חוזר: VW type 2 טרנספורטר קמפר (פרוייקט שיפוץ חדש מתחיל)
1. מה רע בצינורית שקופה שמחוברת ב"כלים שלובים"? אם אתה מפחד מאצות כסה אותה בכיסוי אטום שתסיר רק לצורך בדיקת המפלס.
2. אני מכיר חיישן שמחובר בתחתית מיכל (האוריאה) ומשנה את התנגדותו בהתאם לגובה (בהתאם ללחץ, למעשה) הנוזל במיכל.
3. יש מצופים שמשנים מצב מפסק ON\OFF בהתאם לתנוחה שלהם. אתה מכניס שני מצופים כאלה למיכל בגבהים שונים ואז יש לך שתי אינדיקציות למיכל מלא או ריק. אני מניח שהם זולים למדי כי הם משמשים בצורה מסחרית נרחבת ביישומים של משאבות. הם מהווים את הטריגר למשאבה להתחיל לרוקן את המיכל או להפסיק לשאוב ממנו.
או קיי סורי טעות בהבנה שלי
אסף
אתה יכול להשתמש במד גובה מים של מכונת כביסה ישנה
לחבר אותו לנורה שתתריע על גובה מים נמוך
יוסי
ציטוט:
אתה יכול להשתמש במד גובה מים של מכונת כביסה ישנה
לחבר אותו לנורה שתתריע על גובה מים נמוך
רעיון.
ייבדק.
היה לי סופ"ש מרגש- גם חבילות שהגיעו בדואר, וגם ערמה גדולה של חלקים שהגיעו במזוודה... ולא יכולתי לא לבדוק מה מצבם ואיך זה להתקין אותם.
קודם כל- מערכת התריסים של הקירור אוויר והתרמוסטט- הגיעה בדואר מקולורדו. חוץ מהכבל (של אופניים יהיה תחליף מצויין), התרמוסטט עצמו (אם אני לא אצליח למצוא בארץ, אני אעשה הסבה לתרמוסטט של חיפושית) והגלגלת של הכבל (בעיה לא פשוטה, אבל פתרון בוא יבוא). הרכבתי את התריסים, ובית המניפה הורכב על המנוע. אני לא מבין איך מישהו ראה את המנגנון הזה ופירק אותו. פשוט מנגנון גאוני, ובטוח לחלוטין מכשל. גם בלי תרמוסטט, הקפיץ שומר את התריסים במצב של מקסימום קירור. אפילו אם נשבר הקפיץ- המסה של התריס השמאלי (שיורד למטה) גדולה מהמסה של התריס הימני (שעולה למעלה). הרכבת נסיון של כל הפחים סביב המנוע לבדוק שלא יהיו הפתעות כשהוא יהיה בתוך הרכב, והכל נראה בסדר. סעפת פליטה של צד ימין- הורדתי אותה, כי יש שבר מכוער, שמישהו פעם תיקן בריתוך חובבני ביותר. נראה שהחיבור לראש 2 לא אטום (סימני פיח על הסעפת סביב הפורט). נתקן.
בגדול, עוד טיפה עבודה והמנוע הזה ירוץ ויגרגר.
בין שאר החלקים שהזמנתי- ידית לדלת הנהג. בידית המקורית שבר במנגנון והיה לא פותחת את הדלת. חשבתי לתומי שאני אוכל להחליף את הצילינדרים ככה שעדיין אשאר עם מפתח אחד. אבל לא. פירקתי את הצילינדרים משתי הידיות, כדי לגלות שיש שינויים משמעותיים בין הישן (גרמני) לחדש (ברזילאי). אי אפשר להחליף. שתי הידיות יושבות על אותו מק"ט בדיוק, אגב- ואכן חליפיות ברמת המכלול, אבל שונות מאוד בתכן הפנימי. אז הרכבתי את הידית החדשה עם המפתח שלה, והמפתח של דלת הנהג יהיה שונה מכל השאר. בדרך, עם פירוק דיפון הדלת, גיליתי שכמקובל בישראל, מישהו הוריד את מחסום האדים מהדלת. חברים- במיוחד בישראל באקלים לח- הניילון הזה שדבוק בתוך הדלת הוא מה שמונע ממנה להחליד ולהירקב. אל תורידו אותו, ואם אתם מטפלים באיברים הפנימיים של הדלת- הקפידו על הדבקה טובה של מחסום האדים, יש סיבה טובה לזה שהוא שם ומודבק בכל ההיקף.
אבל ללא ספק, השיא של היום היה החמש דקות שלקח להרכיב את ההצתה האלקטרונית. סט של פרטרוניקס של מתג מגנטי שמתלבש במקום הפלטינות. פשוט מאוד להרכבה, ממש עניין של דקות והכל בפנים. לא משנה כמה המנוע טוב, בלי ניצוץ הוא לא מייצר כוח, ופלטינות זה חרא שרוב הזמן מונע מהניצוץ להיות מה שהוא יכול להיות.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
רעיון.
ייבדק.
הניילון הזה שדבוק בתוך הדלת הוא מה שמונע ממנה להחליד ולהירקב.
אסף.
אני מתקרב להחלפת הדלתות ב 109 למשומשות של 110 - לא זכור לי שראיתי ניילון בדלת ,יש לך תמונות ?
תודה,
שלומי
אסף
לגבי ההצתה אלקטרונית אצלי בחיפושית יש דיסטרבוטר של טרנספורטר חדש עם הצתה אלקטרונית (הול אפקט)עם המודול שלו והכוייל שלו עובד מצויין ללא תקלות כבר כמה שנים טובות
ולדעתי יותר טוב מהפרטרוניקס
יוסי
שכחת שדיפנדר == אלומניום ?!
חוץ ממנגנון החלון אין מה שיחליד...
לא קשור לשרשור של אסף - בטח מישהו כבר יעביר את זה.
1.דלתות של דיפנדר מחלידות ועוד איך. למעשה, תחתית הדלת היא החלק הכי מועד לחלודה בדיפנדר.
2. דלתות של דיפנדר מגיעות במקור כשהחלק הפנימי שלהן אטום (במובן האנגלי של המונח הזה) בניילון.
עמי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי sidewinder
אסף
לגבי ההצתה אלקטרונית אצלי בחיפושית יש דיסטרבוטר של טרנספורטר חדש עם הצתה אלקטרונית (הול אפקט)עם המודול שלו והכוייל שלו עובד מצויין ללא תקלות כבר כמה שנים טובות
ולדעתי יותר טוב מהפרטרוניקס
יוסי
צודק, בדקתי את האפשרות. חדש- יקר אש. משומש- לא מצאתי. מצד שני, מהפרטרוניקס כולם מרוצים, אז החלטתי שזה שווה את ה60 דולר.
אסף.
אם אתה רוצה מד גובה של מכונת כביסה דבר איתי
תודה, כבר יש...
:smile: :smile:
אסף.
2 קבצים מצורפים
אסף, סתם בשביל קצת לגרות אותך!
אחד הטרנספורטרים הכי ישנים בארץ, יש רשיונות ואפשרות לעלות על הכביש:-D :-D :-D
בתקווה שבקרוב יתחיל השיפוץ...
6 קבצים מצורפים
תמונות...
מנגנוני הנעילה של הידית החדשה והישנה.
תריסים לקירור אוויר (שימו לב לקפיץ, ושימו לב לתריס הגדול יותר, שמזרים אוויר למצנן שמן)
3 קבצים מצורפים
פרטרוניקס לעומת פלטינות
כיוון מרווח בין הפיקאפ למגנט
מפלג מורכב
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
בין שאר החלקים שהזמנתי- ידית לדלת הנהג. בידית המקורית שבר במנגנון והיה לא פותחת את הדלת. חשבתי לתומי שאני אוכל להחליף את הצילינדרים ככה שעדיין אשאר עם מפתח אחד. אבל לא. פירקתי את הצילינדרים משתי הידיות, כדי לגלות שיש שינויים משמעותיים בין הישן (גרמני) לחדש (ברזילאי). אי אפשר להחליף. שתי הידיות יושבות על אותו מק"ט בדיוק, אגב- ואכן חליפיות ברמת המכלול, אבל שונות מאוד בתכן הפנימי. אז הרכבתי את הידית החדשה עם המפתח שלה, והמפתח של דלת הנהג יהיה שונה מכל השאר.
אולי יש דרך לפתור את העניין, השאלה היא-האם המפתח של הצילינדר החדש נכנס לישן? אם כן, אפשר לעשות התאמה פשוטה
קובי
חשבתי על לעשות מה שעשיתי פעם בצילינדרים לא זהים של הסופה- להחליף את ה"עלים" שבתוך הצילינדר. אבל אי אפשר. כל המבנה של הצילינדר שונה.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
חשבתי על לעשות מה שעשיתי פעם בצילינדרים לא זהים של הסופה- להחליף את ה"עלים" שבתוך הצילינדר. אבל אי אפשר. כל המבנה של הצילינדר שונה.
אסף.
נכנס, או לא נכנס? כל היתר לא משמעותי אם כן, גם אם המנגנון שונה-ניתן להתאים (אני מנעולן עם הרבה ניסיון, לשעבר)
קובי
עוד לא ניסיתי. :confused: אבל עכשיו אני בטוח אנסה.
;) ;)
אסף.
לא לשכוח את משקלות המפלג הם תמיד משתחררות ולכן המנוע מצלצל .
איציק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי שלומי
אני מתקרב להחלפת הדלתות ב 109 למשומשות של 110 - לא זכור לי שראיתי ניילון בדלת ,יש לך תמונות ?
תודה,
שלומי
כמו שכבר נאמר, הדלתות עשויות ברזל ומחלידות מאוד!
בדגמי 2007-2008 הדיפנדרים מגיעים עם דלתות אלומיניום ללא ריתוכים (לא מחלידות אף פעם, וקלות בהרבה!
מוכרים כאלה בחברת המזרח, מפירוק... אם כבר אתה מחליף, אז מומלץ לכאלה.