חוזר: הפרה הקדושה נשחטה היום - הדיסקו הופשט מפלסטיק.
אני צריך להבין מדוע אני זקוק לשתי אוזניים בכל צד. לגבי היופי של הפגושים - הוא לא מעניין אותי לחלוטין באם התוצאה היא אופטימלית מבחינת זוויות כניסה/נטישה ,חוזק,מחיר ייצור,וקלות החלפה במידת הצורך.הפגוש המקורי מתאים להומו מקועקע שתפקידו תם בכלי הזה.אמיר - תודה על הסדר בבלגן התמונות ועל העלאתן.בינתיים אני מתלבט על מיקום קומפרסור חשמלי שפרקתי מפאסט 95 ושעבד לטובת כריות האוויר שלה. יש לי בקבוק חמצן קטן של 10 או 15 ליטר שמיועד להיות מיכל אוויר המורכב בתחתית הרכב עקב משקלו.הכוונה לאוויר דחוס לצורך הפעלת כלים פנאומטיים בשטח.לאיזה לחץ אני צריך להגיע?? למלא אוויר בצמיגים לא תהיה בעיה אך עבודה בכלים שצורכים 150 ליטר בדקה נראה לא פשוט.אם הקומפרסור ייכנס מתחת למושב הנוסע ,זה יכול להיות מקום טוב למקום לא מנוצל.כנראה שהפרוק של הווישר והנעילה מהדלת האחורית היתה שגיאה שנבעה מהתלהבותי לסלק אותה בכלל, אבל ביטול הגובל היה נכון.עוד לא ירד לי האסימון מה אני עושה עם התכנון הבסיסי הלקוי של הדלת האחורית.בינתיים הורדתי מידות לחיפויי אלומיניום בתחתית כל הדלתות כך שכל החלק התחתון יהיה הרבה יותר עמיד לנגיפות ממצבו העגום כיום עם חיפוי אלומיניום בעובי אולי של 1.0 מ''מ.
חיים ראיתי את התמונות והרגשתי כאילו רצחו לי את הרכב (ראה סמלון).
וברצינות - סוף סוף רואים בעלים מתעלל בדיסקברי ולא ההיפך...
אל תדאג - כשנגמור לפרק אותו נתחיל לבנות את הכלי כמו של.ר. היתה צריכה לעשות מההתחלה.היום הגיע המנוע החדש למוסך דברת ולפי אבישי הוא ניראה טוב.מחר יבדקו המעברי מים לראות את מצבם האמיתי ובסוף לאחר ההתנעה יבוצע פלשינג שינקה אותם כמו שצריך, ואז מים ירוקים לנצח.היום קיבלתי מאלי שחר את כל החלקים החסרים ומחר סוף סוף הוא יקבל צמיגים חדשים שיעשו אותו הרבה יותר מסוקס.יש לי מספר רכישות לבצע כגון פלסטיקים לפנסים קדמיים,שני פנסים אחוריים ,שני פנסי פינה קדמיים, ארבעה פנסי פגוש אחורי, מכסה דלק ואולי שכחתי משהו אחר אבל לא רציני.במשך השבוע ארכיב את כל המסביב כדי שבשבוע הבא אפשר יהיה לעשות לו טסט מיד לאחר הרכבת המנוע.היום סיימתי לתכנן את כל פסי האלומניום בתחתית הדלתות ואת הגריל הקדמי שגם הוא מאלומיניום.הכל יורכב רק אחרי סיום העבודה בדברת.
אלה התמונות עם הצמיגים החדשים 265/75/16 שטח/שטח.בעת פירוק הצמיגים במפעל,ניקיתי את הכנפיים והשאסי מבפנים וצבעתי בזפת כדי לנצל את העובדה שהכל היה פתוח וגלוי.הצמיגים החדשים שינו את המרווח גחון ואת המראה החיצוני שהוא הרבה יותר קרבי מצורתו העלובה מלפני שבועיים.אתמול קיבלתי מאלי שחר את כל החלקים החסרים כולל פאן-קלאצ',אייר-פלואו,פגוש אחורי,מנוף וינקרים,מכסה למיכל מים,צמיג רזרבי ועוד.השבוע אבקר באוטו מיני לקנות את הפנסים החדשים שחסרים או שבורים בכלי. ביום שישי הכל יהיה מורכב וביום ראשון הוא יזכה להסעה למוסך דברת.תודה לאמיר על העלאת התמונות.
התחלתי היום לבנות את הזיווד לרכב. כפי שציינתי ,נכנסות ברוחב שבין הכנפיים 3 מגירות שונות באורך 120 ס''מ כל אחת.השמאלית תהיה ברוחב 42 ס''מ והיא תקבל מסילות כפולות - ס''הכ 4 מסילות. האמצעית תהיה ברוחב 36 ס''מ והימנית תהיה ברוחב 30 ס''מ.מאחור - לרוחב הרכב יורכב מיכל מים של 72 ליטר עם משאבה חשמלית וצינור באורך 4 מטר שייצא מדלת ימין.צינור נוסף ייצא לכיוון הכיור כך שכל פתיחת מים באחד הברזים יפעיל את המשאבה החשמלית.המגירות והמיכל יוצרים משטח שאורכו 150 ס''מ ורוחבו מעל הכנפיים כמעט 140 ס''מ - בדיוק רוחב למיטה כפולה.בלילה המגירות יפתחו 60 ס''מ ועליהן יונח לוח בירצ' בעובי 9 מ''מ (סוג של דיקט ליבנה פיני קשה ועמיד מים לחלוטין)כך שייווצר משטח באורך 210 ס''מ.ביום משמש הלוח הזה כשולחן לשני אנשים במידות 60/110. כרגע אני מתלבט ברשימת חלקי החילוף שאצטרך לקחת איתי.מנסיוני אצטרך צינורות מים, אלטרנטור, רצועה, מותחן רצועה, משאבת- מים, סטרטר, שתי ציריות אחוריות, פאן-קלאצ', אייר-פלואו, פלגים,דיסטרבוטור, חוטי הצתה, קויל.אם שכחתי משהו זה המקום להוסיף אותו.תמונות המגירות בייצור יהיו בתוך יומיים.אני מתלבט לגבי מיקום הקומפרסור אך זה ניתן להיעשות רק מול הרכב לאחר הזיווד העיקרי.
רכס, הוא יהיה מוזרק או קרבורטור?
המנוע מוזרק ואני חושב שכבר ב-94 עברו להזרקה.היום פגשתי את ג'קי באוטו מיני - הבחור ממש עשר. קניתי את כל הפנסים בהיקף הרכב אך חסר לו במלאי וינקר קדמי אחד ,זה שבפינה.אני אצטרך לטסט פנס כזה וכנראה במוסך יארגנו לי אחד. שלי שבור אך ניתן לשימוש זמני עד שיגיעו חלפים חדשי. אני הולך לעבוד על הזיווד ולסיים אותו במשך היום.
חיים שלום.
אני נהנה מאד לראות מה שאתה עושה ברכב, ישר כוח!
על פי דברך אני מבין שאתה מיעד את המכונה לשטח/שטח, אתה מדבר הרבה על זוויות גישה ונטישה.
שמתי לב שהגבהת עם קפיצים ארוכים - חשוב מאד שתחליט כבר עכשיו מה המדיניות בנוגע למוטות המייצבים.
האחורי: במידה ואתה משאיר אותו הנ"ל מחייב ניתוק והרחקת הרוזטה והתותב מהשילדה בנקודת החיבור( 2 ברגים) ואז הוספת תותב (פרופיל ברזל) השווה בגובהו להפרש הגבהים בין הקפיצים - ישן/חדש. השארת המוט במצב הקיים, תביא את המוט מהר מאד לקריעת הבוקסות בתושבות, להתעוות ולהתהפך כלפי מטה ותגרום לאיבוד מהלך המתלה המלא שנותנים הקפיצים/בולמים.
בנוגע לקדמי, אינני יודע בכמה הגבהת את הרכב אך שווה לך לשקול הסרתו. כמובן במגבלות הבטיחותיות הנדרשות ואופי הנהיגה שלך.
אגב מנוע, ב94 המנוע חזק יותר מזה שהורכב ב- 95-98 , במשהו כמו 10 כ"ס !.. לפחות כך היה כשהיה חדש וזה היה מזמן..
בנוגע לזווית גישה, שים לב למוט ההגה- מיקומו פוגע בזווית הגישה, ובמתכונת הפגוש הקדמי שלך, קרוב לודאי שיפגש ראשון עם הסלע. ישנן 2 אפשרויות. א) העברתו אחורה - מאחורי הסרן. ב) מיגונו.
אמליץ לך בשלב זה לחשוב בחיוב על מיגון ספי הדלתות הפריכות. ולחשוב בתכנון הפרופילים, על שילוב מיכלים/בלונים/וכו מתחת למרכב כחלק ממבנה מגן- הסף.
כל טוב
יואב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
רכס, הוא יהיה מוזרק או קרבורטור?
נמרוד לא שאל סתם.
אם דיברת על אמינות והורדת התלות במחשבים וכד' כדאי לשקול את האופציה ללכת צעד אחד אחורה.
קל מאוד להסב את המנוע הזה לעבוד עם קרבורטור.
ישנם המון שיקולים בעד ונגד.
אם הכיוון מעניין אותך אפשר לפתח את הדיון בנושא.(לא רוצה להסיט את הדיון לכיוון שאינו רלוונטי)
איתי.
הרכב הזה יעבור הרבה מאוד שינויים בשנים הקרובות.נושה הקרבורטור מן הסתם יעלה על סדר היום.היות ובשלב זה יש לעבור מספר אבני דרך להעלאת הרכב על הכביש - אני מתרכז במטרה הזו.אין ספק שהכרתי את הג'יפ תימשך לפחות שנה.לאחר מכן יבוצעו בו שינויי מכלולים של המערכות הכבדות .לדוגמה, אני לא מתלהב מגיר אוטומטי אבל נראה מה יקרה בהמשך בכדי לקחת החלטה.
נישארו עדיין הפלסטיקים מעל הכנפיים האחוריות ומעל הפנסים האחוריים המגיעים עד הגג.כפי שמסתמן אני הולך לכסח אותם מחר במסגרת ההנאה השבועית.היום הרכבתי את הפנסים הקדמיים והחזרתי בינתיים את גריל הפלסטיק עד שיגיע מהייצור גריל האלומיניום.חסר לי לפנס הקדמי הקפיץ של המנורה והגומי נגד רטיבות מאחור.איפה אפשר להשיג אותם? מחר אני מתכנן את הרכבת הפנסים האחוריים שבאים גם במקום הפנסים הדביליים שעל הפגוש. רכב שטח עם פנסים על הפגוש.....כנראה בדיחה אנגלית. ביום ראשון יהיה כאן גרר שיעלה את ערימת האלומיניום למוסך דברת להתקנת המנוע. המושבים הקדמיים מזעזעים אותי כל פעם מחדש.אני חושב על מושבים הידראוליים של נהגי משאיות. אולי אשיג שניים כאלה מפרוק. אם יש למישהו הצעה איך לשים עליהם יד הוא מוזמן להציע.
חיים אל תרוץ להחליף את המושבים הקדמים!!!
הם מאוד נוחים, אומנם יש להם נטיה לשקוע אבל בקלות אפשר לסדר את זה.
אם אתה לא מעונין בהם אשמח להוריד ממך את המטרד (-:
ובאשר לכיסא הדראולי - חשוב שנית.
הוא נוח מאוד על במפים בכביש אבל בשטח עם מספר קפיצות אתה מאבד את הקשר עם הדוושות...
הרכב מאוד נוח במקור - בין הנוחים שיש, לדעתי כיסאות הידראולים לדיסקו מיותרים ואפילו מעצבנים לרכב שעיקר מטרתו שטח.
אשר לגיר האוטומטי... אחרי שתסע כמה פעמים לא תבין איזה מטומטם היית שלא נסעת על אוטומטי כול חייך.
הכול מלבד ירידות )-: שם תקלל את הגיר האוטומטי ואישתו הצולעת
רק עכשיו שמתי לב לתמונה הבאה:
http://img227.imageshack.us/img227/4...2007617pg1.jpg
מיכל גז חוקי ברכב שהוסב להנעה בגז מן הסתם, ולידו ראשי המנוע של אותו הרכב... :roll:
אולי רק דעתי מקשרת בין השניים אבל...
משעשע בהחלט :mrgreen:
מה שניקרא :קשר של "סיבה ותוצאה" :)
סחטיין על ההבחנה ארז... ואני די בטוח שההקשר שלך מדויק :| לצערו של הבעלים הקודם שהפסיד את המכנסיים+תחתונים+רוב השערות שנדבקו אליהם, לפי מה שאני שומע, ולשמחתו של רכס שקנה את הרכב במחיר באמת מצחיק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי רכס חיים
לדוגמה, אני לא מתלהב מגיר אוטומטי אבל נראה מה יקרה בהמשך בכדי לקחת החלטה.
אני אגיד לך מה יקרה בהמשך. יש לי הרגשה שגם אתה יודע.
למרות שזה V8 בנזין, חזק הוא לא.
הגיר האוטומטי מסרס את המנוע ויזמבר אותך חזק בדלק. עם הצמיגים האלה ובלי לשנות יחסי העברה, תתכונן לביצועים של עגלה דה-לה-שמעטע ולצריחה של -4 עד 5 ק"מ לליטר בממוצע...
אחר כך ייתכן שגם תגלה (כולי תקווה שלא) שזה גם גיר לא אמין במיוחד.
כמי שעוקב בעניין רב אחרי הפרויקטים שלך, אני מבין שאמינות חשובה לך (למרות שמי שבונה רק על אמינות קונה טויוטה, ובכלל לא מתקרב ללנדרובר...). אני חושב שגיר אוטומטי הוא נקודת תורפה אמיתית בכל רכב, על אחת כמה וכמה רכב ישן. על אחת כמה וכמה כשמדובר ברכב שטח ועל אחת כמה וכמה מתוצרת בעלת רקורד אמינות בעייתי משהו...
אם נופל לך לידיים גיר ידני מתאים (של דיפנדר או דיסקו), אל תהסס בכלל להיפטר מהאוטומט. אני יודע על הסבה אחת לפחות שנעשתה בארץ מאוטומט לידני (בדיסקו דיזל) ובהצלחה מרובה.
עם גיר ידני הדיסקו יקבל זריקת מרץ משמעותית ויצרוך הרבה פחות דלק.
אין לנו ויכוח שגיר ידני הוא תוספת אשכים להומו שלי. היות ויש לי זמן לחפש גיר במחיר סביר נראה לי שבעוד שנה גם האוטומטי יוחלף. למכור את האוטומטי ולקנות ידני - כנראה לא יעלה לי כלום חוץ מעבודה.תוכל לתת לי יותר פרטים על הכלי שעבר השתלה?? יש תמונות חדשות מהיום שאמיר בטח יעלה אותן בקרוב.
חיים תוכל לפרט על הקומפרסור שפירקת מהפאסאט?
בחיים לא שמעתי על דבר כזה קומפרסור לכרית אוויר
פרויקט מעניין