקס הייתי קונה דיסקברי, למרות שברור לחלוטין שהם ממגזרים שונים לחלוטין. השוואה ביניהם היא אולי לא הוגנת אבל היא מאוד רלוונטית. לי, כמובן. אני לא עובד עם ההיילקס. אני מטייל איתו בסופי שבוע ונוסע איתו ביומיום למקום העבודה. בדיוק, אגב, מה שעשיתי עם הסיקס, לפחות בשנותיו הראשונות אצלי.
מה איכפת לי מה הייעוד שהיצרן ייעד לרכב? ואיזה תירוצים יש לו? הדבר היחיד שאיכפת לי זה מה הרכב נותן לי, לשימוש שלי.
אני משווה את הסיקס, סמוראי, דיפנדר, דיסקברי וההיילקס, משמע, הם ברי השוואה.
חנן - אגב דיפנדר ,
בדיפנדר שלי - TDI 200 הציריות בקוטר אינטץ'
והנתונים שלו הם :
2495cm³ : Diesel
הספק מקסימלי: 83 kW
/ 111 CV
@ 4000 rpm
מומנט מקסמלי 265 Nm
@ 1800 rpm
אז מה זה אומר - שהוא אמין או לא ?
:-)
ניראה לי בעיקר קשור לסגנון הנהיגה וסגנון התחזוקה ...
אמיר.
ועכשיו בכל הרצינות שאין בשירשור הזה .זו הפעם הראשונה שאני קורא שירשור וקופץ אחרי דקה לעמוד האחרון .עצם המחשבה להשואה זה בזיון אחד גדול ולא מקצועי כלל ועוד מנסים לענות לבנדאם במספרים כמו שהוא מבקש. איזה קשר יש בן שני הרכבים חוץ מזה שאולי יש לך את שניהם? :???:
(ועכשיו להשואה רצינית שערכתי בין מיני מינור 72 להמר 2009 שטרם הושק) :grin:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי רימון מצפון
איזה קשר יש בן שני הרכבים חוץ מזה שאולי יש לך את שניהם? :???:
כמו שחנן כתב - שניהם רכבים בתקציב לא גדול, זמינים ונפוצים בישראל, עם חלקי חילוף, אפשרויות שיפור מאוד גבוהות, ואפשר לטפל בהם לבד.
כשאני בא לחפש לי רכב שטח - הנ"ל הם הקריטריונים שלי.
אז אחד זה רכב עבודה ופאן מלפני 20 שנה, והשני הוא טנדר עבודה. מבחינתי, שניהם יעשו את אותה עבודה, אז למה אכפת מה הגדיר המהנדס שתכנן אותם ?
(זה כמו ההתלבטות הנוכחית שלי לגבי הרכב מנהלים הבא שלי - BMV 750IL או פורשה קאיין. מבחינתי, שניהם יעשו את אותה עבודה - נסיעת פינוק לעבודה ופגישות. לא מפריע לי שאחד מהם הוא גם 4X4).
ציטוט:
בזיון אחד גדול ולא מקצועי כלל
זו בדיוק ההגדרה לכניסה לשרשור, קפיצה אל סופו בלי לקרוא מה שיש בשרשור, והכנסת שאלה שכבר נשאלה ונענתה, בתוך השרשור, שתי תגובות מעליך.
דרור,
התשובה לשאלה שלך היא שהמון אוטו יותר ישן במעט כסף מול מעט אוטו אבל חדש בהמון כסף, החדש היקר זוכה.
למה ?
כי בגלל שהוא חדש הוא יותר טוב, גם אם יותר טוב זה אומר המון אותיות באנגלית שלא יודעים מה הן עושות אם בכלל ... כי יש אחריות, כי חדש מתקלקל פחות.
ואל תבלבל אותנו עם העובדות .....
רק נקודות נוספות למחשבה..
אמנם גשר הגיר בסיקס מחובר רק ב6 ברגים, אבל אין פה בעייה של חוזק. הבעייה היא שההברגות נרקבות עם רבות השנים ובסוף הבורג פשוט נופל מעצמו. זה לא משנה אם הוא שם 8 ברגים או 16 ברגים.
לגבי ציריות של סיקס מול ציריות היילקס.. אני עוד לא ראיתי ציריה קדמית גזורה בסיקס, אז מה הבעייה? מה שכושל זה המפרק עצמו, ואם על מפרקים מדובר, ראיתי אותו כושל גם בהיילקס עם מנוע סטנדרטי וצמיגי 31.
מה לגבי יכולת הרכב לחיות עם חלקים חלופיים? סיקס הוא לא רכב מפונק, ובהחלט נותנים לו לרוב את חלקים שמשתווים באיכות לזבל עופות (כמו שחלק אוהבים לקרוא לזה). בהיילקס תנסה לשים רכיב שאינו מקורי ותראה מה קורה.
זרועות המגל בהיילקס שנוטים להשבר..
היילקסים מתחממים בעומס בעליות ארוכות ביום חם.
אני לא חושב שמנגנון הקלאץ' בסיקס הוא גרוע. הוא יעשה בעיות רק אם יש לך רכיבים אחרים בעייתיים או לא מורכבים נכון. אחרת אני לא רואה הסבר למה אצלי הוא לא עשה בעיות ב8 השנים האחרונות.
מסקרן אותי לראות איך היילקס ישרוד את הזיקנה, כאשר יגיע לידיים שלא ישקיעו בו.. אבל מצד שני זה כנראה לא יקרה, כי זה לא רכב כיפי לצעירים חסרי תקציב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ערן המסוקס
רק נקודות נוספות למחשבה..
מה לגבי יכולת הרכב לחיות עם חלקים חלופיים? סיקס הוא לא רכב מפונק, ובהחלט נותנים לו לרוב את חלקים שמשתווים באיכות לזבל עופות (כמו שחלק אוהבים לקרוא לזה). בהיילקס תנסה לשים רכיב שאינו מקורי ותראה מה קורה.
= שטויות, יש תחליפים נהדרים וזולים. דוגמה אחרונה, משאבת מצמד עליונה לפני 40 אלף ק"מ, כמה חודשים אחרי שקניתי את האוטו ( שהיה עם משאבה חורקת ), מקורית 750 לפני מע"מ ותחליפית 150 כולל.
זרועות המגל בהיילקס שנוטים להשבר..
= זה קורה כשמשנים דברים באוטו בצורה חלקית, כשמחליפים חלק מהחלקים ואת השאר משאירים מקוריים ונותנים להם לעבוד לא בצורה שתוכננו לעבוד בה וזה מצב שישבור גם סיקס.
היילקסים מתחממים בעומס בעליות ארוכות ביום חם.
= שטויות במיץ עגבניות, עליה מצומת ציחור למצפה רמון זה עליה ארוכה ?
רק אתמול סיימתי מעל אלף ק"מ באזור הערבה והנגב עם עגלה של 1300 ק"ג ועוד כמה גרמים בארגז, לא רק שלא התחמם, אפילו לא הגיע לאמצע.
מסקרן אותי לראות איך היילקס ישרוד את הזיקנה, כאשר יגיע לידיים שלא ישקיעו בו.. אבל מצד שני זה כנראה לא יקרה, כי זה לא רכב כיפי לצעירים חסרי תקציב.
= מה זה זיקנה ?
אוטו מודל 95 זה אוטו בן 12, זה לא במיוחד צעיר, מה גם שאת ה 12 שנים האלו בד"כ הוא לא בדיוק בילה בחניה. זה רכב עבודה.
די, השרשור הזה מדבר על נתוני הכניסה למשוואה שמתארת את אמינות הרכב.
רוצים לדבר על התוצאות של המשוואה? בשרשור אחר.
בלי נתונים טכניים. 5 שנים על היילקס .חלק גדול טיולי מששון. ועם לא אני מחפש תמיד את האתגר באמצע הטיול.המקרה הכי גרוע שקרה לי בשטח זה מיסב גלגל שמאל בסרן האחורי ועדיין הגעתי הביתה בשלום .אבל זה לא אומר שאני לא משקיע המון כסף בתחזוקה שוטפת, למשל כשהלך המיסב האחורי עשיתי רמונט כללי, לסרנים קדימה אחורה .מיסבים מחזירי שמן ובאותה הזדמנות הכנסתי נעילה קדמית.טיפולים כמו שעון כל 5K 10K 20K רק שמן טוב ופילטרים טובים.הסיבה שקניתי היילקס היא כי האמנתי שמעבר לעבודה היום יומית הוא תמיד יוציא אותי מהשטח בשלום .GOD RIDES A TOYOTA
דודי