חוזר: סיפורו של טסט. ויש גם מוסר השכל
חחחח
אבל הוא לא הישראלי היחיד שם ושאמרתי לו מה אין טסט ?
הוא עושה לי " לאא פעם באיזה תקופה יש בדיקה שטויות משהו כזה" הייתי בשוק .
כמובן שאני לא בעד הטסט כפי שהוא מתנהל היום אבל מפה ועד לבטל אותו נו באמת ?
לא כולם כמונו פה ברוח האתר , אנשים שמבינים עניין ויודעים מהי בטיחות
יש כאלו שלא מבינים כלל ברכבים והרכב בשבילהם הוא רק אמצעי
להגיע ממקום למקום ולצערנו אם לא תהיה א הבדיקה הזו הם לא יעצרו עד ש ....
איציק,
דבר ראשון, אי אפשר להשוות תקנות טפשיות מCARB
California Air Resource Board
לביורוקרטיה מצויה, אין קשר בין האזרח הקטן להם,
עכשיו כדי שתבין מדוע אתה בישראל שומע על השטויות האלה, תבין שזה שנת בחירות
כול הפוליטיקאים חייבים להראות כמה שהם עושים לאכות הסביבה (תאמין לי שקשה לי אפילו לכתוב את זה בלי להתפוצץ מצחוק) אז הנה מה יקרה: אחרי הבחירות התקנות ישתנו ליותר שפויות, ככה בשקט שאף אחד לא ירגיש, וכמובן שאתה לא תישמע על זה..... אבל בנתיים הנבלות יוכלו להגיד שהם מכריחים את יצרני הרכב לבנות מכוניות שלא מזהמות ולא שותות דלק....במציאות כלום לא ישתנה.Politics as usual
גיא,
פיספסת את החלק הכי חשוב ממה שכתבתי:
"במיוחד אם אתה מדבר שפה שונה לאנגלית"
נגיד ככה, אם אתה לא שייך לקבוצות האטניות הבאות:
מקסיקנים,ארמנים,פרסים,ישראלים,רוסים,ויאט נמים,סינים,קוראנים או ניגרים
אתה בבעיה שאין לך למי לשלם.....קפיש?
אז "הבעיה" לא כול כך נפוצה, והאמת גם לא כול כך נורא, לאדם נורמלי(אמריקאי עסלי טיפוסי) שנוסע ברכב נורמלי, אין לו צורך בקומבינות, הוא עובר כחוק.(דוגמה לרכב לא נורמלי= הקוואליר של הבן דוד)
דרור,
לא הבנת, ואני כתבתי בציניות.
הכונה היתה שאין יותר תאונות מכול מקום אחר, ואם נבדוק סטטיסטיקה ונשווה לישראל נגלה שבארץ יש פי 3 תאונות מארה"ב, אז אפשר להגיד שהמצב המכני של הרכבים על הכביש הוא לא הפקטור לתאונות.
גרתי בלוס אנגלס מעל ל 15 שנים, נהגתי בממוצע מעל ל40000 קמ בשנה, ראיתי הרבה תאונות,
בחיים לא ראיתי תאונה שניתן להגדירה ככישלון מכני. 99.99% זה קורה כשמישהו חושב שהוא מאריו אנדרטי או לא שם לב למה שהוא עושה, בקיצור:operator error
רפאל,
הכול טוב ויפה, אבל מדוע אתה צריך להוכיך לבוחנים הממומחים שהם טועים?
בתור בוחנים מאושרים ע"י המדינה לבדוק ולאשר רכבים האם זאת לא אחריותם לדעת את החוק?
תאר לעצמך שלא אתה היית שם אלא אזרח רגיל שלא מכיר את החוקים, מה היה קורה אז?
ורק שתבין למה אני חופר....
לפני הרבה שנים היה לי רשיון ממדינה מסויימת בארה"ב לבדוק זיהום אויר,
אם הייתי עושה טעות והייתי ניתפס, הייתי מאבד את הרשיון.
ברוך,
לפני שנתיים השכרתי רכב בארץ, איזה הונדאי שתיין,
עשה רעשים מהפרונט כאילו חסרה גומייה במוט המייצב, באתי בחזרה ואמרתי העגלה עושה רעשים
אמרו לי: אין לך מה לדאוג אחי, הרכב רק חזר מטסט לפני יומיים, הכול בסדר.
אמרתי שאני רוצה אחר, אמרו זה מה יש, סע לשלום.
אז לאיזה מסקנה עליינו להגיע מהסיפור שלי והסיפור שלך?
הנה המסקנות שלי:
1. חברות השכרה לא מטפלות ברכבים כראוי
2. קיום הטסט לא משנה את עובדה מספר 1
חוץ מזה, נתנו לך עגלה, היתה חוזר ודורש אחרת, בניגוד לישראל, היתה מקבל.
ובעניין הבן דוד......אני לא חושב שצריך לשפוך מלח על פצע פתוח, הוא קנה קוואליר, ועוד עם פרונט דפוק.....אני חושב שקיבל את עונשו מראש. ויותר לא אגיד.
גו כנראה לקראת השנה החדשה נתתה לנו הסבר כמו שצריך
איציק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי tzagi
הכונה היתה שאין יותר תאונות מכול מקום אחר, ואם נבדוק סטטיסטיקה ונשווה לישראל נגלה שבארץ יש פי 3 תאונות מארה"ב
בפעם האחרונה ששמעתי את הנתון הרלוונטי לארה"ב, ואני מודה שלא נכנסתי לעומק לסטטיסטיקות, אז תתקן אותי אם אני טועה כי זה בהחלט אפשרי, דיברו על 45000 הרוגים בשנה, שזה בערך פי 100 מאשר אצלנו. זה על אוכלוסיה שהיא בערך פי 40 מאצלנו?
אז מספר ההרוגים ביחס לאוכלוסיה הרבה הרבה יותר גדול בארה"ב. כמובן שזה לא לוקח בחשבון רמת מינוע ונסועה.
ברור שהחלפתי את הרכב
וגם לי אמרו את אותו הדבר :_)
שהרכב חדש ונבדק לא מזמן ואין מה לדאוג זו רק מנורה של לחץ שמן שדולקת
ברכב ה 3 הם כבר סירבו להחליף !!!
אז כבר התייאשתי .
בכל אופן מערכת הטסטים בארץ לא עובדת כראוי וזה ברור לכולם
אבל הכל מתחיל כרגיל מ 120 שקרנים ש"עובדים בשבילנו "
אז אני אקח את תפקידו של פרקליט השטן ....
אני מבין את ההתבכיינות של דרור. אני שותף לה.
אני לא מבין את ג'ו שמנסה לחמם אותנו ולהוציא לנו את העיניים ... הוא סתם מניאק :-)
וכל השאר שבוכים שרע לנו כי יש לנו ממשלה של שקרנים ...
אהה ??!!
יש לכם פה בגדול 4 מעמדות של בעלי רכב.
1. חברות הליסינג/ ציי רכב/ רכב ציבורי - מה איכפת להם ? הכל זה כסף. יש טסט אין טסט .. יש מוסך אה ? אז מה ? זה עף עוד כמה עשרות / מאות ק"מ והבעיה תעבור למישהו אחר.
2. העשירים - הם נוסעים על רכב חדש שלא עושה טסט ובאחריות היבואן / יצרן - מה איכפת להם ?
3. המגזר .... - מי ידבר איתם ? אין בלמים ? אין היגוי ? הלכה משפחה עם 5 נפשות ? אז מה ?
4. העם .. אנחנו - אותנו אפשר לזיין עד העצם על זה שהוישר לא ממש ממש חדש .. או המחזיר אור מאחורה החדש שהדבקתי לפני 10 דקות .. בלוי ונדביק עוד אחד ...
אז אם אנחנו שותקים / קנים מידי בשביל להזיז דברים ולכל השאר לא איכפת ... למה אתם חושבים שמשהו יזוז ??
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
בפעם האחרונה ששמעתי את הנתון הרלוונטי לארה"ב, ואני מודה שלא נכנסתי לעומק לסטטיסטיקות, אז תתקן אותי אם אני טועה כי זה בהחלט אפשרי, דיברו על 45000 הרוגים בשנה, שזה בערך פי 100 מאשר אצלנו. זה על אוכלוסיה שהיא בערך פי 40 מאצלנו?
אז מספר ההרוגים ביחס לאוכלוסיה הרבה הרבה יותר גדול בארה"ב. כמובן שזה לא לוקח בחשבון רמת מינוע ונסועה.
אף פעם לא היה 45000
ראה: http://www-fars.nhtsa.dot.gov/Main/index.aspx
הבעיה במספרים האלה, ואני כמובן לא יודע איך אוספים סטטיסטיקה בארץ,
שזה לא כולל רק תאונות דרכים, זה כולל הרבה יותר, כול מה שקשור לתחבורה או כבישים,
לדוגמה,
רכבת דרסה אהבל שטייל על הפסים-בפנים
רוכב אופניים שנאכל ע"י תנין בפלורידה- בפנים
מתאבד קפץ מבניין רב קומות ונדרס ע"י אוטובוס- בפנים
אז עזוב את מספר ההרוגים, זה לא רלונטי
כמו כן, קשה להשוות נתונים אזרח נגד אזרח כשנהג אמריקאי ממוצע נוסע פי 2 לפחות בקילומטרז"
לעומת אחיו הישראלי.
כדי שנוכן להשוות תפוחים לתפוחים יש דרך יחידה, להשוות מספר הרוגים לכול מייל100000000
לרכב נוסע.
לי אין גישה לסטטיסטיקה ישראלית כזאת, אתה מרים את הכפפה?
מספר תאונות לפי ק"מ (עד שנת 2003):
http://www1.cbs.gov.il/www/publications/acci04/mavo.doc
תעבור על הקובץ הזה, באחד העמודים יש את ההשואות שאתה מחפש:
http://bd.mot.gov.il/NR/rdonlyres/F9...pt#283,1,סיכום נתוני תאונות דרכים שנת 2007
יחסית לתושבים, בארה"ב נהרגים יותר מאשר בישראל.
יחסית למרחק (ק"מ), אין השוואה לארה"ב.
אביגדור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי AvigdorAharon
יחסית לתושבים, בארה"ב נהרגים יותר מאשר בישראל.
אביגדור
גם לנתון הזה אין הרבה משמעות כשלא יודעים את מספר הנהגים הרשומים לעומת האוכלוסיה הכוללת.
לדוגמה, בארהב מתוך 300,000,000 תושבים יש 200,000,000 נהגים רשומים. כלומר 66% מהאוכלוסיה, מעניין מה האחוז בארץ, משום מה, לא נראה לי שהאחוזים יהיו דומים, כמו כן, יש להחשיב
את מספר הרכבים הרשומים כנגד מספר הנהגים, כלומר, האם לכול נהג רשום יש רכב משלו .
נראה לי שיהיה יותר קל לחשב את היחס בין מופרעים שתוקפים בנשק חם אזרחים \ תלמידים בארצות הברית .
מול מחבלים מתאבדים שמפוצצים את עצמם .
כנראה שארצות הברית היא ארץ מעולם אחר .
איציק
בויכוח הזה כבר היינו פעם. אנחנו סוטים מהדיון, שלמען האמת מתחיל למצות את עצמו.
השורה התחתונה:
- יש בעיה לעבור מבחן שנתי עם ג'יפ בישראל. אף פעם זה לא היה קל, אבל השנה זה קשה במיוחד, ואני שומע גם מאחרים שחוו בעיות דומות (ואני עוד יצאתי בזול). קבלו את זה כברירת מחדל.
- הבעיה בולטת באיזור המרכז וגוש דן.
- גם מוסכניק ותיק שמוכר על ידי עובדי מכוני הרישוי ועובד מולם שנים רבות, ייתקל בבעיות.
- כדאי שהדברים הקטנים אך מעצבנים (ויקרים) ברכב יהיו תקינים. להבדיל מפרייבט, את הג'יפ הם מחפשים במיוחד, ולכן "הכנה לטסט" זה לא רק תיקונים בטיחותיים אלא גם וידוא שסידרתם כל מיני שטויות.
- כדאי שדברים שמחייבים רישום דרך עמדה מס' 1 כמו סוג מרכב, כננות, מספר מושבים, גדלי גלגלים וכו', יהיו מוסדרים מלכתחילה.
- כדאי להשאיר לבוחנים פתיון בדמות משהו שטותי וזול לצורך הכשלה יזומה.
- אין לכם מה להחליף פסים זוהרים, מגבים וכו', לפני הטסט. ממילא תיכשלו על הסעיפים הללו גם אם המגבים יהיו חדשים והפסים הזוהרים בני יומיים. אז תשאירו את זה ככה.
- אני לא מאמין שאני כותב את זה, אבל מי שאין לו כוח לזיוני השכל הללו, אולי בכל זאת כדאי לו להיעזר בשירותי מאכער שמעביר טסט לניירות ולא לרכב. אולי זה פלילי, אבל הבני זונות לא משאירים לנו ברירות אחרות.
- אם התחביב המוטורי זה מה שהכי חשוב לכם בעולם, כדאי לכם לעבור לחיות באמריקה... החיים שם יותר קלים ויותר זולים והרבה-הרבה יותר טובים. חבל על הויכוחים שלכם עם ג'ו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור ברלי
- אם התחביב המוטורי זה מה שהכי חשוב לכם בעולם, כדאי לכם לעבור לחיות באמריקה... החיים שם יותר קלים ויותר זולים והרבה-הרבה יותר טובים. חבל על הויכוחים שלכם עם ג'ו.
לא מסכים איתך.
אמריקה היא אמריקה, תרבות שונה וארץ שונה. לא לכולם זה מתאים.
שום מדינה היא רק זרי שושנים. הרבה ברים שאתה רואה אותם כמובן מאליו בארץ, כמו האפשרות ללכת לקופ"ח למשל, לא כל כך טריוויאלים בארה"ב אם אין לך הרבה כסף.
בניגוד למחשבה הקיימת, לא הכול נוצץ בארה"ב.
מיכה, תקרא את כל האותיות. גם אם הן קטנות. גם אני עדיין כאן כי בחיים שלי יש עוד כמה דברים חוץ מהג'יפ.
לכבודך הגדלתי את הקטע הרלוונטי.
ציטוט:
- אם התחביב המוטורי זה מה שהכי חשוב לכם בעולם, כדאי לכם לעבור לחיות באמריקה...
ציטוט:
מיכה, תקרא את כל האותיות. גם אם הן קטנות. גם אני עדיין כאן כי בחיים שלי יש עוד כמה דברים חוץ מהג'יפ.
לכבודך הגדלתי את הקטע הרלוונטי.
מי שזה כל כך חשוב לו יוכל לעשות מה שהוא רוצה גם פה. ועם כל הכבוד, גם פה יש ג'יפים וטנדרים מוגבהים. זה הכול עניין של כסף.
כמו שכתבו, הרצל יקנה הכול.
לעבור לארה"ב (או כל מדינה אחרת לצורך העניין) בגלל תחביב זה טפשי. יש המון סיבות למה לעזוב את הארץ הזו, תאמין לי שאני יודע, אבל יש גם המון סיבות שאתה אולי בכלל לא מודע אליהם למה כן להשאר פה.
הדשא של השכן לא בהכרח ירוק יותר, אולי הוא רק נראה ירוק.
אני רואה שכולם כאן בשוונג אז למה לא אבל קצת שונה
הטסט הראשון עם הבלייזר היה שוק אחד גדול :להחליף את כל התפוחים גומיות בקפיצים צינורות ברקס תושבת בולם ועוד כמה דברים קטנים השקעתי לא מעט כסף והתחלתי לחשוב עם זה שווה את זה.
אבל אני רוצה להגיד לכם שמאז עברתי איתו 6 טסטים לפני כל טסט, שוטף את התפוחים ומגרז יפה (קוסמטיקה) חותך חתיכות גומי יבשות בקפיצים ועוד ועוד שם המשחק הוא קוסמטיקה
ותתפלאו 6 טסטים ללא ריג'קט אחד זאת אומרת חוץ מהנורמה של פסים זוהרים פעם ב....
זאת לא חוכמה להכנס לטסט ביודעין שהרכב לא תקין ואתה יודע שהוא לא תקין ועוד לבכות על זה
נכון תמיד יחפשו ג'יפים אבל יש מכוני רישוי שגם מבינים עניין. אם הם רואים רכב מטופל גם מלמטה וגם מלמעלה לא בטוח שימשיכו להציק וזה מנסיון באזור שלי (לא מרכז)
ערן, דרור מציין במפורש שהרכב שלו מגיע לבחינה תקין ועל ידי מכונאי מוסמך שלמעשה אמור לוודא שהכל תקין ואף מחליף מספר חלקים שכביכול לא תקינים. ולא מגיע עם רכב לא מתוחזק ומצפה לעבור ושכולם יעלימו עין.
יתרה מזאת , יש הבדל בין סופות/CJים לבלייזר בתפיסה (העקומה) של משרד הרישוי והבוחנים. באותו הקשר גם סמוראים, היילקסים ועוד מספר רכבים שנראה שהבוחנים בחרו לשים ברשימה אחת או אחרת אצלהם בראש.
הכל תיאורתי ונשמע כמו קונספירציה אחת גדולה ,אבל העובדות בשטח - יש לך בעלי סופות/CJים אחראים שמטפלים ברכב ומגיעים איתו נקי ויבש, ללא נזילות וללא חופשים, יתרה מזאת , מגיעים עם מכונאי מוסמך ומוכר שיתן את האישור שהרכב אכן תקין והם אוכלים בראש על מדבקות מטופשות או בורות של הבוחן כמו עניין המושבים שדרור הציג, אז איך אפשר שלא לרתוח מדברים כאלה שמשבשים לך את סדר היום ואפילו את סדר השבוע, במקום להגיע למקום , לעבור טסט ולגמור עניין בשעתיים-שלוש בגלל התור העמוס, הם מתרוצצים ממכון אחד למכון אחר , ממציאים אישורים שבכלל לא קיימים (אישור גובה, מישהו מכיר? מסתבר שיש כזה דבר אם רוצים) ועוד כל מיני דרישות פנטזיונריות שמחליט אותו בוחן/רב-בוחן שרוחו לא נחה עליו כי הרביצו לו כשהיה קטן ולא מוצא חן בעיניו שיש מישהו מאושר בעולם הזה.
אז אולי התמזל מזלך ועל בלייזר אין עין הרע, אבל עוד חזון למועד. חמסה חמסה חמסה , שום בצל וזיתים.
ערן, כמה אתה תמים...
מי היה מתלונן אם היה ניגש עם רכב לא תקין?
מתלוננים בגלל שהרכב באמת תקין פיקס ועדיין מוצאים לך סיבות מהתחת למה להכשיל אותו. זה בגלל שאין מצב שג'יפים מהדגמים המסוימים האלה יעברו טסט בצורה חלקה, גם אם הכל בהם חדש מהקופסה.
מספיק שתראה איך כל הבוחנים עטים כמו זאבים על טרף כשג'יפ נכנס למכון רישוי, בטח באיזור המרכז. תמיד יהיו להם טענות, תמיד ימציאו משהו - ראה את מה שכתב רפי, שהיה צריך לשלוף מול הבוחנים את הוראות החוק כלשונן.
מיכה, כסף באמת קונה הכל.
אם אתה רוצה להיות פושע ולעבור ככה טסט - בבקשה.
אם בשביל לנסוע על הגלגלים הגדולים שאתה כל כך רוצה אתה צריך לשחד (כן! לשחד! למה להתחבא מאחורי כל מיני מונחים עדינים?) מישהו במשרד הרישוי דרך מאכער שגם הוא גוזר לעצמו קופון שמן (והמאכערים לא עושים לך טובה חד פעמית - זה מקצועם. מזה הם חיים. עד כדי כך השחיתות מושרשת במדינה שלנו) אז שיהיה לך לבריאות! בשיטת השוחד אתה יכול להשיג כאן הכל - מסגירת מרפסת דרך זכיה במכרזים ממשלתיים ומה לא בעצם. אבל אז, במה אנחנו שונים מהברברים שמקיפים אותנו? בזה שהם מדברים ערבית וקוראים לזה "בקשיש"?
ואני לא מדבר על הפחד בכל פעם שרואים ניידת משטרה או ניידת בדיקה של משרד התחבורע. על העובדה שצריך להסתתר ולנסוע דרך רחובות צדדיים, כי המארבים האלה מתמקמים בד"כ בדרכים ראשיות.
ואחרי כל זה, אם אתה כל כך אוהב את המדינה הזו ומוכן לשלם פה ושם כדי להסדיר עניינים ולהחליק פינות, למה אתה בעצמך הורדת את הג'יפ שלך מהכביש? הרי לפני רגע אמרת שכסף מסדר הכל. לשיטתך, הג'יפ היה חוקי ותקני תמורת כמה מאות שקלים לכל היותר...
זה כל ההבדל מיכה. יש אנשים שבשבילם זה מספיק כדי להחליט שהם לא רוצים להיות חלק מהמציאות הישראלית. בשבילי עדיין לא, אבל אני באמת כבר על הקצה מהסיפורים האלה.
ציטוט:
אבל אז, במה אנחנו שונים מהברברים שמקיפים אותנו? בזה שהם מדברים ערבית וקוראים לזה "בקשיש"?
ומי אמר שאנחנו שונים?
למי שקרא, ולמי שלא, הספר "מביירות לירושלים" של פרידמן, מתאר את המצב במזרח התיכון כולו.
יש לי עותק למי שמעוניין.
אביגדור
דרור , הוא הוריד את הרכב כי לא היה לו מספיק כסף לבקשיש.
בסופו של יום , זה שיקול של רוב עניי הג'יפאים/בעלי המשפחות עם המשכורת הממוצעת ומטה, אלה שלא יכולים לסדר לבד את הרכב או שלא יכולים להרשות לעצמם את המעכר או שאין להם דוד עם מכון רישוי.
עצוב, אבל זו האמת. לא משנה כמה תצטדק, הבירוקרטיה מחייבת את השוחד. משחר ההיסטוריה זה ככה.
אתה יכול להיות שקט שאתה משלם למעכר בשביל הרכב שלך , כי אתה לא פושע שבונה רכב בצורה ארעית, אתה בעל רכב אחראי שיודע לקחת אחריות על מעשייך ועל שיפורי הרכב שלך וכד'. אתה לא כשאר בני האדם שנוסעים עם דראמים שנחרטו יתר על המידה , חופשים בכל חלק ברכב ועוד מרעין בישין. אתה רוצה לשרוד בעולם התובעני שלנו , אתה צריך לשחק את המשחק, כמה שזה כואב. כמו שיש "שקר לבן" , יש "שוחד מחייב". אתה לא דורס את הכבוד של אף אחד, לא של בן מיעוטים ולא של עובד זר שהחרימו לו את הדרכון. אתה רוצה לחיות וזו זכותך.
נורא לשמוע את זה שמוכרחים להיות פושעים, נורא לשמוע שאנחנו קלדנים עצלים שלא מזיזים עצמנו אל מול המשטר ורק צועקים במקלדת (שנוצרה על ידי תאילנדי מזיע אי שם באיזה חור והוא בקושי רואה את הכסף שעושים הבעלים שלו על המקש של האסקייפ), אבל זו הדרך בחיים שהם "הישרדות" מיום ליום.
אם היינו עשירים , הבעיות היו עוברות מעלינו, היו אנשים שמסדרים לנו את הבעיות האלה מבלי שבכלל נדע שהן קיימות , היו לנו כמה רכבים , כאלה לפנאי וכאלה לעיר , היינו חיים "כמו שצריך" ולא סופרים את האחוז הפחתה במחיר הדלק או את זה שעטים על הג'יפ שלנו כשאנחנו נכנסים למכון רישוי , כי לא אנחנו נכנס למכון רישוי אלא העוזר האישי שלנו שמכיר את מי שצריך להכיר ובכלל מעביר לנו את הטסט מהשולחן במשרד שלו.
בקיצור , עזבו את השרשור המזוויע הזה ולכו לילדים שלכם , לחברים שלכם , לנשים שלכם ותחייכו על זה שאתם ברי מזל בשביל לכתוב פה ולא חיים ברחוב. ושיש לכם תחביב מהנה ומאתגר וגם את האפשרות לבחור מה לעשות מחר בבוקר.
יאללה , יוצא לי עשן מהמקלדת כבר.